Nieuwspagina

Deze pagina volgt de actualiteit en informeert daarover.

De laatste nieuwtjes en recente aanpassingen van de site worden hier gemeld.

Week 28– juli 2020: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Foto’s Overige Echo’s” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Overige Westerse Echo’s”. Het betreft diverse Australische toestellen als Moody, TVS3 en Echo-Fix.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustiche gitaren”  onder het kopje “Overige Jazz modellen als Lucky 7, JG serie, ES 57” foto’s bijgeplaatst van de eerste semi-acoustische modellen vanaf ongeveer 1950.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Foto’s Vox gitaren Korg” onder het kopje “Vox Reisssue gitaren geproduceerd door John Hawkins (North Coast Music USA) 1998-2001” foto’s bijgeplaatst van de Mini XII 12 string Sunburst, een authentieke Vox Mando reissue.

 

Week 27– juli 2020: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Roland Foto’s (Japan)” onder het kopje “Roland Space Echo RE-100, RE-200, RE-101, RE-201, RE-150 (transistors), RE-3 en overigen”  foto’s bijgeplaatst van de Roland RE-200 Space Echo, de voorloper van de RE-201. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Foto’s Overige Echo’s” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “
Overige Britse schijf- en bandecho’s”. Het betreft de Supersound  Echo Voice buizen echo, een van de eerste Britse bandecho’s uit de pre-Burns periode van Supersound. Meer over Supersound en deze echo is te vinden op:  https://www.supersound.org.uk/   
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond electric gitaren” onder het kopje “Gitaren met namen van weersinvloeden als Blizzard, Flash, Tempest, Thunder, Tornado, Typhoon” foto’s bijgeplaatst van de actieve Blizzard gitaar en basgitaar, het Egmond Les Paul model uit 1970.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” is op de pagina “Foto’s Vox gitaren Korg” begonnen met de laatste generatie Vox gitaren uit het Korg tijdvak vanaf 1998 tot heden. Onder het kopje “Vox Reisssue gitaren geproduceerd door John Hawkins (North Coast Music USA) 1998-2001″ worden de eerste generatie Vox Korg getoond. Het betreft foto’s van de Mark III  exacte reissue modellen in Custom White en Standaard met tremolo uitvoering. 

    Zie voor eerdere aanpassingen van de site helemaal onderaan op deze pagina.

– Thans ruim 12.700 foto’s op deze site en  zo’n 50 evenementen in de Agenda vanaf  ca. 1-9-2020.
Nagenoeg alle evenementen t/m augustus worden gecancelled wegens Corona virus.

 

Nieuws:

Vintage Guitar Show Veenendaal afgelast.

Bericht van de organisatie:
VINTAGE VEENENDAAL SHOW VAN 19 SEPTEMBER 2020 AFGELAST.  Zie: www.vintageveenendaal.eu
Het spijt ons te zeggen dat we vanwege de huidige COVID-19 situatie hebben besloten de show van zaterdag 19 september 2020 af te gelasten.    
 

Barry Gibson verkoopt Burns London.

Barry Gibson is geen CEO meer van Burns vanaf 16- 6-2020. 
Peter en Lee (vader en zoon) Anderton van Andertons Music LTD (sinds 1964) nemen het samen met enkele compagnons over.
De Andertons  voeren als eigen huismerk hun Chapman guitars, made in Azie en Indonesie.  Zie: https://www.andertons.co.uk/
Veel meer info is er nog niet bekend, deze berichten staan op de Burns London site: http://www.burnsguitars.com/
 

               

 

  

 

 

 

 

 

Tapeloops weer op maat te bestellen in Nederland.

De bekende website  https://tapeloops.webs.com/  verstrekt nog wel informatie over tapeloops voor band echoapparaten, maar levert sinds het overlijden van Sam Vreekamp geen producten meer.  Er heeft zich een nieuwe Nederlandse  leverancier  aangediend : http://www.tapeechoheaven.nl/  uit Soest, die tapeloops van hoge kwaliteit levert voor alle merken in de bijbehorende lengtes.
De informatie hierover staat op het Forum onder de rubriek : Te Koop.  U kunt hier ook terecht voor revisie en reparatie van diverse transistor toestellen van Dynacord, Roland, Vobis en anderen.

 

The Shadows At Sixty

Deze nieuwste BBC4 documentaire van bijna 1 uur over Cliff & The Shadows nu te zien op YT: 
https://www.youtube.com/watch?v=wdU5BsKdGCc&fbclid=IwAR2LCobTsck78TCQ8MSCOn5jt47IMkXCLmNQq-FtSIJM8tx3p9YjLJkK3p0

 

Bekijk hieronder ook de BBC documentaire over  de historie van Jennings Musical Industries (JMI) in Dartford en hun paradepaardje de Vox AC30 versterker.

 

Demo Modern E2  buizen bandecho door Kurt Fröberg.

Beluister hier de demo van deze Modern E2 buizen bandecho gebouwd door LGK-Teknik Sweden, als replica ontworpen om alle functies van de voxECHO/Framez/Meazzi Echomatic I en II  te combineren.
Het toestel heeft 6 afzonderlijk schakelbare weergavekoppen, een schakelbare feedback op de koppen 3 t/m 6, variabele tapesnelheid met display en een wismagneet.
Zeer de moeite waard om te beluisteren op:  https://www.youtube.com/watch?v=UuS5bZF2VM0&feature=youtu.be
Soortgelijke LGK replica echo’s zijn eerder gebouwd met schijf, nu is er ook een tape versie van. De toestellen staan foto’s op deze site onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” op de pagina “Foto’s Overige Echo’s” onder het kopje “Scandinavische schijf- en bandecho’s” en op de nieuwe pagina “Vox en Jennings buizen echo’s (England)”


Rob’s 59 specials pickups volgens authentieke specificaties van Fender Stratocaster 1959.

De Rob’s 59 special pickups zijn ontwikkeld naar een idee van Shadows kenner Rob Aartsen. 
Door research, testen, meten en aanroepen van een heleboel vriendendiensten in USA en UK zijn tientallen 1959 pickups ‘binnenstebuiten’ gekeerd.
Dit alles om de exacte specificaties te krijgen voor de juiste elementen voor de oude Shadows hits, met het juiste aantal wikkelingen en lengte voor de magneetpolen en de juiste sterkte (gaus) van de AlNiCo 5 magneten. De onderlinge volume verschillen per magneet zorgt voor de juiste balans in volume, net als op de oude hits.

Het resultaat komt nu beschikbaar voor gitaristen die hun early Stratocaster Sound willen perfectioneren en laten klinken als die beroemde eerste Fender Stratocaster in de UK.
De pickups zijn verkrijgbaar bij het in gitaarelementen gespecialiseerde bedrijf ToneSpinner in Rosmalen via deze link:
https://www.tonespinner.com/product/739532/stratocaster-pickup-set-rob-s-59-specials

Beluister hier Wonderful Land gespeeld door Rob Aartsen op een Japanse HM signature Strat met ToneSpinner Rob’s 59 specials pickups, en een Vox AC15H1TV amp met Hall&Collins Signature Echo.

 

Replacement koppen voor Vox en Watkins Copicat buizen echo’s na lange tijd weer beschikbaar.

De gerenomeerde Watkins en WEM specialist John Beer van Amp-fix is er in geslaagd een revisieconcept te ontwikkelen voor de opname- en weergavekoppen van buizen bandecho’s als o.a. Vox Short Tom, Long Tom en Domino alsmede voor alle types Watkins en WEM Copicat MK I en MKII en ook voor de Custom Copycats.
Het betreft een scala aan maatwerk oplossingen voor zowel de Brown bakelieten Marriott  als de latere metalen BSR koppen.
Kijk voor meer informatie op: https://amp-fix.com/
   of klik op  https://amp-fix.com/new_heads.htm   waarna zich een venster opent met uitleg over  de diverse maatwerk opties met deze koppen. 
De replacement koppen en a
llerhande onderdelen voor vintage echo’s en versterkers worden geleverd via deze pagina: https://amp-fix.com/copicat_spare_parts.htm .
Klik voor directe bestelling op deze Spare Parts pagina op de gele button “Order Parts” en er verschijnt een bestelformulier. 
Aarzel niet om in geval van vragen of onduidelijkheden vooraf te mailen naar  info@amp-fix.com voor advies van John Beer.

 

Bericht van Charlie Hall over de voortgang van zijn laatste “pedal” project

De pedal krijgt dezelfde kleurstelling en uitstraling als de H&C echo en wordt verwacht rond mei 2018.
The pedal project is coming along very nicely. The circuit design is done and we are working on the case design and layout now. There will be two EF86 emulation channels, one for the AC15 of 1959 and one for the AC15 of 1960. There will also be a brilliance setting for the 1960 channel. Each channel will have a volume and a tone control (which works like a cut control except you cut the treble by turning the knob anticlockwise). There will be a speaker emulation on/off switch, and there will be a master volume control. 7 knobs in a single row. The case should be about 5 inches by 4 inches (about 130mm X 100mm).

