Nieuws-pagina

Deze pagina volgt de actualiteit en informeert daarover.

De laatste nieuwtjes en recente aanpassingen van de site worden hier gemeld.
 
Lees of download de geillustreerde verhandeling “The echoes of Hank Marvin- History, Secrets and Misteries”  van 49 pagina’s  over de Framez/SEP/voxECHO Wheel echo’s door Patrice Bastien (Guitar Express Paris)  op:  https://app.box.com/s/tn3ysikabtb56f4cp2vws7zlsz2g1btp                                   

Week 16 – april 2024:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” is de pagina “Meazzi  Foto’s (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje
Meazzi Echomatic en Factotum All Transistor bandecho’s License SEP”. Het betreft de Meazzi Factotum All Transistor Stereo Model 440 van de 1e generatie uit ca. 1967.
Binnenkort volgen nog foto’s van het SEP Model 770, de speakerboxen en de toestellen van de 2e generatie.
Lees op deze site meer over deze All Transistor modellen op de pagina Toelichtingen over de muziekapparatuur, klik daarvoor op deze link:
https://www.cliff-shadowsmeeting.eu/toelichtingen-over-de-muziekapparatuur/

 

 

Week 15 – april 2024:
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond electric gitaren” onder het kopje “Gitaren met namen van weersinvloeden als Blizzard, Flash, Tempest, Thunder, Tornado, Typhoon”  foto’s bijgeplaatst van de Flash 3ES1 nieuw design gitaar uit 1968 in Sunburst met 3 pickups en 7 standen switch.
– De agenda is weer bijgewerkt.

Zie voor de aanpassingen van de site sinds 2021 helemaal onderaan op deze pagina.

– Thans bijna 22.000 foto’s op deze site en ruim 65 evenementen in de Agenda.

 

Nieuws:

Professor Paul Rossiter overleden.

Wij ontvingen onderstaande droeve bericht over het overlijden van het fenomeen Professor Paul Rossiter uit Perth (Australie), bekend als de ontwikkelaar van Hank Marvins laatste echo unit de TV 3, die ook op deze site te zien is. Paul verzorgde ook het electronische onderhoud en de modificaties aan de gitaren van Hank.
Paul was heel deskundig en had bijzondere kennis van de echomodules die door Hank Marvin in de loop der tijd werden gebruikt. Altijd belangeloos bereid om zijn kennis hierover te delen of een probleem mee te helpen oplossen. We zullen dat gaan missen. Rust zacht Paul.
 
It is with a heavy heart that we must inform you of the passing of our dear friend and partner, Professor Paul Rossiter. Many of you may know him as the brilliant mind behind the development of the TVS3 echo unit, which brought joy to countless individuals across the globe. Paul’s contributions to our community and beyond were invaluable, and his legacy will continue to resonate.
Spike and Gary, TVS Specialty Products

Met pijn in het hart moeten we u op de hoogte stellen van het overlijden van onze dierbare vriend en partner, professor Paul Rossiter. Velen van jullie kennen hem misschien als de briljante geest achter de ontwikkeling van de TVS3-echo-eenheid, die talloze mensen over de hele wereld vreugde bracht. De bijdragen van Paul aan onze gemeenschap en daarbuiten waren van onschatbare waarde, en zijn nalatenschap zal blijven resoneren.
Spike en Gary, Speciale TVS-producten

 

Nieuw boek over het leven van BRIAN LICORICE LOCKING basgitarist bij The Shadows en ambassadeur van vele Europese fanmeetings.

“ME & MY SHADOW” ; geschreven door zus BABS WILSON.

338 pagina’s    12,7 x 2,16 x 20,32 cm    Paperback met prachtige zwart-witafbeeldingen.

Te bestellen bij: https://www.leosden.co.uk/shop/index.php?id_product=2332&controller=product

 Kosten £ 10,99 excl verzending en inklaring (vaak nihil).
Door Brexit vertragingen bij douane en post.nl kan de verzendtijd buiten invloed van verzender Leo’s Den momenteel soms oplopen tot ca 6 weken, maar het komt gewoon aan.

Voorwoord door de schrijfster:

Dit is het persoonlijke levensverhaal van Brian ‘Licorice’ Locking en zijn ongelooflijke liefde voor het leven, muziek en mensen.
Zijn geweldige muzikale carrière strekt zich uit van het oefenen op mijn kleine speelgoedmondorgel tot ‘Skiffle’ in het tijdperk van Lonnie Donegan, en het allereerste begin van de Britse rock-‘n-roll-scène in Londen in de Famous 2i’s Coffee Bar in Soho, waar ‘ worstelende en uitgehongerde’ muzikanten en groepen kwamen tot hun roem of ondergang!
Dit leidde tot zijn enorme roem en fortuin bij de Famous Shadows en Cliff Richard, totdat zijn persoonlijke overtuigingen hem ertoe brachten alles de rug toe te keren en terug te keren naar een eenvoudiger levensstijl, om vervolgens te worden aangemoedigd om vele jaren terug te keren naar de grotere muziekscene. Later en werd hij tot aan zijn overlijden een groot ambassadeur op Shadows Music Conventions in het Verenigd Koninkrijk en wereldwijd. Terwijl hij samenwerkte met vele andere muzikanten en evenementen en waar nodig advies gaf, sloot en onderhield hij prachtige vriendschappen met liefde en humor voor iedereen die hij ontmoette in alle lagen van de bevolking en in alle situaties, terwijl hij velen verrukte met livemuziek. Hij speelde even graag voor iedereen en overal, voor individuen, in pubs, liefdadigheidsevenementen, feesten, tot aan beroemde locaties in Parijs en Londen,… en hij kon ‘de achterpoten van een ezel praten’! !
Zo jammer gemist maar hij zal nooit vergeten worden, zeker niet door mij, zijn ‘kleine zusje’! x

Lees en bekijk meer over Brian op deze site op de rubriek “Foto’s Cliff & Shadows” op de pagina “Brian ‘Licorice’ Locking”.

 

The Shadows en Meazzi PA306 bandecho.

Er is middels een foto van de NME Awards voorjaar 1962 ontdekt dat The Shadows daar een Meazzi bandecho PA306 van de 1e generatie in houten behuizing hebben gebruikt. Dat was tot op heden nog niet bekend en is na onderzoek bevestigd en opgenomen in de bekende VTS3 site van Paul Rossiter, zie: https://www.tvsspecialtyproducts.com/hank-s-echo-units.html                                                    

Meazzi PA 306 in houten behuizing (uit de collectie van Pavel Petrus)

 

Rob’s 59 specials pickups volgens authentieke specificaties van Fender Stratocaster 1959.

De Rob’s 59 special pickups zijn ontwikkeld naar een idee van Shadows kenner Rob Aartsen (RIP 2021). 
Door research, testen, meten en aanroepen van een heleboel vriendendiensten in USA en UK zijn tientallen 1959 pickups ‘binnenstebuiten’ gekeerd.
Dit alles om de exacte specificaties te krijgen voor de juiste elementen voor de oude Shadows hits, met het juiste aantal wikkelingen en lengte voor de magneetpolen en de juiste sterkte (gaus) van de AlNiCo 5 magneten. De onderlinge volume verschillen per magneet zorgt voor de juiste balans in volume, net als op de oude hits.

Het resultaat komt nu beschikbaar voor gitaristen die hun early Stratocaster Sound willen perfectioneren en laten klinken als die beroemde eerste Fender Stratocaster in de UK.
De pickups zijn verkrijgbaar bij het in gitaarelementen gespecialiseerde bedrijf ToneSpinner in Rosmalen via deze link:
https://www.tonespinner.com/product/739532/stratocaster-pickup-set-rob-s-59-specials

Beluister hier Wonderful Land gespeeld door Rob Aartsen op een Japanse HM signature Strat met ToneSpinner Rob’s 59 specials pickups, en een Vox AC15H1TV amp met Hall&Collins Signature Echo.

 

 

Barry Gibson verkoopt Burns London.

Barry Gibson is geen CEO meer van Burns vanaf 16- 6-2020. 
Peter en Lee (vader en zoon) Anderton van Andertons Music LTD (sinds 1964) nemen het samen met enkele compagnons over.
De Andertons  voeren als eigen huismerk hun Chapman guitars, made in Azie en Indonesie.  Zie: https://www.andertons.co.uk/
Veel meer info is er nog niet bekend, deze berichten staan op de Burns London site: http://www.burnsguitars.com/
De Andertons collectie is inmiddels te zien op: https://www.andertons.co.uk/brands/burns-guitars?#facet:&productBeginIndex:0&facetLimit:&orderBy:&pageView:grid&minPrice:&maxPrice:&pageSize:&

               

         

  

 

 

 

 

The Shadows At Sixty

Deze nieuwste BBC4 documentaire van bijna 1 uur over Cliff & The Shadows nu te zien op YT: 
https://www.youtube.com/watch?v=wdU5BsKdGCc&fbclid=IwAR2LCobTsck78TCQ8MSCOn5jt47IMkXCLmNQq-FtSIJM8tx3p9YjLJkK3p0

 

Bekijk hieronder ook de BBC documentaire over  de historie van Jennings Musical Industries (JMI) in Dartford en hun paradepaardje de Vox AC30 versterker.

 

T-Rex introduceert de reissue van de Binson Echorec schijf echo. 

Het Deense T-Rex heeft op de Namm beurs 2023 hun heruitgave van de Binson Echorec  schijfecho geintroduceerd, levering mogelijk in de loop van 2023, prijsindicatie 2.100 dollar. T-Rex , bekend van hun pedalen en T-Rex Replicator, kocht in 2016 de naam Binson en werkt sinds 2017 aan deze analoge heruitgave met 2 opnamekoppen, 4 weergavekoppen en snelheidsregeling.   

“Het Deense effectenbedrijf T-Rex trok ieders aandacht tijdens de show van dit jaar met de langverwachte release van zijn Binson Echorec Magnetic Disk Delay,  een reproductie van het originele analoge Echorec circuit, compleet met draaiende drum. De originele Echorec werkte op een magnetische schijf, die een dunne draad gebruikt in plaats van een tape om het vertragingssignaal in te drukken. Het is verantwoordelijk voor enkele van de meest iconische delay-geluiden van rockmuziek en werd veel gebruikt in opnames van Pink Floyd en Led Zeppelin. Luister naar de gitaar van David Gilmour op Time of het ketsende drumgeluid van John Bonham op ‘Zeppelin’s When The Levee Breaks om het in actie te horen. T-Rex zegt dat het ongeveer zeven jaar heeft geduurd om het goed te krijgen en dat het nieuwe delay-pedaal slaafs het originele circuit nabootst”.

                                                                                  

 

Eerdere aanpassingen op deze site:

2024

Week 14 – april 2024:
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees”. Onder het kopje “Engeland overig / ESE” zijn foto’s bijgeplaatst van de ESE Echomatic VI Blackfront met 6 playback- en 6 feedback selectors. Onder het kopje “Engeland overig / Overig Engeland (vrijwel alfabetisch)” zijn foto’s bijgeplaatst van het PLUS sound toestel voor magnetic sound track voor home movies Super 8, UK product, met Britse BSR MNI koppen en een motor die we uit de Watkins Copicat kennen.
Week 13 – maart 2024:
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Aziatisch” onder het kopje “Korg”.  Het betreft de Korg SD-200 en SD-400 Signal Delay’s met analoge BBD MN 3005 chip.
Week 12 – maart 2024:
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustic gitaren” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Modellen met ovaal klankgat als Gipsy  en Rio’. Het betreft de Gipsy L1 acoustische jazzgitaar, naturel bonkonko blad met ovaal klankgat, Varifort hals met ovale rosewood toets. De meest luxe uitvoering uit deze serie.
Week 11 – maart 2024:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” is de pagina “Meazzi  Foto’s (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Meazzi Echomatic en Factotum buizen bandecho’s Licence SEP (Società Elettronica Palomba)”. Het betreft foto’s van Meazzi Factotum Special Echomatic 20+20W Stereo Type 7740 met tape echo in frontloop, buizen uitvoering met puntknoppen, standaard en compleet met originele kabels en bijbehorende koppelbare metalen speakerboxen.  
Week 10 – maart 2024:
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustiche gitaren” onder het kopje “Overige Jazz modellen als Lucky 7, JG serie, ES 57” foto’s bijgeplaatst van enkele vroege gitaren uit ca. 1955 met duim omhoog slagplaat en toegevoegde pick up. Tevens  toegevoegd de semi acoustische versie van de Egmond JG 101-8 1955, waarop aanvullend een handgewonden Egmond pickup met toon en volumeregeling. Dit was een van de eerste Egmond gitaren van Peter Koelewijn.
Week 9 – maart 2024:
– De agenda is weer bijgewerkt.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Dynacord echo’s / Transistor bandecho’s”. Het betreft de Dynacord Eminent 200 8 kanaals Power Mixer 220/150 watt met 7 bands equalizer en ECHOCORD Tape Echo EC100 1976, bandloop met opname-, wis-, en 3 weergavekoppen.
Week 8 – februari 2024:
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Egmond (semi) acoustiche gitaren” onder het kopje “Gitaren met verwijzing naar beroep of functie als Princess, Empress, President”. Het betreft de Princess 3EL3 semi acoustisch Archtop Jazzgitaar in mahonie, met 3 Powertone pickups en Vibralux tremolo. Het topmodel uit deze serie uit ca. 1965.
Week 7 – februari 2024:
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees” Onder het kopje “Nederland en Belgie” betreft het de Echo 507  als bandecho voorbereide buizen recorder uit ca. 1955, fabrikaat Willy Hager uit Den Haag. Onder het kopje “Engeland overig (excl. Vox en Watkins/W.E.M.) / Arbiter” zijn foto’s bijgeplaatst van de Soundimension schijfecho van Arbiter UK ca 1966 met BSR MNI koppen, in 1969 gebruikt bij Get Back van The Beattles.
Week 6 – februari 2024:
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Home-made en Etap”, onder het kopje “Home-made Echo’s”. Het betreft de  in Duitsland handgebouwde Echo de Luxe  buizen tape echo, de tapeloop heeft 1 opnamekop, 1 wiskop en 1 verschuifbare weergavekop. Veel onderdelen zijn afkomstig uit de Grundig bandrecorders TK145, TK23 en TK240. Zeer uitgebreide documentatie bij aanwezig. 
Week 5 – februari 2024:
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sub labels” onder het kopje “Frima” foto’s bijgeplaatst van de Frima Vioolgitaar in Redburst uitgerust met 2 Magitone pickups en TK2 tremolo. Deze gitaar is er ook met 3 pickups en in Sunburst kleur.
Week 4 – januari 2024:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Dynacord echo’s / Transistor bandecho’s”. Het betreft de Dynacord Eminent 100 solid state 6 kanaals 120/80 watt power mixer met ingebouwde Dynacord Echocord EC100 met 4 weergavekoppen.
Week 3 – januari 2024:
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Aziatisch” onder het kopje “Evans, Ryan en Multivox”.  Het betreft de Japanse Evans Vocal Echo VE-80 tape echo uit ca.1970.
Week 2 – januari 2024:
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Egmond electric gitaren” onder het kopje “Gitaren met namen uit de ruimtevaart als Rocket, Telstar”. Het betreft het Egmond Telecaster model de Telstar gitaar uit 1968.
Week 1 – januari 2024:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Meazzi  Foto’s (Italy)” onder het kopje “Meazzi / Framez Echomatic buizen Wheel echo’s”. Het betreft unieke foto’s van de enige 2 nog werkende legendarische drum echo’s waarmee alle early hits van The Shadows zijn opgenomen.
Wereldwijd zeer zeldzaam en alles volledig authentiek: boven de voxECHO Echomatic 2 (de Wonderful Land echo) en onder de Echomatic 1-J vergezeld van een Vox AC34-4 Twin cream 2×12 inch versterker op originele Vox stands. Tevens een Vox AC15 TV Front Two Tone op originele poten en een glimp van een Fender Stratocaster Fiesta Red gitaar uit 1958. Een mooiere samenstelling van de oorspronkelijk apparatuur van The Shadows is nauwelijks denkbaar na ruim 60 jaar, een prachtige start van 2024.

 

