Gee Whizz

                         

Gee Whizz speelde op de Mini Meetings van februari 2002 en 2003, de Nationale Meetings van september 2004 en 2009, de 40e Meeting van april 2010 en de 58e van april 2015.

 

Onder de naam ” The Eken Shadows” zijn ze in 1989 begonnen. Ze speelden nummers van THE SPOTNICKS, THE VENTURES, maar vooral van THE SHADOWS, waar ze destijds ook deels hun naam aan ontleenden.

Het unieke geluid is tot op de dag van vandaag nog een grote bron van inspiratie en de instrumentale hits zijn nog steeds een wezenlijk onderdeel van het repertoire.

Doordat er ook vocale kwaliteiten in hun midden waren, werden er nummers van CLIFF RICHARD, THE BEATLES en THE EVERLY BROTHERS in het ouvre opgenomen. Na gebleken succes, zijn daar later bekende songs aan togevoegd van o.a. CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL, BUDDY HOLLY, ROY ORBISON en ga zo maar door.

Inmiddels is de naam veranderd in “GEE WHIZZ” ; een ‘hippe’ kreet uit de sixties. Naar aanleiding van het tienjarig bestaan hebben ze in 1999 hun eerste cd “Decade” gepresenteerd.

Een hoogtepunt, na vele jaren Cliff & Shadows Meeting bijwonen, was natuurlijk om er in april 2001 zelf een optreden neer te zetten. Het geluk kon helemaal niet op toen Brian ‘Licorice’ Locking hun vergezelde naar de :Lucky Lips”.

Heden ten dage spelen ze ook instrumentalen van DE MASKERS en zijn ze ook werk van de BYRDS gaan coveren omdat Jeroen een 12-snarige gitaar gekocht had.

Tot slot willen ze zich ook nog voorstellen.

WILLY VAN OCH (leadzang en slaggitaar)

EVERT VERSTAPPEN (drums en percussie)

JEROEN DE VRIES (solo- en basgitaar)

JAN KLIJS (solo- en basgitaar)

www.geewhizz.nl

 

You cannot copy content of this page