Nieuwspagina

Deze pagina volgt de actualiteit en informeert daarover.

De laatste nieuwtjes en recente aanpassingen van de site worden hier gemeld.
 
Week 3 – januari 2022:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Losse buizenversterkers met naam”. Het betreft de Dynacord Exquisit 55 watt buizenversterker 1959-1961, Dynacord Concert stereo buizen amp 2x 12 watt 1963 en de Dynacord Excellent 8 kanaals buizenmixer 50 watt RMS 1961.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Hollywood professionele serie (1963-1969) / Continental modellen”  Het betreft de Continental gitaren 1960-1965 en wel de 3e generatie uit 1962, waarschijnlijk nog geproduceerd in Sicilie. Binnenkort volgt meer van de vroege 1e en 2e generatie uit 1960-1961.
 
 
 
 
Week 2 – januari 2022:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Vox en Jennings buizen echo’s (England)” onder het kopje “Vox buizen  tape echo’s  1963-1968 UK”. Het betreft het Vox Domino Model 1 uit 1963 (hoog) en Model MKII 1964 (laag), beide met 3 weergavekoppen. Er zijn originele modellen te zien en ook modificaties. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Framez en Meazzi classics en andere acoustics uit Sicilie en Lombardije (1954-1964)”. Het betreft het Meazzi model Femina R.1 uit 1964. In 1973 werd de Femina nog steeds geleverd maar in licht gewijzigde uitvoering zie hiervoor onder het kopje “Meazzi modellen na 1968”.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Combo hybride versterkers met naam of code“. Het betreft de Dynacord Royal 20 watt hybride combo gitaarversterker type I en II uit 1968-1969, met een chassis met 12 transistors en 6 buizen. 
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn  foto’s bijgeplaatst op de pagina “Egmond overigen” onder het kopje “Egmond onderdelen gitaren”. Het betreft de Royal en Egmond opbouw pickups van de types P1 (halsmontage) , P2 (klankgatmontage) en P2VT (klankgatmontage en volume- toonregeling) met hun wijzigingen in de loop der jaren.
 
 

Week 1 – januari 2022:
Wij starten 2022 met een reeks van aanvullingen onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI”. Het betreft bijzondere gitaren uit het Vox JMI tijdvak van voor 1968 als de Vox Cougar “baritone” 6 string bass die door The Shadows werd bespeeld in de film Wonderful Live van 1964, de handgebouwde Vox semi acoustische Victor gitaar 1964, de zeldzame Vox V218-228 Stingray bass, de V245 New Orleans met scaloped toets (Eko produktie), enkele Pre-Vox modellen, een vroege V205 Ace met pearly translucent pickguard en meer.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond electric gitaren” onder het kopje “
Overige electrische gitaren” foto’s bijgeplaatst van de Egmond double neck met zowel een mandoline- als gitaarhals uit 1961, speciaal gebouwd voor John Lamers en Cees Dingen, zanger en sologitarist van de Eindhovense formatie Cees & His Skyliners. Voor zover bekend zijn er slechts 4 stuks van geproduceerd. Een ervan bevindt zich in Museum “RockArt” in Hoek van Holland (ZH), een in Museum “Terug in de Tijd” in Horn (L) en een andere in het Musée de la guitare Vintage in (75009) Parijs.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Transistor bandecho’s”. Het betreft de Dynacord Echocord Mini met zwart voorfront en de Dynacord Eminent mixers 100 (6 kanaals), 100A (6 kanaals) en 200 (8 kanaals), allen met ingebouwde Echocord 100 transistor bandecho.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Hollywood professionele serie (1963-1969) / Continental modellen”  Het betreft de Continental gitaren 1960-1965 en wel de 4e generatie uit 1965 en een deel van de 1e generatie uit 1960. Binnenkort volgt meer over de vroege 1e, 2e en 3e versie uit 1960-1962.

 

Bij de start van 2022 allereerst onze allerbeste wensen voor het nieuwe jaar en vooral in een goede gezondheid, hopelijk kunnen we onze agendapagina weer snel gaan vullen met tal van live optredens met onze mooie Cliff en The Shadows muziek. Wij hebben uiteraard ook weer volop ambities om onze site nog mooier en completer voor u te gaan maken.
De echo blijft een van de belangrijkste hulpmiddelen voor het maken van onze The Shadows sound. Daarom gaan wij ook in 2022 weer onverminderd veel aandacht schenken aan het fenomeen Echo.
De belangrijkste merken van instrumenten voor The Shadows muziek hebben reeds hun eigen rubriek of pagina waarop ook hun echo’s te vinden zijn, naast hun andere producten. Voor de Overige echo’s (wereldwijd) is een afzonderlijke rubriek aanwezig waarop deze instrumenten per continent en vervolgens per land en per merk gerangschikt zijn. Daar zijn soms bijzondere toestellen te zien.
Velen van ons maakten in the sixties hun Shadows en aanverwante muziek op toen beschikbare en betaalbare merken. Ook die nostalgische merken blijven aandacht krijgen, bijvoorbeeld door het afronden van de pagina’s van het Duitse Dynacord /Echolette, het Nederlandse Egmond en de Italiaanse Framez en Meazzi gitaren. In de loop van 2022 gaan we ook de pagina van het Britse Watkins/W.E.M. verder uitbouwen. Uiteraard zullen er regelmatig aanvullingen blijven komen op allerhande pagina’s met nu al gezamenlijk meer dan 18.000 foto’s.

 

Zie voor de aanpassingen van de site sinds 2020 helemaal onderaan op deze pagina.

– Thans ruim 18.000 foto’s op deze site en 2022 evenementen in de Agenda.
Er kunnen nog steeds evenementen gecancelled worden wegens het Corona virus, controleer dus voor vertrek.

 

Nieuws:

 

Bericht van Leo’s Den Music over verhoogde verzendkosten en BTW door Brexit per 1 juli 2021 voor zendingen naar Europa.

Hello everyone and what a bumper newsletter we have!
Before you read further if you shop with us and are based in the EU if I may ask you to read the following…
As of the 1st July we understand the 22 Euro ‘grace’ period for customs is ending. This means that VAT and a VAT handling fee will be added at the border to your country. Information is still being processed and we only know that much so far. I just wanted to be upfront so there are no shocks if you order an item needing to go within the EU and it gets VAT added. Please click HERE for a slightly more detailed explanation. I have no idea of the impact this will have for our EU friends and ourselves but I totally understand and appreciate the reason if orders wish to be cancelled. On a positive note Royal Mail are working on a system that may help alleviate the border handling fees and informs customers of the full cost at the point of sale. Sadly this scheme is behind schedule.

 

Shadows kenner Rob Aartsen (1963) overleden.

Wij ontvingen het droeve bericht dat onze grote vriend Rob Aartsen vrijdagmorgen 9 april 2021 is overleden. Rob heeft jaren moedig gestreden om zijn slopende ziekte te overwinnen, maar heeft deze ongelijke strijd uiteindelijk niet kunnen winnen.
Rob beschikte over een unieke feitenkennis en een fenomenaal geheugen inzake zijn helden The Shadows  en Hank Marvin in het bijzonder en was altijd bereid die te delen. Rob heeft grote bijdragen geleverd aan diverse Engelse Forums en ook aan de inhoud van deze site, wij konden altijd om hem rekenen. Vele Burns en andere foto’s op onze site komen uit het omvangrijke archief van Rob.
Daarnaast had Rob een enorme kennis over de aan The Shadows gerelateerde gitaren van Fender en Burns waar hij vele gitaristen in binnen- en buitenland mee heeft kunnen bijstaan. Zo ontwikkelde Rob na intensieve research over de hele wereld “Rob’s 59 specials replica pickups” (zie hier onder) volgens de authentieke specificaties van de Fender Stratocaster 1959, ze worden door ToneSpinner in Rosmalen geproduceerd.  Op onze site zijn enkele door Rob ingespeelde demo’s te beluisteren, klik hiervoor op:  https://www.cliff-shadowsmeeting.eu/fotos-echos-overig-europees/ , onder het kopje Overig Engeland. 
Wij wensen Anja veel sterkte met het grote verlies van haar Rob.  Rust zacht Rob, we zullen je missen vriend.

Rob’s 59 specials pickups volgens authentieke specificaties van Fender Stratocaster 1959.

De Rob’s 59 special pickups zijn ontwikkeld naar een idee van Shadows kenner Rob Aartsen (RIP 2021). 
Door research, testen, meten en aanroepen van een heleboel vriendendiensten in USA en UK zijn tientallen 1959 pickups ‘binnenstebuiten’ gekeerd.
Dit alles om de exacte specificaties te krijgen voor de juiste elementen voor de oude Shadows hits, met het juiste aantal wikkelingen en lengte voor de magneetpolen en de juiste sterkte (gaus) van de AlNiCo 5 magneten. De onderlinge volume verschillen per magneet zorgt voor de juiste balans in volume, net als op de oude hits.