2023   

Week 52 – december 2023:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Binson Foto’s (Italy)” onder het kopje ” Binson Overigen”. Het betreft het uiterst zeldzame Binsonett Organ met 2 manuals, 61 toetsen, 5 octaven en een ingebouwde Binson Echorec transistor schijfecho. Een waardig besluit voor 2023.
Week 51 – december 2023:
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees” onder het kopje “Duitsland” / Overige echo’s. Het betreft foto’s van de Allsound (by Solton) tape echo PAR 1010 analoog solid state 1970 en de PAM 2020 mixer versterker gecombineerd met de PAR 1010 tape echo in dezelfde behuizing. 
Week 50 – december 2023:
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond electric gitaren” onder het kopje “Gitaren met namen van weersinvloeden als Blizzard, Flash, Tempest, Thunder, Tornado, Typhoon”  foto’s bijgeplaatst van de Egmond Flash bas type 2EBS1 uit 1968 in het nieuwe spitse design.
Week 49 – december 2023:
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Aziatisch” onder het kopje “Teisco”. Het betreft de Teisco SR-73 Sound Repeater tape echo delay uit 1974.
Week 48 – november 2023:
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Oost Europees” onder het kopje “Overige Oost Europese echo’s”. Het betreft de in Oost Europa handgebouwde Computer echo RE-510.
Week 47 – november 2023:
– De agenda is weer bijgewerkt met vele nieuwe optredens en evenementen tot ver in 2024.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees” onder het kopje “Nederland en Belgie”. Het betreft de Echo 507 tube bandecho uit de fifties.  Mogelijk fabrikaat Amroh Muiden.
Week 46 – november 2023: 
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees” onder het kopje “Duitsland/ Overig Duitsland”. Het betreft foto’s van de Digital Echo Delay ST1024 uit 1987.
Week 45 – november 2023: 
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn  foto’s bijgeplaatst op de pagina “Egmond electric gitaren”. Onder het kopje “Gitaren met verwijzing naar beroep of functie als Rambler, Scout”. Het betreft de Rambler 2ES1 Sunburst en 2 pickups en TK2 tremolo.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees”. Onder het kopje “Engeland overig / Selmer” zijn foto’s bijgeplaatst van de buizen bandecho’s Selmer Truvoice 200 in de luxe 2 Tone krokodillenleer uitvoering en het model Selmer Truvoice 300 uit 1965.
Week 44 – november 2023: 
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn  foto’s bijgeplaatst op de pagina “Egmond electric gitaren”. Onder het kopje “Egmond Electric Hollow body” zijn foto’s bijgeplaatst  van de laatste 3e (massieve) generatie Egmond Electra 3 of identhieke Rosetti Airstream III Sunburst, met halspen, 3 pickups en TK2 tremolo.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Aziatisch” onder het kopje “Evans, Ryan en Multivox”.  Het betreft de Multivox Multi Echo MX-312, nagenoeg gelijk aan de Evans E-3000. 
Week 43 – oktober 2023: 
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Aziatisch” onder het kopje “Denon”.  Het betreft de professionele echomachine met een gelagerde 1/2 inch tapeloop van 130 cm. Verder heeft de machine speedcontrol en 4 weergavekoppen. Er is zowel een stand-alone versie met deksel als een rackversie met lade.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Meazzi  Foto’s (Italy)” onder het kopje “Meazzi / Framez Echomatic buizen Wheel echo’s”. Het betreft een Zweedse advertentie uit 1961 van de Framez wheel echo met 6 weergavekoppen ook wel bekend als Britse voxECHO Echomatic 1-J maar nu onder het oorspronkelijke Italiaanse Framez label.
Week 42 – oktober 2023: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” is de pagina “Meazzi  Foto’s (Italy)”bijgewerkt met nieuwe aanvullende foto’s onder diverse kopjes.
Onder “Meazzi Echomatic, PA296, PA304, PA306 en PA316 (Universal) buizen bandecho’s (incl. modificaties) foto’s van de PA 304 Factotum. Onder “Meazzi Echomatic en Factotum buizen bandecho’s Licence SEP (Società Elettronica Palomba)” foto’s van Factotum Special en onder  “Meazzi M3 (Meazzi Music Milano)/emThree (Calderoni) Solid State Echo’s” foto’s van de Meazzi emThree Factotum 743 Computer-echo, fabrikaat Calderoni 1970.
Week 41 – oktober 2023: 
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees” onder het kopje “Italie/Davoli”. Het betreft de Davoli Echomusic Powered mixer.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Aziatisch” onder het kopje “Zoom”.  Het betreft de Zoom 9030 digital multi effect, supports 99 patches.
Week 40 – oktober 2023: 
– De agenda is weer bijgewerkt met vele nieuwe optredens en evenementen tot ver in 2024.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn op de pagina “Echo’s Oost Europees” onder het kopje “Russische Echo’s/Buizen en transistor bandecho’s” foto’s bijgeplaatst van de EXO-1 tape echo 1969. Deze nieuwe foto’s geven een uitvoerig beeld van de Oost Europese bouwwijze en techniek van dit toestel.   
Week 39 – september 2023:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Burns Foto’s (England)” onder het kopje “Jim Burns na Baldwin  (1966-1983)” foto’s bijgeplaatst van het Burns Marvin White Factory Sample Prototype no 0001 UK, voorloper van de Burns Marvin heruitgave uit de Burns Actualizers periode 1979-1983.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees” onder het kopje “Scandinavie” / Overig Scandinavie. Het betreft foto’s van de JBX Echo Machine ET-520,  JMX Echo Machine ET-520 en de  JMX AE-107 Analog Echo met MN3005 BBD chips fabrikaat Guatone mid 80’s. al deze echo’s werden door Hagström geleverd.   
Week 38 – september 2023:
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Australie en USA”, onder het kopje “Overige Amerikaanse echo’s / Overig  alfabetisch. Het betreft de John Hiatt Supro Reverberation 60’s Tube Reverb Tank met special Jensen speaker.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Burns Foto’s (England)” onder het kopje “
Baldwin gitaren  (1965-1970)” foto’s bijgeplaatst van de Baldwin Virginian semi accoustic, model 550 met tremolo uit voorjaar 1967.
Week 37 – september 2023:
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn  foto’s bijgeplaatst op de pagina “Egmond electric gitaren”. Onder het kopje “Gitaren met verwijzing naar beroep of functie als Rambler, Scout”. Het betreft de Rambler 2ES1 in zeldzame donkergroene uitvoering met 2 pickups en tremolo uit ca. 1968.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees”. Onder het kopje “Nederland en Belgie” zijn uitgebreide foto’s bijgeplaatst van “The Jan van Beveren Tube Delay echo” op basis van een Schaller Echo-Sound 1963-1965 buizen schijfecho. Voormalig Philips ingenieur Jan van Beveren uit Eindhoven werd in de jaren zeventig tot negentig gezien als de buizen goeroe voor vintage muziekapparatuur en voerde vele reparatie en modificaties uit.
Week 36 – september 2023:
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees” onder het kopje “Italie”. Het betreft de solid state Lem Echo Music met Photovox koppen, made in Italy 1978.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn  foto’s bijgeplaatst op de pagina “Egmond electric gitaren”. Onder het kopje “Gitaren met verwijzing naar beroep of functie als Rambler, Scout”. Het betreft de Scout bas 2EBS1 met 2 Royal bastwin pickups en halspen.
Week 35 – september 2023:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Klemt-Echolette Foto’s (Germ)” onder het kopje “Klemt-Echolette Echo’s”. Het betreft een uitgebreide fotoreportage van de vroege Klemt Echolette NG-2 uit 1959.
Eind fifties ontwikkelde Arthur Klemt zijn eerste echo’s, verschillende types volgden elkaar snel en zelfs in hetzelfde jaar op. Van de types NG-1 t/m 4 waren tot nu alleen beelden van de NG-4 en een foto samen met de NG-3  bekend. Nu is dus ook een NG2 hervonden en hier zeer uitgebreid te zien. Een ongelofelijke vondst. Met grote dank aan: https://bandecho.de/.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustiche gitaren” onder het kopje “Overige Jazz modellen als Lucky 7, JG serie, ES 57” foto’s bijgeplaatst van enkele vroege gitaren uit ca. 1955 met duim omhoog slagplaat, met en zonder toegevoegd pick up.
Week 34 – augustus 2023:
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Australie en USA”, onder het kopje “Overige Amerikaanse echo’s / Overig  alfabetisch. Het betreft de Ampeg ES-1 Echo Satellite Reverb Unit 1962 en de Ampeg Blue Diamond Satellite Echo Tube Effects Unit 1964.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond electric gitaren” onder het kopje “Gitaren met namen van weersinvloeden als Blizzard, Flash, Tempest, Thunder, Tornado, Typhoon”  foto’s bijgeplaatst van de Thunder EG 3 1965 met 3 Powertone pickups, TK2 tremolo en Varifort halspen.

Week 33 – augustus 2023:
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees”. Onder het kopje “Zwitserland” zijn uitgebreide foto’s bijgeplaatst van de Swiss Echo 863 de Luxe PA uit 1963, opstelling met Swissecho boxen met 2x 12 inch stereo speakers, met Bogen heads (1 recordkop, 1 ronde wiskop/tapeguide combi Bogen L 112, 6 playback heads) en 50 watt buizencompartiment met 9x ECC83 en 4x EL84.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sub labels” onder het kopje “Lion” foto’s bijgeplaatst van de Lion 101- Bass Sunburst, met afgeronde contouren. De soortgelijke Lion 102 Bass heeft spitsere vormen. 

Week 32 – augustus 2023:
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond gitaarversterkers” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Egmond versterkers (made by Davoli of anderen Italy). Het betreft een zeldzame vroege Egmond buizenversterker van mogelijke Italiaanse makelij, eigendom van een Portugese verzamelaar. 
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Australie en USA”, onder het kopje “Overige Amerikaanse echo’s / Overig  alfabetisch. Het betreft de KAGE Echoette (niet Echolette) 2021-2022 (techniek home-made ingebouwd in een oude geldkist) en de Sole-Mate analog spring Reverb van Van Amps.
Week 31 – augustus 2023:
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sublabels” foto’s bijgeplaatst onder de kopjes “Frima”. Het betreft de semi acoustische Frima ES 2 met 2 Magitone pickups en TK4 tremolo.

– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Aziatisch”. Onder het kopje “Echo’s Azie overig / Overige alfabetisch” zijn foto’s bijgeplaatst van de Kastam Concert Echo Chamber SS-100, de New Port NE-200 echo, de Shin-ei Echo Chamber EC-42 en een merkloze Japanse bandecho met Sony cartridge, vermoedelijk fabrikaat Kastam, gelijk aan Flexion en Eiko.

Week 30 – juli 2023:
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Burns Foto’s (England) onder het kopje “Aan The Shadows gerelateerde Burns en Baldwin gitaren (1963-heden)”. Het betreft de zeldzame Burns Double Six Greenburst 1965 uitvoering met tremolosystem Mk9; 6 snaren zijn bevestigd aan de tremolo en 6 aan de vaste brug. Deze uitvoering met tremolo is overigens niet gebruikt door Hank Marvin, maar om praktische redenen bijgeplaatst bij hetzelfde model zonder tremolo dat Hank en Elvis wel hebben gebruikt.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees” onder het kopje “Duitsland/ Overig Duitsland”. Het betreft foto’s van de Solton ECA 2000 Analog BBD Delay 1978 en de Solton PA104 top 4 kanaals mengversterker 100 watt met echo en reverb.
Week 29 – juli 2023:
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees” onder het kopje “Italie”. Het betreft de Lem EC 30 Effect Chamber tape echo effect met 3 kanaals mixer en bandloop met Photovox koppen en de Montarbo 112 Silver Face schijfecho 1971-1977 in vroegere 2 toggle versie zowel met als zonder Sisme batch.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Roland Foto’s (Japan)” onder de kopjes “Roland Space Echo RE-100, RE-200, RE-101, RE-201, RE-150 (transistor) bandecho’s” en “Roland Chorus Echo RE-301, RE-501, SRE-555 (transistor) bandecho’s”
foto’s bijgeplaatst van diverse interne onderdelen en accessoires.
Week 28 – juli 2023:
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond electric gitaren” onder het kopje “Gitaren met namen van weersinvloeden als Blizzard, Flash, Tempest, Thunder, Tornado, Typhoon”  foto’s bijgeplaatst van de Typhoon 2V – 2ES1  met Vinyl beklede body 1967, 2 pickups en tremolo.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Australie en USA” onder het kopje “Fender”. Het betreft de Fender DGL-1 Stereo Digital Delay Echo Vintage Guitar Effect Pedal (made in Japan). Onder het kopje “Overige Amerikaanse echo’s/Overig alfabetisch” zijn foto’s toegevoegd van de Univox Echo-Tech EM-200 tape echo 1976 (made in Japan).
Week 27 – juli 2023:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Dynacord overigen”. Het betreft de Dynacord drum pad set (Simmons).
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Aziatisch” onder het kopje “Evans, Ryan en Multivox”.  Het betreft de Japanse analoge Evans toestellen met BBD techniek; de AE-205, de AE-205R met spring reverb  en de MX-99 Mini Echo. 
Week 26 – juli 2023:
Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Vox en Jennings buizen echo’s (England)” onder het kopje “
Klonen Framez / Meazzi / voxECHO Echomatic Wheel Echo’s”. Het betreft de in aanbouw zijnde nieuwste creaties van de gerenomeerde bouwers J.P. Caro (France) en Pavel Petrus (Austria).
 Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s toegevoegd op de pagina “Watkins en W.E.M. Foto’s (England)” onder het kopje “Watkins en W.E.M. Echo’s (inclusief afgeleide producten) / Nieuwe generatie producten na ca. 1980
“. Het betreft foto’s van een gemodificeerde Watkins Gold Type 1 buizenecho uit 1991, de 3 weergavekoppen zijn hier  uitgebreid naar 5 kops.
Week 25 – juni 2023:
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustic gitaren” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Gitaren met Western benaming  als Bonanza, Texas Ranger, Western, Jumbo en Double Six”. Het betreft een volledige gerestaureerde Double Six M1 met Bonkoko top en Tortoise slagplaat in luxe uitvoering uit ca. 1970, er zijn ook eerdere iets andere uitvoeringen van dit model.
 Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s toegevoegd op de pagina “Watkins en W.E.M. Foto’s (England)”. Onder het kopje “Watkins en W.E.M. Echo’s (inclusief afgeleide producten) / Buizen en transistor producten tot ca. 1980” betreft het foto’s van de Copicat buizen MKII selector switch, chassis foto’s Watkins Copicat MKIV 2e versie Solid State en van een sterk gemodificeerde Copicat unit met schakelpaneel.
Week 24 – juni 2023:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” is de pagina “Meazzi  Foto’s (Italy)”bijgewerkt met nieuwe foto’s onder diverse kopjes.
Onder “Meazzi Historie” pagina’s uit de Framez-MEAZZI pickup catalogus van ca. 1956, onder “Meazzi Echomatic, PA296, PA304, PA306 en PA316 (Universal) buizen bandecho’s (incl. modificaties). Tweede generatie in stalen behuizing” foto’s van de plugtype Meazzi PA effectvariator. Onder “Meazzi Echomatic en Factotum buizen bandecho’s Licence SEP (Società Elettronica Palomba)” een foto van een mooi gerestaureerde Meazzi Factotum Special, onder “” Meazzi Echomatic en Factotum All Transistor bandecho’s License SEP (Società Elettronica Palomba)” foto’s van de Meazzi Golden Sound PA Solid State Mixer met ingebouwde tape echo en onder “Meazzi Overigen” foto’s van de Meazzi emThree Minimax Mixer, Computer Echo en Power in rack, uitvoering green, fabrikaat Calderoni 1970.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Oost Europees” onder het kopje “Tesla  (made in Czech Republic)”. Het betreft foto’s van de transistor echo’s Tesla Echolana 1-AZK895-R02 ca. 1965,  Tesla Echolana 2-AZK895-AR02 ca. 1967 en Tesla StudioEcho AOS-191 uit ca. 1980. 
Week 23 – juni 2023:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Binson Foto’s (Italy)” onder het kopje “
Binson Ec(h)orec 2 Schijfecho’s 6 knops (Large Frame Model)”. Dit betreft foto’s van een brandschoon circuit Binson Echorec 2 T5E 6 knops Black Plexi front 1960 en een foto van verduurde bedrading, typische Binson kwaal bouwjaren rond 1965 en 1971. Onder het kopje “Binson Parts” is een foto van de Binson slijpmachine voor Idler wheels bijgeplaatst.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sublabels” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Overige labels alfabetisch“. Het betreft een Royal ES semi acoustische gitaar op Princess basis, met 2 Magnitone pickups en TK3 tremolo.
Week 22 – juni 2023:
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Egmond electric gitaren” onder het kopje “Gitaren met naam van Amerikaanse streken als Colorado, Florida, Kansas, Kentucky, Miami, Nevada”. Het betreft de semi acoustische Kansas 1EBS1 Bass met 1 Powertone of P7 pickup.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Roland Foto’s (Japan)” onder het kopje “Ace Tone” foto’s bijgeplaatst van de Ace Tone EH-100 Analog BBD delay met 15 MN3001 chips, gebouwd in samenwerking met Hammond.
Week 21 – mei 2023:
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Egmond (semi) acoustiche gitaren” onder het kopje “Gitaren met verwijzing naar beroep of functie als Princess, Empress, President”. Het betreft de Princess afgeleide Egmond 7 Sunburst de luxe, uit Sorkin USA catalogus 1969.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Australie en USA”, onder het kopje “Tel-Ray, Morley en andere ADINEKO Oil Can echo’s”. Het betreft de Morley Stereo-Monaural Echo Volumepedaal EVO-1, met Adineko Oil Can techniek van zusterbedrijf Tel-Ray en de Gibson Reverb-Echo met Adineko Oil Can sytem.

Week 20 – mei 2023:
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn op de pagina “Echo’s West Europees”, onder het kopje “Italie” / Semprini  foto’s bijgeplaatst van de 5 kanaals Stereofon tube Echo Mixer 707-6S en het solid state model ETR 602-x black version.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sub labels” onder het kopje “Lion” foto’s bijgeplaatst van de Lion Bass Simple Version met 2 Luxtone pickups in Redburst uitvoering. Deze bas is afgeleid van de bekende luxueuze Lion 104-(viool) Bass.
Week 19 – mei 2023:
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees”. Onder het kopje “Zwitserland” zijn uitgebreide foto’s bijgeplaatst van de Swiss buizenecho Model 462 uit 1962. Dit toestel heeft net als de types 460 en 463, een cartridge tapeloop en een koppenplaat met opname- en wiskop plus 4 weergavekoppen, maar heeft compacter en eenvoudiger inputmogelijkheden.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Klemt-Echolette Foto’s (Germ)” onder het kopje “Klemt-Echolette Echo’s”. Het betreft een Klemt-Echolette NG51 in blackface versie. Onder het kopje “Klemt-Echolette Echo’s” foto’s van de Echolette Solid State Panorama Mixer en de Echolette solid state equaliser.
Week 18 – mei 2023:– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees”. Onder het kopje “Zwitserland” zijn uitgebreide foto’s bijgeplaatst van de Swiss buizenecho’s Model 966 de luxe PA met 50 watt EL503 eindtrap en 15 knops mixer uit 1966, een toestel dat competitief was met de Meazzi factotums. De echo heeft een conventionele tapeloop met 3 opname- en 2 weergavekoppen (waarvan 1 verstelbaar) plus een wiskop, allen van Bogen. In totaal zijn er 11 buizen in het toestel aanwezig waaronder een EM84 magic eye. Daarnaast nog aanvullende foto’s van de 4 kanaals Swissecho mixer.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” is een nieuwe galerij toegevoegd op de pagina “Vox JMI Foto’s Electronic Parts (England)” onder het kopje “Transformatoren in tijdvak 1958-1964″. Het betreft de Radio Spares choke voor de Vox AC 30 1960-1961 met Black panel.
Week 17 – april 2023:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina ” Vox JMI Foto’s Hybride en Solid-State (England)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox Solid State Bass versterkers”. Het betreft de Vox Dynamic Bass Amp top uit 1967. Op de pagina “Vox en Jennings buizen echo’s (England)” onder het kopje “Vox buizen  tape echo’s  1963-1968 UK” enkele foto’s bijgeplaatst van de Short Tom, Long Tom en Standaard SV echo’s.– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees” onder het kopje “Scandinavie” / Overig Scandinavie. Het betreft foto’s van de Zweedse Hagström solid state Stereo-Echo, met remote control, de JMX Analog PA&Vocal echo MX-70 met MN3005 chip en de JMX band Echo Machine ET-520.
Week 16 – april 2023:
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees” onder het kopje “Scandinavie” / Overig Scandinavie. Het betreft foto’s van de gemoderniseerde heruitgave van de analoge Binson Echorec  schijfecho door het Deense T-Rex  op de Namm beurs 2023.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Aziatisch” onder het kopje “Pearl en Vorg”.  Het betreft de identhieke Pearl en Vorg  Echo Orbit-1 Model EO-301 en de Pearl Orbit Model EO-302.

Week 15 – april 2023:
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees”. Onder het kopje “Zwitserland” zijn uitgebreide foto’s bijgeplaatst van de Swiss buizenecho’s Model 863 de luxe PA met 2 x 18 watt EL84 stereo eindtrap en 15 knops mixer uit 1963, een toestel dat competitief was met de Meazzi factotums. De echo heeft een cartridge tapeloop met opnamekop, 6 evenwijdig geplaatste weergavekoppen van Woelke en een Bogen L 112 ronde wiskop/bandgeleider. In totaal zijn er 14 buizen in het toestel aanwezig.  In de UK stond dit toestel als no. 7640 in de Selmer catalogus.  Binnenkort volgen nog foto’s van de de luxe PA 966 modellen met 50 watt eindtrap en mixer.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Egmond electric gitaren” onder het kopje “Gitaren met naam van Amerikaanse streken als Colorado, Florida, Kansas, Kentucky, Miami, Nevada”. Het betreft de semi acoustische Colorado 2ES1 gitaar met halspen, TK2 tremolo en 2 P7 pickups met instelbare polen. In top conditie gebracht door Hans Pijnenburg, voormalig all-round medewerker bij Egmond Best en eindcontroleur in Boxtel.

Week 14 – april 2023:

– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees” onder het kopje “Scandinavie” / Per-Olof Alm.Per-Olof Alm heeft grote bekendheid als drummer van de legendarische Zweedse formatie “1961”. Daarnaast is Per-Olof een fenomeen als reparateur, ontwerper en bouwer van vintage appraten en in het bijzonder van echo’s. Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Dynacord Overigen
“. Het betreft de Dynacord Dynalux lichtbesturing.

