Nieuwspagina

Deze pagina volgt de actualiteit en informeert daarover.

De laatste nieuwtjes en recente aanpassingen van de site worden hier gemeld.

Week 46 – november 2019:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s toegevoegd op de pagina “Foto’s Overige Echo’s” en wel onder de kopjes “eTap en Echotapper” een aantal Etap varianten o.a. gebouwd door Ecca Eric Thacker (UK) en Ben van Straaten (NL) en  onder “Home Made echo’s” nieuwe foto’s van de door Nico Nelson gemodificeerde Klemt Echolette NG51.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de nieuwe pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Egmond solid en hollow-body electrics”  foto’s bij geplaatst van de gitaar- en bas uitvoeringen van de Tempest, de Tornado en  de fameuze Egmond double neck met zowel een mandoline als gitaarhals, speciaal gebouwd voor John Lamers en Cees (Dingen) & His Skyliners. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI”  (in de categorie “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”) onder het kopje ” Fabrikaat EKO (Recanati 1965-1967)”. Het betreft een serie foto’s van de V255 Typhoon, die exclusief werd geproduceerd voor de USA markt. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.

 

 

Week 45 – november 2019:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”. Het betreft een serie van de V289 Viper gitaar uit 1967 met actieve electronica als Treble-bass Boost, Distortion en Repeater effecten, uit de nieuwe EME fabriek in Recanati (1967-1969). Deze gitaar is gelijk aan de V267  Cheetah, maar dan zonder tremolo. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de nieuwe pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Egmond acoustics en semi-acoustics”  foto’s bij geplaatst van de Egmond gitaren Western, ES-57 en Bert Weedon model jazz gitaar ca 1950. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
 Onder de rubriek  “Shadow Music Gear Overig+” zijn op de pagina “Meazzi Foto’s (Italy)” nieuwe foto’s toegevoegd onder het kopje “Framez en Meazzi Buizenversterkers” . Het betreft de Meazzi buizen gitaarversterkers Concertorama 200 en Ultra Sonic Special. Beide Italiaanse versterkers van 15 watt RMS vergelijkbaar met de Vox AC15.

Week 44 – november 2019:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Overige Echo’s” onder de kopjes “Overige Westerse bandecho’s”. Het betreft de Italiaanse Davoli Echomusic Powered buizenmixer met bandecho, die soortgelijke koppen heeft als Meazzi.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Britse Vox gitaren met alleen een naam”. Het betreft een serie foto’s van de laatste in de UK ontworpen en gebouwde Vox gitaar; de Marauder en de Marauder Special met effectenbank.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de nieuwe pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Overige labels made by Egmond”  foto’s geplaatst van meerdere gitaren met het Caledonie en het Cameo label. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.

Week 43 – oktober 2019:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de nieuwe pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Gitaren met ander label made by Egmond”. Het betreft de Roderich Paesold acoustische gitaren, gebouwd voor de Britse voormalige Vega importeur Boosey & Hawkes (B&H) na de CF Martin periode van Egmond. Geproduceerd in 1977-1983 bij Tolching/Egmond in de nadagen van de Best locatie en in de post Egmond periode in Boxtel. Roderich Paesold is een Duitse fabrikant van violen (sinds 1848) uit de B & H groep.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Vox JMI Foto’s buizen (England)” onder het kopje “Andere Vox buizen versterkers (AC2, AC4, AC6, AC50, Mistery Amp, Domino Serie)”. 
Het betreft de latere uitvoering van de AC50 MKIII op een gesloten MKII (spaanplaat) cabinet met 2×12 inch Fane 122-17 speakers uit 1967 -1969 van JMI en VSEL.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Britse Vox gitaren met een naam en een V nummer”. Het betreft een serie foto’s van de V207 Symphonic Bass uit 1962-1965.

Week 42 – oktober 2019:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Burns Foto’s (England)” onder de diverse kopjes. Het betreft authentieke Burns advertenties die bij de betreffende producten zijn geplaatst.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI”  (in de categorie “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”) onder het kopje ” Fabrikaat EKO (Recanati 1965-1967)”. Het betreft een serie foto’s van de V238 Country-Western uit 1967, gelijk aan de EKO Ranger 6. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de nieuwe pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Egmond solid en hollow-body electrics”  foto’s bij geplaatst van de ontwikkeling van de Thunder gitaar en bas types.  Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen. 

Week 41 – oktober 2019:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de nieuwe pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Egmond acoustics en semi-acoustics”  foto’s bij geplaatst van de Egmond Toledo serie beginnersgitaren. Op deze Toledo gitaren leerden latere beroemdheden als George Harrison van The Beatles, Brian May van Queen en Rory Gallangher  hun eerste akkoorden. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”. Het betreft een serie van de hightech V270 Starstream XII gitaar uit 1967, topmodel met meest uitgebreide actieve electronica en ingebouwde effecten uit de nieuwe EME fabriek in Recanati (1967-1969). Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Overige Echo’s” onder de kopjes “Overige westerse bandecho’s”  en  “Overige schijf (drum) echo’s”. Het betreft de Italiaanse Davoli echo’s 2K, K4, Echomusic en Universal Reverb, de bandecho’s hebben soortgelijke koppen als Meazzi.

Week 40 – oktober 2019:
Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Jennings na Vox Foto’s (England)” onder het kopje “Jennings JED -JEI effecten en overige instrumenten”. Het betreft de diverse  nieuwe types Jennings orgels van na de JMI periode.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”. Het betreft een serie van de hightech V269 Starstream VI gitaar uit 1967, topmodel met meest uitgebreide actieve electronica en ingebouwde effecten uit de nieuwe EME fabriek in Recanati (1967-1969). Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de nieuwe pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Overige labels made by Egmond”  foto’s geplaatst van gitaren met de labels Alberti, Alex en Bolero. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.

Zie voor eerdere aanpassingen van de site helemaal onderaan op deze pagina.

– Thans meer dan 10.750 foto’s op deze site en zo’n 60 evenementen in de Agenda. 

 

Nieuws:

Demo Modern E2  buizen bandecho door Kurt Fröberg.

Beluister hier de demo van deze Modern E2 buizen bandecho gebouwd door LGK-Teknik Sweden, ontworpen om alle functies van de Meazzi Echomatic I en II  te combineren.
Het toestel heeft 6 afzonderlijk schakelbare weergavekoppen, een schakelbare feedback op de koppen 3 t/m 6, variabele tapesnelheid met display en een wismagneet.
Zeer de moeite waard om te beluisteren op:  https://www.youtube.com/watch?v=UuS5bZF2VM0&feature=youtu.be
Een soortgelijke LGK echo is eerder gebouwd met schijf, nu is er ook een tape versie van. Van beide toestellen staan foto’s op deze site onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” op de pagina Foto’s Overige Echo’s onder het kopje Home-made echo’s.


Rob’s 59 specials pickups volgens authentieke specificaties van Fender Stratocaster 1959.

De Rob’s 59 special pickups zijn ontwikkeld naar een idee van Shadows kenner Rob Aartsen.
Door research, testen, meten en aanroepen van een heleboel vriendendiensten in USA en UK zijn tientallen 1959 pickups ‘binnenstebuiten’ gekeerd.
Dit alles om de exacte specificaties te krijgen voor de juiste elementen voor de oude Shadows hits, met het juiste aantal wikkelingen en lengte voor de magneetpolen en de juiste sterkte (gaus) van de AlNiCo 5 magneten. De onderlinge volume verschillen per magneet zorgt voor de juiste balans in volume, net als op de oude hits.

