Vox JMI Foto’s Overigen (England)

Klik op een foto om te vergroten en de galerij te openen.

Vox orgels 1962-1968.

De Vox JMI transistor orgels waren populair en succesvol in de sixties. Zij hadden veelal een eigenwijs uiterlijk met hun kenmerkende rode kleur en toetsenbord waar de zwarte toetsen wit waren en andersom. Er waren diverse modellen en daarvan weer tussenmodellen, gemaakt in UK, Italie of USA. We noemen basismodellen als Junior, Continental, Super  Continental, Continental II, Jaguar, Riviera, Concorde.
Na de JMI periode tot 1968 werd de productie voortgezet door VSEL met o.a. de van het Jaguar model afgeleide Corinthian, vernoemd naar de Corinthian Bank de nieuwe eigenaar van Vox. Ook Vox Thomas in de USA en Jennings J.E.I. kwamen met eigen modellen op de markt. Die modellen zijn te zien op de eigen pagina’s van deze tijdvakken. 
Zie hiervoor:  https://www.cliff-shadowsmeeting.eu/vox-na-jennings-1967-2002/  ,   https://www.cliff-shadowsmeeting.eu/vox-thomas-fotos-usa-1965-1971/  en  https://www.cliff-shadowsmeeting.eu/jennings-na-vox-fotos/
De huidige Vox eigenaar Korg brengt weer eigentijdse uitvoeringen uit van orgels met oude benaming.

Andere Vox electronica (producten uit de JMI periode tot 1968).

Vox Thomas US producten 1965-1971 (Kijk op Vox Thomas Foto’s (USA)).

Vanwege de omvang van het assortiment Amerikaanse Vox Thomas producten is hiervoor een afzonderlijke pagina geopend.
Enkele Amerikaanse orgels, PA’s en losse Vox onderdelen staan wel op deze pagina ter vergelijking met de Britse producten. 

Vox Gitaren (Kijk op Foto’s Vox gitaren JMI).

Vanwege de omvang van het assortiment Vox gitaren is hiervoor een afzonderlijke pagina geopend.

Vox Luidsprekers (Kijk op Foto’s luidsprekers Vox).

Vanwege de omvang van het assortiment luidsprekers toegepast in Vox versterkers is hiervoor een afzonderlijke pagina geopend.

 

Vox (JMI, VSEL) en Jennings Gyrotone Rotating Speaker Units.

Als antwoord op het Hammond B3 orgel met de roterende Leslie speakerbox kwam Vox JMI in 1966 met het Riviera orgel en de Gyrotone Rotating Speaker Unit in 3 versies. De kleinste Gyrotone MKI had een vaste snelheid en een single 12 inch 16 ohm Celestion speaker opwaarts onder een houten rotor gemonteerd. De grotere Gyrotone MKII en MKIII hadden een polystyrene rotor met 2 snelheden en daarbij nog 2 extra 12 inch 8 ohm Celestion speakers voorwaarts in het front gemonteerd. De II en III modellen werden als Gyrotone 50 en de Gyrotone 100 geleverd met een solid state All purpose Vox Midas 50 of 100 watt versterker.
Na de JMI periode bleven de Gyrotone’s onder Vox VSEL leverbaar.  Jennings JEI maakte vanaf 1969-1973 nog eigen Gyrotone modellen, waaronder de Jennings RT10 unit die door Hank Marvin werd gebruikt met een Jennings J40 solid state versterker. Te horen bij o.a.  Slaughter on 10th Avenue, Sacha, Windmills of your Mind, Midnight Cowboy. 

   Vox PA.

You cannot copy content of this page