Nieuwspagina

Deze pagina volgt de actualiteit en informeert daarover.

De laatste nieuwtjes en recente aanpassingen van de site worden hier gemeld.

Week 43 – oktober 2020: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Foto’s Vox gitaren Korg” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox SDC 22 Solid Double Cutaway 2011-2012”. Het betreft prijsvriendelijke in Indonesie geproduceerde spitse modellen met solid Mahogany body, Mahogany neck, Rosewood toets  en  XLM (Extra Loud Mini) 2 voices Humbucker pickups.  
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond licentie gitaren Tolching” onder het kopje “Roderich Paesold gitaren” foto’s bijgeplaatst van de modellen P90, P110. P130 en P140. 
– Onder de nieuwe rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Australie en USA”, onder het kopje “(Maestro-) Echoplex”. Het betreft foto’s van de EP-2, het 2 knops buizen seriemodel uit 1962-1970. Er volgen nog veel meer foto’s onder dit kopje.

Week 42 – oktober 2020: 
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Gitaren met Western benaming  als Bonanza, Texas Ranger, Western, Jumbo en Double Six” foto’s bijgeplaatst van de Bonanza S2 en de Jumbo 1ES1 met pickup in het klankgat. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Foto’s Vox gitaren Korg” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox HDC 99 series 2011-2012”. Het betreft in Korea geproduceerde ronde modellen met Solid Mahogany sides met Maple ply top en back en een Mahogany neck met Ebony toets.
– Onder de nieuwe rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees”. Onder het kopje “Duitsland” zijn foto’s bijgeplaatst van de legendarische Dynacord S61 en S62 buizenecho’s uit begin zestiger jaren.

     Zie voor eerdere aanpassingen van de site helemaal onderaan op deze pagina.

– Thans ruim 13.500 foto’s op deze site en zo’n 30 toekomstige evenementen in de Agenda.
Er worden steeds meer evenementen gecancelled wegens het Corona virus, controleer dus voor vertrek.

 

Nieuws:

Brian Locking overleden.

Brian Licorice Locking  (1938), basgitarist van The Shadows van april 1962 t/m november 1963, is in de ochtend van 8 oktober 2020 in een Hospice in Wales op 81 jarige leeftijd overleden. Brian kampte sinds juli 2020 met zijn gezondheid. Wij wensen zijn familie veel sterkte toe met dit verlies.
Bedankt Brian voor jouw vriendschap en al die mooie ontmoetingen en optredens die wij hebben mogen meemaken. Rust zacht vriend.
Meer over Brian Locking is te vinden op deze site op de rubriek “Foto’s Cliff & Shadows” op de pagina “Brian ‘Licorice’ Locking”.

Bekijk ter nagedachtenis aan Brian dit interview in Italie. 

 

Barry Gibson verkoopt Burns London.

Barry Gibson is geen CEO meer van Burns vanaf 16- 6-2020. 
Peter en Lee (vader en zoon) Anderton van Andertons Music LTD (sinds 1964) nemen het samen met enkele compagnons over.
De Andertons  voeren als eigen huismerk hun Chapman guitars, made in Azie en Indonesie.  Zie: https://www.andertons.co.uk/
Veel meer info is er nog niet bekend, deze berichten staan op de Burns London site: http://www.burnsguitars.com/

               

         

  

 

 

 

 

The Shadows At Sixty

Deze nieuwste BBC4 documentaire van bijna 1 uur over Cliff & The Shadows nu te zien op YT: 
https://www.youtube.com/watch?v=wdU5BsKdGCc&fbclid=IwAR2LCobTsck78TCQ8MSCOn5jt47IMkXCLmNQq-FtSIJM8tx3p9YjLJkK3p0

 

Bekijk hieronder ook de BBC documentaire over  de historie van Jennings Musical Industries (JMI) in Dartford en hun paradepaardje de Vox AC30 versterker.

 

Demo Modern E2  buizen bandecho door Kurt Fröberg.

Beluister hier de demo van deze Modern E2 buizen bandecho gebouwd door LGK-Teknik Sweden, als replica ontworpen om alle functies van de voxECHO/Framez/Meazzi Echomatic I en II  te combineren.
Het toestel heeft 6 afzonderlijk schakelbare weergavekoppen, een schakelbare feedback op de koppen 3 t/m 6, variabele tapesnelheid met display en een wismagneet.
Zeer de moeite waard om te beluisteren op:  https://www.youtube.com/watch?v=UuS5bZF2VM0&feature=youtu.be
Soortgelijke LGK replica echo’s zijn eerder gebouwd met schijf, nu is er ook een tape versie van. De toestellen staan foto’s op deze site onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” op de pagina “Foto’s Overige Echo’s” onder het kopje “Scandinavische schijf- en bandecho’s” en op de nieuwe pagina “Vox en Jennings buizen echo’s (England)”


Rob’s 59 specials pickups volgens authentieke specificaties van Fender Stratocaster 1959.

De Rob’s 59 special pickups zijn ontwikkeld naar een idee van Shadows kenner Rob Aartsen. 
Door research, testen, meten en aanroepen van een heleboel vriendendiensten in USA en UK zijn tientallen 1959 pickups ‘binnenstebuiten’ gekeerd.
Dit alles om de exacte specificaties te krijgen voor de juiste elementen voor de oude Shadows hits, met het juiste aantal wikkelingen en lengte voor de magneetpolen en de juiste sterkte (gaus) van de AlNiCo 5 magneten. De onderlinge volume verschillen per magneet zorgt voor de juiste balans in volume, net als op de oude hits.

Het resultaat komt nu beschikbaar voor gitaristen die hun early Stratocaster Sound willen perfectioneren en laten klinken als die beroemde eerste Fender Stratocaster in de UK.
De pickups zijn verkrijgbaar bij het in gitaarelementen gespecialiseerde bedrijf ToneSpinner in Rosmalen via deze link:
https://www.tonespinner.com/product/739532/stratocaster-pickup-set-rob-s-59-specials

Beluister hier Wonderful Land gespeeld door Rob Aartsen op een Japanse HM signature Strat met ToneSpinner Rob’s 59 specials pickups, en een Vox AC15H1TV amp met Hall&Collins Signature Echo.