Het resultaat komt nu beschikbaar voor gitaristen die hun early Stratocaster Sound willen perfectioneren en laten klinken als die beroemde eerste Fender Stratocaster in de UK.
De pickups zijn verkrijgbaar bij het in gitaarelementen gespecialiseerde bedrijf ToneSpinner in Rosmalen via deze link:
https://www.tonespinner.com/product/739532/stratocaster-pickup-set-rob-s-59-specials

Beluister hier Wonderful Land gespeeld door Rob Aartsen op een Japanse HM signature Strat met ToneSpinner Rob’s 59 specials pickups, en een Vox AC15H1TV amp met Hall&Collins Signature Echo.

 

Replacement koppen voor Vox en Watkins Copicat buizen echo’s na lange tijd weer beschikbaar.

De gerenomeerde Watkins en WEM specialist John Beer van Amp-fix is er in geslaagd een revisieconcept te ontwikkelen voor de opname- en weergavekoppen van buizen bandecho’s als o.a. Vox Short Tom, Long Tom en Domino alsmede voor alle types Watkins en WEM Copicat MK I en MKII en ook voor de Custom Copycats.
Het betreft een scala aan maatwerk oplossingen voor zowel de Brown bakelieten Marriott  als de latere metalen BSR koppen.
Kijk voor meer informatie op: https://amp-fix.com/
   of klik op  https://amp-fix.com/new_heads.htm   waarna zich een venster opent met uitleg over  de diverse maatwerk opties met deze koppen. 
De replacement koppen en a
llerhande onderdelen voor vintage echo’s en versterkers worden geleverd via deze pagina: https://amp-fix.com/copicat_spare_parts.htm .
Klik voor directe bestelling op deze Spare Parts pagina op de gele button “Order Parts” en er verschijnt een bestelformulier. 
Aarzel niet om in geval van vragen of onduidelijkheden vooraf te mailen naar  info@amp-fix.com voor advies van John Beer.

 

Bericht van Charlie Hall over de voortgang van zijn laatste “pedal” project

De pedal krijgt dezelfde kleurstelling en uitstraling als de H&C echo en wordt verwacht rond mei 2018.
The pedal project is coming along very nicely. The circuit design is done and we are working on the case design and layout now. There will be two EF86 emulation channels, one for the AC15 of 1959 and one for the AC15 of 1960. There will also be a brilliance setting for the 1960 channel. Each channel will have a volume and a tone control (which works like a cut control except you cut the treble by turning the knob anticlockwise). There will be a speaker emulation on/off switch, and there will be a master volume control. 7 knobs in a single row. The case should be about 5 inches by 4 inches (about 130mm X 100mm).

  – Het Deense T-Rex heeft op de Namm beurs 2017 hun heruitgave van de Binson Echorec  schijfecho geintroduceerd. T-Rex kocht in 2016 de Binson naam. Levering mogelijk in de loop van 2018, prijsindicatie ruim 1.000 dollar. Zie de eerste foto’s op de pagina “Foto’s Overige Echo’s” onder het kopje “Overige Westerse schijf (drum) echo’s”.
Meer info en demo: //www.youtube.com/watch?v=AH1jQVtIbCM
Laatste update te lezen op: //www.t-rex-effects.com/binson-echorec-up-date/

 

Eerdere aanpassingen op deze site:

Week 39 – september 2019:
 Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de nieuwe pagina  “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Gitaren met ander label made by Egmond”. Het betreft de acoustische Alpha lijn geproduceerd naast de Vega licentie gitaren van C.F. Martin in Best. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren Japan/Guyatone en JMI/UK productie”. Het betreft een serie foto’s uit de 1e en 2e generatie van de Britse modellen V201 Stroller en de V206 Super Ace.
Deze Britse JMI Vox gitaarmodellen worden voor de overzichtelijkheid onder dit kopje vanaf nu opgesplitst weergeven in modellen met alleen een naam en modellen met een naam en een V nummer.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Overige Echo’s” onder het kopje “Home-made Echo’s”. Het betreft de Zweedse LGK Modern E2 buizen tape echo in aanbouw. De echo is een Meazzi Echomatic I en II replica met 6 schakelbare weergavekoppen en schakelbare feedback op koppen 3 t/m 6, variabele tapesnelheid, Watkins wismagneet en Tension arm. Ook van de eerdere versie met schijf wordt een foto getoond. Lager op deze pagina onder “Nieuws” staat een link om een demo van deze echo op You Tube te kunnen beluisteren.
Week 38 – september 2019:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de nieuwe pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Egmond solid en hollow-body electrics”  foto’s bij geplaatst van de ontwikkeling van de Egmond Solid 7 gitaren 1958-1964. De 1958 gitaar werd gebruikt door Paul McCartney. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI”  (in de categorie “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”) onder het kopje ” Fabrikaat EKO (Recanati 1965-1967)”. Het betreft een serie foto’s van de V236 Panther Bass, een eenvoudige Student basgitaar.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Meazzi  Foto’s (Italy)” onder het kopje “Meazzi  Echomatic 1 en 2 buizen Wheel echo’s”.  Het betreft foto’s van de legendarische Meazzi drumecho’s on stage met The Shadows. 
Week 37 – september 2019:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de nieuwe pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Egmond acoustics en semi-acoustics”  foto’s bij geplaatst van de Egmond gitaren Bonanza, Colorado, Conga, Cordoba, Double Six en Pueblo. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”. Het betreft een serie van de hightech V268 Ultrasonic gitaar uit 1967, topmodel met meest uitgebreide actieve electronica en ingebouwde effecten uit de nieuwe EME fabriek in Recanati (1967-1969). Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox luidsprekers” onder de kopjes “Goodmans luidsprekers” en “Rola/Celestion luidsprekers” en “Overige luidsprekers”. Het betreft de 15 inch Celestion T.1074 Azure Blue, Celestion T.1109 Poly Grey en Goodmans Audiom  speakers allen gebruikt in de Vox T.100 baskast. Voorts de early Rola G12  Alnico speaker uit de eerste 40 Vox AC30 single versterkers (1960) en de Italiaanse IREL 12 inch speakers spaarzaam toegepast in Vox AC30 uit het Dallas VSL tijdvak (1973-1978).
Week 36 – september 2019:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de nieuwe pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Egmond onderdelen gitaren”  detailfoto’s geplaatst van de diverse componenten van de Egmond gitaren. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren Japan/Guyatone en JMI/UK productie”. Het betreft een serie foto’s van de V204 Bassmaster 1961-1965 model I en II en ontwikkeling daarvan in de uitvoeringen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig+” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Overige Echo’s” onder het kopje “Home-made Echo’s”. Het betreft een Meazzi kloon schijfecho met 6 weergavekoppen, gebouwd met Meazzi Echomatic J circuit uit Binson parts door Jean-Paul Caro (France) .
Beluister hier de demo: 
http://charliehall.proboards.com/thread/22667/gurus-echosex-binson-echorec-pedal
Week 35 – september 2019:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI”  (in de categorie “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”) onder het kopje ” Fabrikaat EKO (Recanati 1965-1967)”. Het betreft een serie foto’s van de V235 Spitfire (solid), uit de serie van 5 gitaren die zijn vernoemd naar de Britse gevechtsvliegtuigen in World War II. Andere gitaren uit deze serie zijn de V230 Tempest XII, V233 Meteor, V234 Hurricane en V242 Super Meteor.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de nieuwe pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Egmond Overigen”  foto’s geplaatst van diverse Egmond producten als banjo’s, ukeleles, mandolines. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Binson Foto’s (Italy)” onder het kopje “Binson Overigen”. Het betreft de  f
older “Cleaning Instructions Binson Echo Machines”, van toepassing voor alle types Binson koppenschijven.
Week 34 – augustus 2019:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”. Het betreft de hightech V267 Cheetah gitaar met actieve electronica en ingebouwde effecten uit de nieuwe EME fabriek in Recanati (1967-1969).
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de nieuwe pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Overige labels made by Egmond”  foto’s geplaatst van meerdere gitaren met het Britse  Rosetti label. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
Week 33 – augustus 2019:
– Onder de rubriek Shadow Music Gear Overig v” zijn op de nieuwe pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Egmond solid en hollow-body electrics” de foto’s geplaatst van de  Electra, Vinyl en Typhoon modellen uit 1961-1967. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren Japan/Guyatone en JMI/UK productie”. Het betreft foto’s van de V208 Shadow ontwikkeling van LG style in 1961, via Duotone en Dominator 2 en 3 pickups model in plywood (multiplex) uitvoering opgewaardeerd tot solid mahonie 1966 model.   
Week 32 – augustus 2019:
– Onder de rubriek Shadow Music Gear Overig v” zijn op de nieuwe pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Egmond Algemeen en historie” foto’s bijgeplaatst van de Koreaanse gitaren met Alex en Egmond label die Alex Apfelbaum in Korea liet maken na beeindiging van zijn relatie met Egmond. Verder zijn hier foto’s toegevoegd van David Bowie met zijn Egmond 12 string. Onder het kopje “Egmond acoustics en semi-acoustics” zijn de eerste foto’s geplaatst van vroege Egmond gitaren. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI”  (in de categorie “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”), onder het kopje “Fabrikaat EKO (Recanati 1965-1967)”. Het betreft foto’s van de V234 Hurricane, uit de serie gitaren die is vernoemd naar de Britse gevechtsvliegtuigen in World War II.
Week 31 – augustus 2019:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje ” “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”. Het betreft de hightech V266 Apollo IV Bass met met actieve electronica en ingebouwde effecten uit de nieuwe EME fabriek in Recanati (1967-1969). 
 Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de nieuwe pagina  “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Gitaren met ander label made by Egmond”. Het betreft de Alfesta en Jester gitaren uit de Alpha lijn geproduceerd in de post Egmond periode in Boxtel. 
Week 30 – juli 2019:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren Japan/Guyatone en JMI/UK productie”. Het betreft foto’s van de V203 Clubman I en II gitaren van 1961-1965, budgetmodellen van JMI met multiplex body.
 Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” is op de nieuwe pagina  “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Egmond Algemeen en historie”, een fotoreeks geplaatst die een inzicht geeft over het merk Egmond. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
Week 29 – juli 2019:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”. Het betreft de hightech V264 Delta Bass en de V265 Bossman met met actieve electronica en ingebouwde effecten uit de nieuwe EME fabriek in Recanati (1967-1969). 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” is op de pagina “Vox en Jennings Foto’s Algemeen” een nieuwe galerij toegevoegd “
Vox en JMI folders, catalogi en prijslijsten”. Het geheel geeft een mooi inzicht in het totale JMI assortiment.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Vox JMI Foto’s buizen (England)” onder het kopje “
Vox buizen Basversterkers (AC30, AC50, AC100, Domino Serie)”. Het betreft de Vox AC100 Bass Enclosure T100 cabinets van 1964 -1968 van JMI en VSEL.
Week 28 – juli 2019:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren die zowel in Engeland als Italie zijn geproduceerd”.  Het betreft de Italiaanse EKO versie van V257 Mando Guitar. Hiermede zijn alle 10 de Vox modellen die gelijktijdig zowel bij JMI in UK als bij EKO in Italie zijn geproduceerd op deze pagina te zien en hun onderlinge verschillen te vergelijken.
 Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Vox en Jennings Foto’s Algemeen (JMI 1946-1968)(England) onder het kopje “Vox en JMI historie periode 1957-1968”. Het betreft Vox folders, prijslijsten en andere documenten uit het tijdvak 1959-1961.
