Nieuwspagina

Deze pagina volgt de actualiteit en informeert daarover.

De laatste nieuwtjes en recente aanpassingen van de site worden hier gemeld.

Week 37– september  2021:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Vox en Jennings buizen echo’s (England)” onder het kopje “Vox buizen  tape echo’s  1963-1968 UK”. Het betreft de minder bekende Vox Standard SV buizen Echo uit ca. 1966 en tot na het JMI tijdvak.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Losse buizenversterkers met code”. Het betreft foto’s van de MV series versterkers MV75 en MV120 met grote vermogens tot 120 watt uit 1958 t/m 1965. Binnenkort volgen op deze pagina de foto’s van de  MV series versterkers van 15 tot 50 watt.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “
Dynelectron modellen Sicilie (1960-1978)”. Het betreft de Meazzi Dynelectron Longhorn solid basgitaren met zowel met frets als fretless, de Dynelectron Longhorn Guitarlin solid gitaren en Dynelectron semi acoustische modellen.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustiche gitaren” onder het kopje “Gitaren met Spaanse naam als Granada, 
Malaga, Sevilla, Toledo, Toreador”. Het betreft een vroege Toreador gitaar uit de vijftiger jaren.

 

Week 36– september  2021:
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Aziatisch” onder het kopje “Evans, Ryan en Multivox”.  Het betreft de Japanse Evans toestellen EE-3, EE-6, Echopet EP-100, AE-205 en VocalEcho VE-80. Binnenkort volgen nog de foto’s van de SE en Nova series van Evans.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustiche gitaren”  foto’s toegevoegd onder het kopje “Gitaren met verwijzing naar beroep of functie als Princess, Empress, President”. Het betreft de diverse uitvoeringen van de President uit 1956 tot 1968, het vlaggenschip van de semi acoustische Egmond gitaren.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “De electrische modellen uit de accordeon fabrieken in de Marche regio (1961-1964)”. Het betreft het Meazzi sparkle gitaren Alpha en Atlantic uit de periode 1961-1964. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst helemaal onderaan op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Dynacord Gitaren”. Het betreft foto’s van de hollow body instrumenten als de Star Master gitaar (made by Welson Italy) en de Kurpus Bass. Er volgen binnenkort nog meer foto’s onder dit kopje.

     Zie voor de aanpassingen van de site sinds 2020 helemaal onderaan op deze pagina.

– Thans ruim 17.000 foto’s op deze site en alweer zo’n 50 toekomstige evenementen in de Agenda.
Er kunnen nog steeds evenementen gecancelled worden wegens het Corona virus, controleer dus voor vertrek.

 

Nieuws:

Bericht van Leo’s Den Music over verhoogde verzendkosten en BTW door Brexit per 1 juli 2021 voor zendingen naar Europa.

Hello everyone and what a bumper newsletter we have!
Before you read further if you shop with us and are based in the EU if I may ask you to read the following…
As of the 1st July we understand the 22 Euro ‘grace’ period for customs is ending. This means that VAT and a VAT handling fee will be added at the border to your country. Information is still being processed and we only know that much so far. I just wanted to be upfront so there are no shocks if you order an item needing to go within the EU and it gets VAT added. Please click HERE for a slightly more detailed explanation. I have no idea of the impact this will have for our EU friends and ourselves but I totally understand and appreciate the reason if orders wish to be cancelled. On a positive note Royal Mail are working on a system that may help alleviate the border handling fees and informs customers of the full cost at the point of sale. Sadly this scheme is behind schedule.

 

Shadows kenner Rob Aartsen (1963) overleden.

Wij ontvingen het droeve bericht dat onze grote vriend Rob Aartsen vrijdagmorgen 9 april is overleden. Rob heeft jaren moedig gestreden om zijn slopende ziekte te overwinnen, maar heeft deze ongelijke strijd uiteindelijk niet kunnen winnen.
Rob beschikte over een unieke feitenkennis en een fenomenaal geheugen inzake zijn helden The Shadows  en Hank Marvin in het bijzonder en was altijd bereid die te delen. Rob heeft grote bijdragen geleverd aan diverse Engelse Forums en ook aan de inhoud van deze site, wij konden altijd om hem rekenen. Vele Burns en andere foto’s op onze site komen uit het omvangrijke archief van Rob.
Daarnaast had Rob een enorme kennis over de aan The Shadows gerelateerde gitaren van Fender en Burns waar hij vele gitaristen in binnen- en buitenland mee heeft kunnen bijstaan. Zo ontwikkelde Rob na intensieve research over de hele wereld “Rob’s 59 specials replica pickups” volgens de authentieke specificaties van de Fender Stratocaster 1959, ze worden door ToneSpinner in Rosmalen geproduceerd.  Op onze site zijn enkele door Rob ingespeelde demo’s te beluisteren.
Wij wensen Anja veel sterkte met het grote verlies van haar Rob.  Rust zacht Rob, we zullen je missen vriend.

 

Brian Locking overleden.

Brian Licorice Locking  (1938), basgitarist van The Shadows van april 1962 t/m november 1963, is in de ochtend van 8 oktober 2020 in een Hospice in Wales op 81 jarige leeftijd overleden. Brian kampte sinds juli 2020 met zijn gezondheid. Wij wensen zijn familie veel sterkte toe met dit verlies.
Bedankt Brian voor jouw vriendschap en al die mooie ontmoetingen en optredens die wij hebben mogen meemaken. Rust zacht vriend.
Meer over Brian Locking is te vinden op deze site op de rubriek “Foto’s Cliff & Shadows” op de pagina “Brian ‘Licorice’ Locking”.

Bekijk ter nagedachtenis aan Brian dit interview in Italie. 

 

Barry Gibson verkoopt Burns London.

Barry Gibson is geen CEO meer van Burns vanaf 16- 6-2020. 
Peter en Lee (vader en zoon) Anderton van Andertons Music LTD (sinds 1964) nemen het samen met enkele compagnons over.
De Andertons  voeren als eigen huismerk hun Chapman guitars, made in Azie en Indonesie.  Zie: https://www.andertons.co.uk/
Veel meer info is er nog niet bekend, deze berichten staan op de Burns London site: http://www.burnsguitars.com/

               

         

  

 

 

 

 

The Shadows At Sixty

Deze nieuwste BBC4 documentaire van bijna 1 uur over Cliff & The Shadows nu te zien op YT: 
https://www.youtube.com/watch?v=wdU5BsKdGCc&fbclid=IwAR2LCobTsck78TCQ8MSCOn5jt47IMkXCLmNQq-FtSIJM8tx3p9YjLJkK3p0

 

Bekijk hieronder ook de BBC documentaire over  de historie van Jennings Musical Industries (JMI) in Dartford en hun paradepaardje de Vox AC30 versterker.

 

Demo Modern E2  buizen bandecho door Kurt Fröberg.

Beluister hier de demo van deze Modern E2 buizen bandecho gebouwd door LGK-Teknik Sweden, als replica ontworpen om alle functies van de voxECHO/Framez/Meazzi Echomatic I en II  te combineren.
Het toestel heeft 6 afzonderlijk schakelbare weergavekoppen, een schakelbare feedback op de koppen 3 t/m 6, variabele tapesnelheid met display en een wismagneet.
Zeer de moeite waard om te beluisteren op:  https://www.youtube.com/watch?v=UuS5bZF2VM0&feature=youtu.be
Soortgelijke LGK replica echo’s zijn eerder gebouwd met schijf, nu is er ook een tape versie van. De toestellen staan foto’s op deze site onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” op de pagina “Foto’s Overige Echo’s” onder het kopje “Scandinavische schijf- en bandecho’s” en op de nieuwe pagina “Vox en Jennings buizen echo’s (England)”


Rob’s 59 specials pickups volgens authentieke specificaties van Fender Stratocaster 1959.

De Rob’s 59 special pickups zijn ontwikkeld naar een idee van Shadows kenner Rob Aartsen. 
Door research, testen, meten en aanroepen van een heleboel vriendendiensten in USA en UK zijn tientallen 1959 pickups ‘binnenstebuiten’ gekeerd.
Dit alles om de exacte specificaties te krijgen voor de juiste elementen voor de oude Shadows hits, met het juiste aantal wikkelingen en lengte voor de magneetpolen en de juiste sterkte (gaus) van de AlNiCo 5 magneten. De onderlinge volume verschillen per magneet zorgt voor de juiste balans in volume, net als op de oude hits.

Het resultaat komt nu beschikbaar voor gitaristen die hun early Stratocaster Sound willen perfectioneren en laten klinken als die beroemde eerste Fender Stratocaster in de UK.
De pickups zijn verkrijgbaar bij het in gitaarelementen gespecialiseerde bedrijf ToneSpinner in Rosmalen via deze link:
https://www.tonespinner.com/product/739532/stratocaster-pickup-set-rob-s-59-specials

Beluister hier Wonderful Land gespeeld door Rob Aartsen op een Japanse HM signature Strat met ToneSpinner Rob’s 59 specials pickups, en een Vox AC15H1TV amp met Hall&Collins Signature Echo.

 

Replacement koppen voor Vox en Watkins Copicat buizen echo’s na lange tijd weer beschikbaar.

De gerenomeerde Watkins en WEM specialist John Beer van Amp-fix is er in geslaagd een revisieconcept te ontwikkelen voor de opname- en weergavekoppen van buizen bandecho’s als o.a. Vox Short Tom, Long Tom en Domino alsmede voor alle types Watkins en WEM Copicat MK I en MKII en ook voor de Custom Copycats.
Het betreft een scala aan maatwerk oplossingen voor zowel de Brown bakelieten Marriott  als de latere metalen BSR koppen.
Kijk voor meer informatie op: https://amp-fix.com/
   of klik op  https://amp-fix.com/new_heads.htm   waarna zich een venster opent met uitleg over  de diverse maatwerk opties met deze koppen. 
De replacement koppen en a
llerhande onderdelen voor vintage echo’s en versterkers worden geleverd via deze pagina: https://amp-fix.com/copicat_spare_parts.htm .
Klik voor directe bestelling op deze Spare Parts pagina op de gele button “Order Parts” en er verschijnt een bestelformulier. 
Aarzel niet om in geval van vragen of onduidelijkheden vooraf te mailen naar  info@amp-fix.com voor advies van John Beer.

 

Bericht van Charlie Hall over de voortgang van zijn laatste “pedal” project

De pedal krijgt dezelfde kleurstelling en uitstraling als de H&C echo en wordt verwacht rond mei 2018.
The pedal project is coming along very nicely. The circuit design is done and we are working on the case design and layout now. There will be two EF86 emulation channels, one for the AC15 of 1959 and one for the AC15 of 1960. There will also be a brilliance setting for the 1960 channel. Each channel will have a volume and a tone control (which works like a cut control except you cut the treble by turning the knob anticlockwise). There will be a speaker emulation on/off switch, and there will be a master volume control. 7 knobs in a single row. The case should be about 5 inches by 4 inches (about 130mm X 100mm).