Het resultaat komt nu beschikbaar voor gitaristen die hun early Stratocaster Sound willen perfectioneren en laten klinken als die beroemde eerste Fender Stratocaster in de UK.
De pickups zijn verkrijgbaar bij het in gitaarelementen gespecialiseerde bedrijf ToneSpinner in Rosmalen via deze link:
https://www.tonespinner.com/product/739532/stratocaster-pickup-set-rob-s-59-specials

Beluister hier Wonderful Land gespeeld door Rob Aartsen op een Japanse HM signature Strat met ToneSpinner Rob’s 59 specials pickups, en een Vox AC15H1TV amp met Hall&Collins Signature Echo.

 

Brian Locking’s Fender Precision basgitaar 1960 geveild.

Guitar Auctions at Gardiner Houlgate.

Our last sale of 2021 is the biggest to date. Over 1200 lots for your viewing pleasure.
Register to bid and view the catalogue via auctions.gardinerhoulgate.co.uk or hit the link in profile.
Featured here is one of many stars of the show, lot 523, Brian ‘Licorice’ Lockings 1960 Fender Precision Bass.
Used throughout his entire career, including the recording of The Shadows hit, ‘Dance On’. To be sold on 9th December 2021.

Sold! £13,272 for Brian Licorice Locking’s 1960 Fender Precision Bass.
It was an honour to sell this bass on behalf of Brian’s family. Big thanks to everyone who attended this weeks auction.

 

Brian Locking overleden.

Brian Licorice Locking  (1938), basgitarist van The Shadows van april 1962 t/m november 1963, is in de ochtend van 8 oktober 2020 in een Hospice in Wales op 81 jarige leeftijd overleden. Brian kampte sinds juli 2020 met zijn gezondheid. Wij wensen zijn familie veel sterkte toe met dit verlies.
Bedankt Brian voor jouw vriendschap en al die mooie ontmoetingen en optredens die wij hebben mogen meemaken. Rust zacht vriend.
Meer over Brian Locking is te vinden op deze site op de rubriek “Foto’s Cliff & Shadows” op de pagina “Brian ‘Licorice’ Locking”.

Bekijk ter nagedachtenis aan Brian dit interview in Italie. 

 

Barry Gibson verkoopt Burns London.

Barry Gibson is geen CEO meer van Burns vanaf 16- 6-2020. 
Peter en Lee (vader en zoon) Anderton van Andertons Music LTD (sinds 1964) nemen het samen met enkele compagnons over.
De Andertons  voeren als eigen huismerk hun Chapman guitars, made in Azie en Indonesie.  Zie: https://www.andertons.co.uk/
Veel meer info is er nog niet bekend, deze berichten staan op de Burns London site: http://www.burnsguitars.com/
De Andertons collectie is inmiddels te zien op: https://www.andertons.co.uk/brands/burns-guitars?#facet:&productBeginIndex:0&facetLimit:&orderBy:&pageView:grid&minPrice:&maxPrice:&pageSize:&

               

         

  

 

 

 

 

The Shadows At Sixty

Deze nieuwste BBC4 documentaire van bijna 1 uur over Cliff & The Shadows nu te zien op YT: 
https://www.youtube.com/watch?v=wdU5BsKdGCc&fbclid=IwAR2LCobTsck78TCQ8MSCOn5jt47IMkXCLmNQq-FtSIJM8tx3p9YjLJkK3p0

 

Bekijk hieronder ook de BBC documentaire over  de historie van Jennings Musical Industries (JMI) in Dartford en hun paradepaardje de Vox AC30 versterker.

 

  – Het Deense T-Rex heeft op de Namm beurs 2017 hun heruitgave van de Binson Echorec  schijfecho geintroduceerd. T-Rex kocht in 2016 de Binson naam. Levering mogelijk in de loop van 2020, prijsindicatie ruim 1.000 dollar. Zie de eerste foto’s op de pagina “Foto’s Overige Echo’s” onder het kopje “Overige Westerse schijf (drum) echo’s”.
Meer info en demo: //www.youtube.com/watch?v=AH1jQVtIbCM
Laatste update te lezen op: //www.t-rex-effects.com/binson-echorec-up-date/

 

Eerdere aanpassingen op deze site:

2021

Week 52 december 2021:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Combo buizenversterkers met naam”. Het betreft de Dynacord Amigo buizenkombo 8 watt 1964-1967 in grijs en de opvolger 1968-1972 in rood.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees”. Onder het kopje “Italie / Davoli” zijn foto’s bijgeplaatst van diverse Davoli modellen als de zeer vroege Davoli Krundaal DTR2389SM, de Ecophon 1970 en aanvullend op de Echomusic echo en Echomusic powered mixers met echo nu ook het topmodel Echomusic EM506PA powered mixer 75 watt met echo.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Hollywood professionele serie (1963-1969) / Continental modellen”  Het betreft de Continental gitaren 1960-1965 van de 5e en 6e generatie uit 1965, de eerdere versies volgen binnenkort.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond overigen” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Egmond Banjo’s, Mandolines, Ukeleles en overige snaarinstrumenten”
. Het betreft mandolines en banjomandolines van veelal vroege bouwjaren.  
Week 51 december 2021:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Losse buizenversterkers met code”. Het betreft toestellen uit het tijdvak 1955-1960, zoals de MV17, MV28 en MV30.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Overige snaarinstrumenten”. Het betreft foto’s van banjo’s en violen.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn op de pagina “Echo’s Australie en USA” onder het kopje “Overige Amerikaanse echo’s/Digitech” foto’s bijgeplaatst. Het betreft 10 toestellen uit de Digitech PDS pedal effecten serie, zelfs 2 meer dan de officiele folder aangeeft.
 Er volgen binnenkort nog andere toestellen uit het grote Digitech assortiment.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” is de pagina “Egmond (semi) accoustic gitaren” bijgewerkt onder het kopje “Gitaren met naam van Amerikaanse streken” met foto’s van de zeldzame
acoustische jazz gitaar model Florida uit 1955. Is gelijk aan model Miami maar dan zonder cut away.
Week 50 december 2021:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Dynacord Overigen”. Het betreft de ADD-One (Advanced Digital Drums) computer, de Magic HS (Hammond) galmveer Type 370 en het volumepedaal FR-2.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Aziatisch” onder het kopje “Evans, Ryan en Multivox”.  Het betreft de Japanse Evans toestellen SE-780, SE-810 en SE-820. Binnenkort volgen nog de foto’s van de EV, EP en Nova series van Evans.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Overige snaarinstrumenten”. Het betreft de Amalfi, Capinera en Margellina mandoline modellen. Onder dit kopje volgen binnenkort nog banjo’s en violen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Vox JMI Foto’s Overigen (England)” onder het kopje “Vox PA” foto’s bijgeplaatst van de all purpose 50 – 100 watt transistor versterkers PA 50 SS, PA 100 SS en PAR(everb) 100 SS uit 1968-1973 tijdens zowel het JMI, VSEL en VSL tijdvak.
Week 49 december 2021:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Losse transistor versterkers en powermixers”. Het betreft de uitvoeringen van de Dynacord  transistor power mixers en eindversterkers met de codes A1001, A2002, AX303, AX903, LVE095, MV160, MV200 en de Gigant III. Dit kopje is hiermee compleet.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Hollywood professionele serie (1963-1969) / Hollywood Bass gitaren”  Het betreft de solid basmodellen Diamond met 1 pickup en 2 pickups en de Diamond Minibass uit 1964 en 1965. Dit kopje is hiermee compleet.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Roland Foto’s (Japan)” onder het kopje “
Roland bandloze analoge en digitale echo’s” foto’s bijgeplaatst van de toestellen ADD-RV-100, DEP-5, GS-6,en RE-800. Binnenkort volgen hier nog meer bandloze Roland echo’s.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustiche gitaren” onder het kopje “Overige Jazz modellen als Lucky 7, JG serie, ES 57” foto’s bijgeplaatst een acoustische vroege fifties jazzgitaar met een “duim omhoog” slagplaat en onder het nieuwe kopje “
Egmond ES-57 serie” nieuwe foto’s  van een semi acoustische ES 57-10 jumbo archtop met 1 pickup.
Week 48– november 2021: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Hollywood professionele serie (1963-1969) / Hollywood Bass gitaren”  Het betreft de basmodellen Jupiter 4 snarig, Jupiter Baritone 6 snarig en het hollow body model Acoustic Jupiter Bass. Binnenkort volgt hier nog de Hollywood Diamond bass serie.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst is op de pagina “Watkins en W.E.M. Foto’s (England)” onder het kopje “
Watkins en W.E.M. gitaarversterkers buizen Dominator“. Het betreft de Watkins en W.E.M. gitaarversterkers Dominator Fifty van 50 watt in top, combo gitaar en keyboard uitvoering uit ca. 1976. Binnenkort volgen hier nog andere Dominator versterkers.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Combo buizenversterkers met code”. Het betreft de 10 watt KV10 comboversterker in de versies  3 (1956), 4 (1958-1960) en 5 (1965). Dit kopje is hiermee compleet.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Aziatisch”. Onder het kopje “Echo’s Azie overig / Overige alfabetisch” zijn foto’s bijgeplaatst van de Super Sound Echo WEM 270, de Shin-ei Companion en diverse Teisco modellen. – Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Roland Foto’s (Japan)” onder het kopje “
Week 47– november 2021: 
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Australie en USA”, onder het kopje “Overige Amerikaanse echo’s / Overig  alfabetisch. Het betreft de Univox EC-80A (gelijk aan Melos EM-110) , Univox EC-100 (ook als Stage EC-100) en de Danelectro Reelecho.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sub labels” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Overigen”. Het betreft foto’s van een Alberti Western gitaar met catseye klankgaten en houten slagplaat. Alberti is een Egmond sublabel voor A
lberti Muziekschool in Groningen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Dynacord speciale  versterker series”. Het betreft de modellen 600, 602, 1000 en 1002 van de professionele Reference serie 1985-1987, die hiermee compleet is.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Hollywood professionele serie (1963-1969) / Hollywood Bass gitaren”  Het betreft de solid short scale basmodellen Kadett en Kadett Extra en het hollow body model Acoustic Prinz Bass. Binnenkort volgen nog meer Hollywood bass modellen.
Week 46- november 2021: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Hollywood professionele serie (1963-1969) / Hollywood Bass gitaren”  Het betreft de solid bas modellen Meteor, Meteor Extra  en Tiger en het hollow body model Special Bass. Binnenkort volgen nog meer Hollywood bass modellen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Losse hybride versterkers”. Het betreft de hybride versies uit medio sixties en seventies; de Gigant, Gigant II, G 2000, G2002, MV80 en MV160.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn op de pagina “Echo’s Australie en USA” onder het kopje “Overige Amerikaanse echo’s/Digitech” foto’s bijgeplaatst. Het betreft aanvullingen op  de reeds geplaatste Digitech series van de negentiger jaren, als de RDS 3.6, 7.6, 1000, 1900, 2001, 3600, 4000 en 8000 toestellen, alsmede de TRS-6 en de TRS-12. Omdat er een zeer grote verscheidenheid aan modellen is uitgebracht, volgt er nog veel meer van Digitech.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustiche gitaren” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “
Spaanse gitaren als Granada,Malaga, Sevilla, Toledo, Toreador”. Het betreft de het grote Spaanse model G101-3 met massief bovenblad en de Toledo G105-1 met Palm Beach motief in de variant 2.
Week 45– november 2021: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” is de pagina “Watkins en W.E.M. Foto’s (England)” met het oog op uitbereiding voorzien van een aantal nieuwe kopjes. Daarnaast zijn er foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Watkins en W.E.M. accordeons” met diverse accordeons met accordeon versterkers en echo’s met verder toebehoren. Onder het kopje “Watkins en W.E.M. Overigen” zijn foto’s bijgeplaatst van de Monitor Two Way Floor Wedge, de Bandmixer en de Reverbmaster. Binnenkort volgen allerhande nieuwe foto’s op deze pagina.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Binson Foto’s (Italy)” onder het kopje “
Binson Echorec EC Serie Schijfecho’s”. Het betreft de transistor schijfecho’s EC 3, EC 6, EC 8 en EC 10 met 4 tot 10 weergavekoppen in verschillende generaties. Hank Marvin gebruikte de Binson Echorec EC 3 van 1978-1979.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Dynacord bas versterkers en bas combo’s“. Het betreft de B1000, B1001, BA300, BS408 en BS412 
in diverse transistor en hybride uitvoeringen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Hollywood professionele serie (1963-1969) / Hollywood Hollow Body gitaren”  Het betreft de semi acoustic gitaren vernoemd naar de beroemde Italiaanse gitaristen (Luciano) Zuccheri en (Franco) Cerri alsmede het model Acoustic Prinz.
Week 44– november 2021: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Losse transistor versterkers en powermixers”. Het betreft de uitvoeringen van de Dynacord  transistor power mixers en eindversterkers met hoge vermogens als de Gigant III, IV en V alsmede de MV 512, S 900, S 1200, STE 70 en STE 140. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Hollywood professionele serie (1963-1969) / Hollywood Hollow Body gitaren”  Het betreft de semi acoustic model Old Jazz uit ca. 1965 met zowel F gaten als rond klankgat versie. Binnenkort volgen nog meer Hollywood gitaren hollow body en ook bass modellen.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Australie en USA”, onder het kopje “Fender”. Het betreft een uitgebreide fotoserie van de Fender Electronic Echo Chamber Model 501 solid state 1963, als gebruikt door The Jumping Jewels.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond licentie gitaren Tolchin” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Roderich Paesold gitaren” van het model P165 en onder het kopje “Alfesta gitaren” van het model CL-030.