– Naar aanleiding van de in week 25 geplaatste nieuwe pagina “Living Doll en Egmond” is onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” een nieuwe pagina ingericht “Egmond Foto’s (NL)”.  Deze pagina is al voorzien van teksten en het verhaal over de historie van dit bekende Nederlandse merk, de komende tijd zal dit worden uitgebreid met honderden foto’s.
Week 27 – juli 2019:
 Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren Japan/Guyatone en JMI/UK productie”. Het betreft foto’s van de V212 Consort. Er staan nu foto’s op van zowel de 1e als de 2e generatie (1961-1966), in diverse kleuren en uitvoeringen. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn een groot aantal aanvullende foto’s bijgeplaatst op de pagina “Jennings na Vox Foto’s (England)” onder het kopje “Jennings JED -JEI effecten en overige instrumenten”. Het betreft de vele Rotary effectpedals die onder  het label Jennings (JED en JEI) met groot succes op de markt zijn gebracht in de post Vox periode 1968-1975.  
Week 26 – juni 2019:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI”  (in de categorie “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”) onder het kopje ” Fabrikaat EKO (Recanati 1965-1967)”. Het betreft foto’s van de V233 Meteor, de eenvoudigste uitvoering uit een serie gitaren die is vernoemd naar de Britse gevechtsvliegtuigen in World War II. Andere gitaren uit deze serie zijn de V230 Tempest XII, V234 Hurricane, V 235 Spitfire (solid) en V242 Super Meteor serie.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI”  (in de categorie “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”) onder het kopje ” Fabrikaat EME (Recanati 1967-1969)”. Het betreft foto’s van de V263 Hawk IV Student Bass gitaar met 9 volts actieve electronica.
– Op de pagina “Meazzi Foto’s (Italy)” zijn onder het kopje “Meazzi Echomatic Factotum All transistor bandecho’s lisence SEP” enkele foto’s tussengevoegd van modificaties aan Factotum modellen.
Week 25 – juni 2019:
– Deze week bereiken wij de mijlpaal van 10.000 foto’s.
– Ter gelegenheid hiervan publiceren wij met respect een nieuwe pagina die voor velen mogelijk een nieuw licht brengt in de historie van Cliff Richard & The Shadows muziek. Onder de rubriek “Foto’s Cliff  & Shadows” is een nieuwe pagina geplaatst “Living Doll en Egmond”, zeer interessant om kennis van te nemen.
 Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Vox JMI Buizen Foto’s (England) onder het kopje “Vox versterkers AC30/6 Red Panel (JMI product van 1961-1964)”.  Het betreft nieuwe foto’s die de modelverschillen van de Red Panel uitvoering goed weergeven. De meeste AC30/6 Red Panel versterkers waren aanvankelijk nog in Normal , Bass of Treble uitvoering  of met een aangebouwde Top Boost module. Nu worden ook foto’s getoond van de spaarzame eerste Red Panel 1964 uitvoeringen met geintegreerde Top Boost, waarvan er maar 400 zijn gemaakt.  Daarna stapte men over naar Grey panel.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren die zowel in Engeland als Italie zijn geproduceerd”.  Het betreft zowel de Britse JMI versie als de Italiaanse Eko versie van de 12 snarige V258 Spitfire MK XII acoustic (JMI) als de V258 Mark XII acoustic (Eko) uit 1967, waardoor de verschillen te herkennen zijn.
Week 24 – juni 2019: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn aanvullende foto’s bijgeplaatst op de pagina “Jennings na Vox Foto’s (England)” onder het kopje “Jennings JED -JEI effecten en overige instrumenten”. Hiermee wordt de basis gelegd voor een grote serie foto’s van de Jennings Rotary effectpedals en de Jennings orgels die binnenkort wordt bijgeplaatst.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Onderdelen en accessoires voor in Engeland of Italie geproduceerde Vox gitaren”. Het betreft Britse pickups voor de eerste generatie JMI gitaren tot ca. 1966. 
 Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren Japan/Guyatone en JMI/UK productie”. Het betreft foto’s van de V205 Ace van de 1e en 2e generatie (1961-1966).
Week 23 – juni 2019: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren die zowel in Engeland als Italie zijn geproduceerd”.  Het betreft de Britse JMI versie van V257 Mando shortscale 12 string als gebruikt door George Harrison van The Beatles en Brian Jones van The Rolling Stones. Later worden ter vergelijking ook foto’s van de Italiaanse EKO versie geplaatst.
 Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Meazzi  Foto’s (Italy)” onder het kopje “Framez en Meazzi Buizenversterker”.  Het betreft de  Concertorama universele buizenversterker van eind vijftiger jaren met uitneembare verplaatsbare preamp.
Week 22 – mei 2019: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” is de pagina “Jennings na Vox Foto’s (England)” uitgebreid met een nieuwe onderdeel “Jennings JED -JEI effecten en overige instrumenten”. Hierop zijn inmiddels foto’s geplaatst van diverse effecten en instrumenten waaronder de Jennings Big Shot Riffle gitaren uit 1971. De Alkmaarse Beatband de Peps heeft deze gitaren gebruikt en mede ontwikkeld. Er volgen binnenkort meer foto’s van effecten en instrumenten uit deze post Vox periode van Jennings.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”. Het betreft de hightech V262 Invader met met actieve electronica en ingebouwde effecten uit de nieuwe EME fabriek in Recanati (1967-1969).
Week 21 – mei 2019: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Vox na Jennings Foto’s (England 1968-1992)” onder  het kopje “CBS Arbiter 1973-1978”. Het betreft foto’s van de Vox Sound Ltd. organisatie.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst van Italiaanse gitaaronderdelen op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Onderdelen en accessoires voor in Engeland of Italie geproduceerde Vox gitaren”. Binnenkort volgen nog foto’s van Britse pickups.
Week 20 – mei 2019: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” is onder het kopje “Onderdelen en accessoires voor in Engeland of Italie geproduceerde Vox gitaren” een nieuwe galerij bijgeplaatst. Hier worden zowel Britse als Italiaanse onderdelen en accessoires getoond. Binnenkort volgen meer foto’s hierover.
 Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s overige echo’s” onder het kopje “Overige Westerse bandecho’s”. Het betreft de Echo Fix EF-X2, geproduceerd door Echo Fix (Australie), bekend van reparatie en onderdelen van  Roland en Echoplex echo’s. Zie: https://echofix.com/
Week 19 – mei 2019: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”. Het betreft de V231 Mark IX Teardrop 1965 van het fabrikaat EKO (Recanati 1965-1967). Van deze negen snarige versie is in tegenstelling tot de andere uitvoeringen V224 Mark IV, V222 Mark VI en V223 Mark XII alleen een Italiaanse en geen Britse versie.
 Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren Japan/Guyatone en JMI/UK productie”. Het betreft foto’s van de V202 Clubman Bass (1961-1965) in zowel rechtse als linkse uitvoering.
 Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Meazzi  Foto’s (Italy)” onder het kopje “Meazzi  Overigen”.  Het betreft de Meazzi M3 programmeerbare lichtregelaar Sonocolor Select.
Week 18 – mei 2019: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”. Het betreft de V261 Delta Six met actieve electronica uit de nieuwe EME fabriek in Recanati (1967-1969).
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Vox Thomas Foto’s (USA)” onder het kopje “Vox Thomas Bass versterkers (1965-1971)”. Het betreft de V1043 Vox Essex Bass Solid State 50 watt.
Week 17 – april 2019: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren die zowel in Engeland als Italie zijn geproduceerd”.  Het betreft de Italiaanse EKO versie van V252 Mark VI acoustic.  Vorige week zijn al foto’s van de originele Britse V252 Spitfire MKVI  versie van deze gitaar geplaatst.
 Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Binson Foto’s (Italy)” onder het kopje “Binson Baby schijfecho’s”. Dit betreft de echo die Hank Marvin gebruikte van 1961-1980.  
Week 16 – april 2019:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren Japan/Guyatone en JMI/UK productie”. Het betreft foto’s van de bijzondere Jennings Steelgitaren Hawaiin Steel guitar uit 1964 (uitgevoerd met zowel Jennings als JMI badge) en de New Hawaiin Steel Guitar uit 1965.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren die zowel in Engeland als Italie zijn geproduceerd”.  Het betreft de Britse JMI versie van V252 Spitfire MKVI acoustic.  Later worden ter vergelijking ook foto’s van de Italiaanse EKO versie geplaatst die omgedoopt is naar V252 Mark VI acoustic. Er is ook een Britse en Italiaanse 12 snarige versie van deze gitaar met nummer V258.
De V235 Spitfire Solid body is volledig Italiaans (EKO product).
Week 15 – april 2019:
 Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Vox JMI Foto’s Overigen (England)” onder het kopje “Andere Vox electronica (producten uit de JMI periode tot 1968)”. Het betreft o.a. het Vox Distortion Wah-Wah pedaal, de Kent microfoons die ook wel gebruikt werden voor de Vox Wireless Radio Microphone en het V832 Vox Strobo Light.
Week 14 – april 2019: 
 Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Meazzi  Foto’s (Italy)” onder het kopje “Meazzi Historie”.  Het betreft de Framez electro acoustische gitaren Rock&Roll, Rock Oval en B.B.(Bardot) uit ca. 1959-1961 van het fabrikaat Wandré.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren die zowel in Engeland als Italie zijn geproduceerd”.  Het betreft de Italiaanse EKO versie van V248 Wyman bas als gebruikt door Bill Wyman van The Rolling Stones. De originele Britse JMI versie van deze gitaar is al eerder gepubliceerd in Week 12.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Gitaren zonder Vox label in JMI prijslijsten”. Het betreft gitaren van andere producenten die door JMI in de UK werden gedistribueerd. Nu zijn toegevoegd de JMI folders van Fender gitaren waarvoor JMI in 1960 importeur werd, de Framez gitaren voor Meazzi geproduceerd door Wandré en de serie Kent gitaren die veelal bij Guyatone Japan werden geproduceerd. 
Week 13 – maart 2019: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Gitaren zonder Vox label in JMI prijslijsten”. Het betreft gitaren van andere producenten die door JMI in de UK werden gedistribueerd. Nu zijn toegevoegd de Saturn 63, Vibratonic M.62 en Vibratonic M.63.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig+” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Overige Echo’s” onder het kopje “Overige Westerse bandecho’s”. Het betreft een ruime serie foto’s van de op Meazzi geinspireerde ESE Echomatic bandecho’s, gebouwd door voormalige Vox-JMI  engineer Eric Snowball (RIP 2014) uit Maidstone Kent (UK).
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”. Het betreft de V260 Thunderbird , de eerste gitaar uit de nieuwe EME fabriek in Recanati (1967-1969).
Week 12 – maart 2019: 
Deze week bereikten wij de mijlpaal van 6,5 miljoen bezoekers, waarvoor onze dank. Dit vormt een stimulans om onze site steeds verder te blijven ontwikkelen.
 Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Vox JMI Buizen Foto’s (England) o.a.  onder het kopje “Vox buizen Echo’s”. Het betreft verversing en forse aanvulling van foto’s van de Vox SV Standaard Echo uit ca. 1966. Deze echo is voor JMI en VSEL geproduceerd bij Triumph Electronics.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren die zowel in Engeland als Italie zijn geproduceerd”.  Het betreft de Britse JMI versie van V248 Wyman bas als gebruikt door Bill Wyman van The Rolling Stones. Later worden ter vergelijking ook foto’s van de Italiaanse EKO versie geplaatst.
Week 11 – maart 2019: 
 Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Watkins en WEM Foto’s (England)” onder het kopje “Watkins en WEM gitaarversterkers”. en onder het kopje “Watkins en WEM basversterkers”. Het betreft de universele basic tube amp WEM Control ER 15 uit 1963-1965, gebruikt als piggy back gitaar- en basversterker.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”. Het betreft de V229 Student Prince semi-acoustic en de V230 Tempest XII string van het fabrikaat EKO (Recanati 1965-1967).
Week 10 – maart 2019: 
 Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Meazzi  Foto’s (Italy)” onder het kopje “Meazzi Echomatic en Factotum All Transistors bandecho’s Licence Sep” en onder het kopje “Framez en Meazzi buizenversterkers”.  Het betreft de Factotum Echo AT 770 mono en de Framez Stereofonico buizenversterker.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren Japan/Guyatone en JMI/UK productie”. Het betreft foto’s van de V201 Vox Stroller studentenlijn uit 1961-1965. Dit is de eerste Britse JMI gitaar met typenummering.
Week 9 –  maart 2019: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Vox JMI Foto’s Overigen (England)” onder het kopje “Andere Vox electronica (producten uit JMI periode tot 1968)”. Het betreft de Vox Effect Unit en de Vox Reverb Unit, toegepast in combinatie met de Vox hybride versterkers uit het tijdvak 1967.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje ” Fabrikaat EKO (Recanati 1965-1967)”. Het betreft foto’s van de bijzondere Vox V246 Phantom XII Stereo, alleen gemaakt in Italie.
Week 8 – februari 2019: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Vox JMI Buizen Foto’s (England) o.a.  onder het kopje “Vox versterkers AC30/4 en AC30/6 Black Panel (JMI product van 1960-1961)”.  Het betreft veel nieuwe foto’s van de Vox AC30/4 Normal Black panel in Fawn met de eerste Celestion Oyster en Blue T.530 Alnico speakers. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” vrij onderaan onder het kopje “Fabricage van EKO gitaren in Recanati Italie”. Het fabricageproces bij EKO wordt hier in beeld gebracht in combinatie met een film over deze gitarenfabriek waar veel Vox gitaren zijn gemaakt.
Week 7 – februari 2019: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig+” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Overige Echo’s” onder het kopje “Oost-Europese Echo’s”. Het betreft de Tesla Studio Echo-A, een transistor rack model uit 1980.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren Japan/Guyatone en JMI/UK productie”. Het betreft foto’s uit de eerste lijn Britse JMI custom modellen uit begin zestiger jaren veelal nog zonder typenummering.  Nu zijn toegevoegd Phantom Teardrop modellen MKII en MK III, beter bekend als de gitaren van Brian Jones van de Rolling Stones.
– Onder de rubriek  “Foto’s Cliff  & Shadows” zijn nieuwe foto’s geplaatst op de pagina “The Shadows Foto’s”. Het betreft foto’s van en met Alan Jones, Shadows bassist 1976-1978.
Week 6 – februari 2019: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Vox JMI Foto’s Overigen (England)” onder het kopje “Andere Vox electronica (producten uit JMI periode tot 1968)”. Het betreft de 50 watt versterkte DJ draaitafel Vox Discotheque-Discotape Unit gevoerd door JMI, VSEL en VSL in 1968-1973. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren die zowel in Engeland als Italie zijn geproduceerd”.  Het betreft zowel de Britse JMI als de Italiaanse EKO versie van de modellen V222 Mark VI, V223 Mark XII en V224 Mark IV Bass, waarvan de Special modellen uitsluitend als Brits vermeld staan. 
Week 5 – februari 2019: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”. Het betreft de eerste Vox gitaren die in Italie werden geproduceerd bij Welson en Crucianelli rond 1963-1965. 
– Onder de rubrieken “Shadow Music Gear Vox v” en “Shadow Music Gear Overig v” is op de pagina “Toelichtingen over de muziekapparatuur”  toegevoegd het “Informatieblad kopen en zelf maken van tapeloops voor echo’s”. Hierin worden tapesoorten, tapelengtes en leveranciers vermeld. Het blad kan worden gedownload voor eigen gebruik.
 Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Meazzi  Foto’s (Italy)”, het betreft aanvullende foto’s van de diverse Meazzi buizen echo’s.
Week 4 – januari 2019: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Binson Foto’s (Italy)” onder het kopje “Binson Pre-mixers, Poweramps en Speakerboxen”. Het betreft foto’s van de 4MN pre-mixerset. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje ” Vox gitaren Japan/Guyatone en JMI/UK productie”. Het betreft foto’s uit de eerste lijn Britse JMI modellen uit begin zestiger jaren veelal nog zonder typenummering.  Nu zijn toegevoegd de Apache uit 1964 en de New Escort (plus Special) uit 1965-1967. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” is helemaal onderaan op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” de uitlijsting van JMI Vox gitaren t/m 1968 ververst en sterk uitgebreid.
Week 3 – januari 2019: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox JMI Foto’s Overigen (England)” onder hete kopje “Andere Vox electronica”. Het betreft diverse Vox Vintage microfoons.
 – Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje ” Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”.  Het betreft een fotoserie van de bij Crucianelli geproduceerde gitaren V215 Challenger, V216 Escort Bass en V220 Serenader.
Week 2 – januari 2019:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Overige Echo’s” onder het kopje “Home-made Echo’s”. Het betreft een originele Vox Short Tom door Nico Nelson verlengd naar Long Tom MKII CO2. 
 – Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het nieuwe kopje ” Vox gitaren gemaakt in zowel Engeland als Italie”. Hier kunnen dezelfde gitaren worden vergeleken op uitvoeringsverschillen. Nu zijn toegevoegd de modellen Victor, Phantom IV, Phantom IV en Phantom XII. Er volgen later nog 4 andere modellen. 
Week 1 – januari 2019:
 – Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox luidsprekers” onder de kopjes “Goodmans luidsprekers” (betreft de Audiom 91 speaker voor de Vox AC50 Foundation) en bij “Rola/Celestion luidsprekers” betreft het de Celestion Alnico Blue 1962-1964 speaker T.530 8 ohm voor de Vox AC15 en AC30 en de T.727 15 ohm voor de Vox T60 baskast van Jet Harris en Paul Mc Cartney.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Watkins en WEM Foto’s (England)” onder het kopje “Watkins en WEM echo’s”. Het betreft foto’s van tapeloop en wismagneet van de WEM Copicat MKII BlackCream 1964.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje ” Vox gitaren Japan/Guyatone en JMI/UK productie”. Het betreft foto’s uit de eerste lijn Britse JMI modellen uit begin zestiger jaren veelal nog zonder typenummering.  Nu zijn toegevoegd de Soloist, de Victor, diverse groepsfoto’s en JMI prijslijsten.

