Gijs Lemmen & Co in Monster.

Kaart wordt geladen...

Date/Time
Date(s) - 24/11/2019
16:00 - 19:00

Location
Cultuurschuur

Category(ies)


Zie: http://www.cultuurschuur.nl

GIJS LEMMEN & CO: FINGERPICKING&HARMONY

Zondagmiddag 24 november 2019
Entree € 7,00 inclusief de koffie
Aanvang 16.00 uur
Aanmelden gewenst, niet verplicht info@cultuurschuur.nl

                                  

Gijs Lemmen & Co bezitten een niet te onderdrukken passie voor gitaren en muziek. Twee muzikanten in Fingerstyle & Harmony.
En daarin vullen ze elkaar naadloos aan.

Kan 1 + 1 toch meer dan 2 zijn? Dat is waar het om draait bij deze twee spelers! Ze trekken samen langs de kleine theaterzaaltjes van Nederland en dat is hun missie.

“Fingerpicking” is een gitaarstijl waarbij bas, melodie en ritme tegelijkertijd op de gitaar worden gespeeld. Je zou kunnen stellen: de manier waarop de piano wordt bespeeld, maar dan op gitaar. De stijl levert bij uitstek echte luistermuziek op.

In het instrumentale gitaarprogramma “FINGERPICKING & STYLE FACTS” spelen en vertellen GIJS LEMMEN (gitaar / mandoline) en ELLY SWETS (bass / gitaar) vooral over deze stijl.

GIJS LEMMEN speelde in de jaren 70 bij de formatie “The Tumbleweeds”, waarmee een nr. 1 hit “Somewhere Between” werd bereikt. Van daaruit ontstond het studiowerk voor o.a. Boudewijn de Groot en Ilse de Lange. Ook werden een aantal eigen CD produkties gerealiseerd.

ELLY SWETS deed eind jaren 80 mee met een John Denver-Act en kwam later terecht bij folkgroep “The Beat-Town Skifflers”. Daarna volgden o.a. theater-optredens en CD-opnames met “The GFC Band”. Speelt inmiddels ruim 25 jaar samen met Gijs Lemmen.