Week 43– oktober 2021: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Losse transistor versterkers en powermixers”. Het betreft de uitvoeringen van de Dynacord  transistor inbouw eindversterkers van de ST serie uit ca. 1975 met de modellen ST 0080, 2050, 2100, 2200, 2525 en 5050.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Hollywood professionele serie (1963-1969) / Hollywood Hollow Body gitaren”  Het betreft de semi acoustic versies Jupiter en Sceptre. Binnenkort volgen nog meer Hollywood gitaren hollow body en ook bass modellen.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Aziatisch”. Onder het kopje “Echo’s Azie overig / Overige alfabetisch” zijn foto’s bijgeplaatst van de VOCU (Vivid Output and Capable Unit) Compact Analog Tape Echo’s VTE-1600 en VTE-2000, made bij Fernandes-Kastam Japan.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst is op de pagina “Watkins en W.E.M. Foto’s (England)” onder het kopje “Watkins en W.E.M. Overigen”.
Het betreft de WEM Folding Column Speakers met 6 x 8 inch Elac speakers en de WEM Premixer IV 4 kanaals met springreverb 1975. 
Week 42– oktober 2021: 
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees” onder het kopje “Scandinavie” / Overig Scandinavie. Het betreft foto’s van de echo’s TC Electronics Alter Ego Vintage Echo X4 en V2.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees” onder het kopje “Duitsland” / Schaller. Het betreft foto’s van de Schaller tremolo toestellen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Hollywood professionele serie (1963-1969) / Hollywood Hollow Body gitaren”  Het betreft de modellen Spitfire en Vogue 12 string. Binnenkort volgen nog meer Hollywood gitaren hollow body en bass modellen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje ” Dynacord combo versterkers / Combo buizenversterkers met naam”. Het betreft foto’s van de 17 watt buizencombo’s Twen (1966-1968) en de Twen II uit 1974, het Dynacord antwoord op de Fender de Luxe Princeton series.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond overigen” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Egmond overige instrumenten”. Het betreft de Egmond lapsteelgitaren EH52-1 (zwart) en de EH 51-3 (wit met zwarte achter- en zijkant).
Week 41– oktober 2021:
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Aziatisch” onder het kopje “Elk, Maxon en Ibanez “. Het betreft foto’s van de Ibanez DM digitale delay serie uit begin tachtiger jaren zoals de DM500, 1000, 1100 en 2000, alsmede de DMD2000, veelal geproduceerd bij Maxon Japan.  Binnenkort volgen onder dit kopje nog meer foto’s van Ibanez echo’s. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Hollywood professionele serie (1963-1969) / Hollywood Solid gitaren”  Het betreft de modellen Corsair, Explorer en Mustang. Binnenkort volgen nog meer Hollywood gitaren waaronder de hollow body en bass modellen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Dynacord Overigen”. Het betreft de microfoons DD61, 65, 70, 300, 400, 410 en 500 en DND 2000 en 3000 allen met Dynacord label, veelal geproduceerd door Beyer of AKG.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst is op de pagina “Watkins en W.E.M. Foto’s (England)” onder het kopje “Watkins, Wilson en España gitaren”. Het betreft de WEM Sapphire 6 string gitaar.
Week 40– oktober 2021:
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Oost Europees”. Onder het kopje “Russische Echo’s” / Analoge en digitale echo’s zijn toestellen toegevoegd van obscure merken als Estradin, Integral en Komcon.  Er volgen binnenkort onder dit kopje nog andere Russische en Oost- Duitse toestellen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Hollywood professionele serie (1963-1969) / Hollywood Solid gitaren”  Het betreft de Baby Jupiter 6 string gitaarmodellen uit 1965. Binnenkort volgen nog meer Hollywood solid foto’s waaronder de modellen Corsair, Explorer en Mustang.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Losse buizenversterkers met code”. Het betreft foto’s van de MV (
Mischverstärker) series versterkers MV32, MV35, MV45, MV46 en MV50 met vermogens van 32 tot 50 watt uit 1955 t/m 1962. Binnenkort volgen op deze pagina nog de foto’s van de  MV series versterkers met kleine vermogens van 17 tot 30 watt.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustic gitaren” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Gitaren met naam van Amerikaanse streken als Colorado, Kansas, Kentucky, Miami, Nevada”. Het betreft foto’s van de Nevada S1 Sunburst met toegevoegd Royal PP3 element.
Week 39– oktober 2021:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Hollywood professionele serie (1963-1969) / Hollywood Solid gitaren”  Het betreft de modellen Lovely, Jupiter 6 string gitaar en Jupiter Baritone 6 string bas uit 1964-1965. Binnenkort volgen nog meer foto’s waaronder de Baby Jupiter.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Roland Foto’s (Japan)” foto’s bijgeplaatst. Het betreft onder het kopje “Roland bandloze analoge en digitale echo’s” foto’s van de DC-10 (Yngwie Malmsteen model), DC-20 en DC-30 analoge BBD echo’s uit ca. 1978-1982 en de DC-50 Digital Chorus. Onder het kopje “Roland historie” zijn foto’s bijgeplaatst van de (Pre-Roland) Ace Tone Echochamber EC-1, met 1 verstelbare weergavekop.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Combo buizenversterkers met code”. Het betreft de 10 watt KV10 uit 1952-1960. Het betreft hier Versie 1 en 2, binnenkort volgen nog foto’s van de andere versies.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustic gitaren” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Gitaren met Western benaming  als Bonanza, Texas Ranger, Western, Jumbo en Double Six”. Het betreft de acoustische 12 string gitaar
Double Six Western 1EM1 met in klankgat P2VT pickup met volume/toon regeling.
Week 38– september  2021:
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Australie en USA”, onder het kopje “Overige Amerikaanse echo’s / Deltalab (incl. ADS)”. Het betreft de Amerikaanse Deltalab toestellen Effectron, ADM en JR alsmede de DL-4 als gebruikt door Mark Knopfler van de Dire Straits. Ook de ADS series, toestellen door Deltalab ontworpen voor o.a. de Poolse markt en overige effecten met het Deltalab label.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Hollywood professionele serie (1963-1969) / Hollywood Solid gitaren”  Het betreft de Zephir en Zodiac modellen uit 1964-1965.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sublabels” onder het kopje “Overige labels alfabetisch”  foto’s bijgeplaatst van acoustische gitaren met het  Goldene Harfe label.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Dynacord speciale  versterker series”. Het betreft de bascombo modellen 3000, 3002 en 4000 uit de professionele Reference serie 1985-1987, alsmede de Accutronics Cary spring reverb zoals toegepast in diverse Reference combo’s.
Week 37– september  2021:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Vox en Jennings buizen echo’s (England)” onder het kopje “Vox buizen  tape echo’s  1963-1968 UK”. Het betreft de minder bekende Vox Standard SV buizen Echo uit ca. 1966 en tot na het JMI tijdvak.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Losse buizenversterkers met code”. Het betreft foto’s van de MV series versterkers MV75 en MV120 met grote vermogens tot 120 watt uit 1958 t/m 1965. Binnenkort volgen op deze pagina de foto’s van de  MV series versterkers van 15 tot 50 watt.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “
Dynelectron modellen Sicilie (1960-1978)”. Het betreft de Meazzi Dynelectron Longhorn solid basgitaren met zowel met frets als fretless, de Dynelectron Longhorn Guitarlin solid gitaren en Dynelectron semi acoustische modellen.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustiche gitaren” onder het kopje “Gitaren met Spaanse naam als Granada, 
Malaga, Sevilla, Toledo, Toreador”. Het betreft een vroege Toreador gitaar uit de vijftiger jaren.
Week 36– september  2021:
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Aziatisch” onder het kopje “Evans, Ryan en Multivox”.  Het betreft de Japanse Evans toestellen EE-3, EE-6, Echopet EP-100, AE-205 en VocalEcho VE-80. Binnenkort volgen nog de foto’s van de SE en Nova series van Evans.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustiche gitaren”  foto’s toegevoegd onder het kopje “Gitaren met verwijzing naar beroep of functie als Princess, Empress, President”. Het betreft de diverse uitvoeringen van de President uit 1956 tot 1968, het vlaggenschip van de semi acoustische Egmond gitaren.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “De electrische modellen uit de accordeon fabrieken in de Marche regio (1961-1964)”. Het betreft het Meazzi sparkle gitaren Alpha en Atlantic uit de periode 1961-1964. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst helemaal onderaan op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Dynacord Gitaren”. Het betreft foto’s van de hollow body instrumenten als de Star Master gitaar (made by Welson Italy) en de Kurpus Bass. Er volgen binnenkort nog meer foto’s onder dit kopje.
Week 35– september  2021:
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” is op de pagina “Echo’s West Europees” onder het kopje “Engeland overig (excl. Vox en Watkins/W.E.M.)” het nieuwe item “Arbiter” geplaatst met de Britse Soundette en Soundimension schijfecho’s van ca. 1966. De Beatles gebruikten in 1969 een Soundimension bij de opname van Get Back.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “De electrische modellen uit de accordeon fabrieken in de Marche regio (1961-1964)”. Het betreft het Meazzi sparkle 1963 model Atlas in gitaar en bas uitvoering.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn op de pagina “Echo’s West Europees” onder het kopje “Engeland overig (excl. Vox en Watkins/W.E.M.) / Engeland Overig foto’s bijgeplaatst van de Echoverb van Unity Audio Ltd (UK) en de  Klynstrom Sovereign Echo Master 2003, beide ontworpen door voormalig WEM engineer Terry MacDonald. Daarnaast nog foto’s toegevoegd van de handgebouwde Roxdon Studio BBD-Echo 1980 en de multifunctionele JOYO (Manchester UK) Tone Chain 1.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “
Combo transistor versterkers met naam of code”.
Het betreft de transistor gitaarcombo’s GS824 uit 1982 en de DC 60, DC90 en DC 120 serie uit 1989.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustiche gitaren” onder het kopje “Overige Jazz modellen als Lucky 7, JG serie, ES 57” foto’s bijgeplaatst van de acoustische JG101-8 kwaliteitsgitaar uit 1961.
Week 34– augustus  2021:
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees” onder het kopje “Duitsland” / Schaller. Het betreft foto’s van de Schaller schijf echo’s Echo Sound buizen 1963-1965, de inbouwunit met buizen echo voor de versterkers KV-40 en KV-50, de KV-100 versterker 1967-1968 met ingebouwde transistor echo unit alsmede de transistor Echo Reverb Machine 2000 met tapecartridge uit 1974. De KV-100 transistor echo unit is ook gebruikt in de Schaller Echo Sound Studio 1969-1970 en de Italiaanse Davoli 2K echo.
Er volgen binnenkort nog meer foto’s van Schaller spring reverbs en tremolo’s onder dit kopje.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “De electrische modellen uit de accordeon fabrieken in de Marche regio (1961-1964)”. Het betreft de Meazzi sparkle modellen Conquest vioolbas 1963 en Diamond basgitaar 1961-1964.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Combo buizenversterkers met code”. Het betreft de 12 watt KV12 uit 1960. Binnenkort volgen nog foto’s van de verschillende generaties KV 10 versterkers uit 1952-1960.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustic gitaren” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Gitaren met Western benaming  als Bonanza, Texas Ranger, Western, Jumbo en Double Six”. Het betreft de 
Egmond Jumbo M1 uit 1969-1970.
Week 33– augustus  2021:
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Australie en USA”, onder het kopje “(Maestro-) Echoplex”/ Post Echoplex. Het betreft de van Echoplex afgeleide toestellen vanaf 1999, de Tubeplex en Plex TP-100 van Mike Battle en de Echoplex producten van Oberheim, Gibson, Dunlop en Fulltone.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “De electrische modellen uit de accordeon fabrieken in de Marche regio (1961-1964)”. Het betreft de Meazzi sparkle modellen Meteor en Muzikette.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond overigen” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Egmond overige instrumenten”. Het betreft de Egmond EH52-1 zwart lapsteel gitaar uit 1961.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Losse hybride versterkers”. Het betreft hybride versterkers met transistor preamp en buizen poweramp als de Favorit I 1967-198, Favorit II 1968, Favorit II T 1969 en de Imperator 1970-1974.
Week 32– augustus  2021: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Combo buizenversterkers met code”. Het betreft de 6 watt buizencombo  Dynacord KV6, Harp Amp Type 1 en 2 uit 1954-1960, onder meer gebruikt voor mondharmonica. De grotere types uit de KV serie volgen later.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Aziatisch” onder het kopje “Evans, Ryan en Multivox”.  Het betreft de Ryan toestellen Rec 44, Rec 55 en Rec 66, die gelijkenis vertonen met soortgelijke toestellen van Evans, Solton, Maton en Multivox.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje
De electrische modellen uit de accordeon fabrieken in de Marche regio (1961-1964)”. Het betreft het Meazzi sparkle model Vanguard met 2 of 4 pickups uit 1961-1964. 
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sub labels” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Overigen”. Het betreft foto’s van de Tonemaster steelstring western uit 1968. Inmiddels zijn er zo’n 45 Egmond submerken te zien op deze pagina.
Week 31– augustus  2021: 
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s en linken bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees”. Onder het kopje “Frankrijk en Italie” is een nieuw onderdeel toegevoegd met de JPC replica producten gebouwd door Jean Paul Caro (France). Het betreft een aantal drumecho’s afgeleid van de Framez/voxECHO, replica Vox TV front versterkers en custom gitaren waaronder de Blue Stratocaster van Matilda.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Framez en Meazzi classics en andere acoustics uit Sicilie en Lombardije (1954-1964)”. Het betreft de vroege Framez modellen Barcelona, Capinera, Granada en Oriente.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Losse buizenversterkers met code”. Het betreft foto’s van de vroegste versterkers de WV10 (10 watt) uit 1953 en de VVS Stereo voorversterker 1959-1960. Binnenkort volgen op deze pagina de foto’s van de bekende MV series.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustic gitaren” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Gitaren met Western benaming  als Bonanza, Texas Ranger, Western, Jumbo en Double Six”. Het betreft de meest luxueuze Egmond acoustische 12 string gitaar de Double Six L3 met Naturel fichten bovenblad, ahorn hals met ingelegde palissander toets uit 1965.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst is op de pagina “Watkins en W.E.M. Foto’s (England)” onder het kopje “Watkins, Wilson en España gitaren”. Het betreft diverse op deze gitaren toegepaste pickups.
Week 30– juli  2021: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Losse transistor versterkers en powermixers”. Het betreft de transistor uitvoeringen van de Dynacord Eminent power mixers types III, IV, VI, VIII en 85 uit ca. 1982 t/m 1993.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Framez en Meazzi classics en andere acoustics uit Sicilie en Lombardije (1954-1964)”. Het betreft de Framez modellen Perla, Ritmie, Serenata en Sport. Onder dit kopje volgen nog meer gitaren met het Framez label.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Aziatisch” onder het kopje “Elk, Maxon en Ibanez “. Het betreft foto’s van de EM11 (1978), HD1000 en HD1500 delay toestellen van Ibanez.  Binnenkort volgen onder dit kopje nog meer foto’s van Ibanez echo’s. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Vox na Jennings Foto’s (England)”. Het betreft de Vox Escort (“Busker”)  batterij versterkers van de types B2 en BM1 uit 1973-1983, daarmee  de langst lopende Vox versterker na de AC30 en in de Dallas fabrieken geproduceerd zowel tijdens de CBS-Arbiter als de Rose Morris periode.  Zie o
nder het kopje “Vox CBS-Arbiter (1973-1978)” en “Vox Rose Morris (1979-1992)”.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sub labels” onder het kopje “Lion” foto’s bijgeplaatst van de 
Cordoba Classic met Spruce blad, Mahogany neck, sides en back.
Week 29– juli  2021: 
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn op de pagina “Echo’s Australie en USA” onder het kopje “Overige Amerikaanse echo’s/Digitech” foto’s bijgeplaatst. Het betreft de Digitech Studio series S100, S200, 400, Twin, Quad4 en Quad4 V2, alsmede de TSR-24 en TRS-24S toestellen. Er volgt nog veel meer van Digitech.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Combo buizenversterkers met code”. Het betreft de Dynacord DA-18V 1962 en de DA-20 1963. Onder dit kopje volgt later nog de KV serie.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Framez en Meazzi classics en andere acoustics uit Sicilie en Lombardije (1954-1964)”. Het betreft de in Sicilie gebouwde gitaren Astra uit 1962 en Ariston uit 1964. Onder dit kopje volgen nog gitaren met een Framez label.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sub labels” onder het kopje “Orpheum” foto’s bijgeplaatst van de Orpheum semi acoustic Archtop 12 string gitaar uit 1967.
Week 28– juli  2021: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Watkins en W.E.M. Foto’s (England)” onder het kopje “Watkins en W.E.M. gitaarversterkers” foto’s bijgeplaatst van de WEM Control ER15 basic tube head uit 1964, de WEM Domino 45 AP (All Purpose) Lead gitaarversterker en de Domino 45 Reverb gitaarversterker. Onder het kopje Watkins en W.E.M. basversterkers” foto’s van de WEM Domino 45 Bass. Alle WEM Domino 45 buizenversterkers komen uit eind zeventiger jaren.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de nieuwe pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Framez en Meazzi classics en andere acoustics uit Sicilie en Lombardije (1954-1964)”. Het betreft diverse klassieke acoustiche en semi- acoustische modellen met Meazzi label uit vijftiger en zestiger jaren. 
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn op de pagina “Echo’s Australie en USA” onder het kopje “Fender” foto’s bijgeplaatst. Het betreft Fender Adineko Oilcan modellen uit ca. 1967, de Echo Reverb II en de Variable Delay. Binnenkort volgt onder dit kopje nog een serie foto’s van de Fender  bandecho ECC501.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst helemaal onderaan op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Losse buizenversterkers met code“. Het betreft foto’s van de vroegste stereoversterkers uit ST series uit 1958-1960 als de ST3, ST6, ST12, de STV50 en de STV75. Binnenkort volgen op deze pagina de foto’s van meer van dit soort versterkers uit o.a. de WV en de MV series.
