Just 4 Fun

                         

Just4Fun speelde op de Nationale Meeting van okt 2011.

 

 Over ons  

Omstreeks 1990 hebben Rob van Ooijen, Auk Mulder (collega’s werkzaam bij HTM stadsvervoer Den Haag) het idee opgevat om samen wat te gaan musiceren en nummers van The Shadows te gaan spelen. Tijdens hun jeugd hadden zij in bandjes gespeeld in het Haagsche popgebeuren.

Het begon natuurlijk heel primitief met simpele gitaren en versterkers. Na een jaar of drie gezamenlijk te hebben gespeeld kwam er eendrummer bij, Ab Bollen. Af en toe werd er opgetreden op verjaardagen en kleine feesten.

De naam Just 4 Fun is bewust gekozen. Zij spelen met plezier!!

In 1998 kwamen zij in contact met de UB Hank gitaarclub. In 2001, tijdens één van de clubdagen van de UB Hankclub in Nieuwegein speelden ze bij een jamsessie een paar nummers met Peter Roest. Omdat de slaggitarist vertrokken was vroegen zij aan Peter of hij was bereid om bij ons te komen spelen als slaggitarist. Het niveau ging daardoor met sprongen omhoog. Peter is niet één van de minste op het gebied van muziek van de The Shadows. Hij kent alle nummers tot in de fijnste details.

In januari 2004 hebben we kennis gemaakt met drummer Dick Meijer tijdens de New Years Guitar Party, die door ons werd georganiseerd. In maart van dat jaar werd de samenwerking met drummer Ab Bollen beëindigd. Muzikaal waren wij elkaar ontgroeid. Met Dick hadden wij een erg goed optreden bij The Guitar Friends Connection in april 2004 bij Gijs Lemmen in Dordrecht.

Dick is een uitstekende drummer, máár het drummen van Shadownummers vergt toch wat andere technieken. Om die reden werd de samenwerking in april 2006 beëindigd.

Omdat wij afscheid hadden genomen van Dick Meijer zochten wij een drummer. Wij hebben Henk Doove jr., die wij ook kenden van de UB Hankclub, benaderd en hem bereid gevonden om de opengevallen plaats als drummer in te nemen. Dit was voor ons een geweldige aanwinst. Henk is een doorgewinterde slagwerker die de kneepjes van het vak zeer goed kent.

Bij de UB Hankclub hebben we ook Gerard Burgerhout leren kennen. Gerard, een gitarist met erg veel ervaring vond het ook leuk om met Just 4 Fun mee te gaan spelen. Gerard neemt, samen met Auk, de solopartijen voor hun rekening.

In 2008 stelde Peter Roest voor om een goede vriend van hem, Leo Moerer, als zanger toe te voegen. Bij de kennismaking klikte het meteen en sinds die tijd is Leo aan het vriendenclubje toegevoegd.  Just 4 Fun is inmiddels uitgegroeid tot één van de betere coverbands en wordt veel gevraagd door de liefhebbers van 60th muziek.

www.just4fun-60band.nl