Foto’s overige echo’s.

 Klik op een foto om te vergroten en de galerij te openen.

Het woord Echo komt voort uit de Griekse mythologie. In de Griekse mythologie is Echo een praatzieke nimf, afkomstig van de berg Helicon. De oreade (bergnimf) kon maar niet ophouden met praten. De nimf leidt de godin Hera zo erg af dat ze niet meer op haar man de oppergod Zeus kan letten, die vaak affaires aangaat met andere goden, nimfen en mensenkinderen.
Omdat ze zoveel last heeft van de nimf besluit Hera om Echo te vervloeken. De bergnimf kan hierdoor alleen nog maar mensen napraten en niet meer zelf een gesprek beginnen. Aan deze mythe hebben wij het begrip ‘echo’ te danken.

 Overige echo’s als gebruikt door Hank Marvin

Een uitgebreid overzicht van alle door The Shadows en Hank Marvin gebruikte echotoestellen kan worden bekeken in de 40 minuten durende uitleg door Paul Rossiter van TVS Australie: https://youtu.be/qZude4GO0lo  en bekijk hier een video waar de originele Meazzi PA306 wordt vergeleken met de TVS 3 echo:  https://youtu.be/Mjefkludbqo 

User- en Service Manual voor meerdere Maestro Echoplex Echo’s is te downloaden via de Echofix  site: https://echofix.com/pages/echoplex-ep1-ep2-ep3-ep4-manuals    en   http://www.synfo.nl/servicemanuals/Maestro/ECHOPLEX_OWNER-SERVICE_MANUAL.pdf

 

eTAP en Echotapper

De eTAP Vintage Echoes Emulator Kit is een geesteskind van Nederlander Piet Verbruggen van Echotapper op non commerciële basis. Piet stelt zijn kennis en kunde zonder winstoogmerk ten dienste van de liefhebbers van Vintage gitaarmuziek en voorziet met zijn ontwikkelingen met internationaal succes in een enorme behoefte bij de Shadows muzikanten. De eTAP2hw kit is ontwikkeld als basis bouwpakket waarmee muzikanten die weten wat ze willen naar eigen inzicht hun echotoestel kunnen (laten) bouwen.
De benodigde hardware materialen zijn tegen kostprijs te bestellen via www.newtone-online.nl .

Van de eTap2 VST Software zijn inmiddels 5000 modules gedownload. De groep VSThost gebruikt deze echo als VST core module. De eTap2hw hardware oplossing is meer dan 300 keer gebouwd en is beschikbaar met of zonder automation. De units zijn met FET ingang (de classic) met speciale FETs ingang, met buizen, met buizen plus FET beschikbaar. Er zijn speciale 19″ racks uit Zweden (LGK-Teknik) en Polen beschikbaar en zelfs een Stompbox gebouwd door Stanley-FX. Voor de meeste oplossingen zijn er specialisten die ‘in opdracht’ kunnen bouwen. Op You tube zijn vele demo’s te vinden die het bouwproces of musiceren met de eTAP tonen. Het geheel inspireert Piet Verbruggen en zijn team alsmede de bouwers en gebruikers tot voortschrijdende toepassingen en vindingen. De laatste mijlpaal is de vorming van het internationale eTAP team dat het Blue Nebula full-automatic effectpedal ontwikkelde, een topproduct dat in 2016 op de markt komt.

Onderstaande foto’s tonen een aantal uitgewerkte toepassingen van de eTAP 2hw en de soundfiles daaronder laten het resultaat horen:

 Soundfiles eTAP2hw echo van Wonderful Land en Peace Pipe:

Meer demo’s van de eTAP2hw echo zijn te beluisteren via:  https://soundcloud.com/robbo47/happy-birthday-etap2

 

Overige Westerse bandecho’s 

Demo van de T-Rex Replicator is te zien op de link: https://www.youtube.com/watch?list=RDGHgkNOfGLDA&v=McqWZ7oRpaU

Dynacord-Echolette schema’s zijn te downloaden op: http://www.peel.dk/Dynacord/

 

Overige Japanse bandecho’s  

De echo’s van Roland en Ace-Tone zijn te vinden op de pagina Roland Foto’s (Japan), vele andere Japanse producten worden boventaand weergegeven.

 

Overige schijf(drum)echo’s 

Moderne Vintage echo’s zonder band of schijf

– Het interview van BBC Radio Cambridge met Charlie Hall met demo van de Hall & Collins Signature Echo is te horen via: https://www.facebook.com/hallandcollins/

Happy Birthday demo met de nieuwe Hall & Collins (H&C) Signature Echo door Charlie Hall zelf ingespeeld op een Vox AC1 (mini) Amp:

 

Happy Birthday demo met de nieuwe H&C Signature  door Rob Aartsen ingespeeld via een Vox AC15H1TV met Blue Alnico Celestions:

 

Wonderful Land demo met de Zoom G3, G3X en G5  patches van Ross Hall van Hall’s Echo:

 

Wonderful Land demo ingespeeld door Rob Aartsen ingespeeld met een Japanse HM signature Strat met ToneSpinner Rob’s 59 specials pickups en een Hall&Collins Signature Echo via een Vox AC15H1TV met Blue Alnico Celestions:

 

 

Home-made Echo’s

Dit Word document kan vrij worden gedownload door te klikken op deze link: Informatieblad kopen en zelfmaken tapeloops band echo’s.