Week 13 – maart 2023:
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sublabels” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Caledonie, Miller en Wilson”. Het betreft de Miller semi acoustiche Jazz Archtop guitar ES 60/8 K CA met massief naturel bovenblad, catseye klankgaten, pickup en toonregeling uit 1955 in een mint uitvoering.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees”. Onder het kopje “Zwitserland” zijn uitgebreide foto’s bijgeplaatst van de Swiss buizenecho’s Model 460, 463 en 566 uit de jaren 1960 t/m 1966. Binnenkort volgen nog foto’s van de de luxe PA  863 en 966 modellen met eindtrap en mixer. 
Week 12 – maart 2023:
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees” onder het kopje “Duitsland” / Rimechon. Het betreft foto’s van de  Rimechon 1000 tape delay 7 knops 1966, gebouwd met een zelfbouwset van Radio Industrie GmbH München (RIM). Met grote dank aan: https://bandecho.de/. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Overige gitaar modellen na 1967″. Het betreft een semi acoustiche 12 snarige Meazzi gitaar.
Week 11 – maart 2023:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Fender Foto’s Gitaren (USA) ” onder het kopje “Fendermodellen door The Shadows gekozen”. Het betreft de Sunburst Fender Precision Bass van Brian Locking (verkocht op 9 dec 2021 voor BP 13.272) en de Fender Baritone Bas VI als gebruikt door Jet Harris voor zijn hits als Besame Mucho  in de diverse 1961, 1962 en 1963 uitvoeringen.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Aziatisch” onder het kopje “Korg”. Het betreft de
Korg SDD-3000 Digital Delay, Echo, Chorus, Flanger, Doubling uit 1983.

Week 10 – maart 2023:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Dynacord gitaren”. Het betreft de Dynacord DC-3V Hollowbody Semi Acoustic gitaar Sunburst, fabrikaat Welson.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees”. Het betreft onder het kopje “Overig Engeland (vrijwel alfabetisch)” de ML-1 experimentele buizen tape echo (prototype gemaakt door echo legende Mike Leggen) onder het kopje “
Arbiter” de Soundimension schijfecho ca.1966.
Week 9 – maart 2023:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Klemt-Echolette Foto’s (Germ)” onder het kopje “Klemt-Echolette Echo’s“. Het betreft een uitgebreide fotoreportage van de vroege Klemt Echolette NG-4 uit 1959. Met grote dank aan: https://bandecho.de/. 
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustiche gitaren”  foto’s toegevoegd onder het kopje “Gitaren met verwijzing naar beroep of functie als Princess, Empress, President”. Het betreft de Princess bas 2EBM1 Sunburst, 2 Powertone pickups 1963.
Week 8 – februari 2023:
Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Buizen bandecho’s”. Het betreft een uitgebreide fotoreportage van de Dynacord Echocord Super 1960, slechts 300 van gemaakt bij Klempt, al ver voor de fusie met Dynacord in 1969. Deze echo is technisch volkomen gelijk aan de Gouden Klempt Echolette NG51-S.  Met grote dank aan: https://bandecho.de/.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Hollywood professionele serie (1963-1969) / Hollywood Hollow Body gitaren”  Het betreft de Hollywood semi acoustische jazz gitaar Model Franco Cerri ca. 1965 met certificaat en handtekening van Franco Cerri.
Week 7 – februari 2023:
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustic gitaren” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Gitaren met Western benaming  als Bonanza, Texas Ranger, Western, Jumbo en Double Six”. Het betreft de acoustische Texas Ranger 1 Natural top, acoustisch met halspen uit ca. 1968.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Klemt-Echolette Foto’s (Germ)” onder het kopje “Klemt-Echolette echo toestellen”. Het betreft de Echolette SE251 Solid State tape echo met IC techniek, met 1 opname-, 2 weergave- en 1 wiskop. Onder het kopje “ Klemt-Echolette historie” zijn enkele nostalgische foto’s geplaatst die een inkijkje geven in de Echolette organisatie in de zestiger jaren.
Week 6 – februari 2023:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Vox na Jennings Foto’s (England)” onder het kopje “Vox Rose Morris (1979-1992)”. Het betreft de Vox AC50 top op cabinet uit de Rose Morris era, geproduceerd bij Dallas Music Industries in Shoeburyness (Essex) tot 1984.– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees” onder het kopje “Duitsland/Overig Duitsland“. Het betreft de ELV Echo 1000 Professionele Analog Tape Echo Simulatie uit ca. 1980.
Week 5 – januari
2023:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Buizen bandecho’s”. Het betreft de Dynacord Echocord Super 1960, slechts 300 van gemaakt bij Klempt voor de fusie met Dynacord in 1969. Deze echo is technisch volkomen gelijk aan de Gouden Klempt Echolette NG51-S.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Australie en USA”, onder het kopje “Ecco-Fonic”. Het betreft foto’s van de Ecco-Fonic echo Model Sing a Long no. 920 met versterker 1953-54, gemaakt om met radio of platen mee te spelen en zingen.
Week 4 – januari 2023:
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Aziatisch” onder het kopje “Mirano”. Het betreft de Hawk echo units HR3, HR15, HR20, HR45 en HR 202.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” is de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “
Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd / Fabrikaat Welson en Crucianelli (Castelfidardo 1963-1966). Het betreft de Vox V213 Lynx 2 pickups Sunburst 1964-1965 made by Crucianelli Italy.
Week 3 – januari 2023:
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Oost Europees” onder het kopje “Overige Oost Europese Echo’s”. Het betreft de Planet tape echo uit DDR 1986 met 4 inputs zonder toonregeling, een eenmalig boetiek product gemaakt onder de vleugels van de VEB Klingenthaler Harmonica Werke.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Klemt-Echolette Foto’s (Germ)” onder het kopje “Klemt-Echolette echo toestellen”. Het betreft de vroege Echolette NG 41 uit ca. 1958-1959, was maar een kleine serie van ca. 100 stuks, heeft
2 opname en 2 weergavekoppen en een single schakelaar op het front.
Week 2 – januari 2023:
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Aziatisch” onder het kopje “Elk, Maxon en Ibanez “. Het betreft de Ibanez AD-202 multi mode analog delay Space echo ca. 1982, made by Maxon, met BBD techniek.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Vox na Jennings Foto’s (England)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox CBS-Arbiter (1973-1978)”. Het betreft de Dallas uitvoering van de Vox AC50 VSL model 1975-1978 met zowel speakerbox B212 met 2x 12 inch speakers in chroom swivelstands als de Foundation box FB 118 met 18 inch speaker, allemaal met jack outputs.
Week 1 – januari 2023:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Vox na Jennings Foto’s (England)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox Birch-Stolec / Schroder Bank (1970-1972)”. Het betreft de Vox AC50 versterker top uit de VSEL era 1970-1972, herkenbaar aan het USA Vox logo.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Framez en Meazzi classics en andere acoustics uit Sicilie en Lombardije (1954-1964)”. Het betreft de acoustiche Framez gitaren model
Siviglia en model Astro  jazz gitaar met cut away.

2022

Week 52 – december 2022:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Vox na Jennings Foto’s (England)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox Birch-Stolec / Schroder Bank (1970-1972)”. Het betreft het Vox Continental 71 transistor Organ VSL 1971, made by EME Italy.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” is een nieuwe galerij  bijgeplaatst op de pagina “Vox en Jennings buizen echo’s (England)” onder het kopje “
Klonen Framez / Meazzi / voxECHO Echomatic Wheel Echo’s”. Het betreft de samengevoegde creaties van gepassioneerde bouwers uit heel Europa die hun interpretatie of variant hebben gemaakt op de drum (schijf) toestellen waarmee  de bekende early hits van The Shadows zijn gemaakt. Een mooi besluit van 2022.
Week 51 – december 2022:
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Aziatisch”. Onder het kopje “Guyatone incl. Rexer” zijn foto’s bijgeplaatst van de Guyatone bandecho modellen EM-77 en EM-78 en de analoge toestellen AE.5 en AE.7.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sublabels” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Caledonie, Miller en Wilson”. Het betreft de
Miller acoustiche Jazz Archtop guitar JG 60/8 CA Redburst 1955.
Week 50 – december 2022:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Binson Foto’s (Italy)” onder het kopje “Binson Baby Schijfecho (Small Frame Model)“. Het betreft het Binson Echorec Baby model zoals gebruikt door Syd Barrett (Pink Floyd), dit model heeft een zilver front met transparante knoppen.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sub labels” onder het kopje “Lion” foto’s bijgeplaatst van de Lion 104-3 basgitaar met 3  pickups en de Lion Teardrop 105-3 gitaar met 3 elementen en TK2 tremolo.
Week 49 – december 2022:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Roland Foto’s (Japan)” onder het kopje “Roland Space Echo RE-100, RE-200, RE-101, RE-201, RE-150 (transistor) bandecho’s” foto’s bijgeplaatst van diverse interne onderdelen en accessoires voor deze serie space echo’s.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond electric gitaren” onder het kopje “Gitaren met namen van weersinvloeden als Blizzard, Flash, Tempest, Thunder, Tornado, Typhoon” foto’s bijgeplaatst van de Tempest basgitaar  2EBL3 uit 1965 met 2 pickups model P7 en verder afgemonteerd met de hoogste kwaliteit onderdelen.
Week 48 – november 2022:
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn op de pagina “Echo’s Australie en USA” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Australische echo’s”.  Het betreft de Moody Echomaster Model 101 echo uit ca. 1965 made by R. Moody & Co, in Sydney Australia. Deze echo’s vertonen gelijkenis met de Watkins Copicat en Selmer Truvoice echo’s, maar hebben hun eigen techniek.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sublabels” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Caledonie, Miller en Wilson”. Het betreft de acoustische Wilson Jazz gitaar type JG 57-1 met typische druppelvorm bij de F gaten, grote body 47 x 54 cm in Sunburst uitvoering.
Week 47 – november 2022:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Binson Foto’s (Italy)” onder het kopje “Binson Ec(h)orec 2 Schijfecho’s 6 knops (Large Frame Model)”. Het betreft de Binson Echorec T5E Gold Plexi 1957 6 knops met Franse display. Dit is het 1e model na de Ecorec 1955 met een “h” ertussen, maar met nog geen 2 achter de naam. Tevens zijn onder het kopje Binson Parts” enkele foto’s toegevoegd.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sub labels” onder het kopje “Lion” foto’s bijgeplaatst van de Lion hollow body Teardrop met cat.no 105-3 in  Redburst met 3 Powertone pickups, TK2 tremolo en Dolfijnvormig klankgat. Deze zeldzame Vox kopie werd niet genoemd of afgebeeld in de Lion folder, wel als 2 pickup model met cat.no 105-2.
Week 46 – november 2022:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Meazzi  Foto’s (Italy)”onder het kopje “Framez en Meazzi buizenversterkers”. Het betreft de Meazzi Ultrasonic PA588 1960-1963  12 watt versterkers met Single of Twin alnico Philips speakers. Deze versterkers zijn volkomen vergelijkwaardig aan de Vox AC15.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Aziatisch”. Onder het kopje “Echo’s Azie overig / Overige alfabetisch” zijn foto’s bijgeplaatst van de Aria analoge delay AD-05, de Aria digitale delay toestellen DEX-100, -500 en -1000 en de professionele Denon DIC EM-2000 bandecho met een 1/2 inch gelagerde tapeloop van 130 cm. 
Week 45 – november 2022:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Meazzi  Foto’s (Italy)”onder het kopje “Meazzi Historie”. Het betreft een horlogefolder van de Fratelli Meazzi uit 1957, waaruit blijkt dat zij hun activiteiten met horloges zijn begonnen. Later uitgegroeid tot de grote speler op het gebied van muziekinstrumenten. Onder het kopje “Meazzi Echomatic en Factotum buizen bandecho’s License SEP (Società Elettronica Palomba)” zijn foto’s bijgeplaatst van een Meazzi Factotum Special buizen, die is gemodificeerd en ingekort naar een stand alone echo, het versterkerdeel is dus verwijderd.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustiche gitaren” onder het kopje “Overige Jazz modellen als Lucky 7, JG serie, ES 57” foto’s bijgeplaatst van de acoustische JG101-6 gitaar uit 1955 met duim omhoog slagplaat.
Week 44 – november 2022:
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Aziatisch”onder het kopje “Echo’s Azie overig / Eli”. Het betreft de Eli analoge echo’s SL-3030, SL-3535, SL-4040 en SL-4545, de New Space Echo SL-5050, de CR-8030 Vintage Analog Drum Machine en de Renkforce HVN-5060 als label voor de Oost Duitse markt.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder de kopjes “Buizen bandecho’s” en “Transistor bandecho’s”. Het betreft de hoogwaardige tapeloops in originele verpakking van het fabrikaat Agfa.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Klemt-Echolette Foto’s (Germ)” onder het kopje “Klemt-Echolette echo toestellen”. Het betreft de tapeloops in originele verpakking van het duurdere fabrikaat Agfa en het goedkopere Basf.
Week 43 – oktober 2022:
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn op de pagina “Echo’s Oost Europees” onder het kopje “Russische Echo’s/Buizen en transistor bandecho’s” foto’s bijgeplaatst van kloonproducten met Dynacord en Roland label maar gebouwd met Russische onderdelen.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees”. Onder het kopje “Engeland overig / Selmer” zijn foto’s bijgeplaatst van de buizen bandecho’s Selmer Truvoice 200 en het topmodel Selmer Truvoice 400 uit 1960, zoals o.a. gebruikt door Bert Weedon, waarvan er maar 50 stuks zijn gemaakt.
Week 42 – oktober 2022:
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Aziatisch”onder het kopje “Echo’s Azie overig / Yamaha”. Het betreft de bandloze analoge effectprocessoren E1005. E1010, REV100 en de digitale versies SPX500 en SPX2000.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Australie en USA”, onder het kopje “Overige Amerikaanse echo’s / Overig  alfabetisch. Het betreft de
Echo-Nugget BBD Echo van Crucial Audio, de Schober Reverbatape Unit RV-3 Analoge Tape Echo Delay Effects Unit voor inbouw in orgel uit 1966, de Marlboro QSB-II Quadra-Sound Blender en de identhieke Montgomery Ward Airline Quadra Sound Blender, de UNIVOX EM-350 Stage-Echo en…..   de Krebs Tape Echo tube Amp 15 watt met vibrato, gebouwd door voormalig Ampex engineer Leo Kreps in North Hollywood California ca. early sixties. Een monster met 17 buizen, 19 knoppen en een ingebouwde band echo met 6 koppen.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustiche gitaren” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Overige klassieke en andere semi acoustische modellen”. Het betreft een vooroorlogs klassiek Egmond Parlor instrument.
Week 41 – oktober 2022:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Meazzi  Foto’s (Italy)” onder het kopje “Meazzi / Framez Echomatic buizen Wheel echo’s”. Het betreft kleurenfoto’s van Cliff Richard & The Shadows tijdens een Live concert in Kopenhagen in oktober 161, met 2 voxECHO drumecho’s op de stoel.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees”. Onder het kopje “Zwitserland” zijn foto’s bijgeplaatst van de Swiss buizenecho 566 Blackface uit begin zestiger jaren met 1 wiskop, 2 weergave koppen waarvan 1 verschuifbaar en 3 opnamekoppen.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Aziatisch”onder het kopje “Echo’s Azie overig / Overige alfabetisch”. Het betreft de
Biamp SE-4200 Audio  Analog Echo Reverb, de Denon DIC EM-1000 met 4 instelbare weergavekoppen en 1/2 inch tapeloop met speedcontrol, de Echolix EM cartridge echo en de Kastam EchoChamber SS-101.
Week 40 – oktober 2022:
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Aziatisch” onder het kopje “Elk, Maxon en Ibanez “. Het betreft de Ibanez AD-220 en AD-230 Analog Delays en Multi Flangers made by Maxon 1977-1979, met BBD MN3004 chip.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees” onder het kopje “Duitsland/EMT”. Het betreft de EMT 140 TS Plate Reverberation Unit stereo Transistor uit 1970 en de bijbehorende EMT V 162TS Solid State Amplifier.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Roland Foto’s (Japan)” onder het kopje “Roland Space Echo RE-100, RE-200, RE-101, RE-201, RE-150 (transistor) bandecho’s
” foto’s bijgeplaatst van de Roland Space echo RE-200.
Week 39 – september 2022:
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees” onder het kopje “Duitsland/EMT”. Het betreft de
kleinere en lichtere EMT 240 Goldfolien Reverb 1971 met “het gouden geluid” uit 1971.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn op de pagina “Echo’s Oost Europees” onder het kopje “Russische Echo’s/Buizen en transistor bandecho’s” foto’s bijgeplaatst van de Репортер 3 (М-75) buizenecho uit 1960, een kleine bandecho in sigarenkistje formaat met 3 weergavekoppen, ook een versie als (zak)bandrecorder gemaakt.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Egmond electric gitaren” onder het kopje “Gitaren met naam van Amerikaanse streken als Colorado, Florida, Kansas, Kentucky, Miami, Nevada”. Het betreft de Kentucky 2ES2V Sunburst uit 1968 met halspen, TK2 tremolo en 2 Powertone pickups met instelbare polen. Een een vrij zeldzame kwaliteitsgitaar in top conditie gebracht door Hans Pijnenburg, voormalig all-round medewerker bij Egmond Best en eindcontroleur in Boxtel.
Week 38 – september 2022:
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees” onder het kopje “Duitsland/EMT”. Het betreft de EMT 245 Digital Reverberator 1981, de EMT 246 Digital Reverberator 1986 en de EMT 246 S Digital Reverberator 1986.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Aziatisch” onder het kopje “Evans, Ryan en Multivox”.  Het betreft de Japanse Evans BBD MN3005 chip 1980 echo’s Echopet EP-50, Echopet EP-250, Vox EV-101 en de EM-60 Echo Mixing Amplifier tape echo delay.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Klemt-Echolette Foto’s (Germ)” onder het kopje “Klemt-Echolette echo toestellen”. Het betreft de Klemt E 100 70 jaren PA met Echo Intensity, Mix, Repeat en geintegreerde versterker EL34 100 watt muziek.
Week 37 – september 2022:
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees” onder het kopje “Duitsland/EMT”. Het betreft de EMT 251 Electronic Reverberator Unit 1980, de 16 bits opvolger van de EMT 250 en de EMT 252 Digital Reverbator met EMT 252 S afstandbediening. Er zullen nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees”. Onder het kopje “Italie / Overig Italie” zijn foto’s bijgeplaatst van de in Milaan gebouwde vintage
Simpson Hi Fi Echo Sound buizen versterker 30w met ingebouwde tape echo en de Simpson Kary R 100 cartridge tape echo met 5 kanaals solid state mixer.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Klemt-Echolette Foto’s (Germ)” onder het kopje “
Klemt-Echolette versterkers en luidsprekerkasten”. Het betreft de Echolette Showstar Gitaartop S40 uit 1964, 32 watt met als buizen 3xECC808 in preamp en 2xEL34 in eindtrap.
Week 36 – september 2022:
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees” onder het kopje “Duitsland/EMT”. Het betreft de EMT 140 ST Plate Reverberation Unit stereo buizen uit ca. 1961 en de robuuste professionele studio en radio platenspelers EMT 927a, 928, 930, 938, 940, 948 en 950.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn diverse foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Aziatisch”onder het kopje “Teisco”. Het betreft de Echopet, de SR-450E Analog BBD echo met chorus en MN3005 chipset en de SR-900 Analog BBD Echo met Spring Reverb en 3 band EQ uit 1980.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” zijn onder het kopje “Fabrikaat Welson en Crucianelli (Castelfidardo 1963-1966)” foto’s bijgeplaatst van de V213 Lynx 2 pickups Sunburst 1964-1965 made by Crucianelli Italy. Onder het kopje “Vox gitaren met alleen een naam” is een foto bijgeplaatst van de b
ijzondere Vox Vootar one-of guitar met 4 pickups, 4 gitaarsnaren en 4 bassnaren. Gebruikt door Klaus Voormann van o.a. de Manfred Mann band.