 

Replacement koppen voor Vox en Watkins Copicat buizen echo’s na lange tijd weer beschikbaar.

De gerenomeerde Watkins en WEM specialist John Beer van Amp-fix is er in geslaagd een revisieconcept te ontwikkelen voor de opname- en weergavekoppen van buizen bandecho’s als o.a. Vox Short Tom, Long Tom en Domino alsmede voor alle types Watkins en WEM Copicat MK I en MKII en ook voor de Custom Copycats.
Het betreft een scala aan maatwerk oplossingen voor zowel de Brown bakelieten Marriott  als de latere metalen BSR koppen.
Kijk voor meer informatie op: https://amp-fix.com/
   of klik op  https://amp-fix.com/new_heads.htm   waarna zich een venster opent met uitleg over  de diverse maatwerk opties met deze koppen. 
De replacement koppen en a
llerhande onderdelen voor vintage echo’s en versterkers worden geleverd via deze pagina: https://amp-fix.com/copicat_spare_parts.htm .
Klik voor directe bestelling op deze Spare Parts pagina op de gele button “Order Parts” en er verschijnt een bestelformulier. 
Aarzel niet om in geval van vragen of onduidelijkheden vooraf te mailen naar  info@amp-fix.com voor advies van John Beer.

 

Bericht van Charlie Hall over de voortgang van zijn laatste “pedal” project

De pedal krijgt dezelfde kleurstelling en uitstraling als de H&C echo en wordt verwacht rond mei 2018.
The pedal project is coming along very nicely. The circuit design is done and we are working on the case design and layout now. There will be two EF86 emulation channels, one for the AC15 of 1959 and one for the AC15 of 1960. There will also be a brilliance setting for the 1960 channel. Each channel will have a volume and a tone control (which works like a cut control except you cut the treble by turning the knob anticlockwise). There will be a speaker emulation on/off switch, and there will be a master volume control. 7 knobs in a single row. The case should be about 5 inches by 4 inches (about 130mm X 100mm).

  – Het Deense T-Rex heeft op de Namm beurs 2017 hun heruitgave van de Binson Echorec  schijfecho geintroduceerd. T-Rex kocht in 2016 de Binson naam. Levering mogelijk in de loop van 2020, prijsindicatie ruim 1.000 dollar. Zie de eerste foto’s op de pagina “Foto’s Overige Echo’s” onder het kopje “Overige Westerse schijf (drum) echo’s”.
Meer info en demo: //www.youtube.com/watch?v=AH1jQVtIbCM
Laatste update te lezen op: //www.t-rex-effects.com/binson-echorec-up-date/

 

Eerdere aanpassingen op deze site:

