The Boosters

                         

The Boosters uit Amsterdam speelden speelden op de 41e Meeting van september 2001 en op de Mini Meetings van februari 2003 en 2004.

De band begint bij de gebroeders den Doop. De Oudste broer Will, de middelste Tony en de jongste Jim. Al op zeer jeugdige leeftijd werden de kartonnen gitaren eindelijk vervangen door echte.

Zonder enig overleg speelde Jim ritmegitaar, Will sologitaar en Tony basgitaar. Wanneer de gebroeders na enkele jaren hun eerste optreden doen in een Amsterdamse studentenflat met onverwacht veel succes, volgt daarop een ongelooflijke kettingreactie.

De hoeveelheid contracten die daarna binnenstroomden had tot gevolg dat de frequentie en discipline van de repetities moest worden opgevoerd.

Van 1978 tot 1990 hebben THE BOOSTERS optredens gedaan varierend van jeugdsoosen, buurthuizen, tot chique dansavonden in hotels, restaurants, steakhousen, cruiseschepen, etc.

De hoogtepunten in die tijd als beginnende band, waren de twee concerten bij de opening van de “bijlmerbajes” en op de Dam in Amsterdam, bij de kroning van Koningin Beatrix.

De groep heeft na ruim 10 jaar met Glenn Brassinga op drums veel succes gekend, veel optredens, platen en CD’s gemaakt, waarvan de tweede single “Let The Stars” als begintune werd gebruikt bij de Amsterdamse tv piraat “Luna tv”.

 Tony jr. de eeuwige schaduw van zijn vader drumde al heel jong mee op de muziek van THE BOOSTERS en kon tot elk detail van Glenn tot in de perfectie meespelen.

Op 4 september 1992 nam Tony officieel de drums over, toen Glenn na ruim 10 jaar THE BOOSTERS verliet, Het repertoire van THE BOOSTERS is samengeteld uit oa.s. rock and roll, reggae, country en geselecteerde top 40 hits uit diverse jaren.

Op speciaal verzoek spelen zij hun instrumentale nummers met authentieke Shadows klanken. De zelf geschreven composities zullen uiteraard niet ontbreken.

THE BOOSTERS zijn in bezit van eerste klas geluidsapparatuur t.w. als back-line Vox, Fender, Peavey en Yamaha. Een zevendelige drumkit van het Amerikaanse merk Ludwig en als zaalversterking gebruiken zij het supermoderne actieve speaker systeem van JBL.

www.theboosters.nl