Week 35 – september 2022:
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees” onder het kopje “Duitsland/EMT”. Het betreft de EMT 250 Electronic Reverberator Unit, EMT 444 vroeg digitale Electronic Time Delay Unit, EMT 445 Digital Audio Delay Unit en het EMT 970ST Sound Retardation System. Er zullen nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sublabels” foto’s van acoustiche gitaren bijgeplaatst. Het betreft onder het kopje “Goldene Harfe” witte en Redburst jazz gitaren en onder het kopje “Overige labels alfabetisch” een Tonemaster spaans “Toledo” model.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees” onder het kopje “Frankrijk en Spanje”. Het betreft foto’s van de door het Franse fenomeen Gérard Poncet ontwikkelde analoge Freevox magnetic schijfecho (1960-1970) met 7 weergavekoppen, alsmede de Halo Sound (licence Photovox Italy) versie daarvan. 

Week 34 – augustus 2022:
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees” onder het kopje “Duitsland” is een nieuw item opgestart: EMT (Elektromesstechnik). EMT is sinds 1938 een fabrikant van draaitafels en allerhande professionele audioapparatuur voor gerenomeerde Radio-, TV- en platenstudio’s onder de hoogste kwaliteitsnormen (Die Deutsche Perfektion). De Abbey Road studio’s in London gebruikten hun ETM 140 mono buizen galmplaten uit 1957 voor de opnamen van Cliff Richard & The Shadows, The Beattles en tal van andere artiesten. Er zullen nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn op de pagina “Echo’s Oost Europees” onder het kopje “Russische Echo’s/Buizen en transistor bandecho’s” foto’s bijgeplaatst van de MEZ-45 (МЭЗ 45) buizen bandecho – poweramp uit 1963 met ambiofonisch (pseudo surround) effect, fabrikant Moscow Experimental Factory. Deze tank met 60 kg aan technische modules heeft o.m. een bandloop met kogellagers en 10 magnetische koppen waarop  9  permalloy transformator buizen voorversterkers zijn aangesloten.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees” onder het kopje “Engeland Overig”. Het betreft de in Engeland geproduceerde Carlsbro analoge delay’s AD1 en Profex ADR 1 met spring reverb uit ca. 1980. 
Week 33 – augustus
2022: 
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees” onder het kopje “Duitsland” / Schaller. Het betreft foto’s van de  Schaller Echo Sound Studio transistor schijfecho uit 1967-1974, de Echosound buizen schijfecho, de schijfecho module zonder voeding uit de KV40 gitaarversterker en de KV100 4 kanaals 80 watt transistor versterker met ingebouwde schijfecho module.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Roland Foto’s (Japan)” onder het kopje “Roland bandloze analoge en digitale echo’s” foto’s bijgeplaatst van de Roland RDE-1800 Digital Space Echo met Spring Reverb 1985, de Roland SDE-330 Dimensional Space Delay 1993, de Roland SRV-330 Dimensional Space Reverb 1993 en de Roland VX-66 Vocal Amplifier analog BBD delay Effect Unit.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Aziatisch” onder het kopje “Evans, Ryan en Multivox”.  Het betreft de Japanse Evans toestellen Nova 300-K 8 track en Nova-400 tape echo.
Week 32 – augustus 2022: 
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees” onder het kopje “Italie”. Het betreft de Lem Baby PS 8 kanaals stereo echo met ingebouwde tape echo, de FBT onder  Duits label uitgebrachte Blackfield 900 E en een aantal historische Farfisa foto’s.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Oost Europees”. Onder het kopje “Poolse Echo’s” betreft het een merkloze slider tape echo met 1 verplaatsbare kop vol met Poolse onderdelen. O
nder het kopje “Overige Oost Europese Echo’s” zijn foto’s toegevoegd van de Elfa R-01 reel tot reel echo, een van de weinige in Litouwen geproduceerde echo’s.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Aziatisch”onder het kopje “Echo’s Azie overig / Overige alfabetisch”. Het betreft de
Flexion bandecho, JEKI Cosmic AE-7000, Hi-Max Echo Chamber Tape Echo 8-track, Soundproducer CS-50 1970, Soundproducer CS-100 ADR Chorus Echo Ensemble 1970 en de Zzecho (Swiss Echo clone) buizen bandecho, handbuilt in Signapore 2011.
Week 31 – augustus 2022: 
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees” onder het kopje “Duitsland” / Overige echo’s. Het betreft foto’s van de Echo-Hall Mixer 5/2-80 uit ca. 1977 met Duits, Pools en Russische solid state techniek, het Hughes & Kettner Replex Tube Tape Echo Guitar Effect Pedal en de Rimechon 1000 tape delay 7 knops 1966, zelfbouwset van Radio Industrie GmbH München (RIM). Onder het kopje “Engeland overig (excl. Vox en Watkins/W.E.M.) / Overig Engeland (vrijwel alfabetisch)” zijn foto’s geplaatst van de Everecho tapeecho’s type 1, 2 en 3 gebouwd door Eddie V Risbridger.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sublabels” foto’s van acoustiche gitaren bijgeplaatst onder het kopje “Caledonie, Miller en Wilson”. Het betreft de Wilson ES57-1 CA met toegevoegd Royal Foreign P1 pickup met 1 regelaar uit 1955-1961. Deze gitaar is museumstaat gebracht door voormalig Egmond kwaliteitscontroleur Hans Pijnenburg.
Week 30 – juli 2022: 
– Deze week bereiken wij de nieuwe mijlpaal van 20.000 foto’s op deze site.
Voor deze gelegenheid plaatsen wij de eerste proefopnamen met de gerestaureerde (Framez) voxECHO Echomatic 2 uit ca. 1960, de 3e drum (schijf) echo van The Shadows en de favoriete drumecho van Hank Marvin. 
Deze door Piet van Dort gerestaureerde echo is voor zover wij weten wereldwijd het enige nog werkende exemplaar, een heel bijzondere echo dus.
Ga voor info, foto’s en geluidsfragmenten van deze echo naar: https://www.cliff-shadowsmeeting.eu/vox-en-jennings-buizen-echos-1958-1968/
– De Agenda is weer bijgewerkt en bevat thans bijna 60 evenementen.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond electric gitaren” onder het kopje “Gitaren met namen van weersinvloeden als Blizzard, Flash, Tempest, Thunder, Tornado, Typhoon” gedetailleerde foto’s bijgeplaatst van de Blizzard actieve solid Les Paul gitaar 1970.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Oost Europees” onder het kopje “Overige Oost Europese Echo’s”, dit betreft de Neptun Echo E 02 (Yugoslavia). Onder het kopje “Tesla” zijn hier foto’s toegevoegd van de Tjechische Tesla Studioecho AOS-191 solid state uit ca. 1980.
Week 29 – juli 2022: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Binson Foto’s (Italy)” onder het kopje “Binson Parts”. Het betreft een serie knoppen voor Binson echo’s van Echorecs, Baby, EC serie, grijze PE serie tot rode A serie.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren die zowel in Engeland als Italie zijn geproduceerd”, dit betreft de Vox Victor Sunburst 1964 handmade by Vic da Costa met 2 pickups en HB Marvin Signature tremolo. Onder het kopje “Britse Vox gitaren met zowel een naam als een door Vox Thomas USA toegekend V nummer” zijn foto’s bijgeplaatst van de V251 Vox Guitar Organ 1967 Black.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sub labels” foto’s alfabetisch bijgeplaatst onder het kopje “Overigen”. Het betreft de Tonemaster archtop jazz gitaar acoustich met cutaway (als Kansas en blauwe kleur als Manhattan). Voor zover bekend is dit de enige andere Egmond productie in de blauwe Manhattan kleur.
Week 28 – juli 2022:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Klemt-Echolette Foto’s (Germ)” onder het kopje “Klemt-Echolette Echo’s“. Het betreft de vroege NG41 waarvan slechts 100 stuks geproduceerd, de EM 71 echo versterker, de SE 300 8 kanaals solid state echo mixer, de AD 380 BBD echo uit 1979 (made in Japan) en de demontagefoto’s  van magnetische Echolette koppen, fabrikaat Woelke.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Jennings na Vox Foto’s (England)” onder het kopje “Jennings J.E.D. – J.E.I. versterkers” foto’s bijgeplaatst van de Jennings J40 Solid State versterker uit 1971, door Hank Marvin gebruikt in combinatie met een Jennings Gyrotone RT10.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Egmond (semi) acoustiche gitaren”. Het betreft de Spaanse Granada Concertgitaar L2, de Empress en de Princess no 5. 
Week 27 – juli 2022:
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees” onder het kopje “Italie”. Het betreft de Davoli tapeecho K3 (qua behuizing gelijkend op de Davoli 2K schijfecho) en de Pluroctav echo K5 1960-1970, een bijzonder toestel met echo octaver met 2 aparte lage octaven en één hoge octaaf, distortion en speciaal pedaalbord met lichtregelaars. Tevens zijn foto’s bijgeplaatst van de FBT echo’s Personal Complex Model 800 en EEX-200.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Vox en Jennings buizen echo’s (England)” onder het kopje “Vox buizen  tape echo’s  1963-1968 UK”. Het betreft de VOX Long Tom MKII-CO4 van ca. 1968 uit het VSL-tijdvak. Deze echo heeft metalen Marriott DR koppen en een ECC83 oscilatiebuis.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond electric gitaren” onder het kopje “Hollow body gitaren als Club, Electra, Vinyl serie” is een uitgebreide serie foto’s geplaatst van de Egmond Electra gitaren en basgitaren van de 2e en 3e generatie met 2 of 3 pickups, in zowel semi hollow triplex en massief multiplex uitvoering. 
Week 26 – juni 2022:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Vox JMI Foto’s Overigen (England)” onder het kopje “Vox Orgels 1962-1968” foto’s bijgeplaatst van de manuals van de orgels Continental MK1, Continental V301 Vox JMI/Vox Thomas, Super Continental II V303 en Jaguar V304. Op de pagina “Vox na Jennings Foto’s (England)” zijn foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox Birch-Stolec/Schroder bank 1970-1972”. Dit betreft het Continental 71 orgel uit 1971, voor Vox VSL Ltd gemaakt bij EME in Italie.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn op de pagina “Echo’s West Europees” onder het kopje “Engeland overig” foto’s bijgeplaatst van de Grampian Reverberation Unit type 636 (als gebruikt door Pete Townshend The Who) en van de Hiwatt CTE2000C analog Custom Tape Echo (made by Fernandes-Kastam) die gelijkenis vertoond met de Vocu VTE-2000.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sublabels” foto’s bijgeplaatst onder de kopjes “Combo” (acoustiche jazz gitaar), “Rosetti” (Bass 9 Red) 
en “Goldene Harfe” (Hoogwaardige hoogglans finish acoustische jazz guitar in Tobacco Sunburst en Rio gipsygitaar met ovaal klankgat).
Week 25 – juni 2022:
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn diverse foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Aziatisch”onder het kopje “Echo’s Azie overig / Overige alfabetisch”. Het betreft de KK-Rex BBD-202, Pearl Echo Orbit EO-203, Rolling Audio Rec-5, Vesta Fire Dig-411 en Dig-411B, Vesta Kozo Dig-411 en Vestax Dig-412B.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Vox JMI Foto’s Hybride en Solid-State (England)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “
Vox Solid State Bass versterkers”, het betreft de (Jet Harris) solid state T60 basversterker MKIIa Red Panel 1963 en de T60 MKIIIa Grey panel 1964.
Op dezelfde pagina onder het kopje “Vox Solid State Combo’s en Piggy-backs” is een reportage met zeer zeldzame foto’s geplaatst van de futuristische Vox gitaarversterker Transonic TS-30 Space Aged Amp Solid State 1963-1964, in 2 versies. Deze versterker werd bedacht en kort gebruikt voor The Spotnicks Space rock act en was afgeleid van de T60 en Light Weight LW30 versterkers. Het was een sensatie op het podium maar bleek storingsgevoelig en werd nooit een succes, de versterker kwam feitelijk nooit uit de prototypefase.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond electric gitaren” onder het kopje “Gitaren met namen van weersinvloeden als Blizzard, Flash, Tempest, Thunder, Tornado, Typhoonfoto’s bijgeplaatst van de Tempest gitaren 2 EL3 en T3 3 EL3 gemonteerd met de hoogste kwaliteit onderdelen.
Week 24 – juni 2022:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op meerdere posities foto’s bijgeplaatst op de pagina “Binson Foto’s (Italy)”. Onder het kopje “Binson Overigen” zijn foto’s bijgeplaatst van het zeldzame Binsonett Organ met 2 manuals, 61 toetsen, 5 octaven en een ingebouwde Binson transistor schijfecho.  Onder het kopje “Binson overige Schijfecho’s” foto’s van de Binson echo solid state inbouw type console insert ca. 1970  en onder diverse andere kopjes losse aanvullende foto’s. 
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Egmond (semi) acoustiche gitaren” onder het kopje “
Gitaren met verwijzing naar beroep of functie als Princess, Empress, President”. Het betreft de betere Princess gitaren met de no’s 4 t/m 6 die ook wel als no’s 76-80 voorkwamen in de USA catalogi van o.a. Sorkin.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” is de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Fabrikaat E.M.E. (Recanati 1967-1969)”. Het betreft de eerste bij EME geproduceerde Vox gitaar de V260 Thunderjet 1967 met 1 pick up in meerdere kleuren.
Week 23 – juni 2022:
 Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s toegevoegd op de pagina “Watkins en W.E.M. Foto’s (England)”. Onder het kopje “Watkins en W.E.M. Echo’s (inclusief afgeleide producten) / Buizen en transistor producten tot ca. 1980” betreft het foto’s van de WEM Watkins Copicat pre IC400 limited edition en onder het kopje “Watkins en W.E.M. Overigen van de Wem Rush Pep Box Effector Fuzz 9V.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn op de pagina “Echo’s Australie en USA” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Overige Amerikaanse echo’s / Digitech”. Het betreft de Digitech DSP Multi Effect processoren DSP16, 128, 128 Plus, 256 en 256 XL. Onder het kopje “Australische echo’s” zijn foto’s geplaatst van de splinternieuwe Echo Fix EF-X3R Chorus tape echo met BBD analog chorus en Spring Reverb die momenteel alleen bij voorinschrijving te bestellen is.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” is op de pagina “Egmond sublabels” het kopje “Manhattan” nogmaals flink uitgebreid en opgewaardeerd. Alle 4 de generaties vanaf 1961 worden nu in alle kleuren en details weergegeven plus enkele varianten.
Week 22 – juni 2022:
 Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees” onder het kopje “Duitsland” / Monacor en Monarch. Het betreft foto’s van de Monacor EEM serie met de analoge ca. 1980 BBD modellen EEM-1000, -1200, -2000 en EEM-2000ST(ereo) en de Digitale delay EEM-3000 uit 1990.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Watkins en W.E.M. Foto’s (England)” onder het kopje”Watkins en W.E.M. basversterkers” foto’s bijgeplaatst van de Watkins Dominator Bass comboversterkers Bass Lead 30 en Bass MK1.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sub labels” onder het kopje “Lion” foto’s bijgeplaatst van de Lion 104-3 vioolgitaar met 3 Luxtone pickups en TK2 tremolo, een prachtige gitaar in de stijl van de bekende Lion 104-(viool) Bass. Deze gitaar is vrij bijzonder en is zelfs niet in de Lion catalogus opgenomen.
Week 21 – mei 2022:
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond electric gitaren” onder het kopje “Hollow body gitaren als Club, Electra, Vinyl serie” is een uitgebreide serie foto’s geplaatst van de Egmond hollow body Club 2 pickups gitaar 1970 in Hofner style voor de Duitse markt. Een tamelijk zeldzame gitaar zeker in deze museumstaat, het werk van gepensioneerd Egmond kwaliteitscontroleur Hans Pijnenburg.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees” onder het kopje “Scandinavie” / Overig Scandinavie. Het betreft foto’s van de Zweedse Hagstrom solid state bandecho’s Stereo Echo en Super Dynamic Echo alsmede van de Deense Movic E-5b hoogwaardige professionele buizen schijfecho die grote gelijkenis vertoond met de vermaarde Philips EL6911, 7100 en 7101 echo’s. Movic werd in 1953 opgericht door Mogens Vincentz en
rond 1968 overgenomen door Bang & Olufsen en daarbij ondergebracht in Philips-Bofa. In 1971 werd alle B&O aandelen verkocht aan Philips.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst is op de pagina “Watkins en W.E.M. Foto’s (England)” onder het kopje “Watkins en W.E.M. Overigen“. Het betreft de PA-100 Solid State amp head, Audiomaster 6 kanaals PA Powermixer 200 watt alsook diverse Starfinders cabinets uit 1969-1970, als Starfinder 80 (watt) met 4x 12 inch standaard speakers, Starfinder 200 (watt) met 4x 12 inch Fane Crescendo A speakers van 100 watt per stuk  (David Gilmour van Pink Floyd model), Starfinder Twin 15 Bass 100 (watt) met 2x 15 inch Goodmans speakers en Starfinder Bass 100 (watt) met 18 inch Goodmans Audiom 91. Binnenkort volgt nog meer van Watkins en W.E.M..
Week 20 – mei 2022:
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustiche gitaren” onder het kopje “Egmond ES-57 serie” een uitgebreide serie foto’s bijgeplaatst van de Egmond ES 57-10 CA in de latere 1961 Sunburst uitvoering met 1 pickup en fraaie turtoise slagplaat en headstock. Deze gitaar is terug in museumstaat gebracht door  gepensioneerd Egmond kwaliteitscontroleur Hans Pijnenburg.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees” onder het kopje “Duitsland” / Overige echo’s. Het betreft foto’s van de Suprem Echo electronic BBD delay met Chorus ca. 1978 (technisch gelijk aan Dynacord EC280) in de uitvoeringen met oranje en groen display.
Ook zijn hier foto’s geplaatst van de
Rimechon bandecho’s uit 1961-1966. Dit zijn hoog kwalitatieve zelfbouwsets (prijs bouwpakket destijds rond DM 500) van RIM (Radio Industrie GmbH München 1920-1991), in 1991 opgegaan in Conrad. Het betreft de buizen modellen Rimechon S-1 1961, Rimechon II 1963 en Rimechon 1000 1966 met 3 opnamekoppen, 1 of 2 weergavekoppen en 1 wiskop, allen van het fabrikaat Woelke.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst is op de pagina “Watkins en W.E.M. Foto’s (England)” onder het kopje “Watkins en W.E.M. gitaarversterkers transistor
“. Het betreft de losse top versterkers ER40, AX100 en GR60 . Binnenkort volgt nog meer van Watkins en W.E.M..
 