2020

Week 41 – oktober 2020: 
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond licentie gitaren Tolchin” foto’s bijgeplaatst  van de Alpha A-680 en de Alfesta W-160 gitaren.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Foto’s Vox gitaren Korg” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox HDC 77 series 2010-2011”. Het betreft in Korea geproduceerde spitse modellen met Solid Mahogany sides met Maple ply top en back en een Mahogany neck met Rosewood toets. 
– Onder de nieuwe rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Oost Europees” onder het kopje “Russische Echo’s”. Het betreft de Esko toestellen, gemaakt bij Urals Vector Company en ontworpen door Alexander Korotaev. Voor ons in West Europa zijn dit nogal bijzondere toestellen. Er zal binnenkort nog een reeks aan andere Russische toestellen volgen.
Week 40 – oktober 2020: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Foto’s Vox gitaren Korg” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox SSC en SDC 55 series 2010-2011″. Het betreft de in Korea geproduceerd SSC (Solid Single Cut) modellen. De 55 serie is hiermee compleet.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sub labels” onder het kopje “Lion” foto’s bijgeplaatst van de Lion Teardrop modellen solid 107-2 en 107-3. De 107-2 is in gebruik bij de Sue the Night, destijds huisband bij De Wereld Draait Door. 
– Onder de nieuwe rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees”. Onder het kopje “Italie” zijn foto’s bijgeplaatst van de Montarbo schijfecho’s met onderhoudsvrije drum en de latere digitale modellen. 
Week 39 – september 2020: 
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sub labels” onder het kopje “Lion” foto’s bijgeplaatst van de Lion Phantom modellen solid 106-2 en 106-3. Later worden de solid Teardrop modellen bijgeplaatst.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Foto’s Vox gitaren Korg” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “
Vox SSC en SDC 55 series 2010-2011″. Het betreft de in Korea geproduceerd SDC (Solid  Double Cut) modellen, later volgen nog de SSC (Solid  Single Cut) modellen. 
– Onder de nieuwe rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Australie en USA”, onder het kopje “(Maestro-) Echoplex”. Het betreft foto’s van de EP-1, het eerste 3 knops buizen seriemodel uit 1961. Er volgen nog veel meer foto’s onder dit kopje.
Week 38– september 2020: 
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sub labels” onder het kopje “Lion” foto’s bijgeplaatst van de Lion hollow body Teardrop met 2 pickups en tremolo, Egmond cat. no.105-2. Binnenkort worden de massieve Lion Phantom en Teardrop modellen bijgeplaatst.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Foto’s Vox gitaren Korg”  foto’s bijgeplaatst onder het kopje “
Onderdelen Vox  Korg gitaren vanaf 2007″. Dit bevat o.a. een verdere uitleg over de Twin Coax tm pickups.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” is op de pagina “Watkins en W.E.M. Foto’s (England)” onder het kopje “Watkins en W.E.M. Echo’s (inclusief afgeleide producten)” de galerij “Nieuwe generatie na ca. 1980” toegevoegd met veel nieuwe foto’s van de latere Watkins/Wem echotoestellen die vanaf medio 1980 nogal veranderden.
Week 37– september 2020: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Foto’s Vox gitaren Korg”  foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox  Virage II S(ingle)C(ut) en D(ouble)C(ut)  series 2011”. Het betreft de limited edition Butterfly 2011 series met Paua shell Butterfly inlays in de Rosewood toets.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sub labels” onder het kopje “Lion” foto’s bijgeplaatst van de vioolbassen uit de 104 serie van dit hogere segment. Binnenkort worden de Lion Phantom en Teardrop modellen bijgeplaatst.
– Onder de nieuwe rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Australie en USA”. Onder het kopje “(Maestro-) Echoplex” zijn foto’s van een prototype uit 1959 van mede oprichter Don Dixon geplaatst, een oertype Echoplex.
Week 36– september 2020: 
– Onder de nieuwe rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Oost Europees”. Onder het kopje “Poolse Echo’s” zijn toestellen van eMs, Sochor en MallroY geplaatst en onder het kopje “Overige Oost Europese Echo’s”  de Hongaarse BEAG echo. Voor ons in West Europa zijn dit nogal bijzondere toestellen. Er zal binnenkort nog een reeks aan Russiche toestellen volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Foto’s Vox gitaren Korg”  foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox  Virage II S(ingle)C(ut) en D(ouble)C(ut)  series 2011”.  In dit 2e net zo hoogwaardige model, werden de Vox Three-90 pickups vervangen door Twin CoAxe tm pickups, waarin meerdere element types ruis- en humvrij zijn samengevoegd tot 1 pickup. Binnenkort wordt de Virage II Limited  Butterfly series toegevoegd en volgt een verdere uitleg over de Twin Coax tm pickups. 
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sub labels” onder het kopje “Lion” foto’s bijgeplaatst van de acoustische gitaren en de 101 serie van dit hogere segment. Binnenkort worden de Lion viool, Phantom en Teardrop modellen bijgeplaatst.
Week 35– augustus 2020: 
– Wij hebben een nieuwe rubriek geopend “Vintage Music Gear Echo’s v” met daaronder 6 nieuwe pagina’s waarop de diverse echo’s beter worden gesorteerd op meer ruimte. 
Voorheen stonden deze echo’s o
nder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” op de pagina “Foto’s Overige Echo’s”, maar die werd te kolossaal om nog overzichtelijk te kunnen uitbreiden. Binnenkort zullen vele nieuwe en bijzondere echo’s worden toegevoegd aan deze nieuwe rubriek.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Foto’s Vox gitaren Korg”  foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox SSC en SDC 33 series 2010-2011”. Het betreft de zeer prijsvriendelijke Solid  Single Cut 33 modellen uit 2010-2011 die zijn geproduceerd in Indonesie.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op meerdere pagina’s aanvullende foto’s geplaatst. Op de pagina “Egmond gitaar versterkers” meer foto’s van de V1230 gitaarcombo, op de pagina “Egmond (semi) acoustic gitaren” onder het kopje “Overige klassieke en andere modellen” meer foto’s van de hollow body Egmond Teardrop en onder het kopje “Overige Jazz modellen als Lucky 7, JG series, ES57 enz.” meer foto’s van de Gipsy M1 met ovaal klankgat.
Week 34– augustus 2020: 