2018

Week 52 – december 2018: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Vox en Jennings Foto’s Algemeen” onder beide kopjes “Vox en JMI historie periode 1959-1968” en “Vox overigen”.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje ” Vox gitaren made in Italy”. Het betreft foto’s V210 Vox Phantom IV Bass en van de V221 Vox Phantom XII string incl. de Special uitvoering hiervan. 
– Als afsluiting van 2018 is onder de foto’s van deze Italiaanse Vox gitaren een film geplaatst over de productie van deze gitaren bij EKO in Italy, incl. een interview met directeur-oprichter  Oliviero Pigini.
Week 51 – december 2018: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” is een nieuwe galerij bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Gitaren zonder Vox label in JMI prijslijsten”. Het betreft gitaren van andere producenten die door JMI in de UK werden gedistribueerd. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox luidsprekers” onder de kopjes “Goodmans luidsprekers” en “Rola/Celestion luidsprekers”. 
Week 50 – december 2018: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje ” Vox gitaren Japan/Guyatone en JMI/UK productie”. Het betreft foto’s uit de eerste lijn Britse JMI modellen uit begin zestiger jaren nog zonder typenummering.  Nu zijn toegevoegd de Shadow, Scorpion, Bazouki, Hawaiin en Pacific Kit gitaren. Komende maanden volgt veel meer over de ruim 100 door JMI geproduceerde Vox gitaren.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Overige versterkers en gitaren” onder het kopje “Overige versterkers als gebruikt door The Shadows”. Het betreft de KCP versterker zoals door Hank Marvin gebruikt in 2001-2004.
Week 49 – december 2018: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje ” Vox gitaren made in Italy”. Het betreft foto’s van de eerste vanuit JMI naar EKO Italie overgehevelde serie productie van de V209 Vox Phantom VI string incl. de Special uitvoering hiervan. Later volgen nog foto’s van de ook overgeplaatste  V210 Vox Phantom IV Bass en van de V221 Vox Phantom XII string. 
Dezelfde gitaren, maar dan eerder in Engeland bij JMI geproduceerd, staan op dezelfde pagina onder het kopje ” Vox gitaren Japan/Guyatone en JMI/UK productie”. De komende weken worden ook daarvan foto’s bijgeplaatst, zoek dan de verschillen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Overige Echo’s” onder het kopje “Home-made Echo’s”. Het betreft substantiele modificaties aan de Meazzi buizen Factotums door Erik Lemans (DK) en Chin P Lee (Japan).
Week 48 – november 2018: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje ” Vox gitaren Japan/Guyatone en JMI/UK productie”. Het betreft foto’s uit de eerste lijn Britse JMI modellen uit begin zestiger jaren nog zonder typenummering.  Nu zijn toegevoegd de Soloist, Duotone en Escort gitaren. Komende maanden volgt veel meer over de ruim 100 door JMI geproduceerde Vox gitaren.
Week 47 – november 2018: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren made in Italy”. Het betreft de medio zestiger jaren modellen V213 Lynx en V214 Cougar Bass gemaakt bij Crucianelli en van de V214 versie door EKO, die deze productie overnam. 
Komende maanden gaan we regelmatig en veel foto’s toevoegen van de Vox Gitaren uit de JMI periode tot 1968.  
Week 46 – november 2018: 
 Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Vox JMI Buizen Foto’s (England) o.a.  onder het kopje “Vox versterkers AC30/6 Red Panel (JMI product van 1961-1964)”.  Het betreft foto’s van de Vox AC30/6 Supertwin 1964 in piggy back uitvoering. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn de Vox gitaren op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” opgesplitst in UK  productie en Italiaanse productie. Binnenkort wordt een groot aantal foto’s toegevoegd van zowel de Britse als de Italiaanse modellen.  
Week 45 – november 2018: 
 Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Meazzi  Foto’s (Italy)” onder het kopje “Meazzi Echomatic, PA296, PA304, PA306 en PA316 (Universal) buizen bandecho’s (incl. modificaties)”. Het betreft de 2e generatie metalen uitvoeringen met deksel.
Week 44 – november 2018: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Binson Foto’s (Italy)” onder de kopjes “Binson Historie”, “Binson Pre-mixers, Power-amps en speakerboxen”, “Binson overige echo’s” en “Binson Echorec 2  6 knops Large Frame”. Het betreft authentieke Binson folders uit de nalatenschap van Marc Vandermeulen (Guitar Syndicate), met veel dank aan Ria Vandermeulen. 
Week 43 – oktober 2018: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Meazzi  Foto’s (Italy)” onder het kopje “Meazzi Overig”. Het betreft onder meer Meazzi microfoons.  
– Er is een update oktober 2018 geplaatst van Henk Brouwer’s “Complete Discography  (The Shadows-The Drifters-Marvin, Welch & Farrar, Marvin & Farrar, Hank Marvin, Bruce Welch, John Rostill)”. Nu met 1077 nummers. Deze update is te downloaden via de rubriek  “Foto’s Cliff & The Shadows” op de pagina “The Shadows Foto’s” en ook via de rubrieken “Music Shadows Gear” vanaf de pagina “Toelichting over de muziekapparatuur.”
Week 42 – oktober 2018: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Meazzi  Foto’s (Italy)” onder het kopje “Echomatic en Factotum buizen bandecho’s Licence SEP”. Het betreft de Meazzi Factotum Special. 
– Onderaan op de pagina “Ton Verhagen’s Reunie Meeting ” zijn nieuwe compilaties toegevoegd van optredens tijdens de Reunie “Back to Tilburg” van 29 september 2018.
Week 41 – oktober 2018: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” is op de pagina “Foto’s overige versterkers en gitaren” onder het kopje “Overige gitaren als gebruikt door The Shadows” helemaal onderaan een radio interview met Hank Marvin toegevoegd waarin Hank verteld dat Nivram en A girl like you is opgenomen met zijn Gretsch Country Gentleman 6122 gitaar.
 – Op de pagina “Ton Verhagen’s Reunie Meeting ” zijn zijn sfeerfoto’s toegevoegd van de Reunie “Back to Tilburg” van 29 september 2018. 
Week 40 – oktober 2018: 
 – Onderaan op de pagina “Ton Verhagen’s Reunie Meeting ” zijn compilaties geplaatst van optredens tijdens de Reunie “Back to Tilburg” van 29 september 2018. Binnenkort komt hier ook een fotoreportage. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn nieuwe foto’s bijgeplaatst op de pagina “Meazzi Foto’s (Italy)” onder het kopje “Meazzi Overigen”. Het betreft foto’s van de Meazzi drumstellen.
Week 39 – september 2018: 
-De software updates voor deze site zijn nagenoeg afgerond. Het uiterlijk sinds 2009  is hier en daar verandert. Enkele onderdelen zijn helaas vervallen of nog niet actief omdat zij door de  nieuwste software nog niet of niet meer worden ondersteund.
-Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig+” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s overige versterkers en gitaren”  onder het kopje “Antoria LG50 gitaar enz”. Het betreft een door Arie Hartman  (Arrows) handgebouwde replica van de Antoria LG50, de gitaar van Hank Marvin in the early years. 

