Vintage Music Gear Echo’s

Echo vormt het hart van de sound van The Shadows en vormt daarom een belangrijk aandeel van de informatie op deze site. In dit hoofdstuk kunnen een aantal pagina’s bezocht met informatie en foto’s van allerhande echotoestellen. Ook niet door de Shadows gebruikte of zelfs minder voor deze sound geschikte toestellen komen aan bod. Het onderwerp echotoestellen wordt breed en diepgaand getoond met producten vanaf eind vijftiger jaren tot heden. De toestellen worden naar hun geografische afkomst weergegeven.

Het woord Echo komt voort uit de Griekse mythologie. In de Griekse mythologie is Echo een praatzieke nimf, afkomstig van de berg Helicon. De oreade (bergnimf) kon maar niet ophouden met praten. De nimf leidt de godin Hera zo erg af dat ze niet meer op haar man de oppergod Zeus kan letten, die vaak affaires aangaat met andere goden, nimfen en mensenkinderen.
Omdat ze zoveel last heeft van de nimf besluit Hera om Echo te vervloeken. De bergnimf kan hierdoor alleen nog maar mensen napraten en niet meer zelf een gesprek beginnen. Aan deze mythe hebben wij het begrip ‘echo’ te danken.