  – Het Deense T-Rex heeft op de Namm beurs 2017 hun heruitgave van de Binson Echorec  schijfecho geintroduceerd. T-Rex kocht in 2016 de Binson naam. Levering mogelijk in de loop van 2020, prijsindicatie ruim 1.000 dollar. Zie de eerste foto’s op de pagina “Foto’s Overige Echo’s” onder het kopje “Overige Westerse schijf (drum) echo’s”.
Meer info en demo: //www.youtube.com/watch?v=AH1jQVtIbCM
Laatste update te lezen op: //www.t-rex-effects.com/binson-echorec-up-date/

 

Eerdere aanpassingen op deze site:

2020

Week 26 – juni 2020: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Vox na Jennings Foto’s (England 1968-1992)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox Rose Morris gitaren”. Het betreft de Vox White Shadow M gitaren en basgitaren serie uit 1987-1988 gemaakt in Japan en Korea. Hiermede zijn de Vox Rose Morris gitaren compleet.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustic gitaren” foto’s van de Egmond Jumbo gitaren bijgeplaatst onder het kopje “
Gitaren met Western benaming  als Bonanza, Texas Ranger, Western, Jumbo en Double Six”. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Binson Foto’s (Italy)” onder het kopjes “Binson overigen”. Het betreft foto’s van de Binson orgels en de Binson Tele Micro, een van de vroegste draadloze zender microfoons.
Week 25 – juni 2020: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Vox na Jennings Foto’s (England 1968-1992)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox Rose Morris gitaren”. Het betreft de  Vox White Shadow  gitaar en bas modellen uit 1985-1986, gemaakt in Japan en Korea. Binnenkort volgen de gitaren uit de White Shadow M serie 1987-1988. 
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond electric gitaren” onder het kopje “
Gitaren met namen uit de ruimtevaart als Rocket, Telstar” foto’s bijgeplaatst van de Telstar basgitaar uit 1969 (Telecaster style). Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Foto’s Overige Echo’s” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Echosonic, Ecco-Fonic, Fender, Morley en overige (ADINEKO Oil Can) echo’s uit de USA” , helemaal onderaan op de pagina. Het betreft de vrijstaande  Ecco-Fonic 109 echo uit 1959, 109 B uit 1960 en 109 C uit 1961, voorlopers van de Fender bandecho’s. 
Week 24 – juni 2020: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Vox na Jennings Foto’s (England 1968-1992)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox Rose Morris gitaren”. Het betreft de 4 snarige Vox Bass in Standard en Custom uitvoering met de typenummers 3504 en 3002. De gitaren zijn gemaakt bij Matsumoku Japan in 1982-1985. Er zullen op deze pagina nog  foto’s van de Rose Morris  Vox White Shadow  modellen uit 1985-1988  volgen.   
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustiche gitaren” onder het kopje “Gitaren met naam van Amerikaanse streken als Colorado, Kansas, Kentucky, Miami, Nevada” foto’s bijgeplaatst van de Kentucky gitaar. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Binson Foto’s (Italy)” onder het kopje  “Binson gitaarversterkers”. Het betreft foto’s van de Binson Loryphon 3  buizenversterker, die is afgeleid van de legendarische Binson 3 gitaarversterker.
Week 23 – juni 2020: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Vox na Jennings Foto’s (England 1968-1992)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox Rose Morris gitaren”. Het betreft de uitmuntende Fender kloon genaamd Vox Model 25 in Standard en Custom uitvoering met de typenummers 3000, 3500 en 3501. De gitaren zijn gemaakt bij Matsumoku Japan in 1982-1985. Er zullen op deze pagina nog meerdere foto’s van de andere Rose Morris modellen volgen.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustiche gitaren” onder het kopje “
Gitaren met naam van Amerikaanse streken als Colorado, Kansas, Kentucky, Miami, Nevada” foto’s bijgeplaatst van de Kansas in verschillende uitvoeringen. Binnenkort volgen nog de foto’s van de Kentucky.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Binson Foto’s (Italy)” onder het kopjes “
Binson Ec(h)orec 2 Schijfecho’s 6 knops (Large Frame Model)” en “Binson overige schijfecho’s”. Het betreft foto’s van (een van de eerste !) de Ecorec (nog niet Echorec) 1955 buizen echo en de A-605-TR 1969 transistor rack echo.
Week 22 – mei 2020: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Vox na Jennings Foto’s (England 1968-1992)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox Rose Morris gitaren”. Het betreft de uitmuntende Gibson kloon genaamd Vox Model 24 in Standard en Custom uitvoering met de typenummers 3001, 3502 en 3503. De gitaren zijn gemaakt bij Matsumoku Japan in 1982-1985. Er zullen op deze pagina nog meerdere foto’s van de andere Rose Morris modellen volgen.
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond sublabels” onder het kopje “Overige labels alfabetisch”  foto’s geplaatst van gitaren met het  Goldene Harfe en Harmonie label. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Meazzi  Foto’s (Italy)” onder het kopje “Meazzi Echomatic, PA296, PA304, PA306 en PA316 (Universal) buizen bandecho’s (incl. modificaties)”. Het betreft aanvullende foto’s van de metalen Meazzi Stereo Factotum Echomatic PA304, door Piet van Dort weer in originele nieuwstaat gebracht. Op dezelfde pagina staat al langer een houten Meazzi Echoamateur PA 296, ook door Piet perfect gerestaureerd. 

