Historie Meetings

 

Historie Nederlandse Cliff Richard & The Shadows Meeting en Site

De Nederlandse Fanmeeting is ontstaan in 1963 toen Drs. Anton Husmann jr. als president van de Amsterdamse Cliff Richard Fanclub Dynamite, de eerste bijeenkomst voor Cliff Fans organiseerde in Amstelveen. Deze bijeenkomsten werden jaren voortgezet met een prominente rol voor Harry de Louw. De Cliff fanclub Big News organiseerde ook meetings in Rhoon.

Vanaf 1979 organiseerde Tommy van de Brekel platenbeurzen in Tilburg waarbinnen Ton Verhagen activiteiten voor Cliff & Shadowsfans mocht inbrengen. In mei 1982 nam Ton Verhagen in Tilburg het stokje over en bouwde uit naar een Cliff & The Shadows Fan Meetinghouse.  De evenementen van Ton Verhagen, die in Tilburg, Eindhoven en Berkel-Enschot plaatsvonden, zijn legendarisch en de bezoekers van het eerste uur missen nog steeds de toenmalige onderlinge sfeer en materiekennis onder de fervente fans. In 2000 werd de organisatie voor Ton te zwaar. Getipt door Johnny D’Hondt van The Boys vond Ben van Zon een kandidaat opvolger en maakte de overgang van de meeting rond met Ton Verhagen en Joop Moen. Ook bedacht hij een aangepast concept voor de meeting, organiseerde de eerste meetings in Eindhoven en Berkel-Enschot en maakte hij Joop Moen wegwijs in het circuit. Het hoogtepunt was de eerste tweedaagse 40e Jubileum meeting in 2001 met twee podiums in de grote zaal, de enige meeting waar Bruce Welch zelf meespeelde (met The Rapiers) en waar Brian Licorice Locking instemde om ambassadeur van de Hollandse Meeting te worden.

Vanaf 2003 ging Joop Moen met zijn vrouw Jolanda verder tot die in 2010 overleed. Joop heeft de fans vele mooie door hem gesponsorde meetings met een hoog gehalte aan buitenlandse bands gegund, altijd in Berkel-Enschot. Daarnaast nog verschillende kleinere meetings elders in het land. Daarbij mocht Joop rekenen op de jarenlange steun van een loyale crew van vrijwilligers met o.a. Bea Martens, Piet- en Gina van Dort, Robin Trimbos, Theo van Delft, Rogier van de Oever en Freddy De Neve die daarvoor zelfs helemaal uit Belgie kwam. De Nederlandse Cliff Richard & The Shadows Fanmeeting is daardoor uitgegroeid tot het oudste en een van de grootste evenementen in zijn soort.

Na het plotselinge overlijden van Joop Moen in 2012 vond presentator Ferry Sijben dat dit unieke evenement niet verloren mocht gaan en besloot om de Fanmeetings in een nieuwe vorm voort te zetten, Ben van Zon sloot zich daar bij aan voor de broodnodige know-how. Piet en Gina van Dort namen de zorg voor de techniek en de website op zich en de crew ontstond als vanzelf. Selfsponsoring ook.

Eind 2014 besloten Ben van Zon, Piet en Gina van Dort en enkele andere crewleden te bedanken voor verdere deelname aan de organisatie van de Shadowsmeetings in samenwerking met Ferry Sijben. 

Echter de meeting als zodanig en het Cliff en The Shadowscircuit, mag op hun sympathie, waakzaamheid en paraatheid blijven rekenen. Mede door het opnieuw aanbieden van de vertrouwde vorm van de website wordt gewaarborgd dat de fans kunnen blijven beschikken over een betrouwbare en ruime informatievoorziening over hun wederzijdse passie. Wie weet wat de toekomst nog brengt.

Zo heeft  Ton Verhagen in september 2018 zijn Reunie Meeting georganiseerd bij Boerke Mutsaers in Tilburg en organiseert sindsdien weer evenementen met zijn stichting The Old Fashioned Way.