Week 27– juli  2021: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de nieuwe pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” al diverse aanvullingen geplaatst onder het kopje Wandré modellen (1957-1960). Het betreft meerdere electrische en acoustische basuitvoeringen en de befaamde aluminium neck.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Roland Foto’s (Japan)” onder het kopje “Boss” foto’s bijgeplaatst van diverse delay en reverb toestellen uit medio tachtiger jaren. Boss (divisie van Roland) is vooral bekend als fabrikant van  effectpedalen voor elektrische gitaar en basgitaar, maar Boss maakte ook een hele serie traditionele delay en reverb units die hier getoond wordt.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst helemaal onderaan op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Dynacord Gitaren”. Het betreft foto’s van de medio sixties bij Welson Italie geproduceerde hollow body gitaren DC-2, DC-3V en de Assymetric gitaar en Bass. Er volgen binnenkort nog meer foto’s onder dit kopje.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond  sub labels” foto’s van Hi Spot gitaren toegevoegd onder het kopje “Rosetti”, het betreft de
Hi-Spot Parlour guitar, UK Toledo export model, voor Egmond geproduceerd in Tsjechoslowakije, in de UK verkocht door Rosetti. Onder het kopje “Overige labels alfabetisch” zijn foto’s toegevoegd van een Goldene Harfe acoustiche jazz gitaar.
Week 26– juli  2021: 
– Het begint weer langzaam op gang te komen met optredens en evenementen al zijn er nog RIVM regels van toepassing. Er staan er inmiddels weer een redelijk aantal in onze (om technische redenen ververste) nieuwe agenda.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” is een nieuwe pagina opgenomen “Framez en Meazzi gitaren (Italy)”. Deze pagina is nog even “Under construction” maar geeft met enkele series foto’s al wel een beeld wat daar op te verwachten is. Na verloop van tijd zullen hier honderden foto’s worden toegevoegd uit het tijdvak 1954-1999.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees” onder het kopje “Duitsland” / Overige echo’s. Het betreft foto’s van de analoge Hohner echo’s RD 500, RD 1000 en de
Echo Plus solid state Sound on Sound bandecho 1968, made by Sanyo Japan die nagenoeg gelijk is aan de Simms Watts Echo Dek MKII (UK) en PAX Echo Dek (Japan).
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Losse buizenversterkers met code”. Het betreft buizen eindversterkers uit de mono LE serie en de stereo LS serie uit 1958-1960 met vermogens van 8 tot 120 watt.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustiche gitaren” onder het kopje “Gitaren met Spaanse naam als Granada, Malaga, Sevilla, Toledo”. Het betreft de Toledo S2Z Redburst in gestreepte Zebrano uitvoering met kam.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond overigen” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Egmond overige instrumenten”. Het betreft de Egmond ukelele model 6-803 1968 en lapsteel model EH51-3. 
Week 25– juni  2021: 
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Oost Europees”. Onder het kopje “Russische Echo’s” / Analoge en digitale echo’s zijn toestellen toegevoegd van obscure merken als Krokjet en Lell.  Er volgen binnenkort onder dit kopje nog andere Russische toestellen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Combo buizenversterkers met code”. Het betreft de 18 watt Dynacord DA-16-N(ormal) en de DA-16-V(ibrato) serie uit 1961. Later volgen nog ander modellen uit de DA serie met grotere vermogens.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn  foto’s bijgeplaatst op de pagina “Egmond overigen”. Onder het kopje “Egmond onderdelen gitaren”, het betreft toevoegingen van diverse Royal en Egmond pickups.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” is de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Fabricage van EKO gitaren in Recanati Italie” de video “EKO Factory Tour” geplaatst over de hedendaagse acvtiviteiten van EKO, omgeven door een scala aan gitaren uit de sixties. Scroll vrijwel helemaal naar beneden om deze video te bekijken. 
Week 24– juni  2021: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Bandloze analoge en digitale echo’s”. Het betreft de Dynacord transistor tot programmeerbare digitale modellen vanaf 1970. Er volgen binnenkort nog meer items onder dit kopje.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sub labels” onder het kopje “Lion” foto’s bijgeplaatst van de Lion Teardrop modellen solid 107-2 en 107-3. De 107-2 is in gebruik bij de Sue the Night, destijds huisband bij De Wereld Draait Door.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Dynacord speciale  versterker series”. Het betreft het begin van de professionele
Reference serie 1985-1987 met een hoogwaardig scala aan gitaar- en basversterkers van 65 tot 2x  200 watt in buizen- en transistor techniek gecombineerd met spring reverb, midi en diverse digitale functies. De combo’s zijn gebouwd met dikke multiplex om de hoge kwaliteit te benadrukken.  Er volgen binnenkort nog meer items onder dit kopje.
– Onder de rubriek  “Shadow Music Gear Overig+” zijn op de pagina “Meazzi Foto’s (Italy)” nieuwe foto’s toegevoegd onder het kopje “Framez en Meazzi Buizenversterkers” . Het betreft een van de eerste Framez gitaarversterkers de Framez VibroFramez PA 525 10 watt versterker met extra speakerbox aangebouwd uit 1959
 met losse preamp. Een voorloper voor alle Meazzi producten. 
Week 23– juni  2021:
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Australie en USA”, onder het kopje “(Maestro-) Echoplex”. Het betreft foto’s van het mid zeventiger jaren economy transistor model Sireko (verwijzend naar de Mike Battle’s koosnaam Sir Echo) en het laatst uitgebrachte originele model, de buizen T-EP-6 uit mid tachtiger jaren. Alle originele Echoplex toestellen zijn nu geplaatst, binnenkort volgen nog post-Echoplex, reissue en replica modellen. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Dynacord speciale  versterker series”. Het betreft de 5010 serie 1975 bestaande uit  transistor power-, bas- en gitaar amps, alsmede een losse 9 bands equaliser en bijpassende speakerboxen met alnico speaker(s) en tweeter.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sub labels” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Overigen”. Het betreft foto’s van een Western jazz gitaar en de Royal basgitaar 1965.
Week 22– juni  2021:
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Aziatisch” onder het kopje “Evans, Ryan en Multivox”.  Het betreft de Evans ES-1 Echo Chorus, de Evans ES-5 Super Echo en de Multivox analoge echo MXD 5 uit 1982.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sub labels” onder het kopje “Caledonie, Miller en Wilson” foto’s bijgeplaatst van de Miller acoustiche Jazz Archtop guitar JG 60-8 K CA, met cats eyes gaten uit 1955.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Dynacord Overigen“. Het betreft de bakelieten footswitch FS-2 en een serie mini mixers als de SM-400, SM-600, SME-1000, Disc-o-mix SME-100A, Disc-o- party en Disc-o-mini. Er volgen binnenkort nog meer items onder dit kopje.
Week 21- mei 2021:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Combo buizenversterkers met code”. Het betreft de 18 watt Dynacord DA-15-V(ibrato) naast het N(ormal) model DA-15-N met een modelreeks van 1955-1960. Later volgen nog ander modellen uit de DA serie met grotere vermogens.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees” onder het kopje “Frankrijk en Spanje”. Het betreft foto’s van het Spaanse Synthoma Elkorus analog multi effect met  BBD techniek by Sergio Koval.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Australie en USA” onder het kopje “Tel-Ray, Morley en andere ADINEKO Oil Can echo’s”. Het betreft diverse modellen van Tel Ray en Standel.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sub labels” diverse foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Rosetti”. Het betreft de Rosetti Airstream II en III gitaar in de 1e en 2e generatie, met zowel Egmond als Rosetti logo.
Week 20– mei 2021: 
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Home-made en Etap” onder het kopje “Home Made”. Het betreft foto’s van diverse home made echo’s van Nico Nelson (RIP), Ben van Straaten en Per Alm (drummer 1961 Sweden). 
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sub labels” onder het kopje “Lion” foto’s bijgeplaatst van de Cordoba Classic en de semi acoustische modellen 101-3 gitaar, 102-bass en 102-12 12 string. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Transistor schijfecho’s”. Het betreft de Dynacord Echocord Studio Disc Echo 1966-1968, een zeer bijzondere professionele schijf echo, uitgebracht in een limited edition serie van slechts 500 stuks.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Meazzi Foto’s (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Meazzi en M3 (Meazzi Music Milano)/emThree (Calderoni) solid state versterkers”. Het betreft de Meazzi emThree Total 100 solid state gitaarcombo uit ca 1975, fabrikaat Caldironi. 
Week 19– mei 2021: 
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Aziatisch” onder het kopje “Elk, Maxon en Ibanez “. Het betreft foto’s van de analoge en electronische delay toestellen van Ibanez uit de AD100 tot AD190 serie, geproduceerd bij Maxon.   Binnenkort volgen onder dit kopje nog meer foto’s van Ibanez echo’s. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Dynacord bas versterkers en bas combo’s“. Het betreft de Bass-King serie van 1963 -1968 in diverse buizen en hybride uitvoeringen. Binnenkort volgen nog andere Dynacord basversterkers onder dit kopje.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustiche gitaren” onder het kopje “Modellen met ovaal klankgat als Gipsy  en Rio”. Het betreft alle Rio en Gipsy varianten met ovaal klankgat.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Binson Foto’s (Italy)” onder het kopje “Binson Pre-Mixers, Power-Amps en Speakerboxen”. Het betreft  buizen Pre-mixer P.A. 602-6 uit 1969 en de Voltage regulator model P.V. 604, 1000 watt AC.