Week 21
 – mei 2020: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Burns Foto’s (England)” onder het kopje “Aan The Shadows gerelateerde Burns en Baldwin gitaren (1963-heden)”. Het betreft een  foto’s van van de Baldwin Marvin MK2 speciaal gemaakt voor de Australia Tour 1968, de Rez-O-Tube brug van de Shadows Bass, de Burns London Jet Harris Signature gitaar en een bijzondere originele witte Burns Marvin.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Vox na Jennings Foto’s (England)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox VSEL gitaren doorlopend naar VSL tijdvak (1968-1972)”. Het betreft de 12 snarige  VG12 Gretsch Country Gentleman kloon, in Japan gemaakt voor VSEL in 1970. Gitaar uit de Giant serie die wordt beschouwd als de kwalitatief beste Vox gitaren ooit. Hiermede zijn alle gitaren uit de Vox VSEL gitaren serie geplaatst. 
– Onder de rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustiche gitaren”  onder het kopje “Overige Jazz modellen als Lucky 7, JG serie, ES 57” foto’s bijgeplaatst van de Lucky 7  in verschillende uitvoeringen. 
Week 20 – mei 2020: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Foto’s Overige Echo’s” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Echosonic, Ecco-Fonic, Fender, Morley en overige (ADINEKO Oil Can) echo’s uit de USA” , helemaal onderaan op de pagina. Het betreft de eerste handzame echo in de USA in 1953, door Ray Butts gebouwd op de bodem van zijn handgebouwde Echosonic versterker (limited < 70 stuks). Deze versterkers zijn gebruikt door vele bekende artiesten als Chet Atkins en Scotty Moore en later in licentie als Rickenbacker  M-30 geproduceerd.  Binnenkort volgen op deze pagina de foto’s van de Amerikaanse Ecco-Fonic echo uit 1955, voorloper van de Fender echo’s.  
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Vox na Jennings Foto’s (England)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox VSEL gitaren doorlopend naar VSL tijdvak (1968-1972)”. Het betreft de 6 snarige  VG6 Gretsch Country Gentleman kloon, in Japan gemaakt voor VSEL in 1970. Gitaar uit de Giant serie die wordt beschouwd als de kwalitatief beste Vox gitaren ooit. Later volgt de 12 snarige VG12 uitvoering.
– Onder de nieuwe rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond  sub labels” foto’s van Lido gitaren toegevoegd onder het kopje “Overige labels alfabetisch”.
Week 19 – mei 2020: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Vox na Jennings Foto’s (England)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox VSEL gitaren doorlopend naar VSL tijdvak (1968-1972)”. Het betreft de VG4 bass Gretsch kloon, in Japan gemaakt voor VSEL in 1970. Gitaar uit de Giant serie die wordt beschouwd als de kwalitatief beste Vox gitaren ooit.
– Onder de nieuwe rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn op de pagina “Egmond (semi) acoustiche gitaren” foto’s van vroege Egmond gitaren bijgeplaatst onder het kopje “
Overige Jazz modellen  als Lucky 7, JG serie, ES 57″. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Foto’s Overige Echo’s” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Overige Duitse schijf- en bandecho’s”. Het betreft een van de eerste Schaller buizen drum echo’s uit de fifties die ook onder de naam Framus op de markt is gebracht. Schaller en Framus werkten sinds 1953 intensief samen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Binson Foto’s (Italy)” onder het kopjes
“Binson overigen”. Het betreft foto’s van de diverse magnetische koppen toegepast op de Binson schijf echo’s.
Week 18 – mei 2020: 
– Onder de nieuwe rubriek “Vintage Music Gear Egmond v” zijn 8 nieuwe pagina’s met vele nieuwe foto’s geplaatst waarin alle facetten van dit legendarische Nederlandse merk worden getoond. De oude Egmond pagina onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” is hiermee vervallen. Veel plezier met deze documentatie over het merk waar vele muzikanten mee zijn opgegroeid en waarmee Cliff’s grote hit Living Doll een verband mee lijkt te hebben zoals onlangs bleek. Lees hierover in de nieuwe rubriek. 
Week 17 – april 2020:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Burns Foto’s (England)” onder het kopje “Jim Burns na Baldwin  (1966-1983)“. Het betreft een serie foto’s van de Burns Ormston Upride Bass 1968 gemaakt als Ormston Studio Workshop Design door Jack Golder.
Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Binson Foto’s (Italy)” onder het kopje  “Binson overigen”. Het betreft foto’s van vervangings onderdelen voor Binson Echo’s als koppen, koppenplaten en de transparante replica deksel van Vocasound France.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Vox na Jennings Foto’s (England)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox VSEL gitaren doorlopend naar VSL tijdvak (1968-1972)”. Het betreft de VG2, Gibson Les Paul kloon, in Japan gemaakt voor VSEL in 1970. 
Week 16 – april 2020:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Overige labels made by Egmond”  foto’s geplaatst van meerdere gitaren met het Frima label. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Foto’s Overige Echo’s” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Overige Britse schijf- en bandecho’s”. Het betreft de Johnson Autogain Echomaster uit 1970. Tevens zijn onder het kopje “Home Made Echo’s” foto’s toegevoegd van een door Ben van Straaten gebouwde echo. Deze echo is opgebouwd met onderdelen van een Echolette SE 300 mixer en heeft 5 Meazzi weergavekoppen, per kop selecteerbaar voor zowel weergave als feedback.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn op de pagina “Vox na Jennings Foto’s (England)” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Vox VSEL gitaren doorlopend naar VSL tijdvak (1968-1972)”. Het betreft de SG200, Gibson kloon, by Matsumoku in Japan gemaakt voor VSL in 1971. 
Week 15 – april 2020:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” starten wij op de pagina “Vox na Jennings Foto’s (England)” met een serie over de post JMI gitaren in het VSEL en VSL tijdvak na de liquidatie van JMI . Onder het kopje Vox VSEL gitaren doorlopend naar VSL tijdvak (1968-1972)” wordt allereerst een overzicht getoond van deze producten. Komende weken wordt dit onderwerp verdiept met detailfoto’s van al deze gitaren.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Egmond onderdelen gitaren”  detailfoto’s geplaatst van de diverse componenten van de Egmond gitaren.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Meazzi Foto’s (Italy)” onder het kopje “Meazzi  Historie” en “Meazzi Overig”.  Het betreft  een vroeg Framez accordeon en de Meazzi Strobulux Stroboscoop uit de seventies.
Week 14 – april 2020:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Vox Thomas Foto’s (USA) onder  het kopje “Vox Thomas en Voxton na JMI (1969-1971)“. Het betreft foto’s van de Thomas product catalogus en Voxton gitaren uit de periode 1969-1971, na beeindiging van Vox JMI en tot liquidatie van Vox Thomas USA.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” is op de pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Egmond solid en hollow-body electrics”  een serie foto’s bijgeplaatst van de Tornado 2EBS1 Bass gitaar.  Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Binson Foto’s (Italy)” onder het kopje “Binson gitaar versterkers”. Het betreft de Binson Model 3 uit 1959. Een buizenversterker van 15 watt met superieur vintage geluid. Vergelijkbaar met een Vox AC15 met een grotere gelijkrichtbuis.
Week 13 – maart 2020:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI”  (in de categorie “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”) onder het kopje “Fabrikaat EKO (Recanati 1965-1967)”. Het betreft een serie foto’s van de V239 Folk Twelve en V240 Folk Twelve electric gitaren uit 1967, die gelijk zijn aan de EKO Ranger. Hiermee is de laatste Vox Eko gitaar toegevoegd en is deze grote productreeks met zo’n 240 foto’s compleet. Met deze laatste toevoeging staan alle gitaren uit het JMI tijdvak t/m 1968 op deze site op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI”. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Overige labels made by Egmond”  foto’s geplaatst van meerdere gitaren met het Manhattan, Marizza, Marvel en Nobility label. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek  “Shadow Music Gear Overig+” zijn op de pagina “Meazzi Foto’s (Italy)” nieuwe foto’s toegevoegd onder het kopje “Framez en Meazzi Buizenversterkers” . Het betreft een van de eerste Framez gitaarversterkers uit de fifties de “Stereofonico” met losse preamp en vibratopedaal. Een voorloper voor alle Meazzi producten. 
Week 12 – maart 2020:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Egmond acoustics en semi-acoustics” een serie foto’s bijgeplaatst van de diverse uitvoeringen van de Malaga gitaren voor gevorderde starters. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”. Het betreft een serie foto’s van de V272 Sidewinder IV semi acoustische bas uit 1968 met actieve effecten, gebouwd in de “nieuwe” EME fabriek in Recanati (1967-1969). Hiermee is de laatste Vox EME gitaar toegevoegd en is deze grote productreeks met zo’n 300 foto’s compleet. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Meazzi Foto’s (Italy)” 
onder het kopje “Meazzi M3 (Meazzi Music Milano)/emThree (Calderoni) Solid State Echo’s”.  Het betreft de UFO powered tape echo mixer amplifer uit 1975.
Week 11 – maart 2020:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI”  (in de categorie “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”) onder het kopje “Fabrikaat EKO (Recanati 1965-1967)”. Het betreft een serie foto’s van de V241 Bulldog gitaar uit 1966. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” is op de nieuwe pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Egmond solid en hollow-body electrics”  een serie foto’s bijgeplaatst van meerdere gitaar- en bas uitvoeringen van de Flash hollow body gitaren.  Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Foto’s Overige Echo’s” foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Overige Duitse schijf- en bandecho’s”. Het betreft de Schaller/Framus mechanische tremolo uit de vijftiger jaren.
Week 10 – maart 2020:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” is de pagina “Foto’s Overige Echo’s” heringericht, meer naar origine en land van herkomst. Tevens zijn wat aanvullingen gemaakt waarvan er binnenkort meer zullen volgen. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Foto’s Overige Echo’s” vele foto’s bijgeplaatst onder het kopje “Swiss Echo’s”.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”. Het betreft een serie foto’s van de V273 Astro IV en V274 Constellation IV semi acoustische bassen uit 1967-1968 met actieve effecten, gebouwd in de “nieuwe” EME fabriek in Recanati (1967-1969). Er zullen onder dit kopje nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Overige labels made by Egmond”  foto’s geplaatst van meerdere gitaren met het Oriona en Orpheum label. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
Week 9 – februari 2020:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Burns Foto’s (England)” onder het kopje “Aan The Shadows gerelateerde Burns en Baldwin gitaren (1963-heden)”. Het betreft een serie foto’s van  zeer bijzondere Burns Marvin Greenburst gitaar waarvan er in 1964 maar 3 van zijn gemaakt, waarvan 2 voor The Shadows zelf plus deze. Deze uitgebreide serie foto’s serie omvat de buiten- en binnenkant plus een bevestiging van echtheid door Burns London.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn enkele aanvullingen gemaakt op de nieuwe pagina “Vox en Jennings buizen echo’s (England)”. Het betreft de voxECHO  Wheel echo’s Modern E2 replica’s van LGK-Sweden.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI”  (in de categorie “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”) onder het kopje ” Fabrikaat EKO (Recanati 1965-1967)”. Het betreft een serie foto’s van de V242 Super Meteor uit 1966. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Egmond acoustics en semi-acoustics” een serie foto’s bijgeplaatst van de diverse uitvoeringen van de Miami en Nevada modellen. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
Week 8 – februari 2020:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de nieuwe pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Egmond solid en hollow-body electrics”  series foto’s bij geplaatst van de gitaar- en bas uitvoeringen van de Electra, Rambler, Tempest en Typhoon.  Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Jennings na Vox Foto’s (England)” onder het kopje “Jennings JED -JEI effecten en overige instrumenten”. Het betreft de transistor Jennings JEI Echo Unit uit ca. 1974 en aanvullingen op de JEI Reverb Units uit die tijd.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”. Het betreft een serie foto’s van de V275 Ultrasonic XII 1967 met een overvloed aan ingebouwde effecten en de V278 Rio Grande “Eddy Arnold Signature” acoustic, beide uit 1967, gebouwd in de “nieuwe” EME fabriek in Recanati (1967-1969). Er zullen onder dit kopje nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Overige labels made by Egmond”  foto’s geplaatst van meerdere gitaren geproduceerd met het Stadium, Strad-O-Line en Wilson label. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
Week 7 – februari 2020:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn enkele aanvullingen gemaakt op de nieuwe pagina “Vox en Jennings buizen echo’s (England)”.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI”  (in de categorie “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”) onder het kopje ” Fabrikaat EKO (Recanati 1965-1967)”. Het betreft een serie foto’s van de V244 Harlem, de V245 New Orleans en de V250 Violin IV semi acoustic Bass, allen uit 1966. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Egmond acoustics en semi-acoustics” een serie foto’s bijgeplaatst van de diverse uitvoeringen Texas Ranger Western Steelstring 6 en 12 snarige gitaren. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
Week 6 – februari 2020:
Big News op onze nieuwe  pagina “Vox en Jennings buizen echo’s (England) !! 
Met gepaste trots publiceren wij op deze nieuwe pagina unieke foto’s van de Framez/voxECHO Echomatic II Wheel echo, beter bekend als de Wonderful Land echo, de favoriet van Hank Marvin. Tot op heden waren er geen echo’s van dit type teruggevonden in originele staat, dat is ons wel gelukt en de kleurenfoto’s daarvan vormen nu een wereldprimeur. 
Bekijk ze in de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” op de nieuwe pagina “Vox en Jennings buizen echo’s (England)” of klik door naar: http://www.cliff-shadowsmeeting.eu/vox-en-jennings-buizen-echos-1958-1968/ .
De informatie over de Jennings en voxECHO Wheel echo’s is tot stand gekomen in samenwerking met vele deskundigen op dit gebied en alle beschikbare informatie en publicaties daarover wereldwijd hebben wij hier gebundeld.  De toevoeging van de Cliff Richard Reverb Unit en alle Vox bandecho’s maakt deze pagina tot een totaal overzicht van alle JMI activiteiten voor echo’s. 
Week 5 – februari 2020:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”. Het betreft een serie foto’s van de 12 snarige semi acoustiche gitaren V279 Shenandoah en V280 Silver Sage uit 1967, gebouwd in de “nieuwe” EME fabriek in Recanati (1967-1969). Er zullen onder dit kopje nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Egmond Overigen”  foto’s geplaatst van diverse Egmond versterkers van Hollandse en Italiaanse makelij.
Week 4 – januari 2020:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI”  (in de categorie “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”) onder het kopje ” Fabrikaat EKO (Recanati 1965-1967)”. Het betreft een serie foto’s van de V247 Tornado uit 1966 en de V250 Violin acoustic Bass uit 1965. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Overige labels made by Egmond”  foto’s geplaatst van meerdere gitaren met het Royal, Royalist, Tonemaster en The Moltar Organ guitar label. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Op de pagina’s Vox JMI foto’s buizen (England) en Binson Foto’s (Italy) zijn foto’s toegevoegd van de losse displays van de Vox Short- en Long Tom echo en de Binson Echorec 4 knops.
Week 3 – januari 2020:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de nieuwe pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Egmond solid en hollow-body electrics”  foto’s bij geplaatst van de gitaar- en bas uitvoeringen van de Rocket en de Rambler.  Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”. Het betreft een serie foto’s van de V281 Saturn IV en V282 Skybold IV Bassen uit 1968, gebouwd in de “nieuwe” EME fabriek in Recanati (1967-1969). Er zullen onder dit kopje nog vele foto’s volgen.
 Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Meazzi  Foto’s (Italy)” onder het kopje “Meazzi Echomatic en Factotum All Transistors bandecho’s Licence Sep”.  Het betreft de Meazzi 600 solid state echo met tapeloop cartridge.
Week 2 – januari 2020:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI”  (in de categorie “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”) onder het kopje ” Fabrikaat EKO (Recanati 1965-1967)”. Het betreft een serie foto’s van de V253 Vox Superlynx de luxe gitaar uit 1966. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de nieuwe pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Egmond acoustics en semi-acoustics” een serie foto’s bijgeplaatst van de diverse uitvoeringen Egmond Princess gitaren en bassen. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek  “Shadow Music Gear Overig+” zijn op de pagina “Meazzi Foto’s (Italy)” nieuwe foto’s toegevoegd onder het kopje “
Meazzi en M3 (Meazzi Music Milano)/emThree (Calderoni) solid state versterkers“. Het betreft de Meazzi Solid State 60 watt gitaarversterker top met ingebouwde cartridge echo.
Week 1 – januari 2020:
– Als start voor het nieuwe jaar zijn onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v”  foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Britse Vox gitaren met alleen een naam”. Het betreft bijzondere
 foto’s van een prototype van de eerste in UK gebouwde Vox gitaar uit 1962 met LG50 body en Britse Henri Weil pickups. Aanvankelijk importeerde Jennings deze gitaren uit Japan waar ze bij Guyatone onder Vox label werden gemaakt, evenals de gelijkende Antoria label gitaar die Hank Marvin bespeelde. Rond 1962 besloot Tom Jennings zelf gitaren te gaan produceren in de UK.  Met deze laatste toevoeging staan alle tot 1968 onder JMI in de UK geproduceerde Vox gitaren op deze site. Er volgen nog wel  onder JMI tot 1968 in Italie bij EKO en EME geproduceerde Vox gitaren.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”. Het betreft een serie van de V283 Spyder IV en V284 Stinger IV bassen uit 1968, gebouwd in de “nieuwe” EME fabriek in Recanati (1967-1969). Er zullen onder dit kopje nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de nieuwe pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Egmond Overigen”  foto’s bijgeplaatst van diverse Egmond producten als steelgitaren, Royal buizenversterker V820 en Spacemaster V1002 nagalmapparaat. Er zullen onder dit kopje nog vele foto’s volgen. 