  – Het Deense T-Rex heeft op de Namm beurs 2017 hun heruitgave van de Binson Echorec  schijfecho geintroduceerd. T-Rex kocht in 2016 de Binson naam. Levering mogelijk in de loop van 2020, prijsindicatie ruim 1.000 dollar. Zie de eerste foto’s op de pagina “Foto’s Overige Echo’s” onder het kopje “Overige Westerse schijf (drum) echo’s”.
Meer info en demo: //www.youtube.com/watch?v=AH1jQVtIbCM
Laatste update te lezen op: //www.t-rex-effects.com/binson-echorec-up-date/

 

Eerdere aanpassingen op deze site:

2021

Week 35– september  2021:
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” is op de pagina “Echo’s West Europees” onder het kopje “Engeland overig (excl. Vox en Watkins/W.E.M.)” het nieuwe item “Arbiter” geplaatst met de Britse Soundette en Soundimension schijfecho’s van ca. 1966. De Beatles gebruikten in 1969 een Soundimension bij de opname van Get Back.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “De electrische modellen uit de accordeon fabrieken in de Marche regio (1961-1964)”. Het betreft het Meazzi sparkle 1963 model Atlas in gitaar en bas uitvoering.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn op de pagina “Echo’s West Europees” onder het kopje “Engeland overig (excl. Vox en Watkins/W.E.M.) / Engeland Overig foto’s bijgeplaatst van de Echoverb van Unity Audio Ltd (UK) en de  Klynstrom Sovereign Echo Master 2003, beide ontworpen door voormalig WEM engineer Terry MacDonald. Daarnaast nog foto’s toegevoegd van de handgebouwde Roxdon Studio BBD-Echo 1980 en de multifunctionele JOYO (Manchester UK) Tone Chain 1.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “
Combo transistor versterkers met naam of code”.
Het betreft de transistor gitaarcombo’s GS824 uit 1982 en de DC 60, DC90 en DC 120 serie uit 1989.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustiche gitaren” onder het kopje “Overige Jazz modellen als Lucky 7, JG serie, ES 57” foto’s bijgeplaatst van de acoustische JG101-8 kwaliteitsgitaar uit 1961.
Week 34– augustus  2021:
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees” onder het kopje “Duitsland” / Schaller. Het betreft foto’s van de Schaller schijf echo’s Echo Sound buizen 1963-1965, de inbouwunit met buizen echo voor de versterkers KV-40 en KV-50, de KV-100 versterker 1967-1968 met ingebouwde transistor echo unit alsmede de transistor Echo Reverb Machine 2000 met tapecartridge uit 1974. De KV-100 transistor echo unit is ook gebruikt in de Schaller Echo Sound Studio 1969-1970 en de Italiaanse Davoli 2K echo.
Er volgen binnenkort nog meer foto’s van Schaller spring reverbs en tremolo’s onder dit kopje.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “De electrische modellen uit de accordeon fabrieken in de Marche regio (1961-1964)”. Het betreft de Meazzi sparkle modellen Conquest vioolbas 1963 en Diamond basgitaar 1961-1964.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Combo buizenversterkers met code”. Het betreft de 12 watt KV12 uit 1960. Binnenkort volgen nog foto’s van de verschillende generaties KV 10 versterkers uit 1952-1960.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustic gitaren” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Gitaren met Western benaming  als Bonanza, Texas Ranger, Western, Jumbo en Double Six”. Het betreft de 
Egmond Jumbo M1 uit 1969-1970.
Week 33– augustus  2021:
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Australie en USA”, onder het kopje “(Maestro-) Echoplex”/ Post Echoplex. Het betreft de van Echoplex afgeleide toestellen vanaf 1999, de Tubeplex en Plex TP-100 van Mike Battle en de Echoplex producten van Oberheim, Gibson, Dunlop en Fulltone.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “De electrische modellen uit de accordeon fabrieken in de Marche regio (1961-1964)”. Het betreft de Meazzi sparkle modellen Meteor en Muzikette.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond overigen” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Egmond overige instrumenten”. Het betreft de Egmond EH52-1 zwart lapsteel gitaar uit 1961.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Losse hybride versterkers”. Het betreft hybride versterkers met transistor preamp en buizen poweramp als de Favorit I 1967-198, Favorit II 1968, Favorit II T 1969 en de Imperator 1970-1974.
Week 32– augustus  2021: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Combo buizenversterkers met code”. Het betreft de 6 watt buizencombo  Dynacord KV6, Harp Amp Type 1 en 2 uit 1954-1960, onder meer gebruikt voor mondharmonica. De grotere types uit de KV serie volgen later.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Aziatisch” onder het kopje “Evans, Ryan en Multivox”.  Het betreft de Ryan toestellen Rec 44, Rec 55 en Rec 66, die gelijkenis vertonen met soortgelijke toestellen van Evans, Solton, Maton en Multivox.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje
De electrische modellen uit de accordeon fabrieken in de Marche regio (1961-1964)”. Het betreft het Meazzi sparkle model Vanguard met 2 of 4 pickups uit 1961-1964. 
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sub labels” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Overigen”. Het betreft foto’s van de Tonemaster steelstring western uit 1968. Inmiddels zijn er zo’n 45 Egmond submerken te zien op deze pagina.
Week 31– augustus  2021: 
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s en linken bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees”. Onder het kopje “Frankrijk en Italie” is een nieuw onderdeel toegevoegd met de JPC replica producten gebouwd door Jean Paul Caro (France). Het betreft een aantal drumecho’s afgeleid van de Framez/voxECHO, replica Vox TV front versterkers en custom gitaren waaronder de Blue Stratocaster van Matilda.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Framez en Meazzi classics en andere acoustics uit Sicilie en Lombardije (1954-1964)”. Het betreft de vroege Framez modellen Barcelona, Capinera, Granada en Oriente.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Losse buizenversterkers met code”. Het betreft foto’s van de vroegste versterkers de WV10 (10 watt) uit 1953 en de VVS Stereo voorversterker 1959-1960. Binnenkort volgen op deze pagina de foto’s van de bekende MV series.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustic gitaren” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Gitaren met Western benaming  als Bonanza, Texas Ranger, Western, Jumbo en Double Six”. Het betreft de meest luxueuze Egmond acoustische 12 string gitaar de Double Six L3 met Naturel fichten bovenblad, ahorn hals met ingelegde palissander toets uit 1965.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst is op de pagina “Watkins en W.E.M. Foto’s (England)” onder het kopje “Watkins, Wilson en España gitaren”. Het betreft diverse op deze gitaren toegepaste pickups.
Week 30– juli  2021: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Losse transistor versterkers en powermixers”. Het betreft de transistor uitvoeringen van de Dynacord Eminent power mixers types III, IV, VI, VIII en 85 uit ca. 1982 t/m 1993.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Framez en Meazzi classics en andere acoustics uit Sicilie en Lombardije (1954-1964)”. Het betreft de Framez modellen Perla, Ritmie, Serenata en Sport. Onder dit kopje volgen nog meer gitaren met het Framez label.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Aziatisch” onder het kopje “Elk, Maxon en Ibanez “. Het betreft foto’s van de EM11 (1978), HD1000 en HD1500 delay toestellen van Ibanez.  Binnenkort volgen onder dit kopje nog meer foto’s van Ibanez echo’s. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Vox na Jennings Foto’s (England)”. Het betreft de Vox Escort (“Busker”)  batterij versterkers van de types B2 en BM1 uit 1973-1983, daarmee  de langst lopende Vox versterker na de AC30 en in de Dallas fabrieken geproduceerd zowel tijdens de CBS-Arbiter als de Rose Morris periode.  Zie o
nder het kopje “Vox CBS-Arbiter (1973-1978)” en “Vox Rose Morris (1979-1992)”.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sub labels” onder het kopje “Lion” foto’s bijgeplaatst van de 
Cordoba Classic met Spruce blad, Mahogany neck, sides en back.
Week 29– juli  2021: 
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn op de pagina “Echo’s Australie en USA” onder het kopje “Overige Amerikaanse echo’s/Digitech” foto’s bijgeplaatst. Het betreft de Digitech Studio series S100, S200, 400, Twin, Quad4 en Quad4 V2, alsmede de TSR-24 en TRS-24S toestellen. Er volgt nog veel meer van Digitech.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Combo buizenversterkers met code”. Het betreft de Dynacord DA-18V 1962 en de DA-20 1963. Onder dit kopje volgt later nog de KV serie.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Framez en Meazzi classics en andere acoustics uit Sicilie en Lombardije (1954-1964)”. Het betreft de in Sicilie gebouwde gitaren Astra uit 1962 en Ariston uit 1964. Onder dit kopje volgen nog gitaren met een Framez label.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sub labels” onder het kopje “Orpheum” foto’s bijgeplaatst van de Orpheum semi acoustic Archtop 12 string gitaar uit 1967.
Week 28– juli  2021: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Watkins en W.E.M. Foto’s (England)” onder het kopje “Watkins en W.E.M. gitaarversterkers” foto’s bijgeplaatst van de WEM Control ER15 basic tube head uit 1964, de WEM Domino 45 AP (All Purpose) Lead gitaarversterker en de Domino 45 Reverb gitaarversterker. Onder het kopje Watkins en W.E.M. basversterkers” foto’s van de WEM Domino 45 Bass. Alle WEM Domino 45 buizenversterkers komen uit eind zeventiger jaren.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de nieuwe pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Framez en Meazzi classics en andere acoustics uit Sicilie en Lombardije (1954-1964)”. Het betreft diverse klassieke acoustiche en semi- acoustische modellen met Meazzi label uit vijftiger en zestiger jaren. 
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn op de pagina “Echo’s Australie en USA” onder het kopje “Fender” foto’s bijgeplaatst. Het betreft Fender Adineko Oilcan modellen uit ca. 1967, de Echo Reverb II en de Variable Delay. Binnenkort volgt onder dit kopje nog een serie foto’s van de Fender  bandecho ECC501.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst helemaal onderaan op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Losse buizenversterkers met code“. Het betreft foto’s van de vroegste stereoversterkers uit ST series uit 1958-1960 als de ST3, ST6, ST12, de STV50 en de STV75. Binnenkort volgen op deze pagina de foto’s van meer van dit soort versterkers uit o.a. de WV en de MV series.
Week 27– juli  2021: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de nieuwe pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” al diverse aanvullingen geplaatst onder het kopje Wandré modellen (1957-1960). Het betreft meerdere electrische en acoustische basuitvoeringen en de befaamde aluminium neck.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Roland Foto’s (Japan)” onder het kopje “Boss” foto’s bijgeplaatst van diverse delay en reverb toestellen uit medio tachtiger jaren. Boss (divisie van Roland) is vooral bekend als fabrikant van  effectpedalen voor elektrische gitaar en basgitaar, maar Boss maakte ook een hele serie traditionele delay en reverb units die hier getoond wordt.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst helemaal onderaan op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Dynacord Gitaren”. Het betreft foto’s van de medio sixties bij Welson Italie geproduceerde hollow body gitaren DC-2, DC-3V en de Assymetric gitaar en Bass. Er volgen binnenkort nog meer foto’s onder dit kopje.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond  sub labels” foto’s van Hi Spot gitaren toegevoegd onder het kopje “Rosetti”, het betreft de
Hi-Spot Parlour guitar, UK Toledo export model, voor Egmond geproduceerd in Tsjechoslowakije, in de UK verkocht door Rosetti. Onder het kopje “Overige labels alfabetisch” zijn foto’s toegevoegd van een Goldene Harfe acoustiche jazz gitaar.
Week 26– juli  2021: 
– Het begint weer langzaam op gang te komen met optredens en evenementen al zijn er nog RIVM regels van toepassing. Er staan er inmiddels weer een redelijk aantal in onze (om technische redenen ververste) nieuwe agenda.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” is een nieuwe pagina opgenomen “Framez en Meazzi gitaren (Italy)”. Deze pagina is nog even “Under construction” maar geeft met enkele series foto’s al wel een beeld wat daar op te verwachten is. Na verloop van tijd zullen hier honderden foto’s worden toegevoegd uit het tijdvak 1954-1999.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees” onder het kopje “Duitsland” / Overige echo’s. Het betreft foto’s van de analoge Hohner echo’s RD 500, RD 1000 en de
Echo Plus solid state Sound on Sound bandecho 1968, made by Sanyo Japan die nagenoeg gelijk is aan de Simms Watts Echo Dek MKII (UK) en PAX Echo Dek (Japan).
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Losse buizenversterkers met code”. Het betreft buizen eindversterkers uit de mono LE serie en de stereo LS serie uit 1958-1960 met vermogens van 8 tot 120 watt.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustiche gitaren” onder het kopje “Gitaren met Spaanse naam als Granada, Malaga, Sevilla, Toledo”. Het betreft de Toledo S2Z Redburst in gestreepte Zebrano uitvoering met kam.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond overigen” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Egmond overige instrumenten”. Het betreft de Egmond ukelele model 6-803 1968 en lapsteel model EH51-3. 
Week 25– juni  2021: 
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Oost Europees”. Onder het kopje “Russische Echo’s” / Analoge en digitale echo’s zijn toestellen toegevoegd van obscure merken als Krokjet en Lell.  Er volgen binnenkort onder dit kopje nog andere Russische toestellen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Combo buizenversterkers met code”. Het betreft de 18 watt Dynacord DA-16-N(ormal) en de DA-16-V(ibrato) serie uit 1961. Later volgen nog ander modellen uit de DA serie met grotere vermogens.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn  foto’s bijgeplaatst op de pagina “Egmond overigen”. Onder het kopje “Egmond onderdelen gitaren”, het betreft toevoegingen van diverse Rpoyal en Egmond pickups.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” is de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Fabricage van EKO gitaren in Recanati Italie” de video “EKO Factory Tour” geplaatst over de hedendaagse acvtiviteiten van EKO, omgeven door een scala aan gitaren uit de sixties. Scroll vrijwel helemaal naar beneden om deze video te bekijken. 
Week 24– juni  2021: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Bandloze analoge en digitale echo’s”. Het betreft de Dynacord transistor tot programmeerbare digitale modellen vanaf 1970. Er volgen binnenkort nog meer items onder dit kopje.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sub labels” onder het kopje “Lion” foto’s bijgeplaatst van de Lion Teardrop modellen solid 107-2 en 107-3. De 107-2 is in gebruik bij de Sue the Night, destijds huisband bij De Wereld Draait Door.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Dynacord speciale  versterker series”. Het betreft het begin van de professionele
Reference serie 1985-1987 met een hoogwaardig scala aan gitaar- en basversterkers van 65 tot 2x  200 watt in buizen- en transistor techniek gecombineerd met spring reverb, midi en diverse digitale functies. De combo’s zijn gebouwd met dikke multiplex om de hoge kwaliteit te benadrukken.  Er volgen binnenkort nog meer items onder dit kopje.
– Onder de rubriek  “Shadow Music Gear Overig+” zijn op de pagina “Meazzi Foto’s (Italy)” nieuwe foto’s toegevoegd onder het kopje “Framez en Meazzi Buizenversterkers” . Het betreft een van de eerste Framez gitaarversterkers de Framez VibroFramez PA 525 10 watt versterker met extra speakerbox aangebouwd uit 1959
 met losse preamp. Een voorloper voor alle Meazzi producten. 
Week 23– juni  2021:
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Australie en USA”, onder het kopje “(Maestro-) Echoplex”. Het betreft foto’s van het mid zeventiger jaren economy transistor model Sireko (verwijzend naar de Mike Battle’s koosnaam Sir Echo) en het laatst uitgebrachte originele model, de buizen T-EP-6 uit mid tachtiger jaren. Alle originele Echoplex toestellen zijn nu geplaatst, binnenkort volgen nog post-Echoplex, reissue en replica modellen. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Dynacord speciale  versterker series”. Het betreft de 5010 serie 1975 bestaande uit  transistor power-, bas- en gitaar amps, alsmede een losse 9 bands equaliser en bijpassende speakerboxen met alnico speaker(s) en tweeter.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sub labels” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Overigen”. Het betreft foto’s van een Western jazz gitaar en de Royal basgitaar 1965.
Week 22– juni  2021:
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Aziatisch” onder het kopje “Evans, Ryan en Multivox”.  Het betreft de Evans ES-1 Echo Chorus, de Evans ES-5 Super Echo en de Multivox analoge echo MXD 5 uit 1982.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sub labels” onder het kopje “Caledonie, Miller en Wilson” foto’s bijgeplaatst van de Miller acoustiche Jazz Archtop guitar JG 60-8 K CA, met cats eyes gaten uit 1955.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Dynacord Overigen“. Het betreft de bakelieten footswitch FS-2 en een serie mini mixers als de SM-400, SM-600, SME-1000, Disc-o-mix SME-100A, Disc-o- party en Disc-o-mini. Er volgen binnenkort nog meer items onder dit kopje.
Week 21- mei 2021:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Combo buizenversterkers met code”. Het betreft de 18 watt Dynacord DA-15-V(ibrato) naast het N(ormal) model DA-15-N met een modelreeks van 1955-1960. Later volgen nog ander modellen uit de DA serie met grotere vermogens.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees” onder het kopje “Frankrijk en Spanje”. Het betreft foto’s van het Spaanse Synthoma Elkorus analog multi effect met  BBD techniek by Sergio Koval.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Australie en USA” onder het kopje “Tel-Ray, Morley en andere ADINEKO Oil Can echo’s”. Het betreft diverse modellen van Tel Ray en Standel.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sub labels” diverse foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Rosetti”. Het betreft de Rosetti Airstream II en III gitaar in de 1e en 2e generatie, met zowel Egmond als Rosetti logo.
Week 20– mei 2021: 
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Home-made en Etap” onder het kopje “Home Made”. Het betreft foto’s van diverse home made echo’s van Nico Nelson (RIP), Ben van Straaten en Per Alm (drummer 1961 Sweden). 
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sub labels” onder het kopje “Lion” foto’s bijgeplaatst van de Cordoba Classic en de semi acoustische modellen 101-3 gitaar, 102-bass en 102-12 12 string. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Transistor schijfecho’s”. Het betreft de Dynacord Echocord Studio Disc Echo 1966-1968, een zeer bijzondere professionele schijf echo, uitgebracht in een limited edition serie van slechts 500 stuks.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Meazzi Foto’s (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Meazzi en M3 (Meazzi Music Milano)/emThree (Calderoni) solid state versterkers”. Het betreft de Meazzi emThree Total 100 solid state gitaarcombo uit ca 1975, fabrikaat Caldironi. 
Week 19– mei 2021: 
