Klik op een foto om te vergroten en de galerij te openen.
De samenstelling van alle Egmond pagina’s op deze site is mede mogelijk gemaakt door de enthousiaste medewerking en adviezen van Hans Pijnenburg, die vroeger in de Egmond organisatie werkzaam was als all-round medewerker in Best en als eindcontroleur in Boxtel. Wij zijn Hans daarvoor zeer dankbaar en erkentelijk. Meer over Egmond is te vinden op: https://www.facebook.com/groups/Egmondgitaarmuseum/ , waar Hans momenteel beheerder is.
Egmond gitaarversterkers.
Naast gitaren bracht Egmond ook gitaarversterkers op de markt. Aanvankelijk zeer eenvoudige huisvlijt buizenmodellen voor kleine ruimtes. De folder van 1955 toont de eerste seriemodellen, kofferversterkers met 6 tot 20 watt (Philips) buizentechniek onder het label Royal (by Egmond) met een V nummer. De 1961-1965 folders tonen Egmond labels op deze modellen en daarnaast de bekende beige (soms zwarte) combo’s met 10 tot 30 watt (Philips) buizentechniek. De V nummers tonen bij de eerste cijfers het wattage, het laatste geeft het aantal microfoon ingangen aan en het middelste het aantal gitaar of instrument inputs.
De 1968-1970 folders tonen buizen, hybride en solid state import versterkers van Italiaanse makelij met Egmond label en een typenummer dat begint met 6/ . Deze versterkers werden geproduceerd bij (Krundaal) – Davoli in Parma en Steelphon in Torino, en werden ook onder hun eigen labels geimporteerd. De 6/ typenummers in de folders lijken soms bij meerdere types hetzelfde te zijn.
Speciale dank aan Ivan Symaeys (Lord Bizarre) en Noël Jaasma voor het delen van hun fotomateriaal en technische kennis.
Royal versterkers
Egmond versterkers (made in Holland)
Deze buizenversterkers, destijds ook wel combo’s genoemd, waren van zeer goede kwaliteit en vaak tot op de dag van heden in goed werkende staat. Zij zijn door vele bekende en onbekende bandjes gebruikt en meer professioneel door o.a. John Lamers & Cees and his Skyliners, Peter Koelewijn & The Rockets, zelfs Eddie Christiani had er een hoge pet van op. Zowel De Maskers als Rene & his Alligators namen er hun hit La Comparsa mee op. In 1963 werden 4 speciale Mastodont versterkers gebouwd met losse top en speakerkast, op basis van een V3052 chassis, met zwaardere trafo’s en hoger vermogen. Drie ervan zijn terechtgekomen bij Jan de Hont en De Maskers. Er was nog een Type 800 buizenversterker maar daarover is weinig bekend.