Wij starten 2020 met de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar en hopen dit jaar onze site weer boeiender te kunnen maken voor onze bezoekers. 
De rubriek “YT films Cliff & Shadows” hebben wij alvast ververst met nieuwe linken naar voorgeselecteerde interviews en muziekfilms, wij hebben geprobeerd items bijeen te zetten die een compleet tijdsbeeld vormen of iets bijzonders tonen. Het geheel is ruimer opgezet zodat aanvullingen logisch kunnen worden bijgeplaatst. Er staan nu muziekfilms voorgeselecteerd met bijna alle denkbare muzikanten die in de loop der jaren deel hebben uitgemaakt van The Shadows. 
Verder zal in 2020 onder de rubriek “Shadows Music Gear Vox+”  de complete historie van Vox gitaren worden gepubliceerd. Allereerst wordt de pagina “Foto’s Vox  gitaren JMI”  met de gitaren tot 1968 afgerond, waarna op de pagina “Vox na Jennings Foto’s (England)” en “Vox Thomas Foto’s (USA)” de post JMI gitaren van VSEL, VSL, Rose Morris en Vox Thomas uit 1969 t/m 1992 worden getoond. Op de nieuwe pagina “Foto’s Vox Gitaren Korg” zullen de gitaren van 1998 tot heden worden geplaatst.
Onder de “Shadows Music Gear Vox+” zal de pagina “Egmond Foto’s (NL)” worden gecompleteerd. 
Alle pagina’s zijn al voorbereid voor bovengenoemde plannen, de bijbehorende foto’s die wij intussen verzamelen en bewerken zullen van lieverlee volgen.