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond licentie gitaren Tolching” onder het kopje “Alfesta gitaren” foto’s bijgeplaatst van de CL-020 en W160-12 string gitaren.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Foto’s Vox gitaren Korg”  foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox SSC en SDC 33 series 2010-2011”. Het betreft de
zeer prijsvriendelijke Solid Double Cut 33 modellen uit 2010-2011 die zijn geproduceerd in Indonesie. Later volgen nog de Solid Single Cut modellen uit dezelfde serie. 
Week 33– augustus 2020: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Foto’s Vox gitaren Korg”  foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox Virage SC DC 2009-2011”. Het betreft de Single Cut modellen in navolging van de Double Cut modellen van vorige week. Hiermede zijn alle foto’s van het 1e Virage model geplaatst. Binnenkort volgen foto’s van het 2e model waar de Vox Three-90 pickups werden vervangen door Twin CoAxe tm pickups, waarin meerdere element types ruis- en humvrij zijn samengevoegd tot 1 pickup.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustiche gitaren” onder het kopje “Overige klassieke en andere modellen” foto’s bijgeplaatst van de Egmond semi acoustische vioolgitaren, zoals die ook onder de Frima en Lion labels zijn uitgebracht. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Binson Foto’s (Italy)” onder het nieuwe kopje  “Binson Parts”. Het betreft vele technische onderdelen van de diverse Binson echo’s, nu van “Binson Overig” verplaatst en fors uitgebreid.
Week 32– augustus 2020:
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustiche gitaren” onder het kopje “Overige Jazz modellen als Lucky 7, JG serie, ES 57” foto’s bijgeplaatst van diverse vroege modellen als JG 113-5 CA.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Foto’s Vox gitaren Korg”  foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox Virage SC DC 2009-2011”.
Na een periode van 20 jaar waar Vox geen seriegitaren op de markt bracht besloot Korg om dit segment weer nieuw leven in te blazen met hulp van de gerenommeerde gitaarbouwer Rick Lasner. Daaruit volgde in 2009 de eerste generatie (op Gibson modellen geinspireerde) hollow body semi-acoustic Vox Virage I (VG)SC (Single Cutaway) en (VG)DC (Double Cutaway) modellen. Een van de meest geslaagde Vox ontwerpen in custom shop kwaliteit. Nu zijn de Double Cut modellen geplaatst volgende week volgen de Single Cut modellen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig+” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Meazzi Foto’s (Italy)” onder het kopje “Meazzi en M3/emThree (Calderoni) Solid State versterkers”. Het betreft de Meazzi Olimpia 555 Transistor combo 35 w rms met ingebouwde echo met 2 verplaatsbare weergavekoppen in zijn vele varianten. Als losse versterker top of combo met 4*10 inch of single speaker.
Week 31– juli 2020:
– Ter gelegenheid van het 50 jarig jubileum van Vox werden in 2007 een tweetal Reissue Teardrop gitaren uitgebracht van modellen die in de zestiger jaren succesvol waren ontworpen voor en gebruikt door The Rolling Stones.
Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Foto’s Vox gitaren Korg”  foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox 50th Anniversary gitaren 2007-2008″. Het betreft de Vox Bill Wyman VBW-2000 bas in zeer speciale 50th Anniversary  Limited Edition uitvoering, gemaakt in Japan met een geplande oplage van 50 stuks wereldwijd, waarvan 6 voor de UK.  Vervolgens kwam ook een luxere gelimiteerde versie uit als VBW-2500.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond electric gitaren” onder het kopje “Gitaren met namen uit de ruimtevaart als Rocket, Telstar” foto’s bijgeplaatst van de 6 snarige Telstar gitaar uit 1968 (Telecaster style).
Week 30– juli 2020: 
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustiche gitaren” onder het kopje “Overige Jazz modellen als Lucky 7, JG serie, ES 57” foto’s bijgeplaatst van de Gipsy gitaren en onder het kopje “Gitaren met Western benaming  als Bonanza, Texas Ranger, Western, Jumbo en Double Six” foto’s van de Jumbo S1.
– Ter gelegenheid van het 50 jarig jubileum van Vox werden in 2007 een tweetal Reissue Teardrop gitaren uitgebracht van modellen die in de zestiger jaren succesvol waren ontworpen voor en gebruikt door The Rolling Stones.
Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Foto’s Vox gitaren Korg”  foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox 50th Anniversary gitaren 2007-2008″. Het betreft de Vox Mark III Teardrop White als gebruikt door Brian Jones in zeer speciale 50th Anniversary  Limited Edition uitvoering, gemaakt in de USA. De Bill Wyman bas uit deze serie volgt binnenkort.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Meazzi  Foto’s (Italy)” onder het kopje “Meazzi Echomatic PA296, PA304 en PA306 buizen bandecho’s“. Het betreft foto’s van een houten Meazzi Factotum Echomatic PA304 en een Echoamateur PA 296 die zijn ingekort tot stand alone echo.
Week 29– juli 2020: 
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond electric gitaren” onder het kopje “Gitaren met namen van weersinvloeden als Blizzard, Flash, Tempest, Thunder, Tornado, Typhoon”  foto’s bijgeplaatst van het 1970 prototype van een actieve gitaar met een Tyhoon basis.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Foto’s Vox gitaren Korg”  foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox Reisssue gitaren geproduceerd door John Hawkins (North Coast Music USA) 1998-2001″. Het betreft foto’s van de exacte 1998 reissue kopie van Vox Mark VI gitaar met tremolo.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Binson Foto’s (Italy)” onder het kopje  “Binson gitaarversterkers” zijn nu meerdere types Loryphon  buizenversterker geplaatst. Onder het kopje “Binson overige schijfecho’s” zijn enkele  bijzondere toestellen toegevoegd. 
Week 28– juli 2020: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Foto’s Overige Echo’s” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Overige Westerse Echo’s”. Het betreft diverse Australische toestellen als Moody, TVS3 en Echo-Fix.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustiche gitaren”  onder het kopje “Overige Jazz modellen als Lucky 7, JG serie, ES 57” foto’s bijgeplaatst van de eerste semi-acoustische modellen vanaf ongeveer 1950.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Foto’s Vox gitaren Korg” onder het kopje “Vox Reisssue gitaren geproduceerd door John Hawkins (North Coast Music USA) 1998-2001” foto’s bijgeplaatst van de Mini XII 12 string Sunburst, een authentieke Vox Mando reissue.