Week 19 – mei 2022:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Binson Foto’s (Italy)” onder het kopje “Binson Pre-Mixers, Power-Amps en Speakerboxen“. Het betreft de Binson7-100 Solid state Premixer en Power Amp 100 watt met ingebouwde Echorec schijfecho module 1972, Binson S-600 Black Plexi 1968 1+1 Stereo buizen preamp mixer 2x 60 watt 1968 en de Binson A 612 TR-16D Variable Filter Equalizer.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Aziatisch” onder het kopje “Elk, Maxon en Ibanez “. Het betreft de Ibanez Digital en Dual Digital Delays series als de DD100, 200, 700 en 1000 toestellen. Binnenkort volgen nog foto’s van toestellen uit de AD 200 serie.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst is op de pagina “Watkins en W.E.M. Foto’s (England)” onder het kopje “Watkins en W.E.M. gitaarversterkers buizen overig
“. Het betreft de WEM Control ER30 head 1964-1965 en de Hesseys Mersey Super 15 combo waarvan er, op basis van de Watkins Custom 15, minder dan 10 als limited edition zijn gemaakt voor Hessey’s Music Shop in Liverpool. Binnenkort volgt meer van Watkins en W.E.M..
Week 18 – mei 2022:
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Oost Europees” onder het kopje “Poolse Echo’s”. Het betreft foto’s van de Echosound buizen bandecho, de eMs solid state bandecho, de Sochor Kamera K84 bandecho en de digitale SEEA SSL06 plus.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst is op de pagina “Watkins en W.E.M. Foto’s (England)” onder het kopje “
Watkins en W.E.M. accordeons, orgels en keyboards”. Het betreft de W.E.M. (Watkins) Teischord C1 Organ-Keyboard (made by Teisco Japan) uit ca. 1960 en de W.E.M. Nightshade mono synthesizer van medio 1970, waarvan er maar 30 zijn gemaakt.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond electric gitaren” onder het kopje “Gitaren met namen van weersinvloeden als Blizzard, Flash, Tempest, Thunder, Tornado, Typhoonfoto’s bijgeplaatst van een 9 snarige Egmond Typhoon met 3 pickups, TK4 tremolo en demper. Negen snarige gitaren werden veelal gebruikt door Indo rockers.  
Week 17 – april 2022:
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Aziatisch” onder het kopje “Melos”. Het betreft de Melos DE-1, Echo Chamber EM-110, Echo Chamber EM-120 en Echo Pac EM-350 toestellen en dezelfde maar onder andere labels bij Melos geproduceerde toestellen. Dat zijn o.m. Stage DE-1, de Echoman EM-150 en de Echorder EC444 van Better en Maplin.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst is op de pagina “Watkins en W.E.M. Foto’s (England)” onder het kopje “Watkins en W.E.M. Overigen”. Het betreft de 30 watt WEM FR30 console amplifier met spring reverb en 4 kanalen uit 1963 in uitvoering met en zonder opbergruimte. Deze versterker heeft een chassis met 11 buizen. Binnenkort volgt veel meer van Watkins en W.E.M..
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Vox JMI Foto’s Buizen versterkers (England)” nieuwe foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox versterkers AC 30/6 N(ormal) en T(op) B(oost)  Expanded (JMI product uit de periode 1963-1967)”. Het betreft een Vox AC30/6 N(ormal) Expanded van voorjaar 1964 in Pebble rexine, met blauwe ceramische 15 inch Celestion T.900 speakers. Deze versterker komt uit de eerste serie van 100 stuks.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” is op de pagina “Egmond sublabels” het kopje “Manhattan” flink uitgebreid en opgewaardeerd. Alle 4 de generaties vanaf 1961 worden nu in alle kleuren en details weergegeven plus enkele varianten.
Week 16 – april 2022:
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees” onder het kopje “Nederland en Belgie”. Het betreft foto’s van de professionele Philips buizenecho’s uit 1960-1980 die wereldwijd beschouwd worden als het hoogst haalbare. Zij werden gebruikt in Radio, TV en platenstudio’s ( o.a. Phonogram) en grote concerthallen. Te zien zijn uitgebreide verklarende foto’s van de types EL 6910 (schijfecho) en de bandecho’s EL 6911 en EL 7100-7101 met ronde koppenplaat.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustiche gitaren” onder het kopje “Egmond ES-57 serie” foto’s bijgeplaatst van een vroege Egmond ES 57-10 CA met 1 pickup en fraaie schildpad slagplaat.  Onder het kopje “Modellen met ovaal klankgat als Gipsy  en Rio” zijn foto’s bijgeplaatst van de Rio S1 met staartstuk en brug.
– Wij starten deze week met een reeks van aanvullingen op de pagina “Watkins en W.E.M. Foto’s (England)”, als eerste de buizen gitaarcombo’s 1960-1980 uit de Dominator serie. Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Watkins en W.E.M. Foto’s (England)” onder het kopje “Watkins en W.E.M. gitaarversterkers” foto’s bijgeplaatst van de Dominator 25 en 30 Lead, Dominator MKII en MKIII. Onder het kopje “Watkins en W.E.M. basversterkers” foto’s van de Watkins Dominator 25 Bass. Binnenkort volgt veel meer van Watkins en W.E.M..
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees” onder het kopje “Duitsland” / Monacor en Monarch. Het betreft foto’s van de Monacor ME-130, 200 en 350 en de Monarch EEM-1500, 2500, 2800 en 3000. Binnenkort volgen hier meer foto’s.
Week 15 – april 2022:
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees”. Onder het kopje “Italie / Overig Italie” zijn foto’s bijgeplaatst van Italiaanse mixers met een ingebouwde Davoli-Schaller transistor schijfecho module. Het betreft diverse toestellen geproduceerd door Cobotron en Lombardi.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Jennings na Vox Foto’s (England)” onder het kopje “Jennings J.E.D. – J.E.I. versterkers”. Het betreft de Jennings solid state Organ versterkers O50 en O100.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sub labels” foto’s bijgeplaatst. Het betreft onder het kopje “Lido” een aantal acoustiche gitaren die door Egmond zijn
geproduceerd voor Muziekhuis en postorderbedrijf Ernst Lindberg uit München.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Meazzi  Foto’s (Italy)” onder het kopje “Meazzi en M3 (Meazzi Music Milano)/emThree (Calderoni) solid state versterkers”. Het betreft foto’s van de Meazzi Solid State combo’s Manager 666 met 60 watt uit 1969 en 70s  en de
Ultrasonic 20 Complet met 20 watt. Beide versterkers hebben een ingebouwde bandecho met verschuifbare koppen.
Week 14 – april 2022:
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees” onder het kopje “Nederland en Belgie”. Het betreft foto’s van de in 1970-1980 bij Novanex Automatisation NV in Wijchen (bij Nijmegen) met Philips BBD chipsets geproduceerde Novanex ER 800N Analog Electronic Reverb System en de Novanex Soundshifter SR12000 Analog Delay.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustiche gitaren” onder het kopje “Egmond ES-57 serie” foto’s bijgeplaatst van de Egmond ES 57-11 CA met 2 pickups en 3 knopsregister in Black en van de Egmond ES-57-1 CA accoustische jazz gitaar in Sunburst. Beide gitaren hebben het Egmond label, dateren uit de periode 1955-1960 en zijn ook uitgebracht onder de sublabels Caledonie, Miller en Wilson.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Violin modellen“. Het betreft de diverse uitvoeringen uit de Hollywood serie als de Alfa hollow body vioolbas met 1 pickup, de semi acoustische Violin gitaar met 2 pickups en tremolo en de semi acoustiche Violin Bass met 2 pickups, veelal gemaakt bij Welson in 1965. De pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” is hiermede voltooid.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Meazzi  Foto’s (Italy)” onder het kopje “Meazzi Overigen”. Het betreft de Meazzi dynamische microfoon M14 en de Cardoid microfoons M26 en Progress.
Week 13 – maart 2022:
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustiche gitaren” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Spaanse gitaren als Granada,Malaga, Sevilla, Toledo, Toreador”. Het betreft een ruime reportage van de zeldzame Toledo G105-3 met Texas motief in een heel mooie staat met mahonie hals en toets en stuivermechanieken (fifties oplossing). Dit type gitaar was er naast de Toledo modellen G105-1 met Palm Beach (2 versies) en Lone Ranger motief.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Violin modellen“. Het betreft de diverse uitvoeringen van de Meazzi Effe hollow body en semi acoustic vioolbas met 2 pickups uit de Hollywood serie, gemaakt bij Welson in 1965. Binnenkort volgen nog de Violin en Alfa vioolgitaren.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees” onder het kopje “Scandinavie/Ackuset”. Het betreft foto’s van de Ackuset Super Sound Eko, Zweden uit 1960.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “
Vox en Jennings Foto’s Algemeen (England) / Vox Overigen”.  Het betreft de Vox Swivelstands, kantelbare (podium) beugels voor o.a. Vox AC30 versterkers, in diverse uitvoeringen. 
Week 12 – maart 2022:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Overige gitaar modellen na 1967“. Het betreft de Meazzi modellen Adamo 1979, Orient 1973, Ringo 1968 en Meazzi Hollywood Proline Reissue 1999 made in Azie.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond overigen” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Egmond overige instrumenten”. Het betreft de verschillende  uitvoeringen van eenvoudige accordeons met Egmond label.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Burns Foto’s (England)” onder het kopje “
Aan The Shadows gerelateerde Burns en Baldwin gitaren (1963-heden)” foto’s bijgeplaatst van een Burns Marvin 1965 uit Honduras Mahogany en een Burns Double Six Greenburst.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees”. Onder het kopje “Italie / Lem ” zijn foto’s bijgeplaatst van de Lem EC20, FX22, FX24 en de Baby echo’s.
Week 11 – maart 2022:
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Oost Europees” onder het kopje “Overige Oost Europese Echo’s”. Het betreft produkten van de VEB Klingenthaler Harmonica Werke uit de DDR en wel de VEB DEG500 en de Vermona PDD501. Daarnaast de Neptun Echo E 02 (Yugoslavia), een Litouwse home made echo en de BEAG AKX-200 (Hungary). Binnenkort volgen op deze pagina meer echo’s uit Polen en Tjechie.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Overige gitaar modellen na 1967
“. Het betreft de Meazzi modellen Serenata 1970, Star Extra 1970 en Velasquez 1969. Binnenkort volgen hier nog andere modellen.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sub labels” foto’s bijgeplaatst. Het betreft onder het kopje “Alberti” een acoustische jazz gitaar met catseye gaten en onder het alfabetische kopje “Overigen” nauwelijks vindbare foto’s van het Egmond submerk Academy voor de USA markt, dit betreft
Model A10 (klassieke acoustische steel string gitaar 1960) en de acoustiche Parlor gitaar Model A10-S.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Gitaren zonder Vox label in JMI prijslijsten”.
Het betreft een Pre Vox Jennings (JMI) semi acoustic Archtop met met F holes en 1 pickup uit 1959.
Week 10 – maart 2022:
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustic gitaren” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Gitaren met Western benaming  als Bonanza, Texas Ranger, Western, Jumbo en Double Six”. Het betreft de acoustische Double Six S1  12 string gitaar en de Texas Ranger 1 Naturel met Vox kop.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Sonic modellen“. Het betreft de eerste generatie Meazzi Transonic gitaren met ingebouwde preamp en speaker uit 1961.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees” onder het kopje “Duitsland” / Schaller. Het betreft foto’s van de Schaller Reverb Unit 1971 en 1972, de Solo transistor gitaarversterker met tremolo 25 watt en de bij de Schaller Echo-Sound Echo behorende V35W mixer.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Jennings na Vox Foto’s (England)” onder het kopje “Jennings  J.E.D. – J.E.I. effecten en overige instrumenten
“. Het betreft de Jennings Portable Organs J68, J70 en J71 van 1968-1971.
Week 9 – maart 2022:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Roland Foto’s (Japan)” onder het kopje “Roland bandloze analoge en digitale echo’s” foto’s bijgeplaatst van toestellen uit SDE serie, de SDE-1000, 2000, 2500, 3000 en 3000A.  Binnenkort volgen hier nog meer bandloze Roland echo’s.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “
Sonic modellen“. Het betreft de Meazzi Sonic, Supersonic en Ultrasonic gitaren met ingebouwde preamp en speaker uit 1965. Binnenkort volgen hier nog vroegere Sonic modellen.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sub labels” foto’s alfabetisch bijgeplaatst onder het kopje “Overigen”. Het betreft een
Goldene Harfe acoustiche jazz guitar van hoge kwaliteit, gemaakt voor de Duitse markt.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Klemt-Echolette Foto’s (Germ)” onder het kopje “Klemt-Echolette overigen”. Het betreft de professionele Echolette microfoons ED911 dynamisch en de Select Master 12 Vintage Cardoid microfoon, Beatles Kick Drum model fabrikaat AKG.
Week 8 – februari 2022:
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn op de pagina “Echo’s Australie en USA” onder het kopje “Overige Amerikaanse echo’s/Digitech” foto’s bijgeplaatst. Het betreft de Digital Guitar Processor toestellen uit de Digitech GSP serie, als de GSP5, 7, 21, 1101, 2102 en 2112.  Er volgen binnenkort nog andere toestellen uit het grote Digitech assortiment.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Artex Cult modellen”. Het betreft de Meazzi Artex Parlor Jazz semi acoustic thinline guitar uit 1967, met 1  pickup en metalen neck. Bindings, toets en headstock kap zijn in plastic uitgevoerd. De garantietermijn was 2000 dagen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Binson Foto’s (Italy)” onder het kopje “Binson Pre-Mixers, Power-Amps en Speakerboxen”. Het betreft de 10 kanaals Binson Pre Mixer Echo met ingebouwde schijfecho en de Binson Voltage Regulator P.V. 604 van 1000 watt.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sublabels” foto’s van acoustiche gitaren bijgeplaatst onder het kopje “Caledonie, Miller en Wilson” foto’s van de fifties  jumbo archtop als o.m. gebruikt door The Tielman Brothers in de Wilson uitvoering acoustich 57-1 CA en de semi acoustiche 57-10 met 1 pickup, met en zonder regelaars in diverse kleuren.
Week 7 – februari 2022:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Meazzi  Foto’s (Italy)” onder het kopje “Meazzi en M3 (Meazzi Music Milano)/emThree (Calderoni) solid state versterkers”. Het betreft foto’s van de 40 watt Meazzi solid state versterkers Kapitän 444 bas en de Olimpia 40 met aangebouwde bandecho.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Hollywood professionele serie (1963-1969) / Continental modellen”.  Het betreft de Continental gitaren 1960-1965 en wel de 1e generatie uit 1960, waarschijnlijk nog geproduceerd in Sicilie. De Continental galerij is nu compleet.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees”. Onder het kopje “Italie / Montarbo” zijn foto’s bijgeplaatst van de Montarbo Silver Face schijfecho 1971-1977 en onder het kopje “Italie / FBT” foto’s van de FBT Personal Complex Model 800 buizen cartridge echo/versterker 1972.

– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond overigen” foto’s van de Egmond Sopraan ukelele 6/803 bijgeplaatst onder het kopje “Egmond Banjo’s, Mandolines, Ukeleles en overige snaarinstrumenten” en onder het kopje “Egmond Lapsteelgitaren” een foto van de EH51/2.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Binson Foto’s (Italy)” onder het kopje “Binson”. Het betreft de Binson Pre Mixer Echo PM-10 met ingebouwde schijfecho en de Binson Voltage regulator P.V.604 van 1000 watt.
Week 6 – februari 2022:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Hollywood professionele serie (1963-1969) / Continental modellen”  Het betreft de Continental gitaren 1960-1965 en wel de 2e generatie uit 1961, waarschijnlijk nog geproduceerd in Sicilie. Binnenkort volgt meer van de vroege 1e generatie uit 1960 en zijn de 6 generaties compleet.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Aziatisch”onder het kopje “Echo’s Azie overig / Overige alfabetisch”. Het betreft de Jedson EM-150 8 track, JHS Echotec, Keiwa AP S-3030 en de Panasonic Ramsa modellen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Vox JMI Foto’s Overigen (England)” onder het kopje “Vox (JMI, VSEL) en Jennings Gyrotone Rotating Speaker Units
” foto’s bijgeplaatst van de Vox Gyrotone 50 en 100 (II en III) leslietoestellen met bijpassende dan wel geintegreerde Vox Midas 100 watt transistor versterker.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst helemaal onderaan op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Dynacord Gitaren”. Het betreft foto’s van de Texas bass en de bij Welson Italie geproduceerde Super Bass. Hiermede zijn alle galerijen met Dynacord producten voltooid al kunnen er altijd nog aanvullingen volgen.
Week 5 – februari 2022:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Klemt-Echolette Foto’s (Germ)” onder het kopje “Klemt-Echolette gitaren”. Er zijn 2 types Echolette gitaren uitgebracht en die werden beide gemaakt bij Hoyer. De EG1 had 1 cutaway en de EG3 2 cutaways.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Artex Cult modellen”. Het betreft de Meazzi Artex Acoustic cult guitar 1967 met metalen hals en frame, plastic toets, brug, kam en bindings, laminaat front en back met plastic uitstraling.  Er werd 2000 dagen garantie op verleend. Binnenkort volgt nog het semi acoustich Parlor type van deze serie.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Bandloze analoge en digitale echo’s”. Het betreft modellen vanaf 1970 zoals de eerste bandloze Dynacord echo de EC280 met Philips BBD chips (4 delays, 4 reverbs, chorus), de MDC10 (digitale delay), de Tam 19 en Tam 21 (Time Axis Manipulation) en de VRS 23 (Vertical Reverberation System).
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sublabels” foto’s van acoustiche gitaren bijgeplaatst onder het kopje “Manhattan” en onder het kopje “Caledonie, Miller en Wilson” foto’s van de acoustiche jumbo archtop Caledonie ES 57-1 en de Caledonie ES 57-11CA met 2 pickups, 3 knopsregister en luxe headstock.
Week 4 – februari 2022:
– Door softwareproblemen was het deze week niet mogelijk om foto’s toe te voegen aan de galerijen. Vanaf week 5 halen wij de achterstand in.
Week 3 – januari 2022:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Losse buizenversterkers met naam”. Het betreft de Dynacord Exquisit 55 watt buizenversterker 1959-1961, Dynacord Concert stereo buizen amp 2x 12 watt 1963 en de Dynacord Excellent 8 kanaals buizenmixer 50 watt RMS 1961.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Hollywood professionele serie (1963-1969) / Continental modellen”  Het betreft de Continental gitaren 1960-1965 en wel de 3e generatie uit 1962, waarschijnlijk nog geproduceerd in Sicilie. Binnenkort volgt meer van de vroege 1e en 2e generatie uit 1960-1961. 
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Aziatisch”. Onder het kopje “Echo’s Azie overig / Overige alfabetisch” zijn foto’s bijgeplaatst van de Pearl Orbit-1 EO-301, de Pearl F-605, Phonic Echorder PH-8020, PH-8030 en PH-8040 en de Pre-Vox PX 500 en PX 550.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Binson Foto’s (Italy)” onder het kopje “Binson Pre-Mixers, Power-Amps en Speakerboxen”. Het betreft  buizen Pre-mixers uit de P.A. 602 serie, als de 6 kanaals P.A. 602, P.A. 602-6 en de P.A. 602-S 2x 4 kanaals stereo.
Week 2 – januari 2022:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Vox en Jennings buizen echo’s (England)” onder het kopje “Vox buizen  tape echo’s  1963-1968 UK”. Het betreft het Vox Domino Model 1 uit 1963 (hoog) en Model MKII 1964 (laag), beide met 3 weergavekoppen. Er zijn originele modellen te zien en ook modificaties.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Framez en Meazzi classics en andere acoustics uit Sicilie en Lombardije (1954-1964)”. Het betreft het Meazzi model Femina R.1 uit 1964. In 1973 werd de Femina nog steeds geleverd maar in licht gewijzigde uitvoering zie hiervoor onder het kopje “Meazzi modellen na 1968”.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Combo hybride versterkers met naam of code“. Het betreft de Dynacord Royal 20 watt hybride combo gitaarversterker type I en II uit 1968-1969, met een chassis met 12 transistors en 6 buizen.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn  foto’s bijgeplaatst op de pagina “Egmond overigen” onder het kopje “Egmond onderdelen gitaren”. Het betreft de Royal en Egmond opbouw pickups van de types P1 (halsmontage) , P2 (klankgatmontage) en P2VT (klankgatmontage en volume- toonregeling) met hun wijzigingen in de loop der jaren.
Week 1 – januari 2022:
Wij starten 2022 met een reeks van aanvullingen onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI”. Het betreft bijzondere gitaren uit het Vox JMI tijdvak van voor 1968 als de Vox Cougar “baritone” 6 string bass die door The Shadows werd bespeeld in de film Wonderful Live van 1964, de handgebouwde Vox semi acoustische Victor gitaar 1964, de zeldzame Vox V218-228 Stingray bass, de V245 New Orleans met scaloped toets (Eko produktie), enkele Pre-Vox modellen, een vroege V205 Ace met pearly translucent pickguard en meer.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond electric gitaren” onder het kopje “Overige electrische gitaren” foto’s bijgeplaatst van de Egmond double neck met zowel een mandoline- als gitaarhals uit 1961, speciaal gebouwd voor John Lamers en Cees Dingen, zanger en sologitarist van de Eindhovense formatie Cees & His Skyliners. Voor zover bekend zijn er slechts 4 stuks van geproduceerd. Een ervan bevindt zich in Museum “RockArt” in Hoek van Holland (ZH), een in Museum “Terug in de Tijd” in Horn (L) en een andere in het Musée de la guitare Vintage in (75009) Parijs.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Transistor bandecho’s”. Het betreft de Dynacord Echocord Mini met zwart voorfront en de Dynacord Eminent mixers 100 (6 kanaals), 100A (6 kanaals) en 200 (8 kanaals), allen met ingebouwde Echocord 100 transistor bandecho.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Hollywood professionele serie (1963-1969) / Continental modellen”  Het betreft de Continental gitaren 1960-1965 en wel de 4e generatie uit 1965 en een deel van de 1e generatie uit 1960. Binnenkort volgt meer over de vroege 1e, 2e en 3e versie uit 1960-1962.
Bij de start van 2022 allereerst onze allerbeste wensen voor het nieuwe jaar en vooral in een goede gezondheid, hopelijk kunnen we onze agendapagina weer snel gaan vullen met tal van live optredens met onze mooie Cliff en The Shadows muziek. Wij hebben uiteraard ook weer volop ambities om onze site nog mooier en completer voor u te gaan maken.