Week 38 – september 2018:
 
– In de aanloop naar de Back to Tilburg Reunie van Ton Verhagen op 29 september a.s. wordt voor de tweede week een groot aantal nieuwe foto’s geplaatst van Cliff Richard onder de rubriek “Foto’s Cliff & Shadows” op de pagina “Cliff Foto’s”. Het betreft foto’s van na 1970.  Al deze foto’s sluiten aan op het Nederlandstalige boek  “Let’s make a memory” van Cliff fan pur sang Jo Rutten
Week 37 – september 2018: 
– In de aanloop naar de Back to Tilburg Reunie van Ton Verhagen op 29 september a.s. wordt deze week een groot aantal nieuwe foto’s geplaatst van Cliff Richard onder de rubriek “Foto’s Cliff & Shadows” op de pagina “Cliff Foto’s”. Het betreft foto’s tot 1970, volgende week volgt weer een nieuwe serie foto’s van na 1970.  Al deze foto’s sluiten aan op het Nederlandstalige boek  “Let’s make a memory” van Cliff fan pur sang Jo Rutten die met dit boek op de Reunie aanwezig zal zijn en met de primeur van de presentatie van de Engelse vertaling van dit boek.  Ton Verhagen was van 1982-1999  grondlegger van 37 legendarische Cliff Richard  & The Shadows Meetings in Tilburg, Eindhoven en Berkel-Enschot.   
Week 36 – september 2018: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig+” zijn nieuwe foto’s bijgeplaatst op de pagina “Meazzi Foto’s (Italy)” onder het kopje “Meazzi Echomatic Universal, PA296 etc. buizenecho’s”. Het betreft foto’s van de Factotum PA304 van de 2e generatie in stalen behuizing uit ca. 1962. 
– In de aanloop naar de Back to Tilburg Reunie van Ton Verhagen op 29 september a.s. wordt vanaf volgende week een groot aantal nieuwe foto’s geplaatst van Cliff Richard en The Shadows.   Ton Verhagen was van 1982-1999  grondlegger van 37 legendarische Cliff Richard  & The Shadows Meetings in Tilburg, Eindhoven en Berkel-Enschot. 
Week 35 – augustus 2018:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox+” zijn op de pagina “Vox JMI Foto’s Buizen (England)” nieuwe foto’s toegevoegd onder het kopje “Vox versterkers AC30/6 Grey Panel”.  Het betreft de Vox AC30-6TB Super Reverb Twin Slant Top van eind 1965.
Week 34 – augustus 2018: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig+” zijn een groot aantal nieuwe foto’s bijgeplaatst op de pagina “Watkins en WEM Foto’s (England)” onder het kopje “Watkins en WEM Echo’s”.   
Week 33 – augustus 2018: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig+” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Overige Echo’s” onder het kopje “Overige Westerse Bandecho’s”. Het betreft Foto’s van de Duitse Dynacord Stereo Echocord uit 1959.
Week 32 – augustus 2018:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox+” zijn op de pagina “Vox JMI Foto’s Buizen (England)” vele nieuwe foto’s toegevoegd onder het kopje “Vox Buizen echo’s”. Hierdoor ontstaat een beter beeld van de diverse generaties Vox Short en Long Tom echo’s. 
Week 31 – augustus 2018:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox+” zijn op de pagina “Vox JMI Foto’s Buizen (England)” nieuwe foto’s toegevoegd onder het kopje “Vox versterkers AC10”, het betreft het laatste JMI model uit 1965.  
Week 30 – juli 2018: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig+” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Overige Echo’s” onder het kopje “Overige Westerse Bandecho’s”. Het betreft Foto’s van de Selmer Truvoice 300 buizenecho uit 1962-1966.
Week 29 – juli 2018: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig+” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Meazzi Foto’s (Italy)” van diverse Meazzi echo’s. Het betreft de Meazzi Golden Sound  en de Licence SEP buizen en transistor modellen. 
–  Vanaf nu is er een uitgebreide Instruction Manual met uitleg over bediening en werking van alle types Vox Echo Short- en Long Tom beschikbaar voor bezoekers van deze site onder zowel de rubriek “Shadow Music Gear Vox+” als “Shadow Music Gear Overig+” op de pagina “Toelichtingen over de muziekapparatuur”  en eveneens op de pagina “Vox JMI Foto’s  Buizen (England)” onder het kopje “Vox Buizen echo’s”.  Deze documentatie is een must voor de gebruikers van Vox Echo’s en is voor eigen gebruik te downloaden als Worddocx. via een link op de 3 hierboven genoemde pagina’s. Hierna is uitprinten mogelijk.
Week 28 – juli 2018: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig+” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Meazzi Foto’s (Italy)” onder het kopje “Meazzi en M3/emThree (Calderoni) Solid State versterkers”. Het betreft de Meazzi 444 gitaarversterkers. De Meazzi Solid State lijn is nu compleet voor de modelserie 222 t/m 888. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox+” zijn op de pagina “Vox JMI Foto’s Buizen (England)” nieuwe foto’s toegevoegd onder het kopje “Vox buizen echo’s”. Het betreft de foto’s over de werking en techniek van de Short Tom, Long Tom en Standard SV echo’s. 
Week 27 – juli 2018: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig+” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Meazzi Foto’s (Italy)” onder het kopje “Meazzi en M3/emThree (Calderoni) Solid State versterkers”. Het betreft de Meazzi 777 gitaar- , bas- en superbasversterkers.
Week 26 – juni 2018:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox+” zijn op de pagina “Vox JMI Foto’s Buizen (England)” nieuwe foto’s toegevoegd onder het kopje “Vox versterkers AC30/6TB Expanded”.
Week 25 – juni 2018:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox+” zijn op de pagina “Vox JMI Foto’s Buizen (England)” nieuwe foto’s toegevoegd onder het kopje “Vox buizen echo’s”. Het betreft de Vox Long Tom echo MKII CO3 (2e generatie met metalen koppen en ECC82 wis-oscilatiebuis)
Week 24 – juni 2018: 
– De rubriek “YT Films Cliff & Shadows” is opnieuw ingericht, ververst en uitgebreid met nieuwe fragmenten. Nieuw is een blok met voorgeselecteerde interviews met Cliff Richard en The Shadows.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig+” is op de pagina “Burns Foto’s (England)”  onder het kopje “Burns historie en prototypes” een verwijzing geplaatst naar de site van gitaarbouwer Jon Free van Black Guitars. Op deze site staat de meest uitgebreide informatie over alle tijdvakken van de Burns historie. Een aanrader voor Burns liefhebbers.
Week 23 – juni 2018: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig+” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Meazzi Foto’s (Italy)” onder het kopje “Meazzi Echomatic PA296, PA304 en PA306 buizen bandecho’s”. Het betreft de eerste Meazzi bandecho’s in houten behuizing uit ca. 1961 uitgebracht in meerdere kleuren.  
Week 22 – mei 2018:
-Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig+” is: – op de pagina “Foto’s Overige Echo’s” onder het kopje “Overige schijf(drum) echo’s” een foto toegevoegd van de Zwitserse draadwindmachine voor Binson schijven van T-Rex Denemarken. 
