The Red Strats op zondagmiddag in het Houtmansplantsoen in Gouda.

7 augustus 2022 - 14:00
Gouda

Zie: http://www.theredstrats.nl/

7 augustus 2022   14.00-16.30 uur           Gratis Entree

Red Strats zijn de rode gitaren waar The Shadows in de zestiger jaren op spelen.
De band speelt muziek van sir Cliff Richard and The Shadows op zeer authentieke wijze, met gebruikmaking van de uit de jaren zestig bekende VOX Long Tom echo, uiteraard aangesloten op een VOX AC30 versterker. Hierdoor ontstaat het zeer bekende authentieke geluid van The Shadows.
Prachtige nummers als Move lt, Living Doll, en The Young Ones komen langs evenals Apache, Shadoogie en Wonderfull Land. Ook wordt er weleens een uitstapje gedaan naar muziek van de Maskers met nummers als La Comparsa, Till, etc.

De sologitarist van The Red Strats, Roy Soerioroseno, was in de negentiger jaren de sologitarist van de bekende formatie F.B.I. uit Utrecht alsmede sologitarist bij The Starfighters, voor ingewijden de bekende sixties-band uit Gouda en omstreken.In 1993 koos Bruce Welch, rhythmguitarist van The Shadows, juist Roy Soerioroseno uit om als sologitarist te spelen in “The Moonlight Shadows”, een groep die Bruce Welch oprichtte en door Engeland toerde.

Het concert vindt plaats in de monumentale muziektent in het Goudse Houtmansplantsoen. Het plantsoen is gelegen aan de Fluwelensingel 2801 RA   in Gouda. U kunt dichtbij parkeren op parkeerterrein Klein Amerika. Op zondagen is parkeren in Gouda gratis.