De echo blijft een van de belangrijkste hulpmiddelen voor het maken van onze The Shadows sound. Daarom gaan wij ook in 2022 weer onverminderd veel aandacht schenken aan het fenomeen Echo.
De belangrijkste merken van instrumenten voor The Shadows muziek hebben reeds hun eigen rubriek of pagina waarop ook hun echo’s te vinden zijn, naast hun andere producten. Voor de Overige echo’s (wereldwijd) is een afzonderlijke rubriek aanwezig waarop deze instrumenten per continent en vervolgens per land en per merk gerangschikt zijn. Daar zijn soms bijzondere toestellen te zien.
Velen van ons maakten in the sixties hun Shadows en aanverwante muziek op toen beschikbare en betaalbare merken. Ook die nostalgische merken blijven aandacht krijgen, bijvoorbeeld door het afronden van de pagina’s van het Duitse Dynacord /Echolette, het Nederlandse Egmond en de Italiaanse Framez en Meazzi gitaren. In de loop van 2022 gaan we ook de pagina van het Britse Watkins/W.E.M. verder uitbouwen. Uiteraard zullen er regelmatig aanvullingen blijven komen op allerhande pagina’s met nu al gezamenlijk meer dan 18.000 foto’s.

2021

Week 52 december 2021:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Combo buizenversterkers met naam”. Het betreft de Dynacord Amigo buizenkombo 8 watt 1964-1967 in grijs en de opvolger 1968-1972 in rood.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees”. Onder het kopje “Italie / Davoli” zijn foto’s bijgeplaatst van diverse Davoli modellen als de zeer vroege Davoli Krundaal DTR2389SM, de Ecophon 1970 en aanvullend op de Echomusic echo en Echomusic powered mixers met echo nu ook het topmodel Echomusic EM506PA powered mixer 75 watt met echo.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Hollywood professionele serie (1963-1969) / Continental modellen”  Het betreft de Continental gitaren 1960-1965 van de 5e en 6e generatie uit 1965, de eerdere versies volgen binnenkort.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond overigen” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Egmond Banjo’s, Mandolines, Ukeleles en overige snaarinstrumenten”
. Het betreft mandolines en banjomandolines van veelal vroege bouwjaren.  
Week 51 december 2021:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Losse buizenversterkers met code”. Het betreft toestellen uit het tijdvak 1955-1960, zoals de MV17, MV28 en MV30.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Overige snaarinstrumenten”. Het betreft foto’s van banjo’s en violen.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn op de pagina “Echo’s Australie en USA” onder het kopje “Overige Amerikaanse echo’s/Digitech” foto’s bijgeplaatst. Het betreft 10 toestellen uit de Digitech PDS pedal effecten serie, zelfs 2 meer dan de officiele folder aangeeft.
 Er volgen binnenkort nog andere toestellen uit het grote Digitech assortiment.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” is de pagina “Egmond (semi) accoustic gitaren” bijgewerkt onder het kopje “Gitaren met naam van Amerikaanse streken” met foto’s van de zeldzame
acoustische jazz gitaar model Florida uit 1955. Is gelijk aan model Miami maar dan zonder cut away.
Week 50 december 2021:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Dynacord Overigen”. Het betreft de ADD-One (Advanced Digital Drums) computer, de Magic HS (Hammond) galmveer Type 370 en het volumepedaal FR-2.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Aziatisch” onder het kopje “Evans, Ryan en Multivox”.  Het betreft de Japanse Evans toestellen SE-780, SE-810 en SE-820. Binnenkort volgen nog de foto’s van de EV, EP en Nova series van Evans.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Overige snaarinstrumenten”. Het betreft de Amalfi, Capinera en Margellina mandoline modellen. Onder dit kopje volgen binnenkort nog banjo’s en violen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Vox JMI Foto’s Overigen (England)” onder het kopje “Vox PA” foto’s bijgeplaatst van de all purpose 50 – 100 watt transistor versterkers PA 50 SS, PA 100 SS en PAR(everb) 100 SS uit 1968-1973 tijdens zowel het JMI, VSEL en VSL tijdvak.
Week 49 december 2021:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Losse transistor versterkers en powermixers”. Het betreft de uitvoeringen van de Dynacord  transistor power mixers en eindversterkers met de codes A1001, A2002, AX303, AX903, LVE095, MV160, MV200 en de Gigant III. Dit kopje is hiermee compleet.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Hollywood professionele serie (1963-1969) / Hollywood Bass gitaren”  Het betreft de solid basmodellen Diamond met 1 pickup en 2 pickups en de Diamond Minibass uit 1964 en 1965. Dit kopje is hiermee compleet.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Roland Foto’s (Japan)” onder het kopje “
Roland bandloze analoge en digitale echo’s” foto’s bijgeplaatst van de toestellen ADD-RV-100, DEP-5, GS-6,en RE-800. Binnenkort volgen hier nog meer bandloze Roland echo’s.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustiche gitaren” onder het kopje “Overige Jazz modellen als Lucky 7, JG serie, ES 57” foto’s bijgeplaatst een acoustische vroege fifties jazzgitaar met een “duim omhoog” slagplaat en onder het nieuwe kopje “
Egmond ES-57 serie” nieuwe foto’s  van een semi acoustische ES 57-10 jumbo archtop met 1 pickup.
Week 48– november 2021: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Hollywood professionele serie (1963-1969) / Hollywood Bass gitaren”  Het betreft de basmodellen Jupiter 4 snarig, Jupiter Baritone 6 snarig en het hollow body model Acoustic Jupiter Bass. Binnenkort volgt hier nog de Hollywood Diamond bass serie.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst is op de pagina “Watkins en W.E.M. Foto’s (England)” onder het kopje “
Watkins en W.E.M. gitaarversterkers buizen Dominator“. Het betreft de Watkins en W.E.M. gitaarversterkers Dominator Fifty van 50 watt in top, combo gitaar en keyboard uitvoering uit ca. 1976. Binnenkort volgen hier nog andere Dominator versterkers.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Combo buizenversterkers met code”. Het betreft de 10 watt KV10 comboversterker in de versies  3 (1956), 4 (1958-1960) en 5 (1965). Dit kopje is hiermee compleet.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Aziatisch”. Onder het kopje “Echo’s Azie overig / Overige alfabetisch” zijn foto’s bijgeplaatst van de Super Sound Echo WEM 270, de Shin-ei Companion en diverse Teisco modellen. – Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Roland Foto’s (Japan)” onder het kopje “
Week 47– november 2021: 
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Australie en USA”, onder het kopje “Overige Amerikaanse echo’s / Overig  alfabetisch. Het betreft de Univox EC-80A (gelijk aan Melos EM-110) , Univox EC-100 (ook als Stage EC-100) en de Danelectro Reelecho.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sub labels” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Overigen”. Het betreft foto’s van een Alberti Western gitaar met catseye klankgaten en houten slagplaat. Alberti is een Egmond sublabel voor A
lberti Muziekschool in Groningen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Dynacord speciale  versterker series”. Het betreft de modellen 600, 602, 1000 en 1002 van de professionele Reference serie 1985-1987, die hiermee compleet is.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Hollywood professionele serie (1963-1969) / Hollywood Bass gitaren”  Het betreft de solid short scale basmodellen Kadett en Kadett Extra en het hollow body model Acoustic Prinz Bass. Binnenkort volgen nog meer Hollywood bass modellen.
Week 46- november 2021: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Hollywood professionele serie (1963-1969) / Hollywood Bass gitaren”  Het betreft de solid bas modellen Meteor, Meteor Extra  en Tiger en het hollow body model Special Bass. Binnenkort volgen nog meer Hollywood bass modellen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Losse hybride versterkers”. Het betreft de hybride versies uit medio sixties en seventies; de Gigant, Gigant II, G 2000, G2002, MV80 en MV160.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn op de pagina “Echo’s Australie en USA” onder het kopje “Overige Amerikaanse echo’s/Digitech” foto’s bijgeplaatst. Het betreft aanvullingen op  de reeds geplaatste Digitech series van de negentiger jaren, als de RDS 3.6, 7.6, 1000, 1900, 2001, 3600, 4000 en 8000 toestellen, alsmede de TRS-6 en de TRS-12. Omdat er een zeer grote verscheidenheid aan modellen is uitgebracht, volgt er nog veel meer van Digitech.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustiche gitaren” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “
Spaanse gitaren als Granada,Malaga, Sevilla, Toledo, Toreador”. Het betreft de het grote Spaanse model G101-3 met massief bovenblad en de Toledo G105-1 met Palm Beach motief in de variant 2.
Week 45– november 2021: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” is de pagina “Watkins en W.E.M. Foto’s (England)” met het oog op uitbereiding voorzien van een aantal nieuwe kopjes. Daarnaast zijn er foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Watkins en W.E.M. accordeons” met diverse accordeons met accordeon versterkers en echo’s met verder toebehoren. Onder het kopje “Watkins en W.E.M. Overigen” zijn foto’s bijgeplaatst van de Monitor Two Way Floor Wedge, de Bandmixer en de Reverbmaster. Binnenkort volgen allerhande nieuwe foto’s op deze pagina.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Binson Foto’s (Italy)” onder het kopje “
Binson Echorec EC Serie Schijfecho’s”. Het betreft de transistor schijfecho’s EC 3, EC 6, EC 8 en EC 10 met 4 tot 10 weergavekoppen in verschillende generaties. Hank Marvin gebruikte de Binson Echorec EC 3 van 1978-1979.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Dynacord bas versterkers en bas combo’s“. Het betreft de B1000, B1001, BA300, BS408 en BS412 
in diverse transistor en hybride uitvoeringen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Hollywood professionele serie (1963-1969) / Hollywood Hollow Body gitaren”  Het betreft de semi acoustic gitaren vernoemd naar de beroemde Italiaanse gitaristen (Luciano) Zuccheri en (Franco) Cerri alsmede het model Acoustic Prinz.
Week 44– november 2021: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Losse transistor versterkers en powermixers”. Het betreft de uitvoeringen van de Dynacord  transistor power mixers en eindversterkers met hoge vermogens als de Gigant III, IV en V alsmede de MV 512, S 900, S 1200, STE 70 en STE 140. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Hollywood professionele serie (1963-1969) / Hollywood Hollow Body gitaren”  Het betreft de semi acoustic model Old Jazz uit ca. 1965 met zowel F gaten als rond klankgat versie. Binnenkort volgen nog meer Hollywood gitaren hollow body en ook bass modellen.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Australie en USA”, onder het kopje “Fender”. Het betreft een uitgebreide fotoserie van de Fender Electronic Echo Chamber Model 501 solid state 1963, als gebruikt door The Jumping Jewels.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond licentie gitaren Tolchin” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Roderich Paesold gitaren” van het model P165 en onder het kopje “Alfesta gitaren” van het model CL-030.
Week 43– oktober 2021: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Losse transistor versterkers en powermixers”. Het betreft de uitvoeringen van de Dynacord  transistor inbouw eindversterkers van de ST serie uit ca. 1975 met de modellen ST 0080, 2050, 2100, 2200, 2525 en 5050.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Hollywood professionele serie (1963-1969) / Hollywood Hollow Body gitaren”  Het betreft de semi acoustic versies Jupiter en Sceptre. Binnenkort volgen nog meer Hollywood gitaren hollow body en ook bass modellen.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Aziatisch”. Onder het kopje “Echo’s Azie overig / Overige alfabetisch” zijn foto’s bijgeplaatst van de VOCU (Vivid Output and Capable Unit) Compact Analog Tape Echo’s VTE-1600 en VTE-2000, made bij Fernandes-Kastam Japan.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst is op de pagina “Watkins en W.E.M. Foto’s (England)” onder het kopje “Watkins en W.E.M. Overigen”.
Het betreft de WEM Folding Column Speakers met 6 x 8 inch Elac speakers en de WEM Premixer IV 4 kanaals met springreverb 1975. 
Week 42– oktober 2021: 
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees” onder het kopje “Scandinavie” / Overig Scandinavie. Het betreft foto’s van de echo’s TC Electronics Alter Ego Vintage Echo X4 en V2.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees” onder het kopje “Duitsland” / Schaller. Het betreft foto’s van de Schaller tremolo toestellen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Hollywood professionele serie (1963-1969) / Hollywood Hollow Body gitaren”  Het betreft de modellen Spitfire en Vogue 12 string. Binnenkort volgen nog meer Hollywood gitaren hollow body en bass modellen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje ” Dynacord combo versterkers / Combo buizenversterkers met naam”. Het betreft foto’s van de 17 watt buizencombo’s Twen (1966-1968) en de Twen II uit 1974, het Dynacord antwoord op de Fender de Luxe Princeton series.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond overigen” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Egmond overige instrumenten”. Het betreft de Egmond lapsteelgitaren EH52-1 (zwart) en de EH 51-3 (wit met zwarte achter- en zijkant).
Week 41– oktober 2021:
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Aziatisch” onder het kopje “Elk, Maxon en Ibanez “. Het betreft foto’s van de Ibanez DM digitale delay serie uit begin tachtiger jaren zoals de DM500, 1000, 1100 en 2000, alsmede de DMD2000, veelal geproduceerd bij Maxon Japan.  Binnenkort volgen onder dit kopje nog meer foto’s van Ibanez echo’s. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Hollywood professionele serie (1963-1969) / Hollywood Solid gitaren”  Het betreft de modellen Corsair, Explorer en Mustang. Binnenkort volgen nog meer Hollywood gitaren waaronder de hollow body en bass modellen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Dynacord Overigen”. Het betreft de microfoons DD61, 65, 70, 300, 400, 410 en 500 en DND 2000 en 3000 allen met Dynacord label, veelal geproduceerd door Beyer of AKG.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst is op de pagina “Watkins en W.E.M. Foto’s (England)” onder het kopje “Watkins, Wilson en España gitaren”. Het betreft de WEM Sapphire 6 string gitaar.
Week 40– oktober 2021:
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Oost Europees”. Onder het kopje “Russische Echo’s” / Analoge en digitale echo’s zijn toestellen toegevoegd van obscure merken als Estradin, Integral en Komcon.  Er volgen binnenkort onder dit kopje nog andere Russische en Oost- Duitse toestellen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Hollywood professionele serie (1963-1969) / Hollywood Solid gitaren”  Het betreft de Baby Jupiter 6 string gitaarmodellen uit 1965. Binnenkort volgen nog meer Hollywood solid foto’s waaronder de modellen Corsair, Explorer en Mustang.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Losse buizenversterkers met code”. Het betreft foto’s van de MV (
Mischverstärker) series versterkers MV32, MV35, MV45, MV46 en MV50 met vermogens van 32 tot 50 watt uit 1955 t/m 1962. Binnenkort volgen op deze pagina nog de foto’s van de  MV series versterkers met kleine vermogens van 17 tot 30 watt.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustic gitaren” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Gitaren met naam van Amerikaanse streken als Colorado, Kansas, Kentucky, Miami, Nevada”. Het betreft foto’s van de Nevada S1 Sunburst met toegevoegd Royal PP3 element.
Week 39– oktober 2021:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Hollywood professionele serie (1963-1969) / Hollywood Solid gitaren”  Het betreft de modellen Lovely, Jupiter 6 string gitaar en Jupiter Baritone 6 string bas uit 1964-1965. Binnenkort volgen nog meer foto’s waaronder de Baby Jupiter.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Roland Foto’s (Japan)” foto’s bijgeplaatst. Het betreft onder het kopje “Roland bandloze analoge en digitale echo’s” foto’s van de DC-10 (Yngwie Malmsteen model), DC-20 en DC-30 analoge BBD echo’s uit ca. 1978-1982 en de DC-50 Digital Chorus. Onder het kopje “Roland historie” zijn foto’s bijgeplaatst van de (Pre-Roland) Ace Tone Echochamber EC-1, met 1 verstelbare weergavekop.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Combo buizenversterkers met code”. Het betreft de 10 watt KV10 uit 1952-1960. Het betreft hier Versie 1 en 2, binnenkort volgen nog foto’s van de andere versies.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustic gitaren” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Gitaren met Western benaming  als Bonanza, Texas Ranger, Western, Jumbo en Double Six”. Het betreft de acoustische 12 string gitaar
Double Six Western 1EM1 met in klankgat P2VT pickup met volume/toon regeling.
Week 38– september  2021:
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Australie en USA”, onder het kopje “Overige Amerikaanse echo’s / Deltalab (incl. ADS)”. Het betreft de Amerikaanse Deltalab toestellen Effectron, ADM en JR alsmede de DL-4 als gebruikt door Mark Knopfler van de Dire Straits. Ook de ADS series, toestellen door Deltalab ontworpen voor o.a. de Poolse markt en overige effecten met het Deltalab label.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Hollywood professionele serie (1963-1969) / Hollywood Solid gitaren”  Het betreft de Zephir en Zodiac modellen uit 1964-1965.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sublabels” onder het kopje “Overige labels alfabetisch”  foto’s bijgeplaatst van acoustische gitaren met het  Goldene Harfe label.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Dynacord speciale  versterker series”. Het betreft de bascombo modellen 3000, 3002 en 4000 uit de professionele Reference serie 1985-1987, alsmede de Accutronics Cary spring reverb zoals toegepast in diverse Reference combo’s.
Week 37– september  2021:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Vox en Jennings buizen echo’s (England)” onder het kopje “Vox buizen  tape echo’s  1963-1968 UK”. Het betreft de minder bekende Vox Standard SV buizen Echo uit ca. 1966 en tot na het JMI tijdvak.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Losse buizenversterkers met code”. Het betreft foto’s van de MV series versterkers MV75 en MV120 met grote vermogens tot 120 watt uit 1958 t/m 1965. Binnenkort volgen op deze pagina de foto’s van de  MV series versterkers van 15 tot 50 watt.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “
Dynelectron modellen Sicilie (1960-1978)”. Het betreft de Meazzi Dynelectron Longhorn solid basgitaren met zowel met frets als fretless, de Dynelectron Longhorn Guitarlin solid gitaren en Dynelectron semi acoustische modellen.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustiche gitaren” onder het kopje “Gitaren met Spaanse naam als Granada, 
Malaga, Sevilla, Toledo, Toreador”. Het betreft een vroege Toreador gitaar uit de vijftiger jaren.
Week 36– september  2021:
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Aziatisch” onder het kopje “Evans, Ryan en Multivox”.  Het betreft de Japanse Evans toestellen EE-3, EE-6, Echopet EP-100, AE-205 en VocalEcho VE-80. Binnenkort volgen nog de foto’s van de SE en Nova series van Evans.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustiche gitaren”  foto’s toegevoegd onder het kopje “Gitaren met verwijzing naar beroep of functie als Princess, Empress, President”. Het betreft de diverse uitvoeringen van de President uit 1956 tot 1968, het vlaggenschip van de semi acoustische Egmond gitaren.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “De electrische modellen uit de accordeon fabrieken in de Marche regio (1961-1964)”. Het betreft het Meazzi sparkle gitaren Alpha en Atlantic uit de periode 1961-1964. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst helemaal onderaan op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Dynacord Gitaren”. Het betreft foto’s van de hollow body instrumenten als de Star Master gitaar (made by Welson Italy) en de Kurpus Bass. Er volgen binnenkort nog meer foto’s onder dit kopje.
