Echo’s Aziatisch

 Klik op een foto om te vergroten en de galerij te openen.

De Engelse Google Translation vertaalt het woord “Echo” vaak als Ultrasound. Sorry voor het ongemak.

Het woord Echo komt voort uit de Griekse mythologie. In de Griekse mythologie is Echo een praatzieke nimf, afkomstig van de berg Helicon. De oreade (bergnimf) kon maar niet ophouden met praten. De nimf leidt de godin Hera zo erg af dat ze niet meer op haar man de oppergod Zeus kan letten, die vaak affaires aangaat met andere goden, nimfen en mensenkinderen.
Omdat ze zoveel last heeft van de nimf besluit Hera om Echo te vervloeken. De bergnimf kan hierdoor alleen nog maar mensen napraten en niet meer zelf een gesprek beginnen. Aan deze mythe hebben wij het begrip ‘echo’ te danken.

De echo’s van de “grote” Japanse merken  Roland, Boss en Ace-Tone staan op de eigen Roland pagina onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v”. Onderstaand is een directe link naar deze echo’s beschikbaar.

Overige Japanse en andere Aziatische echo’s met en zonder band of schijf.

De echo’s van Roland, Boss en Ace-Tone zijn te vinden op de pagina “Roland Foto’s (Japan)”  (link: https://www.cliff-shadowsmeeting.eu/roland-gear/) , onderstaand alle andere Japanse producten.

Alessis

Korg

Melos

Mirano

Evans, Ryan en Multivox.

Evans Corporation in Tokyo bouwde vele “Sound Creator” Evans en Ryan echo’s in de stijl van en in competitie met de Roland Space Echo’s. Tevens produceerden zij nagenoeg dezelfde echo’s voor andere (semi) Japanse labels als Multivox, alsmede onder het Amerikaanse Electra (van St. Louis Music Company) en het Duitse Solton label.  Zie hiervoor de betreffende landen. 

Evans

Hier volgen nog veel meer foto’s.

Ryan

Multivox

Multivox was een Amerikaanse divisie van Peter Sorkin Music Company voor de productie van effecten en versterkers voor de Amerikaanse markt in Japan.

Elk, Maxon en Ibanez

Ibanez levert tal van instrumenten waaronder gitaareffecten die elders werden geproduceerd. 
Zo werden de bandecho’s van  Elk afgenomen met hetzelfde typenummer en alleen een ander logo. De analoge en digitale Ibanez effecten werden gebouwd bij Nisshin Onpa, ook bekend als Maxon.
Door  Nisshin Onpa werden sinds 1969 pedalen en traditionele delay- en reverb toestellen van hoge kwaliteit gebouwd voor meerdere merken en ook onder de eigen merknaam Maxon. Omdat Ibanez de grootste klant van Nisshin Onpa werd, verschenen meerdere Maxon toestellen van 1974-2002 ook met Ibanez label in dezelfde uitvoering en  typenummer. Het assortiment overlapt elkaar grotendeels, al bleven enkele typenummers exclusief of  anders.
Na het vervallen van Maxon patenten ging Ibanez steeds meer elders klonen produceren tot in 2002 de samenwerking volledig stopte. Maxon deed geen concessies aan de kwaliteit en ging de eigen merknaam van betere marketing voorzien waardoor zij nog steeds pedalen leveren van de hoogste kwaliteit. 

Elk

Maxon

Ibanez

Hier volgen nog veel meer foto’s.

Eli 

Eli producten werden gemaakt in Taiwan. Er was verband met merken als Univox, Unicord en de beginnende Zoom Corporation.

Hier volgen nog veel meer foto’s.

Zoom

Zoom Corporation, in 1983 opgericht in Sakumacho, Chiyoda-ku, Tokyo,  is een producent van hoogwaardige effect-processors, digitaal-recorders, rythm-machines en gitaarversterkers.
De eerste zeven jaar werkte Zoom als ontwikkelaar voor andere producenten van muziekinstrumenten. In 1988 kwam vanuit Fuchu, Tokyo  hun eerst eigen product: de Zoom ZFx-1″Digital Signal Processing LSI. In 1989 volgde de Zoom 9002 Multi-Effect Processor. In hetzelfde jaar nog ontwikkelde Zoom de 9010 Processor en volgden producten als de Zoom 9030, Zoom 9000, Zoom 9200 (1992), Zoom 5000 e.a..
Vanaf 1992 wint Zoom met hun hoogwaardige producten steeds meer gebruikers en stroomden de Zoom producten naar inmiddels 130 landen over de wereld als prettig geprijsde digitale kwaliteit. Een historisch overzicht van de Zoom producten is hier te vinden:  https://ir.zoom.co.jp/corp/history/products.html
In het Shadows circuit kreeg Zoom o.a. bekendheid doordat zij de EFTP patches van Charlie Hall goed verwerken met toestellen als de G3, G3X en G5,  maar bijvoorbeeld ook de RFX serie kan daarvoor worden gebruikt. Meer info hierover via:   https://www.hallsecho.com/

Overige

Hier volgen nog veel meer foto’s.

You cannot copy content of this page