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Aziatisch” onder het kopje “Elk, Maxon en Ibanez “. Het betreft foto’s van de analoge en electronische delay toestellen van Ibanez uit de AD100 tot AD190 serie, geproduceerd bij Maxon.   Binnenkort volgen onder dit kopje nog meer foto’s van Ibanez echo’s. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Dynacord bas versterkers en bas combo’s“. Het betreft de Bass-King serie van 1963 -1968 in diverse buizen en hybride uitvoeringen. Binnenkort volgen nog andere Dynacord basversterkers onder dit kopje.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustiche gitaren” onder het kopje “Modellen met ovaal klankgat als Gipsy  en Rio”. Het betreft alle Rio en Gipsy varianten met ovaal klankgat.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Binson Foto’s (Italy)” onder het kopje “Binson Pre-Mixers, Power-Amps en Speakerboxen”. Het betreft  buizen Pre-mixer P.A. 602-6 uit 1969 en de Voltage regulator model P.V. 604, 1000 watt AC.
Week 18– mei 2021: 
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Oost Europees”. Onder het kopje “Russische Echo’s” / Analoge en digitale echo’s zijn toestellen toegevoegd van obscure merken als LM, Orthodox, Pooh, Prestige, Rostex, Rubikon, Samanta. Er volgen binnenkort onder dit kopje nog andere Russische merken.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Combo transistor versterkers met naam of code“. Het betreft de combo’s met namen als Sprinter, Star, Turbo en Turbo S Limited Edition. De combo’s met code volgen binnenkort.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Meazzi Foto’s (Italy)” bijgeplaatst onder een eigen kopje “Meazzi en Framez gitaren en andere snaarinstrumenten”. Het betreft de Meazzi Aristocrat gitaren en bassen uit 1962-1964 in de diverse uitvoeringen met specifiek |Italiaanse vormgeving. 
– Onder de nieuwe rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond  sub labels” foto’s van Caledonie gitaren toegevoegd onder het kopje “Caledonie, Miller en Wilson”. Het betreft een donkerbruin genuanceerd model met Caledonie logo en 1 pickup (gelijk aan Egmond ES 57-10CA).
Week 17– april 2021:
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond licentie gitaren Tolchin” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Roderich Paesold gitaren” van het model P100 en onder het kopje “Jester gitaren” van het model W160.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Australie en USA”, onder het kopje “Fender”. Het betreft foto’s van de Fender FE-1000 solid state echo uit 1968 en de oilcan toestellen Echo Reverb uit 1965 en Multi Echo uit 1969. Er volgen binnenkort nog meer foto’s van Fender echo’s.
Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje ” Losse transistor versterkers en powermixers”. Het betreft de modellen TV12, TMV 20, en de MV serie 20, 25, 42, 52, 82, 100 en 102 van 12 tot 100 watt uit 1959 tot 1979. Er volgen binnenkort nog meer foto’s onder dit kopje. 
Week 16– april 2021: 
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees”. Onder het kopje “Italie” zijn foto’s bijgeplaatst van de diverse FBT echo systemen in buizen en transistor uitvoeringen. Enkele van deze toestellen verschenen ook met het Duitse Blackfield label. FBT is in 1963 opgericht door Bruno Baldoni en Vinicio Tanoni en nog steeds in Recanati actief met hoogwaardige professionele audio.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond electric gitaren” foto’s bijgeplaatst van de modellen Electra, Rocket en Scout.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Combo hybride versterkers met naam of code
“. Het betreft de Favorit I combo modellen K501, K502 en K503, ieder model uitgevoerd met zijn specifieke luidspreker.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Binson Foto’s (Italy)” onder het kopje  “Binson Overig”. Het betreft de
Binson B60 microfoon.
Week 15– april 2021: 
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn op de pagina “Echo’s Australie en USA” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Overige Amerikaanse echo’s”. Het betreft een serie Electra echo’s, het huismerk van SLM  Electronics (St. Louis Music), een grote speler op de Amerikaanse markt.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustiche gitaren”  foto’s bijgeplaatst onder de kopjes ” Overige Jazz modellen als Lucky 7, JG serie, ES 57 enz.” en “Overige klassieke en andere semi acoustische modellen”.  Het betreft diverse vroege en zeer vroege acoustische en semi-acoustiche modellen. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “
Combo buizenversterkers met naam”. Het betreft de modellen Hifi King, (Hall) Jazz en (Hall)Rex uit 1961-1964. 
Week 14– april 2021: 
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Aziatisch” onder het kopje “Zoom”. Het betreft de geschiedenis van Zoom met een serie producten vanaf 1985.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Losse buizenversterkers met code”. Het betreft toestellen uit het tijdvak 1955-1960, zoals de AV15 en de speciaal ontworpen SUS 15 luidsprekerboxen met daarbij behorende MV15 en SV17 buizen versterkers. O
nder het kopje “Losse buizenversterkers met naam” zijn foto’s bijgeplaatst van de veelzijdige Miga 16 versterker, die eveneens past in de SUS 15 luidsprekerboxen.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustic gitaren” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Gitaren met Western benaming  als Bonanza, Texas Ranger, Western, Jumbo en Double Six”. Het betreft de Egmond G104 uit 1955, een groot Gibson model met massief bovenblad.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Vox en Jennings buizen echo’s (England)” onder het kopje “voxEcho Reverb buizen 1962-1966 UK”. Het betreft de zgn. Cliff Richard Reverb in de Fawn 1962 uitvoering met witte knoppen en Red panel.
Week 13– april 2021: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Vox en Jennings Foto’s Algemeen (JMI 1946-1968) (England)”  foto’s bijgeplaatst onder het kopje “ Vox en JMI historie periode 1957-1968″. Het betreft diverse foto’s met Tom Jennings en Dick Denney en van de Jennings electrobass uit 1958.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond overigen” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Egmond overige instrumenten”. Het betreft de verschillende  uitvoeringen van de Egmond banjo’s en lapsteel gitaren.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Losse hybride versterkers“. Het betreft de hybride versies van de Eminent I en II, Commander en A1000. 
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Australie en USA”, onder het kopje “Overige Amerikaanse echo’s”. Het betreft foto’s van de diverse MXR toestellen, inclusief de door Hank Marvin gebruikte
MXR M-108 10 bands equalizer (in zijn Vox AC30) en de digitale M-113 delay  als eenmalige vervanger voor Hank’s  Binson EC3. 
Week 12– maart 2021:
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustic gitaren” diverse foto’s bijgeplaatst.
Onder het kopje “Gitaren met Western benaming  als Bonanza, Texas Ranger, Western, Jumbo en Double Six” foto’s van de Texas Ranger 1 Mellow Reddisch Sunburst top, acoustisch met halspen en Vox kop uit 1968.
Onder het kopje “Gitaren met naam van Amerikaanse streken als Colorado, Kansas, Kentucky, Miami, Nevada” foto’s van de Kansas 2ES1 Junior met halspen en scherpe Cut Away en van de  Colorado Bass 2EBS1.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Australie en USA” onder het kopje “Vox Thomas (1965-1971)”. Het betreft de Vox Echo De Luxe V837 solid state 1968, product van Thomas Organ Comp. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Losse buizenversterkers met naam”. Het betreft de 45 watt Eminent buizen serie uit 1962-1967 en wel de versies EMT (opvolger van de MV46) , Eminent I en Eminent II. Vanaf 1968 werden de Eminent uitgebracht als hybride en vanaf 1985 als transistor versterker. Deze versterkers volgen later onder de betreffende kopjes.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Combo buizenversterkers met code”. Het betreft de 18 watt Dynacord DA15N(ormal) (= zonder vibrato). Het vibratomodel DA15V volgt later.
Week 11– maart 2021:
Deze week hebben wij benut om de structuur en beveiliging van onze site up to date te maken. De omvang van de site en groter aantal bezoekers maakte nodig om wat aanpassingen te doen.  Binnenkort hervatten wij met verdere uitbreiding van de site met enige veranderingen.
Week 10– maart 2021:
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Aziatisch” onder het kopje “Elk, Maxon en Ibanez “. Het betreft aanvullingen met de overige echo’s van Maxon. De echo’s van Maxon zijn hiermee compleet.  Binnenkort volgen onder dit kopje nog foto’s van Ibanez echo’s waarvan er verschillende zijn geproduceerd bij Maxon.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond licentie gitaren Tolchin lijn (1976-1983)” onder het kopje “Jester gitaren” foto’s bijgeplaatst van het klassieke W-160 model. Deze Jester gitaren zijn geproduceerd op dezelfde  productielijn als de gelijke Alfesta W-160.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst helemaal onderaan op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Dynacord Gitaren”. Het betreft foto’s van de eerste Dynacord gitaar, het legendarische futuristische model Cora uit 1965 in red/gold  en black/chroom. Er zijn er slechts 100 stuks van geproduceerd en mede daardoor een gewild collectors item.
Week 9- maart 2021:
– Wij bereiken deze week een nieuwe mijlpaal met 15.000 foto’s op deze site. De waardering van onze bezoekers vormt onze stimulans voor dit succes en wat mogelijk nog komen gaat. Hartelijk dank daarvoor.  
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” is op de pagina “Vox en Jennings buizen echo’s (England)” onder het kopje “Framez / Meazzi Wheel Echomatic Model No 2 voxECHO” een live geluidsopname uit 1960 geplaatst waar de originele voxECHO Echomatic no. 2 schijfecho van Hank Marvin is te beluisteren. Het betreft Apache gespeeld door Hank, Bruce, Jet en Tony.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” is (analoog aan de grote merken Vox, Binson, Meazzi, Klemt-Echolette, Roland en W.E.M.-Watkins) ook voor Dynacord nu  een eigen pagina toegevoegd genaamd “Dynacord Foto’s (Germ)”. Hierop zijn diverse kopjes voorzien die in de rest van 2021 veel van het enorme Dynacord assortiment voor de muzikanten gaan tonen. De grote PA , mixer en luidsprekersystemen blijven overigens buiten beschouwing. Vooralsnog zijn de foto’s van de buizen en transistor bandecho’s geplaatst, later zullen nog honderden foto’s volgen met schijfecho’s, bandloze analoge en digitale echo’s, versterkers, gitaren en overige instrumenten. Uiteraard zijn de Dynacord echo’s vanaf nu niet meer zichtbaar in de rubriek “Vintage Music Gear Echo’s v” waar nog wel de overige Duitse echotoestellen te vinden zijn.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Meazzi Foto’s (Italy)” de Meazzi en Framez gitaren herplaatst onder een eigen kopje “Meazzi en Framez gitaren en andere snaarinstrumenten”. Deze verbeterde weergave is vrij onderaan op de pagina te vinden, binnenkort zullen hier meer foto’s van Meazzi gitaren worden bijgeplaatst.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Vox JMI Foto’s Overigen (England)” onder het kopje “Vox PA” foto’s bijgeplaatst van de diverse modellen Vox Line Source speakers 1963-1970 als LS15, LS40, LS60 en Focus.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” is (analoog aan de grote merken Vox, Binson, Meazzi, Klemt-Echolette, Roland en W.E.M.-Watkins) ook voor Dynacord nu  een eigen pagina toegevoegd genaamd “Dynacord Foto’s (Germ)”. Hierop zijn diverse kopjes voorzien die in de rest van 2021 veel van het enorme Dynacord assortiment voor de muzikanten gaan tonen. De grote PA , mixer en luidsprekersystemen blijven overigens buiten beschouwing. Vooralsnog zijn de foto’s van de buizen en transistor bandecho’s geplaatst, later zullen nog honderden foto’s volgen met schijfecho’s, bandloze analoge en digitale echo’s, versterkers, gitaren en overige instrumenten. Uiteraard zijn de Dynacord echo’s vanaf nu niet meer zichtbaar in de rubriek “Vintage Music Gear Echo’s v” waar nog wel de overige Duitse echotoestellen te vinden zijn.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Meazzi Foto’s (Italy)” de Meazzi en Framez gitaren herplaatst onder een eigen kopje “Meazzi en Framez gitaren en andere snaarinstrumenten”. Deze verbeterde weergave is vrij onderaan op de pagina te vinden, binnenkort zullen hier meer foto’s van Meazzi gitaren worden bijgeplaatst.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Vox JMI Foto’s Overigen (England)” onder het kopje “Vox PA” foto’s bijgeplaatst van de diverse modellen Vox Line Source speakers 1963-1970 als LS15, LS40, LS60 en Focus.
Week 8– februari 2021:
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Australie en USA”, onder het kopje “(Maestro-) Echoplex”. Het betreft foto’s van de EP-4 uit 1976 en de EM-1 Groupmaster uit 1971. Er volgen binnenkort  nog andere modellen op deze pagina.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Meazzi  Foto’s (Italy)” onder het kopje “Meazzi en M3 (Meazzi Music Milano)/emThree (Calderoni) solid state versterkers”. 
Het betreft foto’s van Meazzi Ultrasonic 125 solid state versterker met ingebouwde bandecho.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustiche gitaren” onder het kopje “Gitaren met Spaanse naam als Granada, Malaga, Sevilla, Toledo”. Het betreft de
Toledo G105-1 met Lone-Ranger motief.
Week 7 – februari 2021:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” is een nieuwe galerij toegevoegd op de pagina “Vox JMI Foto’s Buizen versterkers (England)”
onder het kopje “Vroege JMI versterkers t/m 1958”. 
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees”. Onder het kopje “Italie” zijn foto’s bijgeplaatst van de Semprini echo’s. 
Semprini is in 1956 opgericht door Cesare Semprini als L.I.A.R.E ( Laboratori Impianti Apparecchiature Radio Elettriche ) in Milaan en  produceerde tot medio zeventiger jaren hoogwaardige versterkingssystemen. Bekende  gebruikers in Nederland waren de Tielman Brothers. Deze galerij is nu compleet. 
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustiche gitaren” onder het kopje “Overige Jazz modellen als Lucky 7, JG serie, ES 57” foto’s bijgeplaatst van een van de vroegste Egmond semi-acoustics met pickup uit 1957 in donker Sunburst uitvoering.
Week 6 – februari 2021:
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees”. Onder het kopje “Engeland Overig” zijn foto’s bijgeplaatst van de
HH Electronic echo’s uit 1969-1979. Deze galerij is nu compleet.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sub labels” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Overigen”. Het betreft diverse modellen met het Tonemaster label.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Vox na Jennings Foto’s (England)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox  CBS-Arbiter (1973-1978)”. Het betreft diverse modellen van de (Dallas-) Arbiter Fuzz Face pedalen uit 1966-1976, als gebruikt door o.a. Jimi Hendrix en David Gilmour. De latere Dunlop en reiussue pedalen worden hier niet getoond.
Week 5 – februari 2021: 
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Oost Europees”. Onder het kopje “Russische Echo’s” zijn analoge en digitale echo toestellen toegevoegd van obscure merken als Fortissimo, Squire, Spring Reverb, Venec en Vestnik. Er volgen binnenkort nog andere merken.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sublabels” foto’s toegevoegd. Onder het kopje “Rosetti” zijn foto’s bijgeplaatst van de Foreign 3 elektrische gitaar met multiplex body, onder het kopje “Caledonie, Miller, Wilson” foto’s van de acoustische Miller Jazz Archtop met catseye klankgaten uit 1950 in diverse uitvoeringen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Jennings na Vox Foto’s (England)” onder het kopje “
Jennings J.E.D. – J.E.I. versterkers“. Het betreft de Jennings J40 Solid-State versterker uit 1971, door Hank Marvin gebruikt in combinatie met een Jennings Gyrotone RT10. 
Week 4 – januari 2021: 
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn op de pagina “Echo’s Australie en USA” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Overige Amerikaanse echo’s”. Het betreft de Rockman echotoestellen ontworpen door ingenieur Tom Scholz (gitarist van de arena rockband Boston) en de Reverbatape RV-3A van The Schober Organ Corporation in New York en Melbourne.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” is de pagina “Egmond (semi) accoustic gitaren” bijgewerkt onder het kopje “Gitaren met naam van Amerikaanse streken” met aanvullende foto’s van de Kansas 1EBS1 Bass . Op de pagina “Egmond electric gitaren” zijn onder het kopje “Hollow body gitaren” foto’s bijgeplaatst van de V(inyl) 2 uit 1965.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Vox na Jennings Foto’s (England)” onder het kopje “Vox Rose Morris (1979-1992)”. Het betreft  aanvullende foto’s van de Vox AC30TB Vintage Series geproduceerd bij Precision Electronics in 1991-1993.
Week 3 – januari 2021: 
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees” onder het kopje “Duitsland” / Overige echo’s. Het betreft foto’s van de Allsound (by Solton) en Solton bandecho’s, gemaakt bij Evans in Japan. Er zijn overeenkomsten met Evans en Ryan echo’s.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn nieuwe foto’s bijgeplaatst op de pagina “Egmond overigen”. Onder het kopje “Egmond overige instrumenten” zijn foto’s van banjo’s, mandolines en steelgitaren toegevoegd. Onder het kopje “Egmond onderdelen gitaren”, betreft het gitaarelementen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Vox JMI Foto’s Buizen versterkers (England)” nieuwe foto’s bijgeplaatst. Het betreft onder het kopje “
Vox versterkers AC 30/6 Grey Panel (JMI producten uit Royston periode 1964-1968)” nieuwe foto’s van de Vox AC30 Grey panel 1965 in Bass uitvoering en onder het kopje  “Andere Vox buizen versterkers (AC2, AC4, AC6, AC50, Mistery Amp, Domino Serie)” foto’s van de Vox Domino Super Twin 15 uit 1964-1965.
Week 2 – januari 2021: 
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sublabels” onder het kopje “Overige labels alfabetisch”  foto’s geplaatst van gitaren met het  Goldene Harfe en Tonica label.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Aziatisch” onder het kopje “Elk, Maxon en Ibanez “. Het betreft de Maxon AD serie vanaf ca. 1978, waarvan enkele modellen ook zijn uitgebracht onder het Ibanez label. 
Maxon is merknaam voor producten van Nisshin Onpa Japan, bekend van de hoog kwalitatieve Maxon pedalen en productie partner voor de digitale effecten van Ibanez van 1974 tot 2002. Er zullen op deze pagina en onder dit kopje nog vele foto’s volgen. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Vox JMI Foto’s Overigen” onder het kopje “
Andere Vox electronica (producten uit de JMI periode tot 1968)”. Het betreft wellicht s’werelds eerste draadloze zender de Vox Radio Microphone uit 1964. Deze werd gebruikt met een Lavelier (daspeld/rever) microfoon van de fabrikaten Shure, Kent of Reslo. Van de betreffende Shure (basismodel 420) en Kent (M-21) modellen zijn ook foto’s toegevoegd.
Week 1 – januari 2021: 
– Wij starten 2021 met foto’s van een door Hank Marvin gebruikte Binson Baby Echo’s. Hank bezat meerdere van deze toestellen in de periode 1961-1980. Op deze foto’s zijn onder meer te zien de originele labels en een brief van John Friesen die de originaliteit bevestigd.  Kijk hiervoor onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v”  op de pagina “Foto’s Echo’s Hank Marvin”. Deze echo is enigszins gemodificeerd, niet bekend is of dit tijdens of na Hank’s gebruik heeft plaatsgevonden.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond licentie gitaren Tolchin” onder het kopje “Roderich Paesold gitaren” foto’s bijgeplaatst van de modellen P60, P85, P150, P160, P180 en P185.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Jennings na Vox Foto’s (England)” onder het kopje “
Jennings J.E.D. – J.E.I. versterkers” foto’s bijgeplaatst van de Jennings Gyrosonic Twin Ten die veel gelijkenis vertoont met de door Hank Marvin gebruikte RT10 Rotary Unit 1972.