Week 27– juli 2020: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Roland Foto’s (Japan)” onder het kopje “Roland Space Echo RE-100, RE-200, RE-101, RE-201, RE-150 (transistors), RE-3 en overigen”  foto’s bijgeplaatst van de Roland RE-200 Space Echo, de voorloper van de RE-201. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Foto’s Overige Echo’s” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “
Overige Britse schijf- en bandecho’s”. Het betreft de Supersound  Echo Voice buizen echo, een van de eerste Britse bandecho’s uit de pre-Burns periode van Supersound. Meer over Supersound en deze echo is te vinden op:  https://www.supersound.org.uk/   
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond electric gitaren” onder het kopje “Gitaren met namen van weersinvloeden als Blizzard, Flash, Tempest, Thunder, Tornado, Typhoon” foto’s bijgeplaatst van de actieve Blizzard gitaar en basgitaar, het Egmond Les Paul model uit 1970.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” is op de pagina “Foto’s Vox gitaren Korg” begonnen met de laatste generatie Vox gitaren uit het Korg tijdvak vanaf 1998 tot heden. Onder het kopje “Vox Reisssue gitaren geproduceerd door John Hawkins (North Coast Music USA) 1998-2001″ worden de eerste generatie Vox Korg getoond. Het betreft foto’s van de Mark III  exacte reissue modellen in Custom White en Standaard met tremolo uitvoering. 
Week 26 – juni 2020: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Vox na Jennings Foto’s (England 1968-1992)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox Rose Morris gitaren”. Het betreft de Vox White Shadow M gitaren en basgitaren serie uit 1987-1988 gemaakt in Japan en Korea. Hiermede zijn de Vox Rose Morris gitaren compleet.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustic gitaren” foto’s van de Egmond Jumbo gitaren bijgeplaatst onder het kopje “
Gitaren met Western benaming  als Bonanza, Texas Ranger, Western, Jumbo en Double Six”. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Binson Foto’s (Italy)” onder het kopjes “Binson overigen”. Het betreft foto’s van de Binson orgels en de Binson Tele Micro, een van de vroegste draadloze zender microfoons.
Week 25 – juni 2020: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Vox na Jennings Foto’s (England 1968-1992)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox Rose Morris gitaren”. Het betreft de  Vox White Shadow  gitaar en bas modellen uit 1985-1986, gemaakt in Japan en Korea. Binnenkort volgen de gitaren uit de White Shadow M serie 1987-1988. 
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond electric gitaren” onder het kopje “
Gitaren met namen uit de ruimtevaart als Rocket, Telstar” foto’s bijgeplaatst van de Telstar basgitaar uit 1969 (Telecaster style). Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Foto’s Overige Echo’s” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Echosonic, Ecco-Fonic, Fender, Morley en overige (ADINEKO Oil Can) echo’s uit de USA” , helemaal onderaan op de pagina. Het betreft de vrijstaande  Ecco-Fonic 109 echo uit 1959, 109 B uit 1960 en 109 C uit 1961, voorlopers van de Fender bandecho’s. 
Week 24 – juni 2020: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Vox na Jennings Foto’s (England 1968-1992)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox Rose Morris gitaren”. Het betreft de 4 snarige Vox Bass in Standard en Custom uitvoering met de typenummers 3504 en 3002. De gitaren zijn gemaakt bij Matsumoku Japan in 1982-1985. Er zullen op deze pagina nog  foto’s van de Rose Morris  Vox White Shadow  modellen uit 1985-1988  volgen.   
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustiche gitaren” onder het kopje “Gitaren met naam van Amerikaanse streken als Colorado, Kansas, Kentucky, Miami, Nevada” foto’s bijgeplaatst van de Kentucky gitaar. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Binson Foto’s (Italy)” onder het kopje  “Binson gitaarversterkers”. Het betreft foto’s van de Binson Loryphon 3  buizenversterker, die is afgeleid van de legendarische Binson 3 gitaarversterker.
Week 23 – juni 2020: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Vox na Jennings Foto’s (England 1968-1992)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox Rose Morris gitaren”. Het betreft de uitmuntende Fender kloon genaamd Vox Model 25 in Standard en Custom uitvoering met de typenummers 3000, 3500 en 3501. De gitaren zijn gemaakt bij Matsumoku Japan in 1982-1985. Er zullen op deze pagina nog meerdere foto’s van de andere Rose Morris modellen volgen.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustiche gitaren” onder het kopje “
Gitaren met naam van Amerikaanse streken als Colorado, Kansas, Kentucky, Miami, Nevada” foto’s bijgeplaatst van de Kansas in verschillende uitvoeringen. Binnenkort volgen nog de foto’s van de Kentucky.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Binson Foto’s (Italy)” onder het kopjes “
Binson Ec(h)orec 2 Schijfecho’s 6 knops (Large Frame Model)” en “Binson overige schijfecho’s”. Het betreft foto’s van (een van de eerste !) de Ecorec (nog niet Echorec) 1955 buizen echo en de A-605-TR 1969 transistor rack echo.
Week 22 – mei 2020: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Vox na Jennings Foto’s (England 1968-1992)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox Rose Morris gitaren”. Het betreft de uitmuntende Gibson kloon genaamd Vox Model 24 in Standard en Custom uitvoering met de typenummers 3001, 3502 en 3503. De gitaren zijn gemaakt bij Matsumoku Japan in 1982-1985. Er zullen op deze pagina nog meerdere foto’s van de andere Rose Morris modellen volgen.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sublabels” onder het kopje “Overige labels alfabetisch”  foto’s geplaatst van gitaren met het  Goldene Harfe en Harmonie label. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Meazzi  Foto’s (Italy)” onder het kopje “Meazzi Echomatic, PA296, PA304, PA306 en PA316 (Universal) buizen bandecho’s (incl. modificaties)”. Het betreft aanvullende foto’s van de metalen Meazzi Stereo Factotum Echomatic PA304, door Piet van Dort weer in originele nieuwstaat gebracht. Op dezelfde pagina staat al langer een houten Meazzi Echoamateur PA 296, ook door Piet perfect gerestaureerd. 

