The Six Hands Rhythms

 

                         

                       www.the-six-hands-rhythms.blogspot.com

GIJS  LEMMEN & THE  SIX  HANDS  RHYTHMS  spelen reeds samen vanaf 2001. In eerste instantie naamloos als GFC-Huisband tijdens gitaar-meetings van de Guitar Friends Connection. (GFC)

Vanaf 2009 gaat men door het leven als “THE SIX HANDS RHYTHMS”, zij traden op op de 53e Tribute to Joop en Jolanda in okt 2012.

 De formatie bestaat uit : Gijs Lemmen (leadguitar), Elly Swets (bass) , Ad Vos (drums) en wordt aangevuld door Theo van Hoek (guitar/pedalsteel) of Ruud Wegman (harmonica/guitar) Het repertoire bevat voor een deel “Shadows-music” met daarin een Tribute to Hank Marvin, maar er wordt ook een variabele switch gemaakt naar de swing-style van Django Reinhardt en er staat een ode aan de jaren 50 gitaarhelden Les Paul & Chet Atkins op het programma.

 Diverse CD’s zijn er inmiddels verschenen op de labels van “Star-Sound”, “Movi  Music”, “GFC Workshop” en het Engelse “Leo’s Den”.
Ook  werden er de afgelopen jaren  4 CD’s  opgenomen met  de voormalige bassist van The Shadows BRIAN ‘LICORICE’ LOCKING.
Naast de studio-sessies diende men ook op het podium als begeleidingsband voor deze voormalig Shadowsbassist /harmonicaspeler, met optredens op de 44e meeting van april 2004 en de 51e van april 2011.
Buiten de Hollandse optredens ging de band regelmatig mee op tour door Duitsland, Engeland en Zwitserland.

The Six Hands Rhythms. Vlnr Ruud Wegman, Elly Swets, Gijs Lemmen, Ad Vos en Theo van Hoek.
The Six Hands Rhythms repeteren.
Brian Locking en Gijs Lemmen, CD It’s Only Natural.

 

Brian Locking en Gijs Lemmen repeteren voor hun CD.
Brian Locking en Gijs Lemmen maken lol.