Als start onze allerbeste wensen voor het nieuwe jaar 2021 met volop ambities om onze site weer mooier en completer voor u te gaan maken.
Wij beschouwen de echo als een van de belangrijkste hulpmiddelen voor het maken van onze The Shadows sound. Daarom gaan wij in 2021 weer veel aandacht schenken aan het fenomeen Echo en hebben daartoe in 2020 alvast de structuur op de site aangebracht. Hierop gaan van lieverlee de verzamelde foto’s (na bewerking en toevoeging van tekst)  geplaatst worden.
De belangrijkste merken hebben reeds hun eigen rubriek of pagina waarop ook hun echo’s te vinden zijn, naast hun andere producten. Voor de Overige echo’s (wereldwijd) is een afzonderlijke rubriek aanwezig waarop deze instrumenten per continent en vervolgens per land en per merk gerangschikt zijn. Wij geven op de pagina’s aan voor welke galerijen er nog nieuwe foto’s in de pijplijn zitten.
Velen van ons maakten in the sixties hun Shadows en aanverwante muziek op toen beschikbare en betaalbare merken. Ook die nostalgische merken gaan aandacht krijgen, bijvoorbeeld door het toevoegen van een eigen pagina voor het Duitse Dynacord en nieuwe toevoegingen aan de rubriek voor het Nederlandse merk Egmond. Uiteraard zullen er regelmatig aanvullingen blijven komen op allerhande pagina’s.