2019

Week 52 – december 2019:
– Onder zowel de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” als “Shadow Music Gear Vox v” is op de pagina “Toelichtingen over de muziekapparatuur” het Word document “Informatieblad kopen en zelf maken van tapeloops voor bandecho’s” aanmerkelijk uitgebreid met meer info  over het onderwerp inclusief een bandkeuze tabel. Het document is vrij te downloaden door te klikken op de rode link op de pagina.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Overige labels made by Egmond”  foto’s geplaatst van meerdere gitaren met het Cerlino en Combo label. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”. Het betreft een serie van de V286 Grand Prix gitaar uit 1967 met veel ingebouwde 9 volt effecten, uit de “nieuwe” EME fabriek in Recanati (1967-1969). Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
Week 51 – december 2019:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de nieuwe pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Egmond solid en hollow-body electrics”  foto’s bij geplaatst van de gitaar- en bas uitvoeringen van de Scout.  Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Britse Vox gitaren met alleen een naam”. Het betreft een serie foto’s van de exclusieve Winchester gitaar en bass modellen, in diverse uitvoeringen handgemaakt door Dick Denney vanuit Wah, Bushwhacker en Repeater pedals in een limited edition van 16 stuks.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Meazzi  Foto’s (Italy)” onder het kopje “Meazzi Echomatic, PA296, PA304, PA306 en PA316 (Universal) buizen bandecho’s (incl. modificaties)”. Het betreft aanvullende foto’s van de Meazzi Echoamateur PA 296 met eenvoudige mixer.
Week 50 – december 2019:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI”  (in de categorie “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”) onder het kopje ” Fabrikaat EKO (Recanati 1965-1967)”. Het betreft een serie foto’s van de semi-acoustische V254 Wildcat gitaar, de vereenvoudigde versie van de V255 Typhoon. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de nieuwe pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Egmond acoustics en semi-acoustics”  foto’s bijgeplaatst van de Egmond gitaren Rio, Student, Sevilla, Texas Ranger en DE-60. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig+” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Meazzi Foto’s (Italy)” onder het kopje “Meazzi en M3/emThree (Calderoni) Solid State versterkers”. Het betreft de Meazzi Solid State combo Olimpia 40 met aangebouwde echo, die van 2 koppen naar 6 schakelbare weergavekoppen werd gemodificeerd door Nico Nelson.
Week 49 – december 2019:
Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Binson Foto’s (Italy)” onder het kopjes “Binson Pre-mixers, Poweramps en Speakerboxen” en “Binson overigen”. Het betreft foto’s van de Bas Reflexkast CS50 en enkele Binson Echorec plugins.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”. Het betreft een serie van de V287 Saturn gitaar uit 1967, uit de nieuwe EME fabriek in Recanati (1967-1969). Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Overige labels made by Egmond”  foto’s geplaatst van meerdere gitaren met het Caledonie, Miller en Wilson label.  Egmond bracht in de vijftiger jaren soortgelijke kwaliteitsgitaren op de markt onder de labels Egmond, Caledonie, Miller en Wilson. Onder het kopje “Egmond acoustics en semi-acoustics” zijn meer foto’s bijgeplaatst van de Egmond uitvoering van dit type gitaren, herkenbaar aan hun ES-57 nummer. De gitaren komen voor met peer-, druppel- en cateyevormen bij de F gaten en
 werden door de professionele muzikanten hoog gewaardeerd. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
Week 48 – november 2019:
– Onderstaand is een YT film van 30 minuten te zien met een zeer interessante BBC documentaire  over de historie van Jennings Musical Industries (JMI) in Dartford en hun paradepaardje de Vox AC30 versterker. Deze BBC documentaire  blijft permanent geplaatst op de pagina “Vox en Jennings Foto’s Algemeen (JMI 1946-1968) (England) en als link in de rubriek “YT Films Cliff & Shadows”.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Britse Vox gitaren met een naam en een V nummer”. Het betreft een serie foto’s van de V211 Soundcaster kwalititeitsgitaar uit 1962-1965. Met de plaatsing van deze laatste gitaar is deze galerij nu compleet. Er zullen op deze pagina nog wel foto’s volgen in de andere galerijen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de nieuwe pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Egmond onderdelen gitaren”  detailfoto’s geplaatst van de diverse componenten van de Egmond gitaren met name de Variflex en Varifort ter voorkoming en correctie van de positie en afstelling van de hals. Met de plaatsing van deze laatste reeks is deze galerij nu compleet. Er zullen op deze pagina nog wel foto’s volgen in de andere galerijen.
Week 47 – november 2019:
 Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de nieuwe pagina  “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Gitaren met ander label made by Egmond”. Het betreft de in 1976-1977 bij Egmond in Best onder licentie gebouwde acoustische CF Martin gitaren, conform het ontwerp en de hoogwaardige kwaliteitscontrole van dit grote Amerikaanse merk. Het kopje “De labels Vega, Alpha, Alfesta, Jester en Roderich Paesold” is nu compleet, er zullen op deze pagina geen foto’s meer volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” is een serie foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”. Het betreft een serie van de V288 Aristocrat uit 1967, gemaakt in de nieuwe EME fabriek in Recanati (1967-1969).  Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
Week 46 – november 2019:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s toegevoegd op de pagina “Foto’s Overige Echo’s” en wel onder de kopjes “eTap en Echotapper” een aantal Etap varianten o.a. gebouwd door Ecca Eric Thacker (UK) en Ben van Straaten (NL) en  onder “Home Made echo’s” nieuwe foto’s van de door Nico Nelson gemodificeerde Klemt Echolette NG51.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de nieuwe pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Egmond solid en hollow-body electrics”  foto’s bij geplaatst van de gitaar- en bas uitvoeringen van de Tempest, de Tornado en  de fameuze Egmond double neck met zowel een mandoline als gitaarhals, speciaal gebouwd voor John Lamers en Cees (Dingen) & His Skyliners. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI”  (in de categorie “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”) onder het kopje ” Fabrikaat EKO (Recanati 1965-1967)”. Het betreft een serie foto’s van de V255 Typhoon, die exclusief werd geproduceerd voor de USA markt. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
Week 45 – november 2019:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”. Het betreft een serie van de V289 Viper gitaar uit 1967 met actieve electronica als Treble-bass Boost, Distortion en Repeater effecten, uit de nieuwe EME fabriek in Recanati (1967-1969). Deze gitaar is gelijk aan de V267  Cheetah, maar dan zonder tremolo. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de nieuwe pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Egmond acoustics en semi-acoustics”  foto’s bij geplaatst van de Egmond gitaren Western, ES-57 en Bert Weedon model jazz gitaar ca 1950. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
 Onder de rubriek  “Shadow Music Gear Overig+” zijn op de pagina “Meazzi Foto’s (Italy)” nieuwe foto’s toegevoegd onder het kopje “Framez en Meazzi Buizenversterkers” . Het betreft de Meazzi buizen gitaarversterkers Concertorama 200 en Ultra Sonic Special. Beide Italiaanse versterkers van 15 watt RMS vergelijkbaar met de Vox AC15.
Week 44 – november 2019:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Overige Echo’s” onder de kopjes “Overige Westerse bandecho’s”. Het betreft de Italiaanse Davoli Echomusic Powered buizenmixer met bandecho, die soortgelijke koppen heeft als Meazzi.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Britse Vox gitaren met alleen een naam”. Het betreft een serie foto’s van de laatste in de UK ontworpen en gebouwde Vox gitaar; de Marauder en de Marauder Special met effectenbank.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de nieuwe pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Overige labels made by Egmond”  foto’s geplaatst van meerdere gitaren met het Caledonie en het Cameo label. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
Week 43 – oktober 2019:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de nieuwe pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Gitaren met ander label made by Egmond”. Het betreft de Roderich Paesold acoustische gitaren, gebouwd voor de Britse voormalige Vega importeur Boosey & Hawkes (B&H) na de CF Martin periode van Egmond. Geproduceerd in 1977-1983 bij Tolching/Egmond in de nadagen van de Best locatie en in de post Egmond periode in Boxtel. Roderich Paesold is een Duitse fabrikant van violen (sinds 1848) uit de B & H groep.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Vox JMI Foto’s buizen (England)” onder het kopje “Andere Vox buizen versterkers (AC2, AC4, AC6, AC50, Mistery Amp, Domino Serie)”. 
Het betreft de latere uitvoering van de AC50 MKIII op een gesloten MKII (spaanplaat) cabinet met 2×12 inch Fane 122-17 speakers uit 1967 -1969 van JMI en VSEL.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Britse Vox gitaren met een naam en een V nummer”. Het betreft een serie foto’s van de V207 Symphonic Bass uit 1962-1965.
Week 42 – oktober 2019:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Burns Foto’s (England)” onder de diverse kopjes. Het betreft authentieke Burns advertenties die bij de betreffende producten zijn geplaatst.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI”  (in de categorie “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”) onder het kopje ” Fabrikaat EKO (Recanati 1965-1967)”. Het betreft een serie foto’s van de V238 Country-Western uit 1967, gelijk aan de EKO Ranger 6. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de nieuwe pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Egmond solid en hollow-body electrics”  foto’s bij geplaatst van de ontwikkeling van de Thunder gitaar en bas types.  Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen. 