– Op de pagina “Meazzi Foto’s (Italy)” is onder het kopje “Meazzi Echomatic Factotum All transistor bandecho’s lisence SEP” is een reportage te zien van de transformatie van een Factotum 440 naar een gerenoveerde solo echo door amputatie van het versterkerdeel (door Lars Göran Karlsson van LGK-Teknik in Sweden). 
– Op de pagina’s “Watkins en WEM Foto’s (England)”en “Klemt-Echolette Foto’s (Germ)” zijn enkele foto’s van gitaarversterkers toegevoegd.
Week 21 – mei 2018: – Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig+” is op de pagina “Foto’s Overige Echo’s” onder het kopje “Home-made Echo’s” een reportage onstaan van het werk van Lars Göran Karlsson van LGK-Teknik in Sweden. Het betreft eigentijdse herbouw van Vox, Meazzi en Binson modellen, genoemd VMT(Meazzi), LGK Vox (Long Tom), AVA (Binson) en een Meazzi All Transistor chassis.  Meer over LGK op: http://www.lgk-teknik.se/
Week 20 – mei 2018:
– Onder de rubriek “Foto’s Cliff & Shadows” zijn op de diverse pagina’s vele nieuwe foto’s w.o. interessante Early Years foto’s. Over enige tijd zal een grote uitbreiding plaatsvinden van de Cliff Richard Foto’s.  
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig+” is de pagina “Klemt-Echolette Foto’s (Germ)” onder het kopje “Klemt-Echolette Echo’s” uitgebreid met foto’s van de zeldzame 1959 NG41A echo, hiervan zijn er slechts 100 geproduceerd.
Week 19 – mei 2018:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig+” is de pagina’s “Meazzi Foto’s (Italy)” onder het kopje “Meazzi Echomatic en Factotum buizen bandecho’s Licence SEP” aangevuld met een meer gedetailleerde fotoreeks van deze gewilde echo.
Week 18 – mei 2018:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig+” is de pagina’s “Meazzi Foto’s (Italie)” onder het kopje “Framez en Meazzi Buizenversterkers” aangevuld met meerdere foto’s van de diverse modellen Concertorama versterkers.
Week 17 – april 2018:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig+” is de pagina’s “Overige Westerse Bandecho’s” aangevuld met diverse foto’s van vroege Britse Selmer echo’s.
Week 16 – april 2018:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig+” zijn de pagina’s “Binson Foto’s (Italie)”en “Klemt-Echolette Foto’s (Germ)” aangevuld met diverse foto’s van echo’s.
Week 15 – april 2018:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig+” zijn op de pagina “Watkins en WEM Foto’s”onder het kopje “Watkins en WEM Echo’s” foto’s bijgeplaatst van de zeldzame Reissue Copycat van WEM Watkins Electro Music London.
Week 14 – april 2018:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig+” zijn op de pagina “Foto’s Overige Echo’s” onder het kopje “Overige Japanse bandecho’s” vele foto’s bijgeplaatst. 
Week 13 – maart 2018:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig+” zijn op de pagina “Foto’s Overige Echo’s” onder het kopje “Overige Westerse bandecho’s” foto’s bijgeplaatst van diverse Scandinavische echo’s.  
Week 12 – maart 2018:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig+” zijn op de pagina “Binson Foto’s (Italy)” onder het kopje “Binson Pre-mixers, Power-amps en Speakerboxen” unieke foto’s bijgeplaatst van zeldzame Binson PA amps, boxen en monitors. 
Week 11 – maart 2018:
– In de nieuwe rubriek “Ton Verhagen’s Reunie Meeting” staat alle informatie over deze Reunie op 29 september 2018 en de historie daarvan.  Deze informatie zal regelmatig worden ververst. 
Week 10 – maart 2018:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig+” zijn op de pagina “Meazzi Foto’s (Italy)” onder het kopje “Meazzi Overigen” zijn nieuwe foto’s geplaatst. Het betreft foto’s van  Meazzi Vintage microfoons. 
Week 9 – februari 2018:
– Onder de rubriek  “Foto’s Cliff  & Shadows” zijn nieuwe foto’s geplaatst op de pagina “Cliff Foto’s”. Het betreft foto’s van de films die Cliff heeft gemaakt.
Week 8 – februari 2018:
– Onder de rubriek  “Shadow Music Gear Overig+” zijn op de pagina “Burns Foto’s (England)” nieuwe foto’s geplaatst uit het Jim Burns Actualisers tijdperk. Het betreft de 1980 Marvin gitaren onder het kopje “Aan The Shadows gerelateerde Burns en Baldwin gitaren” en de als Hayman uitgevoerde lijn onder het kopje “Jim Burns na Baldwin 1966-1983”.
Week 7 – februari 2018:
– Onder de rubriek  “Shadow Music Gear Overig+” zijn op de pagina “Foto’s  Overige Echo’s” zo’n 90 foto’s geplaatst onder het nieuwe kopje “Overige Japanse Bandecho’s”. Het betreft allerlei Japanse merken bandecho’s met uitzondering van de producten van Roland en Ace-Tone die onder de pagina “Roland Foto’s (Japan)” worden weergegeven.
Week 6 – februari 2018:
– Onder de rubriek  “Shadow Music Gear Overig+” zijn op de pagina “Meazzi Foto’s (Italy)” vele nieuwe foto’s toegevoegd onder de kopjes “Framez en Meazzi Buizenversterkers” en “Meazzi en M3 Solid State versterkers”. Het betreft meerdere types Meazzi gitaarversterkers als Paramount en Ultrasonic PA588 (buizen)  en de Solid State/transistors 666 (Manager), 888 (Stratomaster) en de Olimpia-40 losse head.
Week 5 – februari 2018:
– Onder de rubriek  “Shadow Music Gear Overig+” zijn op de pagina “Foto’s Overige Echo’s” nieuwe foto’s van de Simms-Watts Echo Dek toegevoegd onder het kopje “Overige Westerse bandecho’s”. Op de pagina “Watkins en W.E.M. Foto’s (England)” zijn nieuwe foto’s toegevoegd onder het kopje “Watkins en W.E.M. Echo’s”, het betreft o.a. de Watkins Copicat MKII All Black uit 1964-1965.
Week 4 – januari 2018:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox+” zijn op de pagina “Vox JMI Foto’s Buizen (England)” vele nieuwe foto’s toegevoegd onder het kopje “Vox buizen echo’s”. Het betreft hier de Vox Domino Echo’s.
Week 3 – januari 2018:
– Onder de rubriek “Foto’s Meetings” zijn op de pagina’s “Foto’s Meetings 1-37” en “Foto’s Meetings 38-42” nieuwe foto’s toegevoegd van de Tilburgse Cliff Richard & The Shadows Meetings van 1982 t/m 2002.  Beluister onder de rubriek “Affiches Meetings” de aankondiging op Radio Hilversum 3 van de eerste Tilburgse Meeting in mei 1982.
Week 2 – januari 2018:
– Onder de rubriek “Affiches Meetings” zijn weer nieuwe affiches toegevoegd van de Tilburgse Cliff Richard & The Shadows Meetings van 1982 t/m 2002. Binnenkort volgen ook nieuwe foto’s van deze Meetings. Beluister onder de rubriek “Affiches Meetings” de aankondiging op Radio Hilversum 3 van de eerste Tilburgse Meeting in mei 1982.
Wij starten week 1 – januari 2018 met Burns uitbreidingen:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig+ staan nieuwe foto’s op de pagina “Burns Foto’s (England)” onder het kopje “Burns en Baldwin versterkers”. Het betreft o.a. unieke foto’s van vroege Burns versterkers.

error: Niet toegestaan !