 

2020

Week 53 – januari 2020: 
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees”. Onder het kopje “Duitsland” zijn foto’s bijgeplaatst van de legendarische Dynacord Echocord Stereo 1959 Echo en de Echo-King 50 watt versterker top met ingebouwde echo. Hiermee zij alle buizen toestellen gepubliceerd en volgen hier nog vele transistor en digitale Dynacord producten.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Foto’s Vox gitaren Korg” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox  Giulietta Archtop acoustic en electric  gitaren 2018″. De in China gemaakte Vox Giulietta gitaren vormen een evolutie van de klassieke hollow Archtop modellen met toegevoegde eigentijdse technologie. Deze gitaren hebben een relatief klein formaat, gelamineerde top, zij- en achterkanten, een Mahogany neck en een baked Jatoba toets met 22 frets en een optimale toonvastheid en sustain. Er is een acoustische VGA-3PS model met een Vox Super Capacitor Preamp System. Bij de VGA-3D uivoering  is voor de electrische klanken een XLM Humbucker element toegevoegd.  De on-board preamp ( 4x AA batterij) heeft een DSP processor genaamd AREOS-D Modeling System en geintegreerde Control Module die 18 sounds omvat.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Foto’s Vox gitaren Korg” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “SDC-1 Mini guitar 2019 “.  Een  Chinese Short Scale gitaar met Solid Poplar body, Double Cutaway en Purple Heart toets, verstelbare bridge en een mini Humbucker pickup. Gekoppeld aan een  Vox Amplug Headphone versterker vormt de SDC-1 Mini een complete reisgitaar, ook prima geschikt is voor kinderhanden.
Hiermede is de pagina “Foto’s Vox gitaren Korg” compleet, alle gitaren van 1998-2019 zijn nu geplaatst als een omvangrijk scala van Vox replica’s, heruitgaven en nieuwe modellen.
Week 52 – december 2020:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Foto’s Vox gitaren Korg” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox  Starstream gitaren 2016-2019″. Het betreft de  opvolgers van de Starstream Type 1 uit 2016, de verbeterde actieve Starstream Type 1 Plus gitaren serie van 2018  en bassen uit 2019. Allemaal gebouwd in de Filipijnen en geassembleerd in Japan.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sub labels” zijn onder het kopje “Juan da Montagne” de foto’s geplaatst van deze hoogwaardige acoustische gitaren, gebouwd door Jan Reinier van den Heuvel in een aparte custom afdeling binnen Egmond Best in 1967-1968. Na het stoppen van de fabriek in Best ging Jan Reinier verder in zijn eigen atelier in Geldrop.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees” onder het kopje “Scandinavie”. Het betreft aanvullende foto’s van de echo’s van Amtech, LGK, Rigu en het Deense TC Electronic, alsmede een nieuw kopje voor Ackuset. Deze toestellen zijn ontworpen en gebouwd door de Nederlander Gerard  Dieke die in Zweden zijn eerste Ackuset echo bouwde in 1960, gevolgd door meerdere andere toestellen als mixers, PA’s, versterkers, speakerboxen en meer.  Gerard opende daarnaast in 1964 zijn Auditron muziekwinkel in Stockholm.  Vele beroemde groepen kochten Ackuset w.o. The Who, The Hollies, The Kinks, The Bee-Gee’s, Sandy Shaw, Blind Faith (met Eric Clapton). 
Week 51 – december 2020:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Foto’s Vox gitaren Korg” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox  Starstream gitaren 2016-2019″. Het betreft de Starstream Type 1 gitaren serie van 2016 gebouwd in de Filipijnen en geassembleerd in Japan. Zij hebben o.a. een Molded frame met daarin een Mango houten body, 2 Vox XLM Magnetic Humbucker pickups plus een Piezo pickup in ieder zadel. De on-board batterij preamp heeft een DSP processor AREOS-D Modeling System met geintegreerde Control Module en omvat 6 User programs en 27 sounds. De Starstream Type 1 Plus gitaren  uit 2018 en de Bass uitvoeringen van 2019 volgen later.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sub labels” zijn onder het kopje “van Zalinge electrische contrabas” foto’s geplaatst van de van de legendarische van Zalinge Z- bas, inmiddels een gewild collectorsitem. Henk van Zalinge (1922-2006) was een autocoureur en motortuner en een begenadigd bassist die zelf zijn instrument ontwikkelde.  Henk bouwde er zo’n 50 met de hand die wereldwijd naar gerenomeerde bassisten gingen waaronder Sting. Daarnaast zijn er zo’n 200 fabrieksversies van gebouwd, oorspronkelijk bij Egmond in Best en later in Boxtel.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees” onder het kopje “Frankrijk”. Het betreft foto’s van de zeldzame Franse modellen en fabrikaten. 
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Aziatisch”. Onder het kopje “Elk, Maxon en Ibanez” zijn foto’s bijgeplaatst van de vele modellen uit de Elk EM serie, waarvan diverse modellen ook onder Ibanez label zijn verschenen.
Week 50 – december 2020:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Foto’s Vox gitaren Korg” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox Ukelectric en Ukulele 2013-2014″. Het betreft de acoustische Soprana Ukelele die als volwaardig Limited Edition instrument is uitgebracht ter gelegenheid van het 40 jarig bestaan van het Japanse animatiekatje Hello Kitty in 2014. Daarnaast de electrische Ukelectric Teardrop travel types VEU-33-C(oncert) en VEU-55-T(enor)uit 2013  met build-in amp van 2 watt.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond licentie gitaren Tolchin lijn (1976-1983)” onder het kopje “Alpha gitaren” foto’s bijgeplaatst van de klassieke modellen A-200 en A-300. Deze Alpha gitaren zijn geproduceerd op dezelfde hoogwaardige productielijn als de Vega licentiemodellen voor CF Martin.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees”. Onder het kopje “Italie” zijn foto’s bijgeplaatst van de Farfisa Audio Sistem (AS) toestellen.
Week 49 – december 2020:
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees”. Onder het kopje “Duitsland” zijn foto’s bijgeplaatst van de opgewaardeerde  Dynacord S62a en S65 buizenecho’s uit medio zestiger jaren. Er gaan nog foto’s volgen van enkele buizenecho’s en vervolgens van de vele latere transistor en digitale Dynacord toestellen.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” is de pagina “Egmond (semi) accoustiche gitaren”  bijgewerkt met diverse aanvullende foto’s. Onder het kopje “Gitaren met verwijzing naar Amerikaanse streken”  de Colorado Bass 2EBS1 en de Kansas 2ES1 , onder het kopje “Gitaren met Western benaming” de Double Six Western 1EM1 en de bijzondere Texas Ranger 1 met Vox kop en onder het kopje “Overige jazz modellen” de witte 113/5 CA.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Foto’s Vox gitaren Korg” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “The Apache 1 (Teardrop-Droplet) en 2 (Phantom 1 – Coffin)  Travel guitar en bass met ingebouwde versterker 2012-2013”. Het betreft de Chinese The Apache 1 Teardrop Travel 6 string gitaren uit 2012 inclusief Specials, waarmee deze serie nu compleet is.
Week 48 – november 2020:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Foto’s Vox gitaren Korg” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “The Apache 1 (Teardrop-Droplet) en 2 (Phantom 1 – Coffin)  Travel guitar en bass met ingebouwde versterker 2012-2013”. Het betreft nu de Chinese The Apache 2 Phantom Travel 6 string gitaren uit 2012, de Teardrop 1  modellen uit 2012 volgen binnenkort waarna deze serie compleet is.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond electric gitaren” onder het kopje “
Gitaren met namen van weersinvloeden als Blizzard, Flash, Tempest, Thunder, Tornado, Typhoon”. Het betreft aanvullingen op Typhoon en Blizzard gitaren en bassen. Onder het kopje “Hollow body gitaren als Club, Electra, Vinyl serie” zijn Club gitaren toegevoegd en Electra gitaren aangevuld.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Australie en USA”, onder het kopje “(Maestro-) Echoplex”. Het betreft foto’s van de EP-3, het eerste 2 knops solid state model met Fet preamp uit 1970-1991. Dit type werd door Hank Marvin bij  The Shadows van 1973-1978.  Er volgen nog veel meer Echoplex foto’s met de andere modellen.
Week 47 – november 2020:
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sub labels” diverse foto’s bijgeplaatst onder de kopjes van Manhattan (3e generatie), Frima (vioolgitaar), Lion (Pueblo Jumbo Western en semi acoustische 102-3 gitaar), Rosetti (Airstream III) en Overigen (Royal basgitaar).
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Foto’s Vox gitaren Korg” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “The Apache 1 (Teardrop-Droplet) en 2 (Phantom 1 – Coffin)  Travel guitar en bass met ingebouwde versterker 2012-2013”. Het betreft nu de Chinese The Apache Teardrop 1 bas uit 2013, de Teardrop en Phantom Travel 6 string gitaren 1 en 2 uit 2012 volgen binnenkort. 
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Oost Europees”. Onder het kopje “Russische Echo’s” zijn band echo toestellen toegevoegd als de Gong RM-1 buizen echo, de Echoton uit 1980, de bij de  Esko-100 echo bijbehorende versterker en de EXO serie met de EXO 1 met lange bandloop uit 1960, de EXO 1 met korte bandloop uit 1969 en de analoge Exo-2M met lange bandloop uit 1990. Binnenkort volgen nog vele bandloze analoge en digitale toestellen van Russische makelij.
Week 46 – november 2020: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Foto’s Vox gitaren Korg” foto’s bijgeplaatst onder het kopje The Apache 1 (Teardrop-Droplet) en 2 (Phantom 1 – Coffin)  Travel guitar en bass met ingebouwde versterker 2012-2013″. Het betreft nu de Chinese The Apache-2 Phantom Bass uit 2013. De Teardrop en Phantom Travel 6 string gitaren 1 en 2 uit 2012 en Teardrop 1 bas uit 2013 volgen binnenkort.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sub labels” onder het kopje “Egmond sublabels overigen” foto’s bijgeplaatst van het Britse Antoria label dat in de fifties in Leeds is op gestart met bij Egmond gemaakte producten.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees”. Onder het kopje “Italie” zijn foto’s bijgeplaatst van de diverse LEM alsmede de bijzondere Megavox Ecophone echo toestellen uit 1959.
Week 45 – november 2020: 
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustiche gitaren”  onder het kopje “Gitaren met verwijzing naar beroep of functie als Princess, President” diverse Princess en President modellen bijgeplaatst waaronder de Egmond modellen 4 en 7  uit Sorkin USA catalogus 1965. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Foto’s Vox gitaren Korg” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox Mark III “droplet” Teardrop  en V “coffin” Phantom guitar en bass 2013″. Het betreft de in Indonesie geproduceerde Mark Phantom V- MKV gitaar en bas serie.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Aziatisch”. Onder het kopje “Echo’s Azie overig” zijn foto’s bijgeplaatst van de Lafayette, Solec en Pax solid state echo’s.
Week 44 – oktober 2020: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Foto’s Vox gitaren Korg” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox Mark III “droplet” Teardrop  en V “coffin” Phantom guitar en bass 2013″. Nu zijn de in Indonesie geproduceerde Mark Teardrop V- MKIII gitaren en bas gitaren geplaatst, later volgt de Mark Phantom V- MKV serie. 
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees”. Onder het kopje “Engeland Overig” zijn foto’s bijgeplaatst van de Simms-Watts Echo Dek  Model 1 en 2 uit 1971-1977.  Model 2 van deze in Japan bij Sanyo geproduceerde echo is nagenoeg identiek ook op de markt met de labels Hohner  en PAX.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Egmond onderdelen gitaren”  detailfoto’s bijgeplaatst van de diverse componenten van de Egmond gitaren.
Week 43 – oktober 2020: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Foto’s Vox gitaren Korg” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox SDC 22 Solid Double Cutaway 2011-2012”. Het betreft prijsvriendelijke in Indonesie geproduceerde spitse modellen met solid Mahogany body, Mahogany neck, Rosewood toets  en  XLM (Extra Loud Mini) 2 voices Humbucker pickups.  
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond licentie gitaren Tolchin” onder het kopje “Roderich Paesold gitaren” foto’s bijgeplaatst van de modellen P90, P110. P130 en P140. 
– Onder de nieuwe rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Australie en USA”, onder het kopje “(Maestro-) Echoplex”. Het betreft foto’s van de EP-2, het 2 knops buizen seriemodel uit 1962-1970. Er volgen nog veel meer foto’s onder dit kopje.
Week 42 – oktober 2020: 
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Gitaren met Western benaming  als Bonanza, Texas Ranger, Western, Jumbo en Double Six” foto’s bijgeplaatst van de Bonanza S2 en de Jumbo 1ES1 met pickup in het klankgat. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Foto’s Vox gitaren Korg” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox HDC 99 series 2011-2012”. Het betreft in Korea geproduceerde ronde modellen met Solid Mahogany sides met Maple ply top en back en een Mahogany neck met Ebony toets.
– Onder de nieuwe rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees”. Onder het kopje “Duitsland” zijn foto’s bijgeplaatst van de legendarische Dynacord S61 en S62 buizenecho’s uit begin zestiger jaren.
Week 41 – oktober 2020: 
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond licentie gitaren Tolchin” foto’s bijgeplaatst  van de Alpha A-680 en de Alfesta W-160 gitaren.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Foto’s Vox gitaren Korg” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox HDC 77 series 2010-2011”. Het betreft in Korea geproduceerde spitse modellen met Solid Mahogany sides met Maple ply top en back en een Mahogany neck met Rosewood toets. 
– Onder de nieuwe rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Oost Europees” onder het kopje “Russische Echo’s”. Het betreft de Esko toestellen, gemaakt bij Urals Vector Company en ontworpen door Alexander Korotaev. Voor ons in West Europa zijn dit nogal bijzondere toestellen. Er zal binnenkort nog een reeks aan andere Russische toestellen volgen.
Week 40 – oktober 2020: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Foto’s Vox gitaren Korg” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox SSC en SDC 55 series 2010-2011″. Het betreft de in Korea geproduceerd SSC (Solid Single Cut) modellen. De 55 serie is hiermee compleet.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sub labels” onder het kopje “Lion” foto’s bijgeplaatst van de Lion Teardrop modellen solid 107-2 en 107-3. De 107-2 is in gebruik bij de Sue the Night, destijds huisband bij De Wereld Draait Door. 
– Onder de nieuwe rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees”. Onder het kopje “Italie” zijn foto’s bijgeplaatst van de Montarbo schijfecho’s met onderhoudsvrije drum en de latere digitale modellen. 
Week 39 – september 2020: 
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sub labels” onder het kopje “Lion” foto’s bijgeplaatst van de Lion Phantom modellen solid 106-2 en 106-3. Later worden de solid Teardrop modellen bijgeplaatst.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Foto’s Vox gitaren Korg” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “
Vox SSC en SDC 55 series 2010-2011″. Het betreft de in Korea geproduceerd SDC (Solid  Double Cut) modellen, later volgen nog de SSC (Solid  Single Cut) modellen. 
– Onder de nieuwe rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Australie en USA”, onder het kopje “(Maestro-) Echoplex”. Het betreft foto’s van de EP-1, het eerste 3 knops buizen seriemodel uit 1961. Er volgen nog veel meer foto’s onder dit kopje.
Week 38– september 2020: 
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sub labels” onder het kopje “Lion” foto’s bijgeplaatst van de Lion hollow body Teardrop met 2 pickups en tremolo, Egmond cat. no.105-2. Binnenkort worden de massieve Lion Phantom en Teardrop modellen bijgeplaatst.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Foto’s Vox gitaren Korg”  foto’s bijgeplaatst onder het kopje “
