Ton Verhagen’s Reunie Meeting.

Ton Verhagen’s Reunie Meeting “Back to Tilburg”.

In 1982 startte Ton Verhagen in Tilburg de Cliff  Richard en The Shadows Fanmeeting.
Deze start verliep via een radio uitzending van vrijdag 14 mei 1982 op Hilversum 3, waar de eerste Tilburgse Meeting van zondag 16 mei 1982 door Ton Verhagen en Jan van Vugt werd aangekondigd in het populaire programma “De Rock & Roll Methode”. Dit programma werd samengesteld door Louis Smeets en vanaf 1971 wekelijks op vrijdagavond gepresenteerd door Felix Meurders.
Klik hier om deze uitzending te beluisteren:

Ton Verhagen organiseerde i.c.m. “Music for Pleasure”, “TVT Promotions” en “The Old Fashioned Way” van 1982 tot 2000 tot maar liefst 37 legendarische Meetings met Back to the Sixties avonden in o.a. De Koninklijke Harmonie, Boerke Mutsaers, Theater Noorderligt, Pas Buiten, Studiozaal Schouwburg en Het Wit Paardje te Tilburg, Motel van de Valk in Eindhoven en De Druiventros in Berkel Enschot. Deze meetings hadden een kenmerkende ongeëvenaarde sfeer van gemoedelijkheid, vriendschap en materiekennis, waar vele bezoekers van weleer warme herinneringen aan hebben. Al snel oogstte de Meeting internationale waardering en faam en groeide uit naar een Internationaal Meetinghouse. Voor vele bands werd het een eer om op Ton’s Meetings te mogen optreden, FBI en Guitar Syndicate groeiden zelfs uit als huisbands. Ook bekende muzikanten wisten de weg naar het Meetinghouse te vinden: Jet Harris, Bruce Welch, Brian Locking, Alan Jones, Cliff Hall, Phill Kelly, Ricky Valens, Clem Cattini,  Keith West, enz..  Elders op deze site zijn vele  affiches, foto’s en films te vinden van deze 37 Meetings.

[raw] [easyrotator]erc_17_1526546053[/easyrotator] [/raw]

Om deze speciale sfeer te doen herleven heeft Ton Verhagen op veler verzoek besloten om op 29 september 2018 de Reunie “Back to Tilburg” te gaan organiseren waar de fans elkaar  kunnen ontmoeten in de beoogde sfeer van toen. Zowel fans van het eerste uur als jongere fans kunnen dan gezamenlijk in de oude nostalgische sfeer genieten van de ambiance en de 4 klasse bands die er optreden. Bijzonder is dat 3 Jubileums elkaar dan treffen, in 1982 zijn 35 jaar geleden zowel de bands Guitar Syndicate, FBI  als  de Meetings van Ton Verhagen gestart. 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de uitzending van The Dutch Team van Cliff Richard Radio NZ van dinsdag 27 februari 2018 gaf Ton Verhagen een interview waarin hij, na 35 jaar in de stijl van 1982, zijn nieuwe 2018 evenement aankondigde. Beluister dit interview hier:

De naam van de Reunie refereert aan het nummer “Back to Tilburg” dat de Hongaarse gitaarvirtuoos Faragó Judy István op CD uitbracht na zijn optreden op de 8e Meeting in april 1986. Beluister  dit nummer door te klikken op onderstaande trailer of ga hiervoor naar de pagina “Foto’s Meetings 1-37 Ton Verhagen”.

 

De Reunie wordt gehouden in de nabij Tilburg University gelegen locatie Boerke Mutsaers, Vijverlaan 2, 5041PZ Tilburg, waar in 1988 al eerder Meetings plaatsvonden. Deze locatie is rustig gelegen en toch perfect bereikbaar met trein en bus voor de deur, beschikt over ruime gratis parkeerterreinen op eigen terrein en in de naaste omgeving en heeft een goede prijsvriendelijke horeca met op deze dag toepasselijke Cliff & Shadows gerechten. Vooraf een tafel reserveren is zeker aan te raden. 

Podium, licht en geluid wordt zoals vanouds verzorgd door Jan Kroon, waar Ton al die jaren op heeft kunnen rekenen en vertrouwen.

Meer info over de 37 door Ton Verhagen georganiseerde meetings (1982-2000) staat elders op deze site onder de rubrieken:
– Historie meetings
– Affiches meetings (met geluidsfragment van aankondiging 1e meeting op Hilversum 3 in 1982)
– YT Optredens meetings
– Foto’s Meetings ( Pagina: Foto’s Meetings 1-37 Ton Verhagen).

Bekijk ook regelmatig de informatie op Ton Verhagen’s Facebookpagina, meld je hier aan als lid van van zijn “The Old Fashioned  Way” Group en proef de Ton Verhagen sfeer :  https://www.facebook.com/groups/102142060627263/about/

Laatste nieuwtjes:
– Cliff Fan pur sang Jo Rutten zal aanwezig zijn met zijn Nederlandstalige boek  “Let’s make a memory”, wat de historie van Cliff & The Shadows in detail beschrijft op 164 pagina’s.  Als primeur wordt de presentatie van de Engelse vertaling van dit boek verwacht. 
– Het Dutch Team van www.cliffrichardradio.co.nz zal aanwezig zijn voor diverse interviews.
– Om de doorstroming bij de kassa te bevorderen wordt gepaste betaling op prijs gesteld.
– Breng gerust uw bewaarde tickets, folders, posters, foto’s van de Ton Verhagen Meetings t/m 1999 mee naar de Reunie. Wij delen die graag met u om de historie op de pagina “Affiches Meeting” van deze site
 verder te kunnen completeren. 
– Gratis parkeren is mogelijk op het terrein van het restaurant, in de zeer rustige straten rondom het restaurant en op de grote parkeerplaats van Station Tilburg / University, via de voetgangersbrug 20 mtr naar het restaurant.
– Er komen fans uit Nederland, Belgie, Duitsland, Hongarije en Turkije.
– Foto’s en filmen is sinds kort aan nieuwe privacyregels gebonden, neem daar kennis van alvorens u iets publiceert, stem het ook af met de band.
– In het restaurant wordt naast a la carte een speciaal 3 gangen Cliff & Shadows keuze menu geserveerd voor € 19,95.

 

 

Foto’s en affiches van Ton Verhagen’s Reunie “Back to Tilburg”: 

Met dank aan fotograaf Frans Scheermakers en The Red Strats voor het delen van hun foto’s.

Klik op een foto om deze te vergroten en de galerij te openen.

Bekijk onderstaande compilaties van optredens tijdens de Reunie:

 

 

 

The Red Strats Tilburg 29-09-2018

Posted by Kees van Vliet on Sunday, November 4, 2018

 

 

 

You cannot copy content of this page