Week 21
 – mei 2020: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Burns Foto’s (England)” onder het kopje “Aan The Shadows gerelateerde Burns en Baldwin gitaren (1963-heden)”. Het betreft een  foto’s van van de Baldwin Marvin MK2 speciaal gemaakt voor de Australia Tour 1968, de Rez-O-Tube brug van de Shadows Bass, de Burns London Jet Harris Signature gitaar en een bijzondere originele witte Burns Marvin.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Vox na Jennings Foto’s (England)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox VSEL gitaren doorlopend naar VSL tijdvak (1968-1972)”. Het betreft de 12 snarige  VG12 Gretsch Country Gentleman kloon, in Japan gemaakt voor VSEL in 1970. Gitaar uit de Giant serie die wordt beschouwd als de kwalitatief beste Vox gitaren ooit. Hiermede zijn alle gitaren uit de Vox VSEL gitaren serie geplaatst. 
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustiche gitaren”  onder het kopje “Overige Jazz modellen als Lucky 7, JG serie, ES 57” foto’s bijgeplaatst van de Lucky 7  in verschillende uitvoeringen. 
Week 20 – mei 2020: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Foto’s Overige Echo’s” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Echosonic, Ecco-Fonic, Fender, Morley en overige (ADINEKO Oil Can) echo’s uit de USA” , helemaal onderaan op de pagina. Het betreft de eerste handzame echo in de USA in 1953, door Ray Butts gebouwd op de bodem van zijn handgebouwde Echosonic versterker (limited < 70 stuks). Deze versterkers zijn gebruikt door vele bekende artiesten als Chet Atkins en Scotty Moore en later in licentie als Rickenbacker  M-30 geproduceerd.  Binnenkort volgen op deze pagina de foto’s van de Amerikaanse Ecco-Fonic echo uit 1955, voorloper van de Fender echo’s.  
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Vox na Jennings Foto’s (England)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox VSEL gitaren doorlopend naar VSL tijdvak (1968-1972)”. Het betreft de 6 snarige  VG6 Gretsch Country Gentleman kloon, in Japan gemaakt voor VSEL in 1970. Gitaar uit de Giant serie die wordt beschouwd als de kwalitatief beste Vox gitaren ooit. Later volgt de 12 snarige VG12 uitvoering.
– Onder de nieuwe rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond  sub labels” foto’s van Lido gitaren toegevoegd onder het kopje “Overige labels alfabetisch”.
Week 19 – mei 2020: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Vox na Jennings Foto’s (England)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox VSEL gitaren doorlopend naar VSL tijdvak (1968-1972)”. Het betreft de VG4 bass Gretsch kloon, in Japan gemaakt voor VSEL in 1970. Gitaar uit de Giant serie die wordt beschouwd als de kwalitatief beste Vox gitaren ooit.
– Onder de nieuwe rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustiche gitaren” foto’s van vroege Egmond gitaren bijgeplaatst onder het kopje “
Overige Jazz modellen  als Lucky 7, JG serie, ES 57″. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Foto’s Overige Echo’s” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Overige Duitse schijf- en bandecho’s”. Het betreft een van de eerste Schaller buizen drum echo’s uit de fifties die ook onder de naam Framus op de markt is gebracht. Schaller en Framus werkten sinds 1953 intensief samen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Binson Foto’s (Italy)” onder het kopjes
“Binson overigen”. Het betreft foto’s van de diverse magnetische koppen toegepast op de Binson schijf echo’s.
Week 18 – mei 2020: 
– Onder de nieuwe rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn 8 nieuwe pagina’s met vele nieuwe foto’s geplaatst waarin alle facetten van dit legendarische Nederlandse merk worden getoond. De oude Egmond pagina onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” is hiermee vervallen. Veel plezier met deze documentatie over het merk waar vele muzikanten mee zijn opgegroeid en waarmee Cliff’s grote hit Living Doll een verband mee lijkt te hebben zoals onlangs bleek. Lees hierover in de nieuwe rubriek. 
Week 17 – april 2020:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Burns Foto’s (England)” onder het kopje “Jim Burns na Baldwin  (1966-1983)“. Het betreft een serie foto’s van de Burns Ormston Upride Bass 1968 gemaakt als Ormston Studio Workshop Design door Jack Golder.
Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Binson Foto’s (Italy)” onder het kopje  “Binson overigen”. Het betreft foto’s van vervangings onderdelen voor Binson Echo’s als koppen, koppenplaten en de transparante replica deksel van Vocasound France.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Vox na Jennings Foto’s (England)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox VSEL gitaren doorlopend naar VSL tijdvak (1968-1972)”. Het betreft de VG2, Gibson Les Paul kloon, in Japan gemaakt voor VSEL in 1970. 
Week 16 – april 2020:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Overige labels made by Egmond”  foto’s geplaatst van meerdere gitaren met het Frima label. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Foto’s Overige Echo’s” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Overige Britse schijf- en bandecho’s”. Het betreft de Johnson Autogain Echomaster uit 1970. Tevens zijn onder het kopje “Home Made Echo’s” foto’s toegevoegd van een door Ben van Straaten gebouwde echo. Deze echo is opgebouwd met onderdelen van een Echolette SE 300 mixer en heeft 5 Meazzi weergavekoppen, per kop selecteerbaar voor zowel weergave als feedback.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Vox na Jennings Foto’s (England)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox VSEL gitaren doorlopend naar VSL tijdvak (1968-1972)”. Het betreft de SG200, Gibson kloon, by Matsumoku in Japan gemaakt voor VSL in 1971. 
Week 15 – april 2020:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” starten wij op de pagina “Vox na Jennings Foto’s (England)” met een serie over de post JMI gitaren in het VSEL en VSL tijdvak na de liquidatie van JMI . Onder het kopje Vox VSEL gitaren doorlopend naar VSL tijdvak (1968-1972)” wordt allereerst een overzicht getoond van deze producten. Komende weken wordt dit onderwerp verdiept met detailfoto’s van al deze gitaren.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Egmond onderdelen gitaren”  detailfoto’s geplaatst van de diverse componenten van de Egmond gitaren.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Meazzi Foto’s (Italy)” onder het kopje “Meazzi  Historie” en “Meazzi Overig”.  Het betreft  een vroeg Framez accordeon en de Meazzi Strobulux Stroboscoop uit de seventies.
Week 14 – april 2020:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Vox Thomas Foto’s (USA) onder  het kopje “Vox Thomas en Voxton na JMI (1969-1971)“. Het betreft foto’s van de Thomas product catalogus en Voxton gitaren uit de periode 1969-1971, na beeindiging van Vox JMI en tot liquidatie van Vox Thomas USA.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” is op de pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Egmond solid en hollow-body electrics”  een serie foto’s bijgeplaatst van de Tornado 2EBS1 Bass gitaar.  Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Binson Foto’s (Italy)” onder het kopje “Binson gitaar versterkers”. Het betreft de Binson Model 3 uit 1959. Een buizenversterker van 15 watt met superieur vintage geluid. Vergelijkbaar met een Vox AC15 met een grotere gelijkrichtbuis.
Week 13 – maart 2020:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI”  (in de categorie “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”) onder het kopje “Fabrikaat EKO (Recanati 1965-1967)”. Het betreft een serie foto’s van de V239 Folk Twelve en V240 Folk Twelve electric gitaren uit 1967, die gelijk zijn aan de EKO Ranger. Hiermee is de laatste Vox Eko gitaar toegevoegd en is deze grote productreeks met zo’n 240 foto’s compleet. Met deze laatste toevoeging staan alle gitaren uit het JMI tijdvak t/m 1968 op deze site op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI”. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Overige labels made by Egmond”  foto’s geplaatst van meerdere gitaren met het Manhattan, Marizza, Marvel en Nobility label. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek  “Shadow Music Gear Overig+” zijn op de pagina “Meazzi Foto’s (Italy)” nieuwe foto’s toegevoegd onder het kopje “Framez en Meazzi Buizenversterkers” . Het betreft een van de eerste Framez gitaarversterkers uit de fifties de “Stereofonico” met losse preamp en vibratopedaal. Een voorloper voor alle Meazzi producten. 
Week 12 – maart 2020:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Egmond acoustics en semi-acoustics” een serie foto’s bijgeplaatst van de diverse uitvoeringen van de Malaga gitaren voor gevorderde starters. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”. Het betreft een serie foto’s van de V272 Sidewinder IV semi acoustische bas uit 1968 met actieve effecten, gebouwd in de “nieuwe” EME fabriek in Recanati (1967-1969). Hiermee is de laatste Vox EME gitaar toegevoegd en is deze grote productreeks met zo’n 300 foto’s compleet. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Meazzi Foto’s (Italy)” 
onder het kopje “Meazzi M3 (Meazzi Music Milano)/emThree (Calderoni) Solid State Echo’s”.  Het betreft de UFO powered tape echo mixer amplifer uit 1975.
