The Black Albino’s

Het is allemaal begonnen in het begin van de jaren 60, toen sologitarist Joop van Heusden op een bovenkamertje aan de Haagse Wenckebachstraat samen met zanger Joop Jonkers (artiestennaam Dean Holley), Paul van der Voort Maarschalk (slaggitaar) en Martin de Roo (drums) de Haagse rockband ‘THE BLACK ALBINO’S’ oprichtten.
Omdat het haar en de kuif van Joop van Heusden opvallend blond was en de rest van de bandleden allemaal met grote zwarte kuiven door het leven gingen was de alles dekkende – en tevens zeer opvallende naam ‘THE BLACK ALBINO’S’ snel geboren.
Instrumentaal gezien hadden ‘THE BLACK ALBINO’S’ een groot voorbeeld en dat was de begeleidingsgroep van CLIFF RICHARD, de ‘SHADOWS’ uit Engeland.  Daarnaast stonden ook nummers van de Amerikaanse groep THE VENTURES op het programma. 
Voor het vocale gedeelte bleek BUDDY HOLLY de grote inspirator, maar uiteraard werden de liedjes van CLIFF RICHARD, ELVIS PRESLEY en andere bekenden uit die jaren ook niet ongemoeid gelaten.

Hun sterk samenspel gedurende anderhalf jaar werd in 1962 beloond met een platencontract voor het DELTA label van platenbaas Hans Kellerman wat resulteerde in een aantal singles. Hun eerste single was ‘Shish Kebab’ maar door de tijd bleek de B-kant (St Louis Blues) de meest gewaarde bijdrage aan de Nederlandse popgeschiedenis. De vondsten in het arrangement van ‘St. Louis Blues’, tezamen met de opvallende echo-installatie zorgde voor een zeer originele en pittige uitvoering.
Halverwege het jaar 1963 viel de band in hun originele bezetting uiteen en hun reeds opgenomen derde single voor DELTA met de instrumentals ‘Greensleeves’ / ‘My Blue Heaven’ werd niet meer uitgebracht en bleef voorlopig op de plank liggen.

In 1964 verscheen de beat single ‘Shakin’All Over’ met als achterkant ‘High Heel Sneakers’ (op het HAVOC label).
De plaat sloeg goed aan en werd in diverse Europese landen en zelfs in Amerika uitgebracht. De ‘BLACK ALBINO’S’ werden daar echter (vanwege de ongebruikelijke naam) omgedoopt tot THE KINGBEATS.
Begin 1965 kwam de groep nog eenmaal instrumentaal in beeld met ‘Spanish Gypsy Dance’.
Na een zeer succesvolle periode viel medio 1966 het doek definitief voor ‘THE BLACK ALBINO’S’.

Echter……in 2004, na 42 jaar, kwamen de Black Albino’s in hun originele bezetting weer bij elkaar en het leek hen erg leuk om in 2005 als een soort ‘revival’ weer opnieuw in Den Haag te spelen. Niemand van de originele bandleden woonde nog in Den Haag maar opnieuw optreden wilden wij maar op één locatie, namelijk in ‘La Gaité ‘. Sindsdien zijn zij regelmatig te zien en te horen op de Meetings, zoals op de 49e in april 2009, de 56e in april 2014 en de 60e in april 2016.
Nu; anno 2018 spelen The Black Albino’s nog net zo enthousiast als in de roemruchte zestiger jaren toen de Engelse Rock & Roll op zijn hoogtepunt was.

Black Albinos 1960-1961 met Paul van der Voort Maarschalk (slaggitaar)
Black Albino’s 1961-1962 met Paul van der Voort Maarschalk (slaggitaar) en Simon Lardinoye (bas).
The Black Albino’s on stage (1964). vlnr Leo Bennink, Jan de Jongh, Leo Kappé, Udo de Jong, Dick Hoppe.
Black Albino’s 2018, opnieuw met Paul van der Voort Maarschalk (slaggitaar) en Simon Lardinoye (bas), versterkt met Willem Rozing (zang), Hans Gantevoort (lead) en Joop van Sloten (drums).

 

http://www.blackalbinos.nl/