Week 18– mei 2021: 
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Oost Europees”. Onder het kopje “Russische Echo’s” / Analoge en digitale echo’s zijn toestellen toegevoegd van obscure merken als LM, Orthodox, Pooh, Prestige, Rostex, Rubikon, Samanta. Er volgen binnenkort onder dit kopje nog andere Russische merken.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Combo transistor versterkers met naam of code“. Het betreft de combo’s met namen als Sprinter, Star, Turbo en Turbo S Limited Edition. De combo’s met code volgen binnenkort.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Meazzi Foto’s (Italy)” bijgeplaatst onder een eigen kopje “Meazzi en Framez gitaren en andere snaarinstrumenten”. Het betreft de Meazzi Aristocrat gitaren en bassen uit 1962-1964 in de diverse uitvoeringen met specifiek |Italiaanse vormgeving. 
– Onder de nieuwe rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond  sub labels” foto’s van Caledonie gitaren toegevoegd onder het kopje “Caledonie, Miller en Wilson”. Het betreft een donkerbruin genuanceerd model met Caledonie logo en 1 pickup (gelijk aan Egmond ES 57-10CA).
Week 17– april 2021:
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond licentie gitaren Tolchin” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Roderich Paesold gitaren” van het model P100 en onder het kopje “Jester gitaren” van het model W160.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Australie en USA”, onder het kopje “Fender”. Het betreft foto’s van de Fender FE-1000 solid state echo uit 1968 en de oilcan toestellen Echo Reverb uit 1965 en Multi Echo uit 1969. Er volgen binnenkort nog meer foto’s van Fender echo’s.
Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje ” Losse transistor versterkers en powermixers”. Het betreft de modellen TV12, TMV 20, en de MV serie 20, 25, 42, 52, 82, 100 en 102 van 12 tot 100 watt uit 1959 tot 1979. Er volgen binnenkort nog meer foto’s onder dit kopje. 
Week 16– april 2021: 
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees”. Onder het kopje “Italie” zijn foto’s bijgeplaatst van de diverse FBT echo systemen in buizen en transistor uitvoeringen. Enkele van deze toestellen verschenen ook met het Duitse Blackfield label. FBT is in 1963 opgericht door Bruno Baldoni en Vinicio Tanoni en nog steeds in Recanati actief met hoogwaardige professionele audio.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond electric gitaren” foto’s bijgeplaatst van de modellen Electra, Rocket en Scout.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Combo hybride versterkers met naam of code
“. Het betreft de Favorit I combo modellen K501, K502 en K503, ieder model uitgevoerd met zijn specifieke luidspreker.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Binson Foto’s (Italy)” onder het kopje  “Binson Overig”. Het betreft de
Binson B60 microfoon.
Week 15– april 2021: 
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn op de pagina “Echo’s Australie en USA” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Overige Amerikaanse echo’s”. Het betreft een serie Electra echo’s, het huismerk van SLM  Electronics (St. Louis Music), een grote speler op de Amerikaanse markt.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustiche gitaren”  foto’s bijgeplaatst onder de kopjes ” Overige Jazz modellen als Lucky 7, JG serie, ES 57 enz.” en “Overige klassieke en andere semi acoustische modellen”.  Het betreft diverse vroege en zeer vroege acoustische en semi-acoustiche modellen. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “
Combo buizenversterkers met naam”. Het betreft de modellen Hifi King, (Hall) Jazz en (Hall)Rex uit 1961-1964. 
Week 14– april 2021: 
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Aziatisch” onder het kopje “Zoom”. Het betreft de geschiedenis van Zoom met een serie producten vanaf 1985.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Losse buizenversterkers met code”. Het betreft toestellen uit het tijdvak 1955-1960, zoals de AV15 en de speciaal ontworpen SUS 15 luidsprekerboxen met daarbij behorende MV15 en SV17 buizen versterkers. O
nder het kopje “Losse buizenversterkers met naam” zijn foto’s bijgeplaatst van de veelzijdige Miga 16 versterker, die eveneens past in de SUS 15 luidsprekerboxen.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustic gitaren” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Gitaren met Western benaming  als Bonanza, Texas Ranger, Western, Jumbo en Double Six”. Het betreft de Egmond G104 uit 1955, een groot Gibson model met massief bovenblad.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Vox en Jennings buizen echo’s (England)” onder het kopje “voxEcho Reverb buizen 1962-1966 UK”. Het betreft de zgn. Cliff Richard Reverb in de Fawn 1962 uitvoering met witte knoppen en Red panel.
Week 13– april 2021: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Vox en Jennings Foto’s Algemeen (JMI 1946-1968) (England)”  foto’s bijgeplaatst onder het kopje “ Vox en JMI historie periode 1957-1968″. Het betreft diverse foto’s met Tom Jennings en Dick Denney en van de Jennings electrobass uit 1958.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond overigen” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Egmond overige instrumenten”. Het betreft de verschillende  uitvoeringen van de Egmond banjo’s en lapsteel gitaren.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Losse hybride versterkers“. Het betreft de hybride versies van de Eminent I en II, Commander en A1000. 
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Australie en USA”, onder het kopje “Overige Amerikaanse echo’s”. Het betreft foto’s van de diverse MXR toestellen, inclusief de door Hank Marvin gebruikte
MXR M-108 10 bands equalizer (in zijn Vox AC30) en de digitale M-113 delay  als eenmalige vervanger voor Hank’s  Binson EC3. 
Week 12– maart 2021:
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustic gitaren” diverse foto’s bijgeplaatst.
Onder het kopje “Gitaren met Western benaming  als Bonanza, Texas Ranger, Western, Jumbo en Double Six” foto’s van de Texas Ranger 1 Mellow Reddisch Sunburst top, acoustisch met halspen en Vox kop uit 1968.
Onder het kopje “Gitaren met naam van Amerikaanse streken als Colorado, Kansas, Kentucky, Miami, Nevada” foto’s van de Kansas 2ES1 Junior met halspen en scherpe Cut Away en van de  Colorado Bass 2EBS1.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Australie en USA” onder het kopje “Vox Thomas (1965-1971)”. Het betreft de Vox Echo De Luxe V837 solid state 1968, product van Thomas Organ Comp. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Losse buizenversterkers met naam”. Het betreft de 45 watt Eminent buizen serie uit 1962-1967 en wel de versies EMT (opvolger van de MV46) , Eminent I en Eminent II. Vanaf 1968 werden de Eminent uitgebracht als hybride en vanaf 1985 als transistor versterker. Deze versterkers volgen later onder de betreffende kopjes.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Combo buizenversterkers met code”. Het betreft de 18 watt Dynacord DA15N(ormal) (= zonder vibrato). Het vibratomodel DA15V volgt later.
Week 11– maart 2021:
Deze week hebben wij benut om de structuur en beveiliging van onze site up to date te maken. De omvang van de site en groter aantal bezoekers maakte nodig om wat aanpassingen te doen.  Binnenkort hervatten wij met verdere uitbreiding van de site met enige veranderingen.
Week 10– maart 2021:
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Aziatisch” onder het kopje “Elk, Maxon en Ibanez “. Het betreft aanvullingen met de overige echo’s van Maxon. De echo’s van Maxon zijn hiermee compleet.  Binnenkort volgen onder dit kopje nog foto’s van Ibanez echo’s waarvan er verschillende zijn geproduceerd bij Maxon.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond licentie gitaren Tolchin lijn (1976-1983)” onder het kopje “Jester gitaren” foto’s bijgeplaatst van het klassieke W-160 model. Deze Jester gitaren zijn geproduceerd op dezelfde  productielijn als de gelijke Alfesta W-160.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst helemaal onderaan op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Dynacord Gitaren”. Het betreft foto’s van de eerste Dynacord gitaar, het legendarische futuristische model Cora uit 1965 in red/gold  en black/chroom. Er zijn er slechts 100 stuks van geproduceerd en mede daardoor een gewild collectors item.
Week 9- maart 2021:
– Wij bereiken deze week een nieuwe mijlpaal met 15.000 foto’s op deze site. De waardering van onze bezoekers vormt onze stimulans voor dit succes en wat mogelijk nog komen gaat. Hartelijk dank daarvoor.  