Week 35– september  2021:
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” is op de pagina “Echo’s West Europees” onder het kopje “Engeland overig (excl. Vox en Watkins/W.E.M.)” het nieuwe item “Arbiter” geplaatst met de Britse Soundette en Soundimension schijfecho’s van ca. 1966. De Beatles gebruikten in 1969 een Soundimension bij de opname van Get Back.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “De electrische modellen uit de accordeon fabrieken in de Marche regio (1961-1964)”. Het betreft het Meazzi sparkle 1963 model Atlas in gitaar en bas uitvoering.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn op de pagina “Echo’s West Europees” onder het kopje “Engeland overig (excl. Vox en Watkins/W.E.M.) / Engeland Overig foto’s bijgeplaatst van de Echoverb van Unity Audio Ltd (UK) en de  Klynstrom Sovereign Echo Master 2003, beide ontworpen door voormalig WEM engineer Terry MacDonald. Daarnaast nog foto’s toegevoegd van de handgebouwde Roxdon Studio BBD-Echo 1980 en de multifunctionele JOYO (Manchester UK) Tone Chain 1.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “
Combo transistor versterkers met naam of code”.
Het betreft de transistor gitaarcombo’s GS824 uit 1982 en de DC 60, DC90 en DC 120 serie uit 1989.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustiche gitaren” onder het kopje “Overige Jazz modellen als Lucky 7, JG serie, ES 57” foto’s bijgeplaatst van de acoustische JG101-8 kwaliteitsgitaar uit 1961.
Week 34– augustus  2021:
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees” onder het kopje “Duitsland” / Schaller. Het betreft foto’s van de Schaller schijf echo’s Echo Sound buizen 1963-1965, de inbouwunit met buizen echo voor de versterkers KV-40 en KV-50, de KV-100 versterker 1967-1968 met ingebouwde transistor echo unit alsmede de transistor Echo Reverb Machine 2000 met tapecartridge uit 1974. De KV-100 transistor echo unit is ook gebruikt in de Schaller Echo Sound Studio 1969-1970 en de Italiaanse Davoli 2K echo.
Er volgen binnenkort nog meer foto’s van Schaller spring reverbs en tremolo’s onder dit kopje.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “De electrische modellen uit de accordeon fabrieken in de Marche regio (1961-1964)”. Het betreft de Meazzi sparkle modellen Conquest vioolbas 1963 en Diamond basgitaar 1961-1964.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Combo buizenversterkers met code”. Het betreft de 12 watt KV12 uit 1960. Binnenkort volgen nog foto’s van de verschillende generaties KV 10 versterkers uit 1952-1960.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustic gitaren” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Gitaren met Western benaming  als Bonanza, Texas Ranger, Western, Jumbo en Double Six”. Het betreft de 
Egmond Jumbo M1 uit 1969-1970.
Week 33– augustus  2021:
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Australie en USA”, onder het kopje “(Maestro-) Echoplex”/ Post Echoplex. Het betreft de van Echoplex afgeleide toestellen vanaf 1999, de Tubeplex en Plex TP-100 van Mike Battle en de Echoplex producten van Oberheim, Gibson, Dunlop en Fulltone.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “De electrische modellen uit de accordeon fabrieken in de Marche regio (1961-1964)”. Het betreft de Meazzi sparkle modellen Meteor en Muzikette.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond overigen” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Egmond overige instrumenten”. Het betreft de Egmond EH52-1 zwart lapsteel gitaar uit 1961.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Losse hybride versterkers”. Het betreft hybride versterkers met transistor preamp en buizen poweramp als de Favorit I 1967-198, Favorit II 1968, Favorit II T 1969 en de Imperator 1970-1974.
Week 32– augustus  2021: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Combo buizenversterkers met code”. Het betreft de 6 watt buizencombo  Dynacord KV6, Harp Amp Type 1 en 2 uit 1954-1960, onder meer gebruikt voor mondharmonica. De grotere types uit de KV serie volgen later.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Aziatisch” onder het kopje “Evans, Ryan en Multivox”.  Het betreft de Ryan toestellen Rec 44, Rec 55 en Rec 66, die gelijkenis vertonen met soortgelijke toestellen van Evans, Solton, Maton en Multivox.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje
De electrische modellen uit de accordeon fabrieken in de Marche regio (1961-1964)”. Het betreft het Meazzi sparkle model Vanguard met 2 of 4 pickups uit 1961-1964. 
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sub labels” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Overigen”. Het betreft foto’s van de Tonemaster steelstring western uit 1968. Inmiddels zijn er zo’n 45 Egmond submerken te zien op deze pagina.
Week 31– augustus  2021: 
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s en linken bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees”. Onder het kopje “Frankrijk en Italie” is een nieuw onderdeel toegevoegd met de JPC replica producten gebouwd door Jean Paul Caro (France). Het betreft een aantal drumecho’s afgeleid van de Framez/voxECHO, replica Vox TV front versterkers en custom gitaren waaronder de Blue Stratocaster van Matilda.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Framez en Meazzi classics en andere acoustics uit Sicilie en Lombardije (1954-1964)”. Het betreft de vroege Framez modellen Barcelona, Capinera, Granada en Oriente.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Losse buizenversterkers met code”. Het betreft foto’s van de vroegste versterkers de WV10 (10 watt) uit 1953 en de VVS Stereo voorversterker 1959-1960. Binnenkort volgen op deze pagina de foto’s van de bekende MV series.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustic gitaren” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Gitaren met Western benaming  als Bonanza, Texas Ranger, Western, Jumbo en Double Six”. Het betreft de meest luxueuze Egmond acoustische 12 string gitaar de Double Six L3 met Naturel fichten bovenblad, ahorn hals met ingelegde palissander toets uit 1965.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst is op de pagina “Watkins en W.E.M. Foto’s (England)” onder het kopje “Watkins, Wilson en España gitaren”. Het betreft diverse op deze gitaren toegepaste pickups.
Week 30– juli  2021: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Losse transistor versterkers en powermixers”. Het betreft de transistor uitvoeringen van de Dynacord Eminent power mixers types III, IV, VI, VIII en 85 uit ca. 1982 t/m 1993.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Framez en Meazzi classics en andere acoustics uit Sicilie en Lombardije (1954-1964)”. Het betreft de Framez modellen Perla, Ritmie, Serenata en Sport. Onder dit kopje volgen nog meer gitaren met het Framez label.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Aziatisch” onder het kopje “Elk, Maxon en Ibanez “. Het betreft foto’s van de EM11 (1978), HD1000 en HD1500 delay toestellen van Ibanez.  Binnenkort volgen onder dit kopje nog meer foto’s van Ibanez echo’s. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Vox na Jennings Foto’s (England)”. Het betreft de Vox Escort (“Busker”)  batterij versterkers van de types B2 en BM1 uit 1973-1983, daarmee  de langst lopende Vox versterker na de AC30 en in de Dallas fabrieken geproduceerd zowel tijdens de CBS-Arbiter als de Rose Morris periode.  Zie o
nder het kopje “Vox CBS-Arbiter (1973-1978)” en “Vox Rose Morris (1979-1992)”.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sub labels” onder het kopje “Lion” foto’s bijgeplaatst van de 
Cordoba Classic met Spruce blad, Mahogany neck, sides en back.
Week 29– juli  2021: 
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn op de pagina “Echo’s Australie en USA” onder het kopje “Overige Amerikaanse echo’s/Digitech” foto’s bijgeplaatst. Het betreft de Digitech Studio series S100, S200, 400, Twin, Quad4 en Quad4 V2, alsmede de TSR-24 en TRS-24S toestellen. Er volgt nog veel meer van Digitech.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Combo buizenversterkers met code”. Het betreft de Dynacord DA-18V 1962 en de DA-20 1963. Onder dit kopje volgt later nog de KV serie.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Framez en Meazzi classics en andere acoustics uit Sicilie en Lombardije (1954-1964)”. Het betreft de in Sicilie gebouwde gitaren Astra uit 1962 en Ariston uit 1964. Onder dit kopje volgen nog gitaren met een Framez label.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sub labels” onder het kopje “Orpheum” foto’s bijgeplaatst van de Orpheum semi acoustic Archtop 12 string gitaar uit 1967.
Week 28– juli  2021: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Watkins en W.E.M. Foto’s (England)” onder het kopje “Watkins en W.E.M. gitaarversterkers” foto’s bijgeplaatst van de WEM Control ER15 basic tube head uit 1964, de WEM Domino 45 AP (All Purpose) Lead gitaarversterker en de Domino 45 Reverb gitaarversterker. Onder het kopje Watkins en W.E.M. basversterkers” foto’s van de WEM Domino 45 Bass. Alle WEM Domino 45 buizenversterkers komen uit eind zeventiger jaren.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de nieuwe pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Framez en Meazzi classics en andere acoustics uit Sicilie en Lombardije (1954-1964)”. Het betreft diverse klassieke acoustiche en semi- acoustische modellen met Meazzi label uit vijftiger en zestiger jaren. 
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn op de pagina “Echo’s Australie en USA” onder het kopje “Fender” foto’s bijgeplaatst. Het betreft Fender Adineko Oilcan modellen uit ca. 1967, de Echo Reverb II en de Variable Delay. Binnenkort volgt onder dit kopje nog een serie foto’s van de Fender  bandecho ECC501.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst helemaal onderaan op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Losse buizenversterkers met code“. Het betreft foto’s van de vroegste stereoversterkers uit ST series uit 1958-1960 als de ST3, ST6, ST12, de STV50 en de STV75. Binnenkort volgen op deze pagina de foto’s van meer van dit soort versterkers uit o.a. de WV en de MV series.
Week 27– juli  2021: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de nieuwe pagina “Framez en Meazzi gitaren (Italy)” al diverse aanvullingen geplaatst onder het kopje Wandré modellen (1957-1960). Het betreft meerdere electrische en acoustische basuitvoeringen en de befaamde aluminium neck.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Roland Foto’s (Japan)” onder het kopje “Boss” foto’s bijgeplaatst van diverse delay en reverb toestellen uit medio tachtiger jaren. Boss (divisie van Roland) is vooral bekend als fabrikant van  effectpedalen voor elektrische gitaar en basgitaar, maar Boss maakte ook een hele serie traditionele delay en reverb units die hier getoond wordt.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst helemaal onderaan op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Dynacord Gitaren”. Het betreft foto’s van de medio sixties bij Welson Italie geproduceerde hollow body gitaren DC-2, DC-3V en de Assymetric gitaar en Bass. Er volgen binnenkort nog meer foto’s onder dit kopje.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond  sub labels” foto’s van Hi Spot gitaren toegevoegd onder het kopje “Rosetti”, het betreft de
Hi-Spot Parlour guitar, UK Toledo export model, voor Egmond geproduceerd in Tsjechoslowakije, in de UK verkocht door Rosetti. Onder het kopje “Overige labels alfabetisch” zijn foto’s toegevoegd van een Goldene Harfe acoustiche jazz gitaar.
Week 26– juli  2021: 
– Het begint weer langzaam op gang te komen met optredens en evenementen al zijn er nog RIVM regels van toepassing. Er staan er inmiddels weer een redelijk aantal in onze (om technische redenen ververste) nieuwe agenda.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” is een nieuwe pagina opgenomen “Framez en Meazzi gitaren (Italy)”. Deze pagina is nog even “Under construction” maar geeft met enkele series foto’s al wel een beeld wat daar op te verwachten is. Na verloop van tijd zullen hier honderden foto’s worden toegevoegd uit het tijdvak 1954-1999.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees” onder het kopje “Duitsland” / Overige echo’s. Het betreft foto’s van de analoge Hohner echo’s RD 500, RD 1000 en de
Echo Plus solid state Sound on Sound bandecho 1968, made by Sanyo Japan die nagenoeg gelijk is aan de Simms Watts Echo Dek MKII (UK) en PAX Echo Dek (Japan).
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Losse buizenversterkers met code”. Het betreft buizen eindversterkers uit de mono LE serie en de stereo LS serie uit 1958-1960 met vermogens van 8 tot 120 watt.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustiche gitaren” onder het kopje “Gitaren met Spaanse naam als Granada, Malaga, Sevilla, Toledo”. Het betreft de Toledo S2Z Redburst in gestreepte Zebrano uitvoering met kam.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond overigen” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Egmond overige instrumenten”. Het betreft de Egmond ukelele model 6-803 1968 en lapsteel model EH51-3. 
Week 25– juni  2021: 
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Oost Europees”. Onder het kopje “Russische Echo’s” / Analoge en digitale echo’s zijn toestellen toegevoegd van obscure merken als Krokjet en Lell.  Er volgen binnenkort onder dit kopje nog andere Russische toestellen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Combo buizenversterkers met code”. Het betreft de 18 watt Dynacord DA-16-N(ormal) en de DA-16-V(ibrato) serie uit 1961. Later volgen nog ander modellen uit de DA serie met grotere vermogens.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn  foto’s bijgeplaatst op de pagina “Egmond overigen”. Onder het kopje “Egmond onderdelen gitaren”, het betreft toevoegingen van diverse Royal en Egmond pickups.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” is de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Fabricage van EKO gitaren in Recanati Italie” de video “EKO Factory Tour” geplaatst over de hedendaagse acvtiviteiten van EKO, omgeven door een scala aan gitaren uit de sixties. Scroll vrijwel helemaal naar beneden om deze video te bekijken. 
Week 24– juni  2021: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Bandloze analoge en digitale echo’s”. Het betreft de Dynacord transistor tot programmeerbare digitale modellen vanaf 1970. Er volgen binnenkort nog meer items onder dit kopje.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sub labels” onder het kopje “Lion” foto’s bijgeplaatst van de Lion Teardrop modellen solid 107-2 en 107-3. De 107-2 is in gebruik bij de Sue the Night, destijds huisband bij De Wereld Draait Door.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Dynacord speciale  versterker series”. Het betreft het begin van de professionele
Reference serie 1985-1987 met een hoogwaardig scala aan gitaar- en basversterkers van 65 tot 2x  200 watt in buizen- en transistor techniek gecombineerd met spring reverb, midi en diverse digitale functies. De combo’s zijn gebouwd met dikke multiplex om de hoge kwaliteit te benadrukken.  Er volgen binnenkort nog meer items onder dit kopje.
– Onder de rubriek  “Shadow Music Gear Overig+” zijn op de pagina “Meazzi Foto’s (Italy)” nieuwe foto’s toegevoegd onder het kopje “Framez en Meazzi Buizenversterkers” . Het betreft een van de eerste Framez gitaarversterkers de Framez VibroFramez PA 525 10 watt versterker met extra speakerbox aangebouwd uit 1959
 met losse preamp. Een voorloper voor alle Meazzi producten. 
Week 23– juni  2021:
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Australie en USA”, onder het kopje “(Maestro-) Echoplex”. Het betreft foto’s van het mid zeventiger jaren economy transistor model Sireko (verwijzend naar de Mike Battle’s koosnaam Sir Echo) en het laatst uitgebrachte originele model, de buizen T-EP-6 uit mid tachtiger jaren. Alle originele Echoplex toestellen zijn nu geplaatst, binnenkort volgen nog post-Echoplex, reissue en replica modellen. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Dynacord speciale  versterker series”. Het betreft de 5010 serie 1975 bestaande uit  transistor power-, bas- en gitaar amps, alsmede een losse 9 bands equaliser en bijpassende speakerboxen met alnico speaker(s) en tweeter.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sub labels” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Overigen”. Het betreft foto’s van een Western jazz gitaar en de Royal basgitaar 1965.
Week 22– juni  2021:
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Aziatisch” onder het kopje “Evans, Ryan en Multivox”.  Het betreft de Evans ES-1 Echo Chorus, de Evans ES-5 Super Echo en de Multivox analoge echo MXD 5 uit 1982.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sub labels” onder het kopje “Caledonie, Miller en Wilson” foto’s bijgeplaatst van de Miller acoustiche Jazz Archtop guitar JG 60-8 K CA, met cats eyes gaten uit 1955.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Dynacord Overigen“. Het betreft de bakelieten footswitch FS-2 en een serie mini mixers als de SM-400, SM-600, SME-1000, Disc-o-mix SME-100A, Disc-o- party en Disc-o-mini. Er volgen binnenkort nog meer items onder dit kopje.
Week 21- mei 2021:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Combo buizenversterkers met code”. Het betreft de 18 watt Dynacord DA-15-V(ibrato) naast het N(ormal) model DA-15-N met een modelreeks van 1955-1960. Later volgen nog ander modellen uit de DA serie met grotere vermogens.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees” onder het kopje “Frankrijk en Spanje”. Het betreft foto’s van het Spaanse Synthoma Elkorus analog multi effect met  BBD techniek by Sergio Koval.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Australie en USA” onder het kopje “Tel-Ray, Morley en andere ADINEKO Oil Can echo’s”. Het betreft diverse modellen van Tel Ray en Standel.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sub labels” diverse foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Rosetti”. Het betreft de Rosetti Airstream II en III gitaar in de 1e en 2e generatie, met zowel Egmond als Rosetti logo.
Week 20– mei 2021: 
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Home-made en Etap” onder het kopje “Home Made”. Het betreft foto’s van diverse home made echo’s van Nico Nelson (RIP), Ben van Straaten en Per Alm (drummer 1961 Sweden). 
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sub labels” onder het kopje “Lion” foto’s bijgeplaatst van de Cordoba Classic en de semi acoustische modellen 101-3 gitaar, 102-bass en 102-12 12 string. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Transistor schijfecho’s”. Het betreft de Dynacord Echocord Studio Disc Echo 1966-1968, een zeer bijzondere professionele schijf echo, uitgebracht in een limited edition serie van slechts 500 stuks.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Meazzi Foto’s (Italy)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Meazzi en M3 (Meazzi Music Milano)/emThree (Calderoni) solid state versterkers”. Het betreft de Meazzi emThree Total 100 solid state gitaarcombo uit ca 1975, fabrikaat Caldironi. 
Week 19– mei 2021: 