Week 41 – oktober 2019:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de nieuwe pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Egmond acoustics en semi-acoustics”  foto’s bij geplaatst van de Egmond Toledo serie beginnersgitaren. Op deze Toledo gitaren leerden latere beroemdheden als George Harrison van The Beatles, Brian May van Queen en Rory Gallangher  hun eerste akkoorden. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”. Het betreft een serie van de hightech V270 Starstream XII gitaar uit 1967, topmodel met meest uitgebreide actieve electronica en ingebouwde effecten uit de nieuwe EME fabriek in Recanati (1967-1969). Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Overige Echo’s” onder de kopjes “Overige westerse bandecho’s”  en  “Overige schijf (drum) echo’s”. Het betreft de Italiaanse Davoli echo’s 2K, K4, Echomusic en Universal Reverb, de bandecho’s hebben soortgelijke koppen als Meazzi.
Week 40 – oktober 2019:
Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Jennings na Vox Foto’s (England)” onder het kopje “Jennings JED -JEI effecten en overige instrumenten”. Het betreft de diverse  nieuwe types Jennings orgels van na de JMI periode.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”. Het betreft een serie van de hightech V269 Starstream VI gitaar uit 1967, topmodel met meest uitgebreide actieve electronica en ingebouwde effecten uit de nieuwe EME fabriek in Recanati (1967-1969). Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de nieuwe pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Overige labels made by Egmond”  foto’s geplaatst van gitaren met de labels Alberti, Alex en Bolero. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
Week 39 – september 2019:
 Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de nieuwe pagina  “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Gitaren met ander label made by Egmond”. Het betreft de acoustische Alpha lijn geproduceerd naast de Vega licentie gitaren van C.F. Martin in Best. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren Japan/Guyatone en JMI/UK productie”. Het betreft een serie foto’s uit de 1e en 2e generatie van de Britse modellen V201 Stroller en de V206 Super Ace.
Deze Britse JMI Vox gitaarmodellen worden voor de overzichtelijkheid onder dit kopje vanaf nu opgesplitst weergeven in modellen met alleen een naam en modellen met een naam en een V nummer.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Overige Echo’s” onder het kopje “Home-made Echo’s”. Het betreft de Zweedse LGK Modern E2 buizen tape echo in aanbouw. De echo is een Meazzi Echomatic I en II replica met 6 schakelbare weergavekoppen en schakelbare feedback op koppen 3 t/m 6, variabele tapesnelheid, Watkins wismagneet en Tension arm. Ook van de eerdere versie met schijf wordt een foto getoond. Lager op deze pagina onder “Nieuws” staat een link om een demo van deze echo op You Tube te kunnen beluisteren.
Week 38 – september 2019:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de nieuwe pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Egmond solid en hollow-body electrics”  foto’s bij geplaatst van de ontwikkeling van de Egmond Solid 7 gitaren 1958-1964. De 1958 gitaar werd gebruikt door Paul McCartney. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI”  (in de categorie “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”) onder het kopje ” Fabrikaat EKO (Recanati 1965-1967)”. Het betreft een serie foto’s van de V236 Panther Bass, een eenvoudige Student basgitaar.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Meazzi  Foto’s (Italy)” onder het kopje “Meazzi  Echomatic 1 en 2 buizen Wheel echo’s”.  Het betreft foto’s van de legendarische Meazzi drumecho’s on stage met The Shadows. 
Week 37 – september 2019:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de nieuwe pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Egmond acoustics en semi-acoustics”  foto’s bij geplaatst van de Egmond gitaren Bonanza, Colorado, Conga, Cordoba, Double Six en Pueblo. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”. Het betreft een serie van de hightech V268 Ultrasonic gitaar uit 1967, topmodel met meest uitgebreide actieve electronica en ingebouwde effecten uit de nieuwe EME fabriek in Recanati (1967-1969). Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox luidsprekers” onder de kopjes “Goodmans luidsprekers” en “Rola/Celestion luidsprekers” en “Overige luidsprekers”. Het betreft de 15 inch Celestion T.1074 Azure Blue, Celestion T.1109 Poly Grey en Goodmans Audiom  speakers allen gebruikt in de Vox T.100 baskast. Voorts de early Rola G12  Alnico speaker uit de eerste 40 Vox AC30 single versterkers (1960) en de Italiaanse IREL 12 inch speakers spaarzaam toegepast in Vox AC30 uit het Dallas VSL tijdvak (1973-1978).
Week 36 – september 2019:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de nieuwe pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Egmond onderdelen gitaren”  detailfoto’s geplaatst van de diverse componenten van de Egmond gitaren. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren Japan/Guyatone en JMI/UK productie”. Het betreft een serie foto’s van de V204 Bassmaster 1961-1965 model I en II en ontwikkeling daarvan in de uitvoeringen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig+” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Overige Echo’s” onder het kopje “Home-made Echo’s”. Het betreft een Meazzi kloon schijfecho met 6 weergavekoppen, gebouwd met Meazzi Echomatic J circuit uit Binson parts door Jean-Paul Caro (France) .
Beluister hier de demo: 
http://charliehall.proboards.com/thread/22667/gurus-echosex-binson-echorec-pedal
Week 35 – september 2019:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI”  (in de categorie “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”) onder het kopje ” Fabrikaat EKO (Recanati 1965-1967)”. Het betreft een serie foto’s van de V235 Spitfire (solid), uit de serie van 5 gitaren die zijn vernoemd naar de Britse gevechtsvliegtuigen in World War II. Andere gitaren uit deze serie zijn de V230 Tempest XII, V233 Meteor, V234 Hurricane en V242 Super Meteor.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de nieuwe pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Egmond Overigen”  foto’s geplaatst van diverse Egmond producten als banjo’s, ukeleles, mandolines. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Binson Foto’s (Italy)” onder het kopje “Binson Overigen”. Het betreft de  f
older “Cleaning Instructions Binson Echo Machines”, van toepassing voor alle types Binson koppenschijven.
Week 34 – augustus 2019:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”. Het betreft de hightech V267 Cheetah gitaar met actieve electronica en ingebouwde effecten uit de nieuwe EME fabriek in Recanati (1967-1969).
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn op de nieuwe pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Overige labels made by Egmond”  foto’s geplaatst van meerdere gitaren met het Britse  Rosetti label. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
Week 33 – augustus 2019:
– Onder de rubriek Shadow Music Gear Overig v” zijn op de nieuwe pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Egmond solid en hollow-body electrics” de foto’s geplaatst van de  Electra, Vinyl en Typhoon modellen uit 1961-1967. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren Japan/Guyatone en JMI/UK productie”. Het betreft foto’s van de V208 Shadow ontwikkeling van LG style in 1961, via Duotone en Dominator 2 en 3 pickups model in plywood (multiplex) uitvoering opgewaardeerd tot solid mahonie 1966 model.   
Week 32 – augustus 2019:
– Onder de rubriek Shadow Music Gear Overig v” zijn op de nieuwe pagina “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Egmond Algemeen en historie” foto’s bijgeplaatst van de Koreaanse gitaren met Alex en Egmond label die Alex Apfelbaum in Korea liet maken na beeindiging van zijn relatie met Egmond. Verder zijn hier foto’s toegevoegd van David Bowie met zijn Egmond 12 string. Onder het kopje “Egmond acoustics en semi-acoustics” zijn de eerste foto’s geplaatst van vroege Egmond gitaren. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI”  (in de categorie “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”), onder het kopje “Fabrikaat EKO (Recanati 1965-1967)”. Het betreft foto’s van de V234 Hurricane, uit de serie gitaren die is vernoemd naar de Britse gevechtsvliegtuigen in World War II.
Week 31 – augustus 2019:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje ” “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”. Het betreft de hightech V266 Apollo IV Bass met met actieve electronica en ingebouwde effecten uit de nieuwe EME fabriek in Recanati (1967-1969). 
 Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de nieuwe pagina  “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Gitaren met ander label made by Egmond”. Het betreft de Alfesta en Jester gitaren uit de Alpha lijn geproduceerd in de post Egmond periode in Boxtel. 
Week 30 – juli 2019:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren Japan/Guyatone en JMI/UK productie”. Het betreft foto’s van de V203 Clubman I en II gitaren van 1961-1965, budgetmodellen van JMI met multiplex body.
 Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” is op de nieuwe pagina  “Egmond Foto’s NL” onder het kopje “Egmond Algemeen en historie”, een fotoreeks geplaatst die een inzicht geeft over het merk Egmond. Er zullen op deze pagina nog vele foto’s volgen.