Week 11 – maart 2020:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI”  (in de categorie “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”) onder het kopje “Fabrikaat EKO (Recanati 1965-1967)”. Het betreft een serie foto’s van de V241 Bulldog gitaar uit 1966. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” is op de nieuwe pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Egmond solid en hollow-body electrics”  een serie foto’s bijgeplaatst van meerdere gitaar- en bas uitvoeringen van de Flash hollow body gitaren.  Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Foto’s Overige Echo’s” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Overige Duitse schijf- en bandecho’s”. Het betreft de Schaller/Framus mechanische tremolo uit de vijftiger jaren.
Week 10 – maart 2020:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” is de pagina “Foto’s Overige Echo’s” heringericht, meer naar origine en land van herkomst. Tevens zijn wat aanvullingen gemaakt waarvan er binnenkort meer zullen volgen. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Foto’s Overige Echo’s” vele foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Swiss Echo’s”.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”. Het betreft een serie foto’s van de V273 Astro IV en V274 Constellation IV semi acoustische bassen uit 1967-1968 met actieve effecten, gebouwd in de “nieuwe” EME fabriek in Recanati (1967-1969). Er zullen onder dit kopje nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Overige labels made by Egmond”  foto’s geplaatst van meerdere gitaren met het Oriona en Orpheum label. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
Week 9 – februari 2020:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Burns Foto’s (England)” onder het kopje “Aan The Shadows gerelateerde Burns en Baldwin gitaren (1963-heden)”. Het betreft een serie foto’s van  zeer bijzondere Burns Marvin Greenburst gitaar waarvan er in 1964 maar 3 van zijn gemaakt, waarvan 2 voor The Shadows zelf plus deze. Deze uitgebreide serie foto’s serie omvat de buiten- en binnenkant plus een bevestiging van echtheid door Burns London.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn enkele aanvullingen gemaakt op de nieuwe pagina “Vox en Jennings buizen echo’s (England)”. Het betreft de voxECHO  Wheel echo’s Modern E2 replica’s van LGK-Sweden.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI”  (in de categorie “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”) onder het kopje ” Fabrikaat EKO (Recanati 1965-1967)”. Het betreft een serie foto’s van de V242 Super Meteor uit 1966. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Egmond acoustics en semi-acoustics” een serie foto’s bijgeplaatst van de diverse uitvoeringen van de Miami en Nevada modellen. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
Week 8 – februari 2020:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de nieuwe pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Egmond solid en hollow-body electrics”  series foto’s bij geplaatst van de gitaar- en bas uitvoeringen van de Electra, Rambler, Tempest en Typhoon.  Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Jennings na Vox Foto’s (England)” onder het kopje “Jennings JED -JEI effecten en overige instrumenten”. Het betreft de transistor Jennings JEI Echo Unit uit ca. 1974 en aanvullingen op de JEI Reverb Units uit die tijd.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”. Het betreft een serie foto’s van de V275 Ultrasonic XII 1967 met een overvloed aan ingebouwde effecten en de V278 Rio Grande “Eddy Arnold Signature” acoustic, beide uit 1967, gebouwd in de “nieuwe” EME fabriek in Recanati (1967-1969). Er zullen onder dit kopje nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Overige labels made by Egmond”  foto’s geplaatst van meerdere gitaren geproduceerd met het Stadium, Strad-O-Line en Wilson label. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
Week 7 – februari 2020:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn enkele aanvullingen gemaakt op de nieuwe pagina “Vox en Jennings buizen echo’s (England)”.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI”  (in de categorie “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”) onder het kopje ” Fabrikaat EKO (Recanati 1965-1967)”. Het betreft een serie foto’s van de V244 Harlem, de V245 New Orleans en de V250 Violin IV semi acoustic Bass, allen uit 1966. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Egmond acoustics en semi-acoustics” een serie foto’s bijgeplaatst van de diverse uitvoeringen Texas Ranger Western Steelstring 6 en 12 snarige gitaren. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
Week 6 – februari 2020:
Big News op onze nieuwe  pagina “Vox en Jennings buizen echo’s (England) !! 
Met gepaste trots publiceren wij op deze nieuwe pagina unieke foto’s van de Framez/voxECHO Echomatic II Wheel echo, beter bekend als de Wonderful Land echo, de favoriet van Hank Marvin. Tot op heden waren er geen echo’s van dit type teruggevonden in originele staat, dat is ons wel gelukt en de kleurenfoto’s daarvan vormen nu een wereldprimeur. 
Bekijk ze in de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” op de nieuwe pagina “Vox en Jennings buizen echo’s (England)” of klik door naar: https://www.cliff-shadowsmeeting.eu/vox-en-jennings-buizen-echos-1958-1968/ .
De informatie over de Jennings en voxECHO Wheel echo’s is tot stand gekomen in samenwerking met vele deskundigen op dit gebied en alle beschikbare informatie en publicaties daarover wereldwijd hebben wij hier gebundeld.  De toevoeging van de Cliff Richard Reverb Unit en alle Vox bandecho’s maakt deze pagina tot een totaal overzicht van alle JMI activiteiten voor echo’s. 
Week 5 – februari 2020:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”. Het betreft een serie foto’s van de 12 snarige semi acoustiche gitaren V279 Shenandoah en V280 Silver Sage uit 1967, gebouwd in de “nieuwe” EME fabriek in Recanati (1967-1969). Er zullen onder dit kopje nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Egmond Overigen”  foto’s geplaatst van diverse Egmond versterkers van Hollandse en Italiaanse makelij.
Week 4 – januari 2020:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI”  (in de categorie “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”) onder het kopje ” Fabrikaat EKO (Recanati 1965-1967)”. Het betreft een serie foto’s van de V247 Tornado uit 1966 en de V250 Violin acoustic Bass uit 1965. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Overige labels made by Egmond”  foto’s geplaatst van meerdere gitaren met het Royal, Royalist, Tonemaster en The Moltar Organ guitar label. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Op de pagina’s Vox JMI foto’s buizen (England) en Binson Foto’s (Italy) zijn foto’s toegevoegd van de losse displays van de Vox Short- en Long Tom echo en de Binson Echorec 4 knops.
Week 3 – januari 2020:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de nieuwe pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Egmond solid en hollow-body electrics”  foto’s bij geplaatst van de gitaar- en bas uitvoeringen van de Rocket en de Rambler.  Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”. Het betreft een serie foto’s van de V281 Saturn IV en V282 Skybold IV Bassen uit 1968, gebouwd in de “nieuwe” EME fabriek in Recanati (1967-1969). Er zullen onder dit kopje nog vele foto’s volgen.
 Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Meazzi  Foto’s (Italy)” onder het kopje “Meazzi Echomatic en Factotum All Transistors bandecho’s Licence Sep”.  Het betreft de Meazzi 600 solid state echo met tapeloop cartridge.
Week 2 – januari 2020:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI”  (in de categorie “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”) onder het kopje ” Fabrikaat EKO (Recanati 1965-1967)”. Het betreft een serie foto’s van de V253 Vox Superlynx de luxe gitaar uit 1966. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de nieuwe pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Egmond acoustics en semi-acoustics” een serie foto’s bijgeplaatst van de diverse uitvoeringen Egmond Princess gitaren en bassen. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek  “Shadow Music Gear Overig+” zijn op de pagina “Meazzi Foto’s (Italy)” nieuwe foto’s toegevoegd onder het kopje “
Meazzi en M3 (Meazzi Music Milano)/emThree (Calderoni) solid state versterkers“. Het betreft de Meazzi Solid State 60 watt gitaarversterker top met ingebouwde cartridge echo.
Week 1 – januari 2020:
– Als start voor het nieuwe jaar zijn onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v”  foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Britse Vox gitaren met alleen een naam”. Het betreft bijzondere
 foto’s van een prototype van de eerste in UK gebouwde Vox gitaar uit 1962 met LG50 body en Britse Henri Weil pickups. Aanvankelijk importeerde Jennings deze gitaren uit Japan waar ze bij Guyatone onder Vox label werden gemaakt, evenals de gelijkende Antoria label gitaar die Hank Marvin bespeelde. Rond 1962 besloot Tom Jennings zelf gitaren te gaan produceren in de UK.  Met deze laatste toevoeging staan alle tot 1968 onder JMI in de UK geproduceerde Vox gitaren op deze site. Er volgen nog wel  onder JMI tot 1968 in Italie bij EKO en EME geproduceerde Vox gitaren.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”. Het betreft een serie van de V283 Spyder IV en V284 Stinger IV bassen uit 1968, gebouwd in de “nieuwe” EME fabriek in Recanati (1967-1969). Er zullen onder dit kopje nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de nieuwe pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Egmond Overigen”  foto’s bijgeplaatst van diverse Egmond producten als steelgitaren, Royal buizenversterker V820 en Spacemaster V1002 nagalmapparaat. Er zullen onder dit kopje nog vele foto’s volgen. 

