Peter Korving

                         

Peter Korving speelde op 45e Meeting in april 2005.

 

Geboren in 1961 en toen hij zeer jong was luisterde hij vaak naar zijn vader en oom die samen Shadows muziek speelden. Het was op zijn 12de verjaardag dat hij zijn eerste elektrische gitaar kreeg, een Jedson Telecaster met een elementje, samen met een gebruiksershandleiding hoe de gitaar te gebruiken: een LP met de grootste hits van de Shadows.

Hij werd spoedig zelf Shadows gek en die typische Meazzi echo werd in zijn geheugen gegrift. Toen hij wat ouder werd begon hij de muziek te analyseren en hij was benieuwd hoe hij dat zelfde oude echte Shadows geluid kon krijgen.

In 1976-1977 begon zijn jongere broer Arie (een reusachtige Beatles fan) en Peter hun eerste gitaargroup genoemd “The Shatles” (een combinatie van Shadows en Beatles). Zelfs toen was de echte gitaar nog onbetaalbaar zodat hij op een imitatie stratocaster speelde samen met een 8-track-echo machine. Al gebruikmakend van de standaard cassettedecks van die dagen, begonnen zij diverse nummers thuis op te nemen.

In 1985 kocht hij zijn eerste VOX AC30 versterker samen met de Long Tom Echo van VOX die hij de band 1961 zag gebruiken tijdens hun gezamelijke tour in Nederland.

Ondanks het uitproberen van verscheidene echte Fender Strats was hij nog steeds teleurgesteld over zijn geluid. Het oude en nieuwe vriend Robert Stechwey (die jammer genoeg veel te vroeg overleed) bezochten zij diverse vintage gitaarwinkels in Londen, waar hij hoopte om het echte ding te vinden – een Fender Stratocaster van 1957. Spoedig werd het duidelijk dat dit ook buiten zijn bereik was, dus moest hij iets anders proberen.geluid van de Shadows kwam er toch op een of andere manier niet uit, althans niet naar zijn wens… Samen met zijn

Op dat ogenblik stelde een goede vriend van hen, die het onderhoud deed van de Shadows’gitaren, om voor hem een replica Salmon Pink Fender Strat te bouwen, met de gitaar van Bruce Welch als referentie (die oorspronkelijk in het bezit was van u weet wel…en die oorspronkelijk gebruikt werd voor de opname van ehhhh….u weet wel). Dat is de gitaar waar hij nu nog steeds op speelt en deze heeft een body uit een stuk mahoniehout met een fantastische Birds-Eye esdoorn hals welke tegenwoordig niet vaak meer wordt gezien en een gitaar wat een prachtig geluid geeft. Deze gitaar is nog steeds de enige Strat die hij voor al zijn opnamen vandaag de dag gebruikt.

De Vox versterkers werden te zwaar, aangezien Peter twee van hen, parallel geschakeld, in die dagen gebruikte. Dus kocht hij een Mesa Boogie versterker, welke hij de Shadows zag gebruiken bij hun optreden in het Palladium van Londen eind jaren ’80. Na een tijdje begon VOX Lange Tom ook zijn gebreken te vertonen en ging hij verscheidene moderne digitale echoapparaten gebruiken wat uiteindelijk heden ten dage eindigde in de Alessis Q20.

Toen zij (zij noemden zich nu The Silver Strings) in verscheidene proffesionele studio’s opnamen werden het dure zaken, zijnde een niet proffesionele band.. Zoals te horen op deze site, kan tegenwoordig hetzelfde of zelfs nog betere resultaten op een standaard huis PC worden bereikt, zoals de meeste nummers op deze site zijn gemaakt…

Wegens het feit dat met deze methode van opnemen prachtige resultaten worden bereikt, zoals het toevoegen van orkesten en andere prachtige effecten, wordt het moeilijk om de musici te vinden die deze soort muziek kunnen spelen.

Silverstrings,  Arie Korving (boven), Peter Korving en Jeffry midden en drummer John Hol (onder).
Silverstrings 1986, Arie Korving, Peter Korving, Marcel Sanders en Wil Commer.