Week 29 – juli 2019:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”. Het betreft de hightech V264 Delta Bass en de V265 Bossman met met actieve electronica en ingebouwde effecten uit de nieuwe EME fabriek in Recanati (1967-1969). 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” is op de pagina “Vox en Jennings Foto’s Algemeen” een nieuwe galerij toegevoegd “
Vox en JMI folders, catalogi en prijslijsten”. Het geheel geeft een mooi inzicht in het totale JMI assortiment.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Vox JMI Foto’s buizen (England)” onder het kopje “
Vox buizen Basversterkers (AC30, AC50, AC100, Domino Serie)”. Het betreft de Vox AC100 Bass Enclosure T100 cabinets van 1964 -1968 van JMI en VSEL.
Week 28 – juli 2019:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren die zowel in Engeland als Italie zijn geproduceerd”.  Het betreft de Italiaanse EKO versie van V257 Mando Guitar. Hiermede zijn alle 10 de Vox modellen die gelijktijdig zowel bij JMI in UK als bij EKO in Italie zijn geproduceerd op deze pagina te zien en hun onderlinge verschillen te vergelijken.
 Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Vox en Jennings Foto’s Algemeen (JMI 1946-1968)(England) onder het kopje “Vox en JMI historie periode 1957-1968”. Het betreft Vox folders, prijslijsten en andere documenten uit het tijdvak 1959-1961.
– Naar aanleiding van de in week 25 geplaatste nieuwe pagina “Living Doll en Egmond” is onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” een nieuwe pagina ingericht “Egmond Foto’s (NL)”.  Deze pagina is al voorzien van teksten en het verhaal over de historie van dit bekende Nederlandse merk, de komende tijd zal dit worden uitgebreid met honderden foto’s.
Week 27 – juli 2019:
 Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren Japan/Guyatone en JMI/UK productie”. Het betreft foto’s van de V212 Consort. Er staan nu foto’s op van zowel de 1e als de 2e generatie (1961-1966), in diverse kleuren en uitvoeringen. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn een groot aantal aanvullende foto’s bijgeplaatst op de pagina “Jennings na Vox Foto’s (England)” onder het kopje “Jennings JED -JEI effecten en overige instrumenten”. Het betreft de vele Rotary effectpedals die onder  het label Jennings (JED en JEI) met groot succes op de markt zijn gebracht in de post Vox periode 1968-1975.  
Week 26 – juni 2019:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI”  (in de categorie “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”) onder het kopje ” Fabrikaat EKO (Recanati 1965-1967)”. Het betreft foto’s van de V233 Meteor, de eenvoudigste uitvoering uit een serie gitaren die is vernoemd naar de Britse gevechtsvliegtuigen in World War II. Andere gitaren uit deze serie zijn de V230 Tempest XII, V234 Hurricane, V 235 Spitfire (solid) en V242 Super Meteor serie.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI”  (in de categorie “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”) onder het kopje ” Fabrikaat EME (Recanati 1967-1969)”. Het betreft foto’s van de V263 Hawk IV Student Bass gitaar met 9 volts actieve electronica.
– Op de pagina “Meazzi Foto’s (Italy)” zijn onder het kopje “Meazzi Echomatic Factotum All transistor bandecho’s lisence SEP” enkele foto’s tussengevoegd van modificaties aan Factotum modellen.
Week 25 – juni 2019:
– Deze week bereiken wij de mijlpaal van 10.000 foto’s.
– Ter gelegenheid hiervan publiceren wij met respect een nieuwe pagina die voor velen mogelijk een nieuw licht brengt in de historie van Cliff Richard & The Shadows muziek. Onder de rubriek “Foto’s Cliff  & Shadows” is een nieuwe pagina geplaatst “Living Doll en Egmond”, zeer interessant om kennis van te nemen.
 Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Vox JMI Buizen Foto’s (England) onder het kopje “Vox versterkers AC30/6 Red Panel (JMI product van 1961-1964)”.  Het betreft nieuwe foto’s die de modelverschillen van de Red Panel uitvoering goed weergeven. De meeste AC30/6 Red Panel versterkers waren aanvankelijk nog in Normal , Bass of Treble uitvoering  of met een aangebouwde Top Boost module. Nu worden ook foto’s getoond van de spaarzame eerste Red Panel 1964 uitvoeringen met geintegreerde Top Boost, waarvan er maar 400 zijn gemaakt.  Daarna stapte men over naar Grey panel.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren die zowel in Engeland als Italie zijn geproduceerd”.  Het betreft zowel de Britse JMI versie als de Italiaanse Eko versie van de 12 snarige V258 Spitfire MK XII acoustic (JMI) als de V258 Mark XII acoustic (Eko) uit 1967, waardoor de verschillen te herkennen zijn.
Week 24 – juni 2019: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn aanvullende foto’s bijgeplaatst op de pagina “Jennings na Vox Foto’s (England)” onder het kopje “Jennings JED -JEI effecten en overige instrumenten”. Hiermee wordt de basis gelegd voor een grote serie foto’s van de Jennings Rotary effectpedals en de Jennings orgels die binnenkort wordt bijgeplaatst.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Onderdelen en accessoires voor in Engeland of Italie geproduceerde Vox gitaren”. Het betreft Britse pickups voor de eerste generatie JMI gitaren tot ca. 1966. 
 Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren Japan/Guyatone en JMI/UK productie”. Het betreft foto’s van de V205 Ace van de 1e en 2e generatie (1961-1966).
Week 23 – juni 2019: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren die zowel in Engeland als Italie zijn geproduceerd”.  Het betreft de Britse JMI versie van V257 Mando shortscale 12 string als gebruikt door George Harrison van The Beatles en Brian Jones van The Rolling Stones. Later worden ter vergelijking ook foto’s van de Italiaanse EKO versie geplaatst.
 Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Meazzi  Foto’s (Italy)” onder het kopje “Framez en Meazzi Buizenversterker”.  Het betreft de  Concertorama universele buizenversterker van eind vijftiger jaren met uitneembare verplaatsbare preamp.
Week 22 – mei 2019: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” is de pagina “Jennings na Vox Foto’s (England)” uitgebreid met een nieuwe onderdeel “Jennings JED -JEI effecten en overige instrumenten”. Hierop zijn inmiddels foto’s geplaatst van diverse effecten en instrumenten waaronder de Jennings Big Shot Riffle gitaren uit 1971. De Alkmaarse Beatband de Peps heeft deze gitaren gebruikt en mede ontwikkeld. Er volgen binnenkort meer foto’s van effecten en instrumenten uit deze post Vox periode van Jennings.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”. Het betreft de hightech V262 Invader met met actieve electronica en ingebouwde effecten uit de nieuwe EME fabriek in Recanati (1967-1969).
Week 21 – mei 2019: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Vox na Jennings Foto’s (England 1968-1992)” onder  het kopje “CBS Arbiter 1973-1978”. Het betreft foto’s van de Vox Sound Ltd. organisatie.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst van Italiaanse gitaaronderdelen op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Onderdelen en accessoires voor in Engeland of Italie geproduceerde Vox gitaren”. Binnenkort volgen nog foto’s van Britse pickups.
Week 20 – mei 2019: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” is onder het kopje “Onderdelen en accessoires voor in Engeland of Italie geproduceerde Vox gitaren” een nieuwe galerij bijgeplaatst. Hier worden zowel Britse als Italiaanse onderdelen en accessoires getoond. Binnenkort volgen meer foto’s hierover.
 Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s overige echo’s” onder het kopje “Overige Westerse bandecho’s”. Het betreft de Echo Fix EF-X2, geproduceerd door Echo Fix (Australie), bekend van reparatie en onderdelen van  Roland en Echoplex echo’s. Zie: https://echofix.com/
Week 19 – mei 2019: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”. Het betreft de V231 Mark IX Teardrop 1965 van het fabrikaat EKO (Recanati 1965-1967). Van deze negen snarige versie is in tegenstelling tot de andere uitvoeringen V224 Mark IV, V222 Mark VI en V223 Mark XII alleen een Italiaanse en geen Britse versie.
 Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren Japan/Guyatone en JMI/UK productie”. Het betreft foto’s van de V202 Clubman Bass (1961-1965) in zowel rechtse als linkse uitvoering.
 Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Meazzi  Foto’s (Italy)” onder het kopje “Meazzi  Overigen”.  Het betreft de Meazzi M3 programmeerbare lichtregelaar Sonocolor Select.
Week 18 – mei 2019: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”. Het betreft de V261 Delta Six met actieve electronica uit de nieuwe EME fabriek in Recanati (1967-1969).
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Vox Thomas Foto’s (USA)” onder het kopje “Vox Thomas Bass versterkers (1965-1971)”. Het betreft de V1043 Vox Essex Bass Solid State 50 watt.
Week 17 – april 2019: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren die zowel in Engeland als Italie zijn geproduceerd”.  Het betreft de Italiaanse EKO versie van V252 Mark VI acoustic.  Vorige week zijn al foto’s van de originele Britse V252 Spitfire MKVI  versie van deze gitaar geplaatst.
 Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Binson Foto’s (Italy)” onder het kopje “Binson Baby schijfecho’s”. Dit betreft de echo die Hank Marvin gebruikte van 1961-1980.  
Week 16 – april 2019:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren Japan/Guyatone en JMI/UK productie”. Het betreft foto’s van de bijzondere Jennings Steelgitaren Hawaiin Steel guitar uit 1964 (uitgevoerd met zowel Jennings als JMI badge) en de New Hawaiin Steel Guitar uit 1965.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren die zowel in Engeland als Italie zijn geproduceerd”.  Het betreft de Britse JMI versie van V252 Spitfire MKVI acoustic.  Later worden ter vergelijking ook foto’s van de Italiaanse EKO versie geplaatst die omgedoopt is naar V252 Mark VI acoustic. Er is ook een Britse en Italiaanse 12 snarige versie van deze gitaar met nummer V258.
De V235 Spitfire Solid body is volledig Italiaans (EKO product).