Wij starten 2020 met de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar en hopen dit jaar onze site weer boeiender te kunnen maken voor onze bezoekers. 
De rubriek “YT films Cliff & Shadows” hebben wij alvast ververst met nieuwe linken naar voorgeselecteerde interviews en muziekfilms, wij hebben geprobeerd items bijeen te zetten die een compleet tijdsbeeld vormen of iets bijzonders tonen. Het geheel is ruimer opgezet zodat aanvullingen logisch kunnen worden bijgeplaatst. Er staan nu muziekfilms voorgeselecteerd met bijna alle denkbare muzikanten die in de loop der jaren deel hebben uitgemaakt van The Shadows. 
Verder zal in 2020 onder de rubriek “Shadows Music Gear Vox+”  de complete historie van Vox gitaren worden gepubliceerd. Allereerst wordt de pagina “Foto’s Vox  gitaren JMI”  met de gitaren tot 1968 afgerond, waarna op de pagina “Vox na Jennings Foto’s (England)” en “Vox Thomas Foto’s (USA)” de post JMI gitaren van VSEL, VSL, Rose Morris en Vox Thomas uit 1969 t/m 1992 worden getoond. Op de nieuwe pagina “Foto’s Vox Gitaren Korg” zullen de gitaren van 1998 tot heden worden geplaatst.
Onder de “Shadows Music Gear Vox+” zal de pagina “Egmond Foto’s (NL)” worden gecompleteerd. 
Alle pagina’s zijn al voorbereid voor bovengenoemde plannen, de bijbehorende foto’s die wij intussen verzamelen en bewerken zullen van lieverlee volgen.   

 

error: Niet toegestaan !