Echo’s van Hank Marvin

Klik op een foto om te vergroten en de galerij te openen.

De Engelse Google Translation vertaalt het woord “Echo” vaak als Ultrasound. Sorry voor het ongemak.

Het woord Echo komt voort uit de Griekse mythologie. In de Griekse mythologie is Echo een praatzieke nimf, afkomstig van de berg Helicon. De oreade (bergnimf) kon maar niet ophouden met praten. De nimf leidt de godin Hera zo erg af dat ze niet meer op haar man de oppergod Zeus kan letten, die vaak affaires aangaat met andere goden, nimfen en mensenkinderen.
Omdat ze zoveel last heeft van de nimf besluit Hera om Echo te vervloeken. De bergnimf kan hierdoor alleen nog maar mensen napraten en niet meer zelf een gesprek beginnen. Aan deze mythe hebben wij het begrip ‘echo’ te danken.

 Echo’s gebruikt door Hank Marvin

Onderstaand worden de gebruikte toestellen alleen summier weergegeven bedoeld als chronologisch overzicht.  Meer details en diepgang over al deze toestellen is te vinden op de vele meer specifieke pagina’s op deze site als “Vox en Jennings Buizen Echo’s (England) , “Binson Foto’s (Italy)” en “Meazzi Foto’s (Italy)”.  Roland Foto’s (Japan), Watkins en WEM Foto’s (England) en de Overige Aziatische, Australische en Amerikaanse Echo’s in deze rubriek.

Een uitgebreid overzicht van alle door The Shadows en Hank Marvin gebruikte echotoestellen kan worden bekeken in de 40 minuten durende uitleg door professor Paul Rossiter van TVS Australie: https://youtu.be/qZude4GO0lo  en bekijk hier een video waar de originele Meazzi PA306 wordt vergeleken met de TVS 3 echo die sinds 2008 door Hank Marvin wordt gebruikt:  https://youtu.be/Mjefkludbqo