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Aziatisch” onder het kopje “Elk, Maxon en Ibanez “. Het betreft foto’s van de analoge en electronische delay toestellen van Ibanez uit de AD100 tot AD190 serie, geproduceerd bij Maxon.   Binnenkort volgen onder dit kopje nog meer foto’s van Ibanez echo’s. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Dynacord bas versterkers en bas combo’s“. Het betreft de Bass-King serie van 1963 -1968 in diverse buizen en hybride uitvoeringen. Binnenkort volgen nog andere Dynacord basversterkers onder dit kopje.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustiche gitaren” onder het kopje “Modellen met ovaal klankgat als Gipsy  en Rio”. Het betreft alle Rio en Gipsy varianten met ovaal klankgat.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Binson Foto’s (Italy)” onder het kopje “Binson Pre-Mixers, Power-Amps en Speakerboxen”. Het betreft  buizen Pre-mixer P.A. 602-6 uit 1969 en de Voltage regulator model P.V. 604, 1000 watt AC.
Week 18– mei 2021: 
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Oost Europees”. Onder het kopje “Russische Echo’s” / Analoge en digitale echo’s zijn toestellen toegevoegd van obscure merken als LM, Orthodox, Pooh, Prestige, Rostex, Rubikon, Samanta. Er volgen binnenkort onder dit kopje nog andere Russische merken.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Combo transistor versterkers met naam of code“. Het betreft de combo’s met namen als Sprinter, Star, Turbo en Turbo S Limited Edition. De combo’s met code volgen binnenkort.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Meazzi Foto’s (Italy)” bijgeplaatst onder een eigen kopje “Meazzi en Framez gitaren en andere snaarinstrumenten”. Het betreft de Meazzi Aristocrat gitaren en bassen uit 1962-1964 in de diverse uitvoeringen met specifiek |Italiaanse vormgeving. 
– Onder de nieuwe rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond  sub labels” foto’s van Caledonie gitaren toegevoegd onder het kopje “Caledonie, Miller en Wilson”. Het betreft een donkerbruin genuanceerd model met Caledonie logo en 1 pickup (gelijk aan Egmond ES 57-10CA).
Week 17– april 2021:
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond licentie gitaren Tolchin” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Roderich Paesold gitaren” van het model P100 en onder het kopje “Jester gitaren” van het model W160.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Australie en USA”, onder het kopje “Fender”. Het betreft foto’s van de Fender FE-1000 solid state echo uit 1968 en de oilcan toestellen Echo Reverb uit 1965 en Multi Echo uit 1969. Er volgen binnenkort nog meer foto’s van Fender echo’s.
Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje ” Losse transistor versterkers en powermixers”. Het betreft de modellen TV12, TMV 20, en de MV serie 20, 25, 42, 52, 82, 100 en 102 van 12 tot 100 watt uit 1959 tot 1979. Er volgen binnenkort nog meer foto’s onder dit kopje. 
Week 16– april 2021: 
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees”. Onder het kopje “Italie” zijn foto’s bijgeplaatst van de diverse FBT echo systemen in buizen en transistor uitvoeringen. Enkele van deze toestellen verschenen ook met het Duitse Blackfield label. FBT is in 1963 opgericht door Bruno Baldoni en Vinicio Tanoni en nog steeds in Recanati actief met hoogwaardige professionele audio.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond electric gitaren” foto’s bijgeplaatst van de modellen Electra, Rocket en Scout.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Combo hybride versterkers met naam of code
“. Het betreft de Favorit I combo modellen K501, K502 en K503, ieder model uitgevoerd met zijn specifieke luidspreker.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Binson Foto’s (Italy)” onder het kopje  “Binson Overig”. Het betreft de
Binson B60 microfoon.
Week 15– april 2021: 
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn op de pagina “Echo’s Australie en USA” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Overige Amerikaanse echo’s”. Het betreft een serie Electra echo’s, het huismerk van SLM  Electronics (St. Louis Music), een grote speler op de Amerikaanse markt.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustiche gitaren”  foto’s bijgeplaatst onder de kopjes ” Overige Jazz modellen als Lucky 7, JG serie, ES 57 enz.” en “Overige klassieke en andere semi acoustische modellen”.  Het betreft diverse vroege en zeer vroege acoustische en semi-acoustiche modellen. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “
Combo buizenversterkers met naam”. Het betreft de modellen Hifi King, (Hall) Jazz en (Hall)Rex uit 1961-1964. 
Week 14– april 2021: 
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Aziatisch” onder het kopje “Zoom”. Het betreft de geschiedenis van Zoom met een serie producten vanaf 1985.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Losse buizenversterkers met code”. Het betreft toestellen uit het tijdvak 1955-1960, zoals de AV15 en de speciaal ontworpen SUS 15 luidsprekerboxen met daarbij behorende MV15 en SV17 buizen versterkers. O
nder het kopje “Losse buizenversterkers met naam” zijn foto’s bijgeplaatst van de veelzijdige Miga 16 versterker, die eveneens past in de SUS 15 luidsprekerboxen.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustic gitaren” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Gitaren met Western benaming  als Bonanza, Texas Ranger, Western, Jumbo en Double Six”. Het betreft de Egmond G104 uit 1955, een groot Gibson model met massief bovenblad.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Vox en Jennings buizen echo’s (England)” onder het kopje “voxEcho Reverb buizen 1962-1966 UK”. Het betreft de zgn. Cliff Richard Reverb in de Fawn 1962 uitvoering met witte knoppen en Red panel.
Week 13– april 2021: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Vox en Jennings Foto’s Algemeen (JMI 1946-1968) (England)”  foto’s bijgeplaatst onder het kopje “ Vox en JMI historie periode 1957-1968″. Het betreft diverse foto’s met Tom Jennings en Dick Denney en van de Jennings electrobass uit 1958.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond overigen” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Egmond overige instrumenten”. Het betreft de verschillende  uitvoeringen van de Egmond banjo’s en lapsteel gitaren.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Losse hybride versterkers“. Het betreft de hybride versies van de Eminent I en II, Commander en A1000. 
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Australie en USA”, onder het kopje “Overige Amerikaanse echo’s”. Het betreft foto’s van de diverse MXR toestellen, inclusief de door Hank Marvin gebruikte
MXR M-108 10 bands equalizer (in zijn Vox AC30) en de digitale M-113 delay  als eenmalige vervanger voor Hank’s  Binson EC3. 
Week 12– maart 2021:
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustic gitaren” diverse foto’s bijgeplaatst.
Onder het kopje “Gitaren met Western benaming  als Bonanza, Texas Ranger, Western, Jumbo en Double Six” foto’s van de Texas Ranger 1 Mellow Reddisch Sunburst top, acoustisch met halspen en Vox kop uit 1968.
Onder het kopje “Gitaren met naam van Amerikaanse streken als Colorado, Kansas, Kentucky, Miami, Nevada” foto’s van de Kansas 2ES1 Junior met halspen en scherpe Cut Away en van de  Colorado Bass 2EBS1.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Australie en USA” onder het kopje “Vox Thomas (1965-1971)”. Het betreft de Vox Echo De Luxe V837 solid state 1968, product van Thomas Organ Comp. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Losse buizenversterkers met naam”. Het betreft de 45 watt Eminent buizen serie uit 1962-1967 en wel de versies EMT (opvolger van de MV46) , Eminent I en Eminent II. Vanaf 1968 werden de Eminent uitgebracht als hybride en vanaf 1985 als transistor versterker. Deze versterkers volgen later onder de betreffende kopjes.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Combo buizenversterkers met code”. Het betreft de 18 watt Dynacord DA15N(ormal) (= zonder vibrato). Het vibratomodel DA15V volgt later.
Week 11– maart 2021:
Deze week hebben wij benut om de structuur en beveiliging van onze site up to date te maken. De omvang van de site en groter aantal bezoekers maakte nodig om wat aanpassingen te doen.  Binnenkort hervatten wij met verdere uitbreiding van de site met enige veranderingen.
Week 10– maart 2021:
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Aziatisch” onder het kopje “Elk, Maxon en Ibanez “. Het betreft aanvullingen met de overige echo’s van Maxon. De echo’s van Maxon zijn hiermee compleet.  Binnenkort volgen onder dit kopje nog foto’s van Ibanez echo’s waarvan er verschillende zijn geproduceerd bij Maxon.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond licentie gitaren Tolchin lijn (1976-1983)” onder het kopje “Jester gitaren” foto’s bijgeplaatst van het klassieke W-160 model. Deze Jester gitaren zijn geproduceerd op dezelfde  productielijn als de gelijke Alfesta W-160.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst helemaal onderaan op de pagina “Dynacord Foto’s (Germ)” onder het kopje “Dynacord Gitaren”. Het betreft foto’s van de eerste Dynacord gitaar, het legendarische futuristische model Cora uit 1965 in red/gold  en black/chroom. Er zijn er slechts 100 stuks van geproduceerd en mede daardoor een gewild collectors item.
Week 9- maart 2021:
– Wij bereiken deze week een nieuwe mijlpaal met 15.000 foto’s op deze site. De waardering van onze bezoekers vormt onze stimulans voor dit succes en wat mogelijk nog komen gaat. Hartelijk dank daarvoor.  
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” is op de pagina “Vox en Jennings buizen echo’s (England)” onder het kopje “Framez / Meazzi Wheel Echomatic Model No 2 voxECHO” een live geluidsopname uit 1960 geplaatst waar de originele voxECHO Echomatic no. 2 schijfecho van Hank Marvin is te beluisteren. Het betreft Apache gespeeld door Hank, Bruce, Jet en Tony.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” is (analoog aan de grote merken Vox, Binson, Meazzi, Klemt-Echolette, Roland en W.E.M.-Watkins) ook voor Dynacord nu  een eigen pagina toegevoegd genaamd “Dynacord Foto’s (Germ)”. Hierop zijn diverse kopjes voorzien die in de rest van 2021 veel van het enorme Dynacord assortiment voor de muzikanten gaan tonen. De grote PA , mixer en luidsprekersystemen blijven overigens buiten beschouwing. Vooralsnog zijn de foto’s van de buizen en transistor bandecho’s geplaatst, later zullen nog honderden foto’s volgen met schijfecho’s, bandloze analoge en digitale echo’s, versterkers, gitaren en overige instrumenten. Uiteraard zijn de Dynacord echo’s vanaf nu niet meer zichtbaar in de rubriek “Vintage Music Gear Echo’s v” waar nog wel de overige Duitse echotoestellen te vinden zijn.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Meazzi Foto’s (Italy)” de Meazzi en Framez gitaren herplaatst onder een eigen kopje “Meazzi en Framez gitaren en andere snaarinstrumenten”. Deze verbeterde weergave is vrij onderaan op de pagina te vinden, binnenkort zullen hier meer foto’s van Meazzi gitaren worden bijgeplaatst.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Vox JMI Foto’s Overigen (England)” onder het kopje “Vox PA” foto’s bijgeplaatst van de diverse modellen Vox Line Source speakers 1963-1970 als LS15, LS40, LS60 en Focus.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” is (analoog aan de grote merken Vox, Binson, Meazzi, Klemt-Echolette, Roland en W.E.M.-Watkins) ook voor Dynacord nu  een eigen pagina toegevoegd genaamd “Dynacord Foto’s (Germ)”. Hierop zijn diverse kopjes voorzien die in de rest van 2021 veel van het enorme Dynacord assortiment voor de muzikanten gaan tonen. De grote PA , mixer en luidsprekersystemen blijven overigens buiten beschouwing. Vooralsnog zijn de foto’s van de buizen en transistor bandecho’s geplaatst, later zullen nog honderden foto’s volgen met schijfecho’s, bandloze analoge en digitale echo’s, versterkers, gitaren en overige instrumenten. Uiteraard zijn de Dynacord echo’s vanaf nu niet meer zichtbaar in de rubriek “Vintage Music Gear Echo’s v” waar nog wel de overige Duitse echotoestellen te vinden zijn.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Meazzi Foto’s (Italy)” de Meazzi en Framez gitaren herplaatst onder een eigen kopje “Meazzi en Framez gitaren en andere snaarinstrumenten”. Deze verbeterde weergave is vrij onderaan op de pagina te vinden, binnenkort zullen hier meer foto’s van Meazzi gitaren worden bijgeplaatst.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Vox JMI Foto’s Overigen (England)” onder het kopje “Vox PA” foto’s bijgeplaatst van de diverse modellen Vox Line Source speakers 1963-1970 als LS15, LS40, LS60 en Focus.
Week 8– februari 2021:
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Australie en USA”, onder het kopje “(Maestro-) Echoplex”. Het betreft foto’s van de EP-4 uit 1976 en de EM-1 Groupmaster uit 1971. Er volgen binnenkort  nog andere modellen op deze pagina.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Meazzi  Foto’s (Italy)” onder het kopje “Meazzi en M3 (Meazzi Music Milano)/emThree (Calderoni) solid state versterkers”. 
Het betreft foto’s van Meazzi Ultrasonic 125 solid state versterker met ingebouwde bandecho.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustiche gitaren” onder het kopje “Gitaren met Spaanse naam als Granada, Malaga, Sevilla, Toledo”. Het betreft de
Toledo G105-1 met Lone-Ranger motief.
Week 7 – februari 2021:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” is een nieuwe galerij toegevoegd op de pagina “Vox JMI Foto’s Buizen versterkers (England)”
onder het kopje “Vroege JMI versterkers t/m 1958”. 
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees”. Onder het kopje “Italie” zijn foto’s bijgeplaatst van de Semprini echo’s. 
Semprini is in 1956 opgericht door Cesare Semprini als L.I.A.R.E ( Laboratori Impianti Apparecchiature Radio Elettriche ) in Milaan en  produceerde tot medio zeventiger jaren hoogwaardige versterkingssystemen. Bekende  gebruikers in Nederland waren de Tielman Brothers. Deze galerij is nu compleet. 
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustiche gitaren” onder het kopje “Overige Jazz modellen als Lucky 7, JG serie, ES 57” foto’s bijgeplaatst van een van de vroegste Egmond semi-acoustics met pickup uit 1957 in donker Sunburst uitvoering.
Week 6 – februari 2021:
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees”. Onder het kopje “Engeland Overig” zijn foto’s bijgeplaatst van de
HH Electronic echo’s uit 1969-1979. Deze galerij is nu compleet.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sub labels” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Overigen”. Het betreft diverse modellen met het Tonemaster label.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Vox na Jennings Foto’s (England)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox  CBS-Arbiter (1973-1978)”. Het betreft diverse modellen van de (Dallas-) Arbiter Fuzz Face pedalen uit 1966-1976, als gebruikt door o.a. Jimi Hendrix en David Gilmour. De latere Dunlop en reissue pedalen worden hier niet getoond.
Week 5 – februari 2021: 
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Oost Europees”. Onder het kopje “Russische Echo’s” zijn analoge en digitale echo toestellen toegevoegd van obscure merken als Fortissimo, Squire, Spring Reverb, Venec en Vestnik. Er volgen binnenkort nog andere merken.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sublabels” foto’s toegevoegd. Onder het kopje “Rosetti” zijn foto’s bijgeplaatst van de Foreign 3 elektrische gitaar met multiplex body, onder het kopje “Caledonie, Miller, Wilson” foto’s van de acoustische Miller Jazz Archtop met catseye klankgaten uit 1950 in diverse uitvoeringen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Jennings na Vox Foto’s (England)” onder het kopje “
Jennings J.E.D. – J.E.I. versterkers“. Het betreft de Jennings J40 Solid-State versterker uit 1971, door Hank Marvin gebruikt in combinatie met een Jennings Gyrotone RT10. 
Week 4 – januari 2021: 
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn op de pagina “Echo’s Australie en USA” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Overige Amerikaanse echo’s”. Het betreft de Rockman echotoestellen ontworpen door ingenieur Tom Scholz (gitarist van de arena rockband Boston) en de Reverbatape RV-3A van The Schober Organ Corporation in New York en Melbourne.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” is de pagina “Egmond (semi) accoustic gitaren” bijgewerkt onder het kopje “Gitaren met naam van Amerikaanse streken” met aanvullende foto’s van de Kansas 1EBS1 Bass . Op de pagina “Egmond electric gitaren” zijn onder het kopje “Hollow body gitaren” foto’s bijgeplaatst van de V(inyl) 2 uit 1965.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Vox na Jennings Foto’s (England)” onder het kopje “Vox Rose Morris (1979-1992)”. Het betreft  aanvullende foto’s van de Vox AC30TB Vintage Series geproduceerd bij Precision Electronics in 1991-1993.
Week 3 – januari 2021: 
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s West Europees” onder het kopje “Duitsland” / Overige echo’s. Het betreft foto’s van de Allsound (by Solton) en Solton bandecho’s, gemaakt bij Evans in Japan. Er zijn overeenkomsten met Evans en Ryan echo’s.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn nieuwe foto’s bijgeplaatst op de pagina “Egmond overigen”. Onder het kopje “Egmond overige instrumenten” zijn foto’s van banjo’s, mandolines en steelgitaren toegevoegd. Onder het kopje “Egmond onderdelen gitaren”, betreft het gitaarelementen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Vox JMI Foto’s Buizen versterkers (England)” nieuwe foto’s bijgeplaatst. Het betreft onder het kopje “
Vox versterkers AC 30/6 Grey Panel (JMI producten uit Royston periode 1964-1968)” nieuwe foto’s van de Vox AC30 Grey panel 1965 in Bass uitvoering en onder het kopje  “Andere Vox buizen versterkers (AC2, AC4, AC6, AC50, Mistery Amp, Domino Serie)” foto’s van de Vox Domino Super Twin 15 uit 1964-1965.
Week 2 – januari 2021: 
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sublabels” onder het kopje “Overige labels alfabetisch”  foto’s geplaatst van gitaren met het  Goldene Harfe en Tonica label.
– Onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Echo’s Aziatisch” onder het kopje “Elk, Maxon en Ibanez “. Het betreft de Maxon AD serie vanaf ca. 1978, waarvan enkele modellen ook zijn uitgebracht onder het Ibanez label. 
Maxon is merknaam voor producten van Nisshin Onpa Japan, bekend van de hoog kwalitatieve Maxon pedalen en productie partner voor de digitale effecten van Ibanez van 1974 tot 2002. Er zullen op deze pagina en onder dit kopje nog vele foto’s volgen. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Vox JMI Foto’s Overigen” onder het kopje “
Andere Vox electronica (producten uit de JMI periode tot 1968)”. Het betreft wellicht s’werelds eerste draadloze zender de Vox Radio Microphone uit 1964. Deze werd gebruikt met een Lavelier (daspeld/rever) microfoon van de fabrikaten Shure, Kent of Reslo. Van de betreffende Shure (basismodel 420) en Kent (M-21) modellen zijn ook foto’s toegevoegd.
Week 1 – januari 2021: 
– Wij starten 2021 met foto’s van een door Hank Marvin gebruikte Binson Baby Echo’s. Hank bezat meerdere van deze toestellen in de periode 1961-1980. Op deze foto’s zijn onder meer te zien de originele labels en een brief van John Friesen die de originaliteit bevestigd.  Kijk hiervoor onder de rubriek  “Vintage Music Gear Echo’s v”  op de pagina “Foto’s Echo’s Hank Marvin”. Deze echo is enigszins gemodificeerd, niet bekend is of dit tijdens of na Hank’s gebruik heeft plaatsgevonden.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond licentie gitaren Tolchin” onder het kopje “Roderich Paesold gitaren” foto’s bijgeplaatst van de modellen P60, P85, P150, P160, P180 en P185.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Jennings na Vox Foto’s (England)” onder het kopje “
Jennings J.E.D. – J.E.I. versterkers” foto’s bijgeplaatst van de Jennings Gyrosonic Twin Ten die veel gelijkenis vertoont met de door Hank Marvin gebruikte RT10 Rotary Unit 1972.