Onderdelen Vox  Korg gitaren vanaf 2007″. Dit bevat o.a. een verdere uitleg over de Twin Coax tm pickups.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” is op de pagina “Watkins en W.E.M. Foto’s (England)” onder het kopje “Watkins en W.E.M. Echo’s (inclusief afgeleide producten)” de galerij “Nieuwe generatie na ca. 1980” toegevoegd met veel nieuwe foto’s van de latere Watkins/Wem echotoestellen die vanaf medio 1980 nogal veranderden.
Week 37– september 2020: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Foto’s Vox gitaren Korg”  foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox  Virage II S(ingle)C(ut) en D(ouble)C(ut)  series 2011”. Het betreft de limited edition Butterfly 2011 series met Paua shell Butterfly inlays in de Rosewood toets.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sub labels” onder het kopje “Lion” foto’s bijgeplaatst van de vioolbassen uit de 104 serie van dit hogere segment. Binnenkort worden de Lion Phantom en Teardrop modellen bijgeplaatst.
– Onder de nieuwe rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Australie en USA”. Onder het kopje “(Maestro-) Echoplex” zijn foto’s van een prototype uit 1959 van mede oprichter Don Dixon geplaatst, een oertype Echoplex.
Week 36– september 2020: 
– Onder de nieuwe rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Oost Europees”. Onder het kopje “Poolse Echo’s” zijn toestellen van eMs, Sochor en MallroY geplaatst en onder het kopje “Overige Oost Europese Echo’s”  de Hongaarse BEAG echo. Voor ons in West Europa zijn dit nogal bijzondere toestellen. Er zal binnenkort nog een reeks aan Russiche toestellen volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Foto’s Vox gitaren Korg”  foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox  Virage II S(ingle)C(ut) en D(ouble)C(ut)  series 2011”.  In dit 2e net zo hoogwaardige model, werden de Vox Three-90 pickups vervangen door Twin CoAxe tm pickups, waarin meerdere element types ruis- en humvrij zijn samengevoegd tot 1 pickup. Binnenkort wordt de Virage II Limited  Butterfly series toegevoegd en volgt een verdere uitleg over de Twin Coax tm pickups. 
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sub labels” onder het kopje “Lion” foto’s bijgeplaatst van de acoustische gitaren en de 101 serie van dit hogere segment. Binnenkort worden de Lion viool, Phantom en Teardrop modellen bijgeplaatst.
Week 35– augustus 2020: 
– Wij hebben een nieuwe rubriek geopend “Vintage Music Gear Echo’s v” met daaronder 6 nieuwe pagina’s waarop de diverse echo’s beter worden gesorteerd op meer ruimte. 
Voorheen stonden deze echo’s o
nder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” op de pagina “Foto’s Overige Echo’s”, maar die werd te kolossaal om nog overzichtelijk te kunnen uitbreiden. Binnenkort zullen vele nieuwe en bijzondere echo’s worden toegevoegd aan deze nieuwe rubriek.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Foto’s Vox gitaren Korg”  foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox SSC en SDC 33 series 2010-2011”. Het betreft de zeer prijsvriendelijke Solid  Single Cut 33 modellen uit 2010-2011 die zijn geproduceerd in Indonesie.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op meerdere pagina’s aanvullende foto’s geplaatst. Op de pagina “Egmond gitaar versterkers” meer foto’s van de V1230 gitaarcombo, op de pagina “Egmond (semi) acoustic gitaren” onder het kopje “Overige klassieke en andere modellen” meer foto’s van de hollow body Egmond Teardrop en onder het kopje “Overige Jazz modellen als Lucky 7, JG series, ES57 enz.” meer foto’s van de Gipsy M1 met ovaal klankgat.
Week 34– augustus 2020: 
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond licentie gitaren Tolching” onder het kopje “Alfesta gitaren” foto’s bijgeplaatst van de CL-020 en W160-12 string gitaren.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Foto’s Vox gitaren Korg”  foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox SSC en SDC 33 series 2010-2011”. Het betreft de
zeer prijsvriendelijke Solid Double Cut 33 modellen uit 2010-2011 die zijn geproduceerd in Indonesie. Later volgen nog de Solid Single Cut modellen uit dezelfde serie. 
Week 33– augustus 2020: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Foto’s Vox gitaren Korg”  foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox Virage SC DC 2009-2011”. Het betreft de Single Cut modellen in navolging van de Double Cut modellen van vorige week. Hiermede zijn alle foto’s van het 1e Virage model geplaatst. Binnenkort volgen foto’s van het 2e model waar de Vox Three-90 pickups werden vervangen door Twin CoAxe tm pickups, waarin meerdere element types ruis- en humvrij zijn samengevoegd tot 1 pickup.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustiche gitaren” onder het kopje “Overige klassieke en andere modellen” foto’s bijgeplaatst van de Egmond semi acoustische vioolgitaren, zoals die ook onder de Frima en Lion labels zijn uitgebracht. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Binson Foto’s (Italy)” onder het nieuwe kopje  “Binson Parts”. Het betreft vele technische onderdelen van de diverse Binson echo’s, nu van “Binson Overig” verplaatst en fors uitgebreid.
Week 32– augustus 2020:
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustiche gitaren” onder het kopje “Overige Jazz modellen als Lucky 7, JG serie, ES 57” foto’s bijgeplaatst van diverse vroege modellen als JG 113-5 CA.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Foto’s Vox gitaren Korg”  foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox Virage SC DC 2009-2011”.
Na een periode van 20 jaar waar Vox geen seriegitaren op de markt bracht besloot Korg om dit segment weer nieuw leven in te blazen met hulp van de gerenommeerde gitaarbouwer Rick Lasner. Daaruit volgde in 2009 de eerste generatie (op Gibson modellen geinspireerde) hollow body semi-acoustic Vox Virage I (VG)SC (Single Cutaway) en (VG)DC (Double Cutaway) modellen. Een van de meest geslaagde Vox ontwerpen in custom shop kwaliteit. Nu zijn de Double Cut modellen geplaatst volgende week volgen de Single Cut modellen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig+” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Meazzi Foto’s (Italy)” onder het kopje “Meazzi en M3/emThree (Calderoni) Solid State versterkers”. Het betreft de Meazzi Olimpia 555 Transistor combo 35 w rms met ingebouwde echo met 2 verplaatsbare weergavekoppen in zijn vele varianten. Als losse versterker top of combo met 4*10 inch of single speaker.
Week 31– juli 2020:
– Ter gelegenheid van het 50 jarig jubileum van Vox werden in 2007 een tweetal Reissue Teardrop gitaren uitgebracht van modellen die in de zestiger jaren succesvol waren ontworpen voor en gebruikt door The Rolling Stones.
Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Foto’s Vox gitaren Korg”  foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox 50th Anniversary gitaren 2007-2008″. Het betreft de Vox Bill Wyman VBW-2000 bas in zeer speciale 50th Anniversary  Limited Edition uitvoering, gemaakt in Japan met een geplande oplage van 50 stuks wereldwijd, waarvan 6 voor de UK.  Vervolgens kwam ook een luxere gelimiteerde versie uit als VBW-2500.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond electric gitaren” onder het kopje “Gitaren met namen uit de ruimtevaart als Rocket, Telstar” foto’s bijgeplaatst van de 6 snarige Telstar gitaar uit 1968 (Telecaster style).
Week 30– juli 2020: 
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustiche gitaren” onder het kopje “Overige Jazz modellen als Lucky 7, JG serie, ES 57” foto’s bijgeplaatst van de Gipsy gitaren en onder het kopje “Gitaren met Western benaming  als Bonanza, Texas Ranger, Western, Jumbo en Double Six” foto’s van de Jumbo S1.
– Ter gelegenheid van het 50 jarig jubileum van Vox werden in 2007 een tweetal Reissue Teardrop gitaren uitgebracht van modellen die in de zestiger jaren succesvol waren ontworpen voor en gebruikt door The Rolling Stones.
Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Foto’s Vox gitaren Korg”  foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox 50th Anniversary gitaren 2007-2008″. Het betreft de Vox Mark III Teardrop White als gebruikt door Brian Jones in zeer speciale 50th Anniversary  Limited Edition uitvoering, gemaakt in de USA. De Bill Wyman bas uit deze serie volgt binnenkort.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Meazzi  Foto’s (Italy)” onder het kopje “Meazzi Echomatic PA296, PA304 en PA306 buizen bandecho’s“. Het betreft foto’s van een houten Meazzi Factotum Echomatic PA304 en een Echoamateur PA 296 die zijn ingekort tot stand alone echo.
Week 29– juli 2020: 
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond electric gitaren” onder het kopje “Gitaren met namen van weersinvloeden als Blizzard, Flash, Tempest, Thunder, Tornado, Typhoon”  foto’s bijgeplaatst van het 1970 prototype van een actieve gitaar met een Tyhoon basis.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Foto’s Vox gitaren Korg”  foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox Reisssue gitaren geproduceerd door John Hawkins (North Coast Music USA) 1998-2001″. Het betreft foto’s van de exacte 1998 reissue kopie van Vox Mark VI gitaar met tremolo.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Binson Foto’s (Italy)” onder het kopje  “Binson gitaarversterkers” zijn nu meerdere types Loryphon  buizenversterker geplaatst. Onder het kopje “Binson overige schijfecho’s” zijn enkele  bijzondere toestellen toegevoegd. 
Week 28– juli 2020: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Foto’s Overige Echo’s” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Overige Westerse Echo’s”. Het betreft diverse Australische toestellen als Moody, TVS3 en Echo-Fix.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustiche gitaren”  onder het kopje “Overige Jazz modellen als Lucky 7, JG serie, ES 57” foto’s bijgeplaatst van de eerste semi-acoustische modellen vanaf ongeveer 1950.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Foto’s Vox gitaren Korg” onder het kopje “Vox Reisssue gitaren geproduceerd door John Hawkins (North Coast Music USA) 1998-2001” foto’s bijgeplaatst van de Mini XII 12 string Sunburst, een authentieke Vox Mando reissue.
Week 27– juli 2020: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Roland Foto’s (Japan)” onder het kopje “Roland Space Echo RE-100, RE-200, RE-101, RE-201, RE-150 (transistors), RE-3 en overigen”  foto’s bijgeplaatst van de Roland RE-200 Space Echo, de voorloper van de RE-201. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Foto’s Overige Echo’s” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “
Overige Britse schijf- en bandecho’s”. Het betreft de Supersound  Echo Voice buizen echo, een van de eerste Britse bandecho’s uit de pre-Burns periode van Supersound. Meer over Supersound en deze echo is te vinden op:  https://www.supersound.org.uk/   
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond electric gitaren” onder het kopje “Gitaren met namen van weersinvloeden als Blizzard, Flash, Tempest, Thunder, Tornado, Typhoon” foto’s bijgeplaatst van de actieve Blizzard gitaar en basgitaar, het Egmond Les Paul model uit 1970.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” is op de pagina “Foto’s Vox gitaren Korg” begonnen met de laatste generatie Vox gitaren uit het Korg tijdvak vanaf 1998 tot heden. Onder het kopje “Vox Reisssue gitaren geproduceerd door John Hawkins (North Coast Music USA) 1998-2001″ worden de eerste generatie Vox Korg getoond. Het betreft foto’s van de Mark III  exacte reissue modellen in Custom White en Standaard met tremolo uitvoering. 
Week 26 – juni 2020: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Vox na Jennings Foto’s (England 1968-1992)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox Rose Morris gitaren”. Het betreft de Vox White Shadow M gitaren en basgitaren serie uit 1987-1988 gemaakt in Japan en Korea. Hiermede zijn de Vox Rose Morris gitaren compleet.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustic gitaren” foto’s van de Egmond Jumbo gitaren bijgeplaatst onder het kopje “
Gitaren met Western benaming  als Bonanza, Texas Ranger, Western, Jumbo en Double Six”. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Binson Foto’s (Italy)” onder het kopjes “Binson overigen”. Het betreft foto’s van de Binson orgels en de Binson Tele Micro, een van de vroegste draadloze zender microfoons.
Week 25 – juni 2020: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Vox na Jennings Foto’s (England 1968-1992)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox Rose Morris gitaren”. Het betreft de  Vox White Shadow  gitaar en bas modellen uit 1985-1986, gemaakt in Japan en Korea. Binnenkort volgen de gitaren uit de White Shadow M serie 1987-1988. 
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond electric gitaren” onder het kopje “
Gitaren met namen uit de ruimtevaart als Rocket, Telstar” foto’s bijgeplaatst van de Telstar basgitaar uit 1969 (Telecaster style). Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Foto’s Overige Echo’s” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Echosonic, Ecco-Fonic, Fender, Morley en overige (ADINEKO Oil Can) echo’s uit de USA” , helemaal onderaan op de pagina. Het betreft de vrijstaande  Ecco-Fonic 109 echo uit 1959, 109 B uit 1960 en 109 C uit 1961, voorlopers van de Fender bandecho’s. 
Week 24 – juni 2020: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Vox na Jennings Foto’s (England 1968-1992)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox Rose Morris gitaren”. Het betreft de 4 snarige Vox Bass in Standard en Custom uitvoering met de typenummers 3504 en 3002. De gitaren zijn gemaakt bij Matsumoku Japan in 1982-1985. Er zullen op deze pagina nog  foto’s van de Rose Morris  Vox White Shadow  modellen uit 1985-1988  volgen.   
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustiche gitaren” onder het kopje “Gitaren met naam van Amerikaanse streken als Colorado, Kansas, Kentucky, Miami, Nevada” foto’s bijgeplaatst van de Kentucky gitaar. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Binson Foto’s (Italy)” onder het kopje  “Binson gitaarversterkers”. Het betreft foto’s van de Binson Loryphon 3  buizenversterker, die is afgeleid van de legendarische Binson 3 gitaarversterker.
Week 23 – juni 2020: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Vox na Jennings Foto’s (England 1968-1992)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox Rose Morris gitaren”. Het betreft de uitmuntende Fender kloon genaamd Vox Model 25 in Standard en Custom uitvoering met de typenummers 3000, 3500 en 3501. De gitaren zijn gemaakt bij Matsumoku Japan in 1982-1985. Er zullen op deze pagina nog meerdere foto’s van de andere Rose Morris modellen volgen.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustiche gitaren” onder het kopje “
Gitaren met naam van Amerikaanse streken als Colorado, Kansas, Kentucky, Miami, Nevada” foto’s bijgeplaatst van de Kansas in verschillende uitvoeringen. Binnenkort volgen nog de foto’s van de Kentucky.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Binson Foto’s (Italy)” onder het kopjes “
Binson Ec(h)orec 2 Schijfecho’s 6 knops (Large Frame Model)” en “Binson overige schijfecho’s”. Het betreft foto’s van (een van de eerste !) de Ecorec (nog niet Echorec) 1955 buizen echo en de A-605-TR 1969 transistor rack echo.
Week 22 – mei 2020: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Vox na Jennings Foto’s (England 1968-1992)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox Rose Morris gitaren”. Het betreft de uitmuntende Gibson kloon genaamd Vox Model 24 in Standard en Custom uitvoering met de typenummers 3001, 3502 en 3503. De gitaren zijn gemaakt bij Matsumoku Japan in 1982-1985. Er zullen op deze pagina nog meerdere foto’s van de andere Rose Morris modellen volgen.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sublabels” onder het kopje “Overige labels alfabetisch”  foto’s geplaatst van gitaren met het  Goldene Harfe en Harmonie label. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Meazzi  Foto’s (Italy)” onder het kopje “Meazzi Echomatic, PA296, PA304, PA306 en PA316 (Universal) buizen bandecho’s (incl. modificaties)”. Het betreft aanvullende foto’s van de metalen Meazzi Stereo Factotum Echomatic PA304, door Piet van Dort weer in originele nieuwstaat gebracht. Op dezelfde pagina staat al langer een houten Meazzi Echoamateur PA 296, ook door Piet perfect gerestaureerd. 

Week 21
 – mei 2020: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Burns Foto’s (England)” onder het kopje “Aan The Shadows gerelateerde Burns en Baldwin gitaren (1963-heden)”. Het betreft een  foto’s van van de Baldwin Marvin MK2 speciaal gemaakt voor de Australia Tour 1968, de Rez-O-Tube brug van de Shadows Bass, de Burns London Jet Harris Signature gitaar en een bijzondere originele witte Burns Marvin.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Vox na Jennings Foto’s (England)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox VSEL gitaren doorlopend naar VSL tijdvak (1968-1972)”. Het betreft de 12 snarige  VG12 Gretsch Country Gentleman kloon, in Japan gemaakt voor VSEL in 1970. Gitaar uit de Giant serie die wordt beschouwd als de kwalitatief beste Vox gitaren ooit. Hiermede zijn alle gitaren uit de Vox VSEL gitaren serie geplaatst. 
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustiche gitaren”  onder het kopje “Overige Jazz modellen als Lucky 7, JG serie, ES 57” foto’s bijgeplaatst van de Lucky 7  in verschillende uitvoeringen. 
Week 20 – mei 2020: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Foto’s Overige Echo’s” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Echosonic, Ecco-Fonic, Fender, Morley en overige (ADINEKO Oil Can) echo’s uit de USA” , helemaal onderaan op de pagina. Het betreft de eerste handzame echo in de USA in 1953, door Ray Butts gebouwd op de bodem van zijn handgebouwde Echosonic versterker (limited < 70 stuks). Deze versterkers zijn gebruikt door vele bekende artiesten als Chet Atkins en Scotty Moore en later in licentie als Rickenbacker  M-30 geproduceerd.  Binnenkort volgen op deze pagina de foto’s van de Amerikaanse Ecco-Fonic echo uit 1955, voorloper van de Fender echo’s.  
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Vox na Jennings Foto’s (England)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox VSEL gitaren doorlopend naar VSL tijdvak (1968-1972)”. Het betreft de 6 snarige  VG6 Gretsch Country Gentleman kloon, in Japan gemaakt voor VSEL in 1970. Gitaar uit de Giant serie die wordt beschouwd als de kwalitatief beste Vox gitaren ooit. Later volgt de 12 snarige VG12 uitvoering.
– Onder de nieuwe rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond  sub labels” foto’s van Lido gitaren toegevoegd onder het kopje “Overige labels alfabetisch”.
Week 19 – mei 2020: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Vox na Jennings Foto’s (England)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox VSEL gitaren doorlopend naar VSL tijdvak (1968-1972)”. Het betreft de VG4 bass Gretsch kloon, in Japan gemaakt voor VSEL in 1970. Gitaar uit de Giant serie die wordt beschouwd als de kwalitatief beste Vox gitaren ooit.
– Onder de nieuwe rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustiche gitaren” foto’s van vroege Egmond gitaren bijgeplaatst onder het kopje “
Overige Jazz modellen  als Lucky 7, JG serie, ES 57″. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Foto’s Overige Echo’s” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Overige Duitse schijf- en bandecho’s”. Het betreft een van de eerste Schaller buizen drum echo’s uit de fifties die ook onder de naam Framus op de markt is gebracht. Schaller en Framus werkten sinds 1953 intensief samen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Binson Foto’s (Italy)” onder het kopjes
“Binson overigen”. Het betreft foto’s van de diverse magnetische koppen toegepast op de Binson schijf echo’s.
Week 18 – mei 2020: 
– Onder de nieuwe rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn 8 nieuwe pagina’s met vele nieuwe foto’s geplaatst waarin alle facetten van dit legendarische Nederlandse merk worden getoond. De oude Egmond pagina onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” is hiermee vervallen. Veel plezier met deze documentatie over het merk waar vele muzikanten mee zijn opgegroeid en waarmee Cliff’s grote hit Living Doll een verband mee lijkt te hebben zoals onlangs bleek. Lees hierover in de nieuwe rubriek. 
Week 17 – april 2020:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Burns Foto’s (England)” onder het kopje “Jim Burns na Baldwin  (1966-1983)“. Het betreft een serie foto’s van de Burns Ormston Upride Bass 1968 gemaakt als Ormston Studio Workshop Design door Jack Golder.
Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Binson Foto’s (Italy)” onder het kopje  “Binson overigen”. Het betreft foto’s van vervangings onderdelen voor Binson Echo’s als koppen, koppenplaten en de transparante replica deksel van Vocasound France.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Vox na Jennings Foto’s (England)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox VSEL gitaren doorlopend naar VSL tijdvak (1968-1972)”. Het betreft de VG2, Gibson Les Paul kloon, in Japan gemaakt voor VSEL in 1970. 
Week 16 – april 2020:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Overige labels made by Egmond”  foto’s geplaatst van meerdere gitaren met het Frima label. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Foto’s Overige Echo’s” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Overige Britse schijf- en bandecho’s”. Het betreft de Johnson Autogain Echomaster uit 1970. Tevens zijn onder het kopje “Home Made Echo’s” foto’s toegevoegd van een door Ben van Straaten gebouwde echo. Deze echo is opgebouwd met onderdelen van een Echolette SE 300 mixer en heeft 5 Meazzi weergavekoppen, per kop selecteerbaar voor zowel weergave als feedback.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Vox na Jennings Foto’s (England)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox VSEL gitaren doorlopend naar VSL tijdvak (1968-1972)”. Het betreft de SG200, Gibson kloon, by Matsumoku in Japan gemaakt voor VSL in 1971. 
Week 15 – april 2020:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” starten wij op de pagina “Vox na Jennings Foto’s (England)” met een serie over de post JMI gitaren in het VSEL en VSL tijdvak na de liquidatie van JMI . Onder het kopje Vox VSEL gitaren doorlopend naar VSL tijdvak (1968-1972)” wordt allereerst een overzicht getoond van deze producten. Komende weken wordt dit onderwerp verdiept met detailfoto’s van al deze gitaren.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Egmond onderdelen gitaren”  detailfoto’s geplaatst van de diverse componenten van de Egmond gitaren.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Meazzi Foto’s (Italy)” onder het kopje “Meazzi  Historie” en “Meazzi Overig”.  Het betreft  een vroeg Framez accordeon en de Meazzi Strobulux Stroboscoop uit de seventies.
Week 14 – april 2020:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Vox Thomas Foto’s (USA) onder  het kopje “Vox Thomas en Voxton na JMI (1969-1971)“. Het betreft foto’s van de Thomas product catalogus en Voxton gitaren uit de periode 1969-1971, na beeindiging van Vox JMI en tot liquidatie van Vox Thomas USA.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” is op de pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Egmond solid en hollow-body electrics”  een serie foto’s bijgeplaatst van de Tornado 2EBS1 Bass gitaar.  Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Binson Foto’s (Italy)” onder het kopje “Binson gitaar versterkers”. Het betreft de Binson Model 3 uit 1959. Een buizenversterker van 15 watt met superieur vintage geluid. Vergelijkbaar met een Vox AC15 met een grotere gelijkrichtbuis.
Week 13 – maart 2020:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI”  (in de categorie “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”) onder het kopje “Fabrikaat EKO (Recanati 1965-1967)”. Het betreft een serie foto’s van de V239 Folk Twelve en V240 Folk Twelve electric gitaren uit 1967, die gelijk zijn aan de EKO Ranger. Hiermee is de laatste Vox Eko gitaar toegevoegd en is deze grote productreeks met zo’n 240 foto’s compleet. Met deze laatste toevoeging staan alle gitaren uit het JMI tijdvak t/m 1968 op deze site op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI”. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Overige labels made by Egmond”  foto’s geplaatst van meerdere gitaren met het Manhattan, Marizza, Marvel en Nobility label. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek  “Shadow Music Gear Overig+” zijn op de pagina “Meazzi Foto’s (Italy)” nieuwe foto’s toegevoegd onder het kopje “Framez en Meazzi Buizenversterkers” . Het betreft een van de eerste Framez gitaarversterkers uit de fifties de “Stereofonico” met losse preamp en vibratopedaal. Een voorloper voor alle Meazzi producten. 
Week 12 – maart 2020:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Egmond acoustics en semi-acoustics” een serie foto’s bijgeplaatst van de diverse uitvoeringen van de Malaga gitaren voor gevorderde starters. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”. Het betreft een serie foto’s van de V272 Sidewinder IV semi acoustische bas uit 1968 met actieve effecten, gebouwd in de “nieuwe” EME fabriek in Recanati (1967-1969). Hiermee is de laatste Vox EME gitaar toegevoegd en is deze grote productreeks met zo’n 300 foto’s compleet. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Meazzi Foto’s (Italy)” 
onder het kopje “Meazzi M3 (Meazzi Music Milano)/emThree (Calderoni) Solid State Echo’s”.  Het betreft de UFO powered tape echo mixer amplifer uit 1975.
Week 11 – maart 2020:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI”  (in de categorie “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”) onder het kopje “Fabrikaat EKO (Recanati 1965-1967)”. Het betreft een serie foto’s van de V241 Bulldog gitaar uit 1966. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” is op de nieuwe pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Egmond solid en hollow-body electrics”  een serie foto’s bijgeplaatst van meerdere gitaar- en bas uitvoeringen van de Flash hollow body gitaren.  Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Foto’s Overige Echo’s” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Overige Duitse schijf- en bandecho’s”. Het betreft de Schaller/Framus mechanische tremolo uit de vijftiger jaren.
Week 10 – maart 2020:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” is de pagina “Foto’s Overige Echo’s” heringericht, meer naar origine en land van herkomst. Tevens zijn wat aanvullingen gemaakt waarvan er binnenkort meer zullen volgen. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Foto’s Overige Echo’s” vele foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Swiss Echo’s”.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”. Het betreft een serie foto’s van de V273 Astro IV en V274 Constellation IV semi acoustische bassen uit 1967-1968 met actieve effecten, gebouwd in de “nieuwe” EME fabriek in Recanati (1967-1969). Er zullen onder dit kopje nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Overige labels made by Egmond”  foto’s geplaatst van meerdere gitaren met het Oriona en Orpheum label. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
Week 9 – februari 2020:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Burns Foto’s (England)” onder het kopje “Aan The Shadows gerelateerde Burns en Baldwin gitaren (1963-heden)”. Het betreft een serie foto’s van  zeer bijzondere Burns Marvin Greenburst gitaar waarvan er in 1964 maar 3 van zijn gemaakt, waarvan 2 voor The Shadows zelf plus deze. Deze uitgebreide serie foto’s serie omvat de buiten- en binnenkant plus een bevestiging van echtheid door Burns London.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn enkele aanvullingen gemaakt op de nieuwe pagina “Vox en Jennings buizen echo’s (England)”. Het betreft de voxECHO  Wheel echo’s Modern E2 replica’s van LGK-Sweden.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI”  (in de categorie “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”) onder het kopje ” Fabrikaat EKO (Recanati 1965-1967)”. Het betreft een serie foto’s van de V242 Super Meteor uit 1966. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Egmond acoustics en semi-acoustics” een serie foto’s bijgeplaatst van de diverse uitvoeringen van de Miami en Nevada modellen. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
Week 8 – februari 2020:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de nieuwe pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Egmond solid en hollow-body electrics”  series foto’s bij geplaatst van de gitaar- en bas uitvoeringen van de Electra, Rambler, Tempest en Typhoon.  Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Jennings na Vox Foto’s (England)” onder het kopje “Jennings JED -JEI effecten en overige instrumenten”. Het betreft de transistor Jennings JEI Echo Unit uit ca. 1974 en aanvullingen op de JEI Reverb Units uit die tijd.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”. Het betreft een serie foto’s van de V275 Ultrasonic XII 1967 met een overvloed aan ingebouwde effecten en de V278 Rio Grande “Eddy Arnold Signature” acoustic, beide uit 1967, gebouwd in de “nieuwe” EME fabriek in Recanati (1967-1969). Er zullen onder dit kopje nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Overige labels made by Egmond”  foto’s geplaatst van meerdere gitaren geproduceerd met het Stadium, Strad-O-Line en Wilson label. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
Week 7 – februari 2020:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn enkele aanvullingen gemaakt op de nieuwe pagina “Vox en Jennings buizen echo’s (England)”.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI”  (in de categorie “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”) onder het kopje ” Fabrikaat EKO (Recanati 1965-1967)”. Het betreft een serie foto’s van de V244 Harlem, de V245 New Orleans en de V250 Violin IV semi acoustic Bass, allen uit 1966. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Egmond acoustics en semi-acoustics” een serie foto’s bijgeplaatst van de diverse uitvoeringen Texas Ranger Western Steelstring 6 en 12 snarige gitaren. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
Week 6 – februari 2020:
Big News op onze nieuwe  pagina “Vox en Jennings buizen echo’s (England) !! 
Met gepaste trots publiceren wij op deze nieuwe pagina unieke foto’s van de Framez/voxECHO Echomatic II Wheel echo, beter bekend als de Wonderful Land echo, de favoriet van Hank Marvin. Tot op heden waren er geen echo’s van dit type teruggevonden in originele staat, dat is ons wel gelukt en de kleurenfoto’s daarvan vormen nu een wereldprimeur. 
Bekijk ze in de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” op de nieuwe pagina “Vox en Jennings buizen echo’s (England)” of klik door naar: https://www.cliff-shadowsmeeting.eu/vox-en-jennings-buizen-echos-1958-1968/ .
De informatie over de Jennings en voxECHO Wheel echo’s is tot stand gekomen in samenwerking met vele deskundigen op dit gebied en alle beschikbare informatie en publicaties daarover wereldwijd hebben wij hier gebundeld.  De toevoeging van de Cliff Richard Reverb Unit en alle Vox bandecho’s maakt deze pagina tot een totaal overzicht van alle JMI activiteiten voor echo’s. 
Week 5 – februari 2020:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”. Het betreft een serie foto’s van de 12 snarige semi acoustiche gitaren V279 Shenandoah en V280 Silver Sage uit 1967, gebouwd in de “nieuwe” EME fabriek in Recanati (1967-1969). Er zullen onder dit kopje nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Egmond Overigen”  foto’s geplaatst van diverse Egmond versterkers van Hollandse en Italiaanse makelij.
Week 4 – januari 2020:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI”  (in de categorie “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”) onder het kopje ” Fabrikaat EKO (Recanati 1965-1967)”. Het betreft een serie foto’s van de V247 Tornado uit 1966 en de V250 Violin acoustic Bass uit 1965. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Overige labels made by Egmond”  foto’s geplaatst van meerdere gitaren met het Royal, Royalist, Tonemaster en The Moltar Organ guitar label. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Op de pagina’s Vox JMI foto’s buizen (England) en Binson Foto’s (Italy) zijn foto’s toegevoegd van de losse displays van de Vox Short- en Long Tom echo en de Binson Echorec 4 knops.
Week 3 – januari 2020:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de nieuwe pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Egmond solid en hollow-body electrics”  foto’s bij geplaatst van de gitaar- en bas uitvoeringen van de Rocket en de Rambler.  Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”. Het betreft een serie foto’s van de V281 Saturn IV en V282 Skybold IV Bassen uit 1968, gebouwd in de “nieuwe” EME fabriek in Recanati (1967-1969). Er zullen onder dit kopje nog vele foto’s volgen.
 Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Meazzi  Foto’s (Italy)” onder het kopje “Meazzi Echomatic en Factotum All Transistors bandecho’s Licence Sep”.  Het betreft de Meazzi 600 solid state echo met tapeloop cartridge.
Week 2 – januari 2020:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI”  (in de categorie “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”) onder het kopje ” Fabrikaat EKO (Recanati 1965-1967)”. Het betreft een serie foto’s van de V253 Vox Superlynx de luxe gitaar uit 1966. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de nieuwe pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Egmond acoustics en semi-acoustics” een serie foto’s bijgeplaatst van de diverse uitvoeringen Egmond Princess gitaren en bassen. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek  “Shadow Music Gear Overig+” zijn op de pagina “Meazzi Foto’s (Italy)” nieuwe foto’s toegevoegd onder het kopje “
Meazzi en M3 (Meazzi Music Milano)/emThree (Calderoni) solid state versterkers“. Het betreft de Meazzi Solid State 60 watt gitaarversterker top met ingebouwde cartridge echo.
Week 1 – januari 2020:
– Als start voor het nieuwe jaar zijn onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v”  foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Britse Vox gitaren met alleen een naam”. Het betreft bijzondere
 foto’s van een prototype van de eerste in UK gebouwde Vox gitaar uit 1962 met LG50 body en Britse Henri Weil pickups. Aanvankelijk importeerde Jennings deze gitaren uit Japan waar ze bij Guyatone onder Vox label werden gemaakt, evenals de gelijkende Antoria label gitaar die Hank Marvin bespeelde. Rond 1962 besloot Tom Jennings zelf gitaren te gaan produceren in de UK.  Met deze laatste toevoeging staan alle tot 1968 onder JMI in de UK geproduceerde Vox gitaren op deze site. Er volgen nog wel  onder JMI tot 1968 in Italie bij EKO en EME geproduceerde Vox gitaren.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”. Het betreft een serie van de V283 Spyder IV en V284 Stinger IV bassen uit 1968, gebouwd in de “nieuwe” EME fabriek in Recanati (1967-1969). Er zullen onder dit kopje nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de nieuwe pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Egmond Overigen”  foto’s bijgeplaatst van diverse Egmond producten als steelgitaren, Royal buizenversterker V820 en Spacemaster V1002 nagalmapparaat. Er zullen onder dit kopje nog vele foto’s volgen. 

Wij starten 2020 met de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar en hopen dit jaar onze site weer boeiender te kunnen maken voor onze bezoekers. 
De rubriek “YT films Cliff & Shadows” hebben wij alvast ververst met nieuwe linken naar voorgeselecteerde interviews en muziekfilms, wij hebben geprobeerd items bijeen te zetten die een compleet tijdsbeeld vormen of iets bijzonders tonen. Het geheel is ruimer opgezet zodat aanvullingen logisch kunnen worden bijgeplaatst. Er staan nu muziekfilms voorgeselecteerd met bijna alle denkbare muzikanten die in de loop der jaren deel hebben uitgemaakt van The Shadows. 
Verder zal in 2020 onder de rubriek “Shadows Music Gear Vox+”  de complete historie van Vox gitaren worden gepubliceerd. Allereerst wordt de pagina “Foto’s Vox  gitaren JMI”  met de gitaren tot 1968 afgerond, waarna op de pagina “Vox na Jennings Foto’s (England)” en “Vox Thomas Foto’s (USA)” de post JMI gitaren van VSEL, VSL, Rose Morris en Vox Thomas uit 1969 t/m 1992 worden getoond. Op de nieuwe pagina “Foto’s Vox Gitaren Korg” zullen de gitaren van 1998 tot heden worden geplaatst.
Onder de “Shadows Music Gear Vox+” zal de pagina “Egmond Foto’s (NL)” worden gecompleteerd. 
Alle pagina’s zijn al voorbereid voor bovengenoemde plannen, de bijbehorende foto’s die wij intussen verzamelen en bewerken zullen van lieverlee volgen.   

 

You cannot copy content of this page