Week 15 – april 2019:
 Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Vox JMI Foto’s Overigen (England)” onder het kopje “Andere Vox electronica (producten uit de JMI periode tot 1968)”. Het betreft o.a. het Vox Distortion Wah-Wah pedaal, de Kent microfoons die ook wel gebruikt werden voor de Vox Wireless Radio Microphone en het V832 Vox Strobo Light.
Week 14 – april 2019: 
 Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Meazzi  Foto’s (Italy)” onder het kopje “Meazzi Historie”.  Het betreft de Framez electro acoustische gitaren Rock&Roll, Rock Oval en B.B.(Bardot) uit ca. 1959-1961 van het fabrikaat Wandré.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren die zowel in Engeland als Italie zijn geproduceerd”.  Het betreft de Italiaanse EKO versie van V248 Wyman bas als gebruikt door Bill Wyman van The Rolling Stones. De originele Britse JMI versie van deze gitaar is al eerder gepubliceerd in Week 12.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Gitaren zonder Vox label in JMI prijslijsten”. Het betreft gitaren van andere producenten die door JMI in de UK werden gedistribueerd. Nu zijn toegevoegd de JMI folders van Fender gitaren waarvoor JMI in 1960 importeur werd, de Framez gitaren voor Meazzi geproduceerd door Wandré en de serie Kent gitaren die veelal bij Guyatone Japan werden geproduceerd. 
Week 13 – maart 2019: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Gitaren zonder Vox label in JMI prijslijsten”. Het betreft gitaren van andere producenten die door JMI in de UK werden gedistribueerd. Nu zijn toegevoegd de Saturn 63, Vibratonic M.62 en Vibratonic M.63.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig+” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Overige Echo’s” onder het kopje “Overige Westerse bandecho’s”. Het betreft een ruime serie foto’s van de op Meazzi geinspireerde ESE Echomatic bandecho’s, gebouwd door voormalige Vox-JMI  engineer Eric Snowball (RIP 2014) uit Maidstone Kent (UK).
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”. Het betreft de V260 Thunderbird , de eerste gitaar uit de nieuwe EME fabriek in Recanati (1967-1969).
Week 12 – maart 2019: 
Deze week bereikten wij de mijlpaal van 6,5 miljoen bezoekers, waarvoor onze dank. Dit vormt een stimulans om onze site steeds verder te blijven ontwikkelen.
 Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Vox JMI Buizen Foto’s (England) o.a.  onder het kopje “Vox buizen Echo’s”. Het betreft verversing en forse aanvulling van foto’s van de Vox SV Standaard Echo uit ca. 1966. Deze echo is voor JMI en VSEL geproduceerd bij Triumph Electronics.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren die zowel in Engeland als Italie zijn geproduceerd”.  Het betreft de Britse JMI versie van V248 Wyman bas als gebruikt door Bill Wyman van The Rolling Stones. Later worden ter vergelijking ook foto’s van de Italiaanse EKO versie geplaatst.
Week 11 – maart 2019: 
 Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Watkins en WEM Foto’s (England)” onder het kopje “Watkins en WEM gitaarversterkers”. en onder het kopje “Watkins en WEM basversterkers”. Het betreft de universele basic tube amp WEM Control ER 15 uit 1963-1965, gebruikt als piggy back gitaar- en basversterker.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”. Het betreft de V229 Student Prince semi-acoustic en de V230 Tempest XII string van het fabrikaat EKO (Recanati 1965-1967).
Week 10 – maart 2019: 
 Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Meazzi  Foto’s (Italy)” onder het kopje “Meazzi Echomatic en Factotum All Transistors bandecho’s Licence Sep” en onder het kopje “Framez en Meazzi buizenversterkers”.  Het betreft de Factotum Echo AT 770 mono en de Framez Stereofonico buizenversterker.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren Japan/Guyatone en JMI/UK productie”. Het betreft foto’s van de V201 Vox Stroller studentenlijn uit 1961-1965. Dit is de eerste Britse JMI gitaar met typenummering.
Week 9 –  maart 2019: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Vox JMI Foto’s Overigen (England)” onder het kopje “Andere Vox electronica (producten uit JMI periode tot 1968)”. Het betreft de Vox Effect Unit en de Vox Reverb Unit, toegepast in combinatie met de Vox hybride versterkers uit het tijdvak 1967.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje ” Fabrikaat EKO (Recanati 1965-1967)”. Het betreft foto’s van de bijzondere Vox V246 Phantom XII Stereo, alleen gemaakt in Italie.
Week 8 – februari 2019: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Vox JMI Buizen Foto’s (England) o.a.  onder het kopje “Vox versterkers AC30/4 en AC30/6 Black Panel (JMI product van 1960-1961)”.  Het betreft veel nieuwe foto’s van de Vox AC30/4 Normal Black panel in Fawn met de eerste Celestion Oyster en Blue T.530 Alnico speakers. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” vrij onderaan onder het kopje “Fabricage van EKO gitaren in Recanati Italie”. Het fabricageproces bij EKO wordt hier in beeld gebracht in combinatie met een film over deze gitarenfabriek waar veel Vox gitaren zijn gemaakt.
Week 7 – februari 2019: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig+” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Overige Echo’s” onder het kopje “Oost-Europese Echo’s”. Het betreft de Tesla Studio Echo-A, een transistor rack model uit 1980.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren Japan/Guyatone en JMI/UK productie”. Het betreft foto’s uit de eerste lijn Britse JMI custom modellen uit begin zestiger jaren veelal nog zonder typenummering.  Nu zijn toegevoegd Phantom Teardrop modellen MKII en MK III, beter bekend als de gitaren van Brian Jones van de Rolling Stones.
– Onder de rubriek  “Foto’s Cliff  & Shadows” zijn nieuwe foto’s geplaatst op de pagina “The Shadows Foto’s”. Het betreft foto’s van en met Alan Jones, Shadows bassist 1976-1978.
Week 6 – februari 2019: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Vox JMI Foto’s Overigen (England)” onder het kopje “Andere Vox electronica (producten uit JMI periode tot 1968)”. Het betreft de 50 watt versterkte DJ draaitafel Vox Discotheque-Discotape Unit gevoerd door JMI, VSEL en VSL in 1968-1973. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren die zowel in Engeland als Italie zijn geproduceerd”.  Het betreft zowel de Britse JMI als de Italiaanse EKO versie van de modellen V222 Mark VI, V223 Mark XII en V224 Mark IV Bass, waarvan de Special modellen uitsluitend als Brits vermeld staan. 
Week 5 – februari 2019: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje “Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”. Het betreft de eerste Vox gitaren die in Italie werden geproduceerd bij Welson en Crucianelli rond 1963-1965. 
– Onder de rubrieken “Shadow Music Gear Vox v” en “Shadow Music Gear Overig v” is op de pagina “Toelichtingen over de muziekapparatuur”  toegevoegd het “Informatieblad kopen en zelf maken van tapeloops voor echo’s”. Hierin worden tapesoorten, tapelengtes en leveranciers vermeld. Het blad kan worden gedownload voor eigen gebruik.
 Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Meazzi  Foto’s (Italy)”, het betreft aanvullende foto’s van de diverse Meazzi buizen echo’s.
Week 4 – januari 2019: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Binson Foto’s (Italy)” onder het kopje “Binson Pre-mixers, Poweramps en Speakerboxen”. Het betreft foto’s van de 4MN pre-mixerset. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje ” Vox gitaren Japan/Guyatone en JMI/UK productie”. Het betreft foto’s uit de eerste lijn Britse JMI modellen uit begin zestiger jaren veelal nog zonder typenummering.  Nu zijn toegevoegd de Apache uit 1964 en de New Escort (plus Special) uit 1965-1967. 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” is helemaal onderaan op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” de uitlijsting van JMI Vox gitaren t/m 1968 ververst en sterk uitgebreid.
Week 3 – januari 2019: 
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox JMI Foto’s Overigen (England)” onder hete kopje “Andere Vox electronica”. Het betreft diverse Vox Vintage microfoons.
 – Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje ” Vox gitaren alleen in Italie geproduceerd”.  Het betreft een fotoserie van de bij Crucianelli geproduceerde gitaren V215 Challenger, V216 Escort Bass en V220 Serenader.
Week 2 – januari 2019:
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Overige Echo’s” onder het kopje “Home-made Echo’s”. Het betreft een originele Vox Short Tom door Nico Nelson verlengd naar Long Tom MKII CO2. 
 – Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het nieuwe kopje ” Vox gitaren gemaakt in zowel Engeland als Italie”. Hier kunnen dezelfde gitaren worden vergeleken op uitvoeringsverschillen. Nu zijn toegevoegd de modellen Victor, Phantom IV, Phantom IV en Phantom XII. Er volgen later nog 4 andere modellen. 
Week 1 – januari 2019:
 – Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox luidsprekers” onder de kopjes “Goodmans luidsprekers” (betreft de Audiom 91 speaker voor de Vox AC50 Foundation) en bij “Rola/Celestion luidsprekers” betreft het de Celestion Alnico Blue 1962-1964 speaker T.530 8 ohm voor de Vox AC15 en AC30 en de T.727 15 ohm voor de Vox T60 baskast van Jet Harris en Paul Mc Cartney.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Overig v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Watkins en WEM Foto’s (England)” onder het kopje “Watkins en WEM echo’s”. Het betreft foto’s van tapeloop en wismagneet van de WEM Copicat MKII BlackCream 1964.
– Onder de rubriek “Shadow Music Gear Vox v” zijn foto’s bijgeplaatst op de pagina “Foto’s Vox gitaren JMI” onder het kopje ” Vox gitaren Japan/Guyatone en JMI/UK productie”. Het betreft foto’s uit de eerste lijn Britse JMI modellen uit begin zestiger jaren veelal nog zonder typenummering.  Nu zijn toegevoegd de Soloist, de Victor, diverse groepsfoto’s en JMI prijslijsten.

 

 

error: Niet toegestaan !