The Lonely Boys

                         

The Lonely Boys anno 1959 Jaap Lips, Harrie Leeuwestein, Ronald de Vries, Rens Hoogvliet, Wim Bos (hurkend)
The Lonely Boys 2009 Ron de Vries, Jaap Lips, Wim Bos, hurkend Harrie Leeuwestein, Jan Albag. Zij speelden toen op de nationale Meeting van september 2009.

 

The return of The Lonely Boys

Eind jaren-50 werd in Oud-Beijerland de later legendarische rockgroep ‘The Lonely Boys’ opgericht. De ‘Boys’ zaten toen net op de middelbare school en waren zo rond de 12 – 14 jaar.

Ronald de Vries (sologitaar), Harrie Leeuwestein (basgitaar) en Jaap Lips (slaggitaar). Enkele maanden later werd de band uitgebreid met Jan Albag (drums) en Wim Bos als vaste zanger. Elke dag werd na schooltijd stevig gerepeteerd in huize De Vries aan de Trompstraat te Oud-Beijerland. De moeder van Ron had hiervoor zelfs een speciale kamer ingericht.

Na ongeveer een jaar verliet Jan de The Lonely Boys, omdat hij bij een bandje in zijn woonplaats Puttershoek kon komen spelen.

Rens Hoogvliet nam de plaats van Jan achter de drums in en werd aldus de nieuwe ‘Lonely Boy’. Dit werd vervolgens de vaste kern van The Lonely Boys.

The Lonely Boys begeleidden niet alleen hun vaste zanger Wim Bos. Op de talentenjachten begeleidden zij ook o.a. Rebecca v.d. Wal uit Rockanje, Diny van Engelen uit Oud-Beijerland, Magda Kruijthof uit Strijen. Zij hebben zelfs Sandra Reemer nog een keer begeleid. The Lonely Boys begeleidden ook Peter de Rijk, die vroeger in de van Speijkstraat woonde. Peter vertolkte o.a. het Jim Reeves genre.

Het repertoire van The Lonely Boys bestond voornamelijk uit instrumentalenummers van The Shadows, The Spotnicks, The Jumping Jewels, ZZ and the Maskersen The Ventures. In de zestiger jaren wonnen The Lonely Boys met hunuitstekende instrumentale vertolkingen diverse talentenjachten in de Hoeksche Waard en verder in den lande. Zoals bijvoorbeeld een talentenjacht in zaal De Man in Oostvoorne, waar zij met twee instrumentale nummers: Vilja Oh Vilja enLong Long Ago met een voortreffelijk samenspel midden in de roos schoten voor delandelijke halve finale van de Fender talentenjacht in Amsterdam. Het juryrapport loog er niet om. Op één punt na het hoogste wat gehaald kon worden. Uiteindelijk werd de halve finale van de Fendertalentenjacht gewonnen door de Sapphires uit Amsterdam met 182 punten. The Lonely Boys vergaarde uiteindelijk 124 punten.

The Lonely Boys speelden in die tijd op talentenjachten veel samen met o.a. The Arrows uit ‘s-Gravendeel en The Jumping Dynamites uit Ridderkerk met Leen Huizer (Lee Towers) als zanger. Vaak wonnen The Lonely Boys ook van hen. Het repertoire van Wim bestond uit nummers van Cliff Richard, Elvis Presley, Bob Bouber (van ZZ), Johnny Lion, Vince Taylor enz.

Dat Wim artiestenbloed heeft was duidelijk te merken op een reünie van The Lonely Boys in 2005. De swing zat er bij hem meteen in.

Zoals gezegd, de hele week werd na schooltijd flink geoefend. In het weekend (vrijdag-, zaterdag- en zondagavond) werd er opgetreden in o.a. Rotterdam, Schiedam, Den Haag, Zwijndrecht, Dordrecht, Puttershoek, Klaaswaal, Heinenoord, Rockanje. Vaak in gelegenheden die nu al lang niet meer bestaan. In het bekende middeleeuwse Dordtse gildenpand “De Crimpert Salm” werd ook regelmatig gespeeld. In die periode had men daar alleen maar 110 Volt. Nu heet het Grand Café “De Crimpert Salm”.

Het gebeurde ook dat er een speciale grote bus voor de fans van The Lonely Boys naar de dansgelegenheid reed, want in die tijd reden we met z’n allen nog op de fiets of het brommertje. Het openbaar vervoer was toen ook niet alles.

Na elkaar ongeveer 40 jaar uit het oog verloren te zijn geweest, werd na een leuke reünie in 2005 besloten om voor ons plezier weer eens bij elkaar te komen.

Rens was niet van de partij omdat hij in Dubai woont. Er werden weer wat ‘oude’ nummers uit de doos gehaald om in te studeren. Dat viel voor Jan, Jaap en Wim lang niet altijd mee, omdat zij in tegenstelling tot Ron en Harrie, nooit meer iets met muziek hadden gedaan.

Maar onder de bezielende leiding van de 2 ervaren rotten (waarbij de gezelligheid net als vroeger weer hoogtij viert) werd en wordt er stevig gewerkt wat uiteindelijk het idee opleverde om net zoals vroeger, weer eens op Koninginnedag te spelen. Je hebt dan een doel om naar toe te werken.

Toen deze vraag aan het bestuur van de Oranje vereniging werd gesteld, was het antwoord volmondig ja.  Zij waren vroeger zelf ook fan van The Lonely Boys.

 

Het valt niet mee om na zo’n lange tijd de vingertjes weer een beetje soepel te krijgen, maar door veel met elkaar te repeteren, zullen The Loneley Boys na 45 jaar toch weer op Koninginnedag optreden ter gelegenheid van het 450 jaar bestaan van Oud-Beijerland.