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” is op de pagina “Vox en Jennings buizen echo’s (England)” onder het kopje “Framez / Meazzi Wheel Echomatic Model No 2 voxECHO” een live geluidsopname uit 1960 geplaatst waar de originele voxECHO Echomatic no. 2 schijfecho van Hank Marvin is te beluisteren. Het betreft Apache gespeeld door Hank, Bruce, Jet en Tony.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” is (analoog aan de grote merken Vox, Binson, Meazzi, Klemt-Echolette, Roland en W.E.M.-Watkins) ook voor Dynacord nu  een eigen pagina toegevoegd genaamd “Dynacord Foto’s (Germ)”. Hierop zijn diverse kopjes voorzien die in de rest van 2021 veel van het enorme Dynacord assortiment voor de muzikanten gaan tonen. De grote PA , mixer en luidsprekersystemen blijven overigens buiten beschouwing. Vooralsnog zijn de foto’s van de buizen en transistor bandecho’s geplaatst, later zullen nog honderden foto’s volgen met schijfecho’s, bandloze analoge en digitale echo’s, versterkers, gitaren en overige instrumenten. Uiteraard zijn de Dynacord echo’s vanaf nu niet meer zichtbaar in de rubriek “Vintage Music Gear Echo’s v” waar nog wel de overige Duitse echotoestellen te vinden zijn.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Meazzi Foto’s (Italy)” de Meazzi en Framez gitaren herplaatst onder een eigen kopje “Meazzi en Framez gitaren en andere snaarinstrumenten”. Deze verbeterde weergave is vrij onderaan op de pagina te vinden, binnenkort zullen hier meer foto’s van Meazzi gitaren worden bijgeplaatst.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Vox JMI Foto’s Overigen (England)” onder het kopje “Vox PA” foto’s bijgeplaatst van de diverse modellen Vox Line Source speakers 1963-1970 als LS15, LS40, LS60 en Focus.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” is (analoog aan de grote merken Vox, Binson, Meazzi, Klemt-Echolette, Roland en W.E.M.-Watkins) ook voor Dynacord nu  een eigen pagina toegevoegd genaamd “Dynacord Foto’s (Germ)”. Hierop zijn diverse kopjes voorzien die in de rest van 2021 veel van het enorme Dynacord assortiment voor de muzikanten gaan tonen. De grote PA , mixer en luidsprekersystemen blijven overigens buiten beschouwing. Vooralsnog zijn de foto’s van de buizen en transistor bandecho’s geplaatst, later zullen nog honderden foto’s volgen met schijfecho’s, bandloze analoge en digitale echo’s, versterkers, gitaren en overige instrumenten. Uiteraard zijn de Dynacord echo’s vanaf nu niet meer zichtbaar in de rubriek “Vintage Music Gear Echo’s v” waar nog wel de overige Duitse echotoestellen te vinden zijn.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Meazzi Foto’s (Italy)” de Meazzi en Framez gitaren herplaatst onder een eigen kopje “Meazzi en Framez gitaren en andere snaarinstrumenten”. Deze verbeterde weergave is vrij onderaan op de pagina te vinden, binnenkort zullen hier meer foto’s van Meazzi gitaren worden bijgeplaatst.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Vox JMI Foto’s Overigen (England)” onder het kopje “Vox PA” foto’s bijgeplaatst van de diverse modellen Vox Line Source speakers 1963-1970 als LS15, LS40, LS60 en Focus.
Week 8– februari 2021:
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Australie en USA”, onder het kopje “(Maestro-) Echoplex”. Het betreft foto’s van de EP-4 uit 1976 en de EM-1 Groupmaster uit 1971. Er volgen binnenkort  nog andere modellen op deze pagina.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Meazzi  Foto’s (Italy)” onder het kopje “Meazzi en M3 (Meazzi Music Milano)/emThree (Calderoni) solid state versterkers”. 
Het betreft foto’s van Meazzi Ultrasonic 125 solid state versterker met ingebouwde bandecho.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustiche gitaren” onder het kopje “Gitaren met Spaanse naam als Granada, Malaga, Sevilla, Toledo”. Het betreft de
Toledo G105-1 met Lone-Ranger motief.
Week 7 – februari 2021:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” is een nieuwe galerij toegevoegd op de pagina “Vox JMI Foto’s Buizen versterkers (England)”
onder het kopje “Vroege JMI versterkers t/m 1958”. 
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees”. Onder het kopje “Italie” zijn foto’s bijgeplaatst van de Semprini echo’s. 
Semprini is in 1956 opgericht door Cesare Semprini als L.I.A.R.E ( Laboratori Impianti Apparecchiature Radio Elettriche ) in Milaan en  produceerde tot medio zeventiger jaren hoogwaardige versterkingssystemen. Bekende  gebruikers in Nederland waren de Tielman Brothers. Deze galerij is nu compleet. 
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustiche gitaren” onder het kopje “Overige Jazz modellen als Lucky 7, JG serie, ES 57” foto’s bijgeplaatst van een van de vroegste Egmond semi-acoustics met pickup uit 1957 in donker Sunburst uitvoering.
Week 6 – februari 2021:
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees”. Onder het kopje “Engeland Overig” zijn foto’s bijgeplaatst van de
HH Electronic echo’s uit 1969-1979. Deze galerij is nu compleet.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sub labels” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Overigen”. Het betreft diverse modellen met het Tonemaster label.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Vox na Jennings Foto’s (England)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox  CBS-Arbiter (1973-1978)”. Het betreft diverse modellen van de (Dallas-) Arbiter Fuzz Face pedalen uit 1966-1976, als gebruikt door o.a. Jimi Hendrix en David Gilmour. De latere Dunlop en reiussue pedalen worden hier niet getoond.
Week 5 – februari 2021: 
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Oost Europees”. Onder het kopje “Russische Echo’s” zijn analoge en digitale echo toestellen toegevoegd van obscure merken als Fortissimo, Squire, Spring Reverb, Venec en Vestnik. Er volgen binnenkort nog andere merken.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sublabels” foto’s toegevoegd. Onder het kopje “Rosetti” zijn foto’s bijgeplaatst van de Foreign 3 elektrische gitaar met multiplex body, onder het kopje “Caledonie, Miller, Wilson” foto’s van de acoustische Miller Jazz Archtop met catseye klankgaten uit 1950 in diverse uitvoeringen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Jennings na Vox Foto’s (England)” onder het kopje “
Jennings J.E.D. – J.E.I. versterkers“. Het betreft de Jennings J40 Solid-State versterker uit 1971, door Hank Marvin gebruikt in combinatie met een Jennings Gyrotone RT10. 
Week 4 – januari 2021: 
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn op de pagina “Echo’s Australie en USA” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Overige Amerikaanse echo’s”. Het betreft de Rockman echotoestellen ontworpen door ingenieur Tom Scholz (gitarist van de arena rockband Boston) en de Reverbatape RV-3A van The Schober Organ Corporation in New York en Melbourne.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” is de pagina “Egmond (semi) accoustic gitaren” bijgewerkt onder het kopje “Gitaren met naam van Amerikaanse streken” met aanvullende foto’s van de Kansas 1EBS1 Bass . Op de pagina “Egmond electric gitaren” zijn onder het kopje “Hollow body gitaren” foto’s bijgeplaatst van de V(inyl) 2 uit 1965.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Vox na Jennings Foto’s (England)” onder het kopje “Vox Rose Morris (1979-1992)”. Het betreft  aanvullende foto’s van de Vox AC30TB Vintage Series geproduceerd bij Precision Electronics in 1991-1993.
Week 3 – januari 2021: 
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees” onder het kopje “Duitsland” / Overige echo’s. Het betreft foto’s van de Allsound (by Solton) en Solton bandecho’s, gemaakt bij Evans in Japan. Er zijn overeenkomsten met Evans en Ryan echo’s.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn nieuwe foto’s bijgeplaatst op de pagina “Egmond overigen”. Onder het kopje “Egmond overige instrumenten” zijn foto’s van banjo’s, mandolines en steelgitaren toegevoegd. Onder het kopje “Egmond onderdelen gitaren”, betreft het gitaarelementen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Vox JMI Foto’s Buizen versterkers (England)” nieuwe foto’s bijgeplaatst. Het betreft onder het kopje “
Vox versterkers AC 30/6 Grey Panel (JMI producten uit Royston periode 1964-1968)” nieuwe foto’s van de Vox AC30 Grey panel 1965 in Bass uitvoering en onder het kopje  “Andere Vox buizen versterkers (AC2, AC4, AC6, AC50, Mistery Amp, Domino Serie)” foto’s van de Vox Domino Super Twin 15 uit 1964-1965.
Week 2 – januari 2021: 
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sublabels” onder het kopje “Overige labels alfabetisch”  foto’s geplaatst van gitaren met het  Goldene Harfe en Tonica label.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Aziatisch” onder het kopje “Elk, Maxon en Ibanez “. Het betreft de Maxon AD serie vanaf ca. 1978, waarvan enkele modellen ook zijn uitgebracht onder het Ibanez label. 
Maxon is merknaam voor producten van Nisshin Onpa Japan, bekend van de hoog kwalitatieve Maxon pedalen en productie partner voor de digitale effecten van Ibanez van 1974 tot 2002. Er zullen op deze pagina en onder dit kopje nog vele foto’s volgen. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Vox JMI Foto’s Overigen” onder het kopje “
Andere Vox electronica (producten uit de JMI periode tot 1968)”. Het betreft wellicht s’werelds eerste draadloze zender de Vox Radio Microphone uit 1964. Deze werd gebruikt met een Lavelier (daspeld/rever) microfoon van de fabrikaten Shure, Kent of Reslo. Van de betreffende Shure (basismodel 420) en Kent (M-21) modellen zijn ook foto’s toegevoegd.
Week 1 – januari 2021: 
– Wij starten 2021 met foto’s van een door Hank Marvin gebruikte Binson Baby Echo’s. Hank bezat meerdere van deze toestellen in de periode 1961-1980. Op deze foto’s zijn onder meer te zien de originele labels en een brief van John Friesen die de originaliteit bevestigd.  Kijk hiervoor onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v”  op de pagina “Foto’s Echo’s Hank Marvin”. Deze echo is enigszins gemodificeerd, niet bekend is of dit tijdens of na Hank’s gebruik heeft plaatsgevonden.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond licentie gitaren Tolchin” onder het kopje “Roderich Paesold gitaren” foto’s bijgeplaatst van de modellen P60, P85, P150, P160, P180 en P185.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Jennings na Vox Foto’s (England)” onder het kopje “
Jennings J.E.D. – J.E.I. versterkers” foto’s bijgeplaatst van de Jennings Gyrosonic Twin Ten die veel gelijkenis vertoont met de door Hank Marvin gebruikte RT10 Rotary Unit